Dosarul bancherilor: Cele zece persoane arestate la Calarasi in cazul gruparii Stan-Ruse raman in detentie

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 16 noiembrie 2012, 23:21 Dosare Anticoruptie


Cele zece persoane arestate la Calarasi in dosarul gruparii Stan-Ruse, care a inselat mai multe banci, raman in detentie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, recursurile lor, anunta Mediafax.

Din cauza complexitatii dosarului privind gruparea Stan-Ruse, zece persoane sunt anchetate la Calarasi pentru fraude de 15 milioane de euro, iar alte 38 sunt cercetate la Bucuresti de procurorii DIICOT, pentru o inselaciune de sapte milioane de euro.

In 2 noiembrie, magistratii Tribunalului Calarasi au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Rasuceanu, Niculina Tanase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazar si Nicolae Moga, acestia fiind acuzati ca ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false, ca persoane fizice sau juridice.

Decizia a fost contestata de cei zece la Curtea de Apel Bucuresti, care vineri le-a respins definitiv recursurile, astfel ca raman in continuare in arest preventiv.

In acelasi dosar, un complet de judecata de la Tribunalul Bucuresti a decis, in 3 noiembrie, arestarea preventiva a sase persoane din cele 24 retinute, pentru care procurorii au cerut emiterea unor mandate de arestare pentru 29 de zile.

Astfel, instanta a cerut emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru unul dintre liderii gruparii, Daniel Ruse, pentru vicepresedinte BRD Alexandru Claudiu Cercel-Duca, Mihai Grigoriu, care fusese numit recent in functia de director adjunct in Ministerul Economiei, la Autoritatea de Management al Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Andrei Mihai Atanasiu si Catalin Ionut Rosu, angajati si ei in Ministerul Economiei, Florian Dragos Diaconescu, fost general DIE, precum si pentru Denisa Daniela Amuza, Tiberiu Hurdugaci, Florea Nae, Georgiana Piturca, Georgeta Popa, Marius Parici, Mihai Alexandru Nae, Toma Mihai, Ionut Radu Petre, Gabriel Iordache, Sorina Costea, Marinela Moga, Fanel Gabriel Moga, Catalin Ionut Ghebaila, Marius Alexandru Trandafir, Roxana Nicoleta Popescu, Catalin Rasuceanu si Mihail Pavel.

Instanta a dispus arestarea preventiva a lui Daniel Ruse, Florian Dragos Diaconescu, Mihai Grigoroiu, Florea Nae, Georgeta Popa si Gabriel Leonardo Iordache. In cazul celorlalti 18 inculpati, instanta a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata de cei sase arestati si de procurorii DIICOT in cazul celorