VIDEO Adrian Nastase pe blog, despre executarea silita: Este clar ca nu s-au furat bani de la Inspectoratul de Stat in Constructii. Procurorii DNA au facut presiuni asupra conducerii ISC

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 februarie 2013, 19:15 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase comenteaza, pe blogul sau, decizia de vineri a Judecatoriei Sectorului 1, care a hotarat executarea silita a fostului premier in dosarul in care Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de catre inculpatii din dosarul "Trofeul calitatii", prejudiciu care se ridica, potrivit ISC, la circa 1,4 milioane de euro.



Decizia de vineri a Judecatoriei Sectorului 1 nu poate fi contestata.

Fostul premier scrie ca "Povestea cu prejudiciul ISC-ului e simplă. În opinia DNA și a completului de judecată, taxele de participare încasate de Forum Invest, de la firmele private participante, pentru organizarea evenimentului Trofeul Calității, ar fi trebuit să le ia ISC ! Absurd. Nu ISC a organizat “Trofeul Calității”. El a avut inițiativa acestei aniversări dar cheltuielile de organizare le-a efectuat Forum Invest. La fel și efortul organizării. În cazul unui concert organizat de o firmă ce se ocupă de evenimente, prețul biletelor ar reveni proprietarului stadionului unde are loc concertul? Sigur, nu. Dar dacă nu se organiza Trofeul Calității, ce prejudiciu ar fi avut ISC? Evident, niciunul. Este clar că nu s-au furat bani de la ISC, nu s-au delapidat. Era normal ca banii câștigați din organizarea evenimentului să fie “donați” de Bogdan Popovici ISC-ului?"

Adrian Nastase sustine ca "Procurorii DNA au făcut însă presiuni asupra conducerii ISC pentru ca acesta să se constituie parte civilă în proces, deși încă din 2009, conducerea ISC notificase că ISC nu a avut nici un prejudiciu material ca urmare a derulării Trofeului Calității în 2004, ci doar câștiguri de prestigiu."

"Mă mir că DNA-ul nu le-a cerut tuturor celor care au primit pixuri și brichete în 2004, în campania electorală, să se constituie parte civilă pentru obiectele primite. Oricum, procesul acesta va rămâne în istorie prin cei 970 de martori ai acuzării (dintre care 100 de persoane care au avut inițial statutul de făptuitor sau învinuit și doar prin rechizitoriu, pentru că au fost cuminți, li s-a dat NUP), prin Turbo-celeritate (termenele la recurs au fost preschimbate, lăsând pentru pregătirea apărării doar 12 zile!), prin participarea la judecată a unui judecător care nu avea inamovibilitate și care fusese consilier al procurorului șef al DNA, prin lipsa de probe directe, prin lipsa avizului de la parlament și prin multe altele care a fost, în final, rezultatul acestui simulacru de proces considerat de Traian Băsescu și MCV “emblematic”. S-a obținut oare intrarea în Spațiul Schengen? S-au rezolvat problemele din justiție? A devenit mai credibil CSM-ul?", mai scrie fostul premier.

In vara anului trecut, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pe Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii. Instanta a mai dispus ca Adrian Nastase si ceilalti cinci inculpati din dosar sa plateasca in solidar prejudiciul de aproape 1,5 milioane euro.

Cererea de incuviintare a executarii silite a fost inregistrata pe 30 ianuarie si judecata de Judecatoria Sectorului 1 vineri, 1 februarie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3637 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    hm? (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 19:19)

    thebblack [utilizator]

    adrian nastase sau fisu'? ca parca el nu avea acces la internet. si nici la corespondeta zilnica.
    • +16 (18 voturi)    
      ii place in inchisoare (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 22:22)

      Zeroth [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

      Domnul Nastase vrea sa stea toti aia doi ani in inchisoare. Pentru eliberarea inainte de termen trebuie sa indeplineasca niste conditii, nu numai sa scrie carti. Ori dumnealui acuza justitia ca a dat un verdict incorect, acuza in continuare justitia ca greseste in cazul sau. Omul asta, doctor in drept, nu stie ca daca justitia spune ca e vinovat atunci e vinovat. Si acuzele aduse in continuare justitiei sunt circumstante care ii anuleaza dreptul la eliberare inainte de termen.
      Pentru asta trebuie sa iti recunosti greseala si sa arati ca ai inteles si ca esti pe calea indreptarii, ca sa vorbim ca la abecedar.
      Ori dumnealui face exact pe dos.
      Sa stea acolo pana invata care este atitudinea normala a unui condamnat definitiv fata de justitie.
      • +1 (3 voturi)    
        pretul murdar al adevarului (Duminică, 3 februarie 2013, 12:19)

        busola [utilizator] i-a raspuns lui Zeroth

        Procesul lui Nastase este exemplar pentru Justitia din Romania atat in ochii romanilor cat si ai celor in UE.

        In esenta el este o modalitate de a condamna un om banuit indiscutabil de hotie si coruptie la nivel inalt.

        Instrumentalizarea dosarului acuzarii, presiunile asupra tuturor actorilor implicati, procurori, aparatori, martori, acuzati, judecatori, compun o imagine a capacitatii Justitiei in Romania de a da verdicte.

        Motivarea condamnarii va ramane in istorie. Corectitudinea acestui proces se poate masura pe temeiul fundamental 'cine face legea pentru altii nu se supune in mod necesar si in aceasi mod legii'.
    • 0 (2 voturi)    
      bineinteles! (Duminică, 3 februarie 2013, 10:43)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

      recuperarea prejudiciului este in textul sentintei de la ICCJ.
    • +4 (4 voturi)    
      ce "iaste" din bombonel beizadea ii zice (Duminică, 3 februarie 2013, 10:54)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

      dar nu i bai..poate atat beizadeaua cat si bombonel stiu sa spuna poporului roman o chestie simpla..unde e diferenta dintre 9 % si 30 5 redeventa platita de OMV de la privatizarea Petrom pana in prezent ? de unde 30 % ? pai trufandaua lavinia sandru a spus cu atata naturalete ca in tanzania atat cere Statul pentru redeventa de petrol..or...diferenta..e suma din care se plateste si accesul la net de la "facultate" ?
  • +19 (21 voturi)    
    Sictir! (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 20:05)

    vidoc [utilizator]

    Domnule Nastase nu ne mai dati lectii de logica si de moralitate din puscarie.Sunteti penibil!Stiti foarte bine ca ati furat.In statul"de drept" pe care l-ati instaurat cat ati fost la putere v-as fi bagat la puscarie fara nici o judecata.Stiti foarte bine. ca si noi dealtfel,ca sunteti vinovat.Lasati-ne(daca va mai aduceti aminte de"Apelul catre lichele"din anii 90 a lui Liiceanu)in pace macar o vreme.Nu ne mai dati povete si sfaturi ,suntem satui !
    • +4 (4 voturi)    
      Logica Nastasiana... (Duminică, 3 februarie 2013, 10:48)

      Dianora [utilizator] i-a raspuns lui vidoc

      .. e cam asa: daca-ti iau banii din buzunar, n-ai nicio paguba caci tot stateau nefolositi acolo. Pai asta-i gandire de sut nu de prim ministru!
  • +14 (16 voturi)    
    Comment sters de user (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 20:08)

    Erasm [anonim]

  • +15 (17 voturi)    
    Prejudiciul (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 20:29)

    Daniels22026 [utilizator]

    Explicatia asta cu prejudiciul inexistent trebuie s-o fi auzit si Grajdan prin telefon, la 5 dimineata, de la Adrian Nastase. Dar Ponta n-a fost de acord cu Grajdan, ca prejudiciul de la ISC ar fi fost zero. L-a dat afara imediat. De ce am crede noi, daca nici Ponta n-a crezut?!

    In dosarul Trofeul Calitatii mai exista inca 5 condamnati. Golania include santaj asupra firmelor de constructii, dar si bani de la ISC, cheltuiti prin alte firme, pentru servicii inexistente.

    Lui Adrian Nastase ar trebui sa i se confiste intreaga avere. Ce rost au citeva luni sau citiva ani de puscarie daca Nastase ramine cu toti banii furati?!
  • +9 (9 voturi)    
    Comment sters de user (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 20:51)

    NL [anonim]

  • +18 (18 voturi)    
    E un mister (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 20:57)

    nano2k [utilizator]

    Inca e un mister cum poate Bombo sa scrie pe blog din puscarie. Exista aceasta posibilitate sau e numai o geselnita pentru el?
    • +11 (11 voturi)    
      este pentru toti, calculatorul penitenciarului... (Sâmbătă, 2 februarie 2013, 22:48)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      ... si ca urmare a faptului ca acel calculator are activata reteauau wireless, din cand in cand ii bate in conexiune o retea prietena - si cum numai el si numai el este puscariasul cel mai iute de mana, cum prinde reteauau prietena cum face vaj pe blog postului sau...

      Cred ca calculatorul din penitenciar este de fabricatie mai veche - cu influente sovietice - iar reteaua sa fie cumva prietena cu Vocea Rusiei???

      In rest cam ce a cules de prin 2000 pana in 2004, acum se scurge altfel...
  • +14 (14 voturi)    
    sictir, bine zis! (Duminică, 3 februarie 2013, 1:17)

    fosta zoezoe [utilizator]

    Daca amaratii de procurori (datorita si "sistemului de legi" deficitar facut chiar de hoti sau uneltele lor) nu au reusit sa te trimita la locul tau decat decat pentru aceasta cauza minora(in raport cu restul) crezi in continuare ca ne poti prosti ???!! Adica crezi ca ti-am inghitit pe matusa tamara de pilda??!!Lasa-ne sa te uitam!!
  • -4 (6 voturi)    
    Povestea cu prejudiciul ISC-ului e simplă! (Duminică, 3 februarie 2013, 9:48)

    minus [utilizator]

    Povestea cu prejudiciul ISC-ului e simplă, au aparut niste bani (ca taxa de participare la "Trofeul Calitatii") care nu sunt "prejudiciu", ci bani in plus.

    "In plus" nu inseamna "in minus". QED.
    • +5 (5 voturi)    
      un amanunt, care scapa demonstratiei de mai sus... (Duminică, 3 februarie 2013, 15:22)

      minus [utilizator] i-a raspuns lui minus

      ar fi ca banii nu au aparut din Andromeda, nici nu au aparut din samanta de bani, cultivata la momentul optim...

      ICCS a zis in motivarea verdictului:

      "Mai mult, această implicare a Inspectoratului de Stat în Construcţii a echivalat cu un prejudiciu important adus acestei instituţii, în principal prin neîncasarea taxelor de participare care trebuiau să constituie venituri la bugetul său, dar şi prin cheltuirea ilegală a unor sume de bani pentru defăşurarea Trofeului Calităţii."

      "În acelaşi timp, nu poate fi trecut cu vederea faptul că, în realitate, prin schema pusă la punct de către inculpaţi, campania electorală a inculpatului Năstase a ajuns să fie finanţată de mii de persoane fizice şi juridice, participanţi la Trofeul Calităţii, dar fără ştirea şi consimţământul acestora, fiind evident că la momentul la care au luat decizia (patrimonială) de a participa la această manifestare nu au avut reprezentarea că, în realitate, ceea ce se va finanţa prin taxele plătite de ei nu va fi o manifestare animată de scopuri generoase (promovarea şi evidenţierea calităţii în domeniul construcţiilor), ci campania electorală a unuia dintre candidaţii la Preşedinţia României"

      Intersesant, parca ICCS socoteste ca nu ar fi "bani in plus"! Or fi "in minus"?
  • +3 (3 voturi)    
    mai draga... (Duminică, 3 februarie 2013, 10:25)

    ..13 [utilizator]

    Chestiunea este simpla: Trofeul Calitatii este dat de catre, cred ca este clar, dar repetitia mama invataturii, deci Trofeul este oferit de ISC. ceilalti au fost pioni in aceasta miscare.

    Mai interesant este ca sumele colectate au ajuns in buzunarul unui personaj care isi dorea mai departe o functie publica...

    Acum pentru ca fiecare pasare moare pe limba ei, a dorit publicitate are puscariasul si inca cu urmari materiale...

    Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume, de data asta s-a numit asa. Data viitoare vom vedea ce nume va fi!

    Just remembering - Extras din rechizitoriu DNA
    "În cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), sub conducerea inculpatei Irina Paula Jianu, a iniţiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calităţii în construcţii». În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase. Evenimentul a fost organizat ca urmare a exercitării de către inculpat a influenţei si autorităţii decurgând din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) asupra inculpatei Irina Jianu ... Persoanele respective erau fie membri PSD cu funcţii importante în cadrul unor instituţii publice (Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA, Agenţia Naţională Sanitar Veterinară, Compania Naţională a Lignitului, Complexul Energetic Turceni, Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), fie lideri de partid locali, primari şi preşedinţi de consilii judeţene. Aceştia au impus achitarea unor importante sume de bani sub formă de taxe de participare pentru un simpozion irelevant pentru activitatea instituţiilor respective. "
  • 0 (2 voturi)    
    ce vremuri am ajuns... (Duminică, 3 februarie 2013, 13:35)

    viorellucaci [utilizator]

    unde ne sunt Grajdanii "de-altadata"? DAR MICUL TITULESCU? :))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by