VIDEO  Mircea Diaconu, trimis in judecata pentru conflict de interese

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 23 noiembrie 2012, 15:06 Dosare Anticoruptie


Mircea Diaconu
Foto: AGERPRES
Senatorul liberal Mircea Diaconu a fost trimis vineri in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese, anunta Agerpres. El este acuzat ca, in calitate de director al Teatrului C.I. Nottara, i-a acordat in 2007 sotiei sale mai multe contracte privind organizarea unor spectacole, procurorii fiind sesizati in acest caz de Agentia Nationala de Integritate. Dosarul va fi inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

UPDATE
Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat vineri ca a fost anuntat in urma cu doua saptamani de catre procurorul Selaru ca nu a gasit un prejudiciu in cazul sau, dar ca va fi trimis in judecata pentru conflict de interese, informeaza Mediafax.

Inntrebat cum vede anuntul Parchetului cu privire la trimiterea sa in judecata pentru cinci fapte de conflict de interese, Diaconu a afirmat ca "de un an de zile Parchetul General prin procurorul numit domnul Selaru - un mare profesionist - un an de zile a luat salariu ca sa cerceteze cum i-am scazut salariul sotiei mele cu 3 milioane pe luna din 1700. A chemat aproape tot teatrul la declaratii, le-a crescut tensiunea tuturor, saracii de ei - mi-am cerut scuze -, dupa care mi-a zis acum vreo doua saptamani: 'nu am gasit niciun prejudiciu, dnul Diaconu, dar va trimitem in judecata'. 'Foarte bine, am zis, treaba dumneavoastra'".

In ceea ce priveste procesul, senatorul PNL a declarat pentru Mediafax ca va lua parte la procese si se va apara. "Sunt tot felul de probleme legislative, de fapt. Ministerul Justitiei a facut un fel de cercetare pe subiect si a gasit 350 de acte normative care se bat cap in cap pe subiectele numite incompatibilitate si conflict de interese. E o varza de nedescris de care profita tot felul de domni si se agata de virgule cand vor neaparat ceva", a adaugat Diaconu.

Senatorul PNL a mai spus ca are in vedere inclusiv o contestare la Curtea Constitutionala a legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, in special in ceea ce priveste interdictia de a candida pentru o persoana care a fost declarata incompatibila si i se interzice sa mai ocupe functii publice.

"Sunt drepturi constitutionale, limitare de drepturi civile, care nu se pot face printr-o sanctiune administrativa. Vreau sa fac la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate pentru acest subiect", a mentionat Diaconu, adaugand ca "meciul asta se joaca in fata a niste multe milioane de oameni care asculta partile si ma tem ca ei trag alta concluzie decat vrea Parchetul, presedintele, Curtea Constitutionala si pun un etc...".

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului 'C.I. Nottara', a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

Tot in calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu a participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor 3 spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor), contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura (dupa ce, anterior, aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale, act administrativ in baza caruia acesta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

Parchetul sustine ca prin cele 4 contracte acordate de catre Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3895 vizualizari

  • +14 (18 voturi)    
    inculpat... (Vineri, 23 noiembrie 2012, 15:17)

    luci30 [utilizator]

    ha ha ha ....nu este un rol prea greu pt. un biet nevertebrat???sau ii sare in ajutor justitiara moldoveanca cu spiritismele???
  • +15 (17 voturi)    
    nasol film Mirciulică (Vineri, 23 noiembrie 2012, 15:19)

    corvus coraX [utilizator]

    şi nu pare a fi o comedie.
  • +14 (18 voturi)    
    `*********** (Vineri, 23 noiembrie 2012, 15:21)

    Cataleya [utilizator]

    Acum sa te vedem, Romi!
    Arata-ne cum stii tu sa "te lupti, sa te zbati, sa musti" asa cum ii cereai lui Antonescu sa te lase sa te lupti cu Basescu.
    Romi, te-ai facut de tot ra-hatul!
  • +15 (17 voturi)    
    ptiu.... (Vineri, 23 noiembrie 2012, 15:22)

    translativus [utilizator]

    ....na ca acum, alta dandana. Vezi ma nea Mirceo, pentru ce te luptasi matale atata amar de vreme ? Da chiar, pentru ce ? Si cate temenele si pupaturi in k...frunte ai prestat pentru o biata pensioara grasa de senator si care se pare ca ti-a cam cazut greu la pateu.
    S-a intors lumea pe dos, nu mai poate omu' sa faca o smecherie.
    Felicitari DNA ! (acestea sunt reale)
  • -12 (16 voturi)    
    si atunci (Vineri, 23 noiembrie 2012, 15:53)

    ioan16 [utilizator]

    "...si atunci au inceput sa strige:
    Haide, Base!
    Plezneste-l, Base!
    Nu lasa ticalosul sa traiasca..."

    - sivi camion crvene boje -
    • +10 (12 voturi)    
      saracul (Vineri, 23 noiembrie 2012, 16:57)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui ioan16

      cum se gaseste mereu cineva sa ii planga de mila oricui... bravo ioane
      • -6 (10 voturi)    
        ..... (Vineri, 23 noiembrie 2012, 19:25)

        punkt [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        daca Mircea Diaconu e oricine atunci ai o mare problema prietene ... pacat ca nu sesizezi ironia din commentul la care ai raspuns cu atata patos ... bravo si tie
        • +7 (7 voturi)    
          Mircea Diaconu (Vineri, 23 noiembrie 2012, 20:42)

          nano2k [utilizator] i-a raspuns lui punkt

          Mircea Diaconu era o persoana respectabila, din pacate s-a manjit in politica.
          Un om de cultura putea sa aiba decenta sa nu se dea atata in spectacol si sa arate ca are demnitate.

          Repet, nu e vorba de un Vanghelie, ci de un om caruia ii recunosc capacitatea intelectuala si de intelegere. Totusi, politica..
        • +7 (7 voturi)    
          ironia e a naibii de fina.. (Vineri, 23 noiembrie 2012, 22:11)

          AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui punkt

          ..se poate intelege orice din ea
          Iar Mircea Diaconu este ORICINE in fata legii. inca nu s-au facut legi speciale pentru mari actori, mari plagiatori sau mari presedinti de asociatie de locatari.
          Sau poate le face USL-ul in curand.
  • +7 (7 voturi)    
    ce ma surprinde (Vineri, 23 noiembrie 2012, 22:06)

    Remarque [utilizator]

    pe mine este ca nici un actor, de la Nottara sau altundeva, nu a iesit in apararea dlui Diaconu. Am asteptat inca din vara o reactie, cat de mica, din partea unui coleg actor. Nu a venit atunci, asa cum nu a venit nici acum. Ori asta spune multe.
  • -1 (1 vot)    
    bravo! (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 10:06)

    laurentiucat [utilizator]

    sa-l bage pe fraierul asta la puscarie si alde udrea,berceanu,videanu,oltean,pinalti,ridzi etc..sa fie premiati si numiti pe viata in parlamentul romaniei.
  • 0 (0 voturi)    
    mircea, ai innebunit?! (Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, 11:01)

    barbu007 [utilizator]

    altul, in locul tau, nu stia unde sa se mai ascunda... ori sa ramana cu talentul si profesia lui de baza.
    inainte de revolutie, cineva ... nu spun cine... avea o o rubrica in revista cinema: se numea "ma mir".
    acum, nu te mai miri, nu mai joci... te multumesti cu urletele, cu muscatul, cu gainariile... pacat.
  • 0 (0 voturi)    
    GAINARUL CULTURAL (Duminică, 25 noiembrie 2012, 23:44)

    fosta zoezoe [utilizator]

    ponta zicea ca ar trebui sa avem in vedere ca este un "mare actor"....Si gigantilor astia : Beligan, Piersic, Moraru (si altii) -pentru ca n-au aparut macar in preajma unui mai mare al zilei , nu s-au borsit in nici un partid, n-au luat nimic din ce nu le apartinea -ce sa le spunem????Sau ne da Grebla dispensa si ne trece de la prostiti la desteptati ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by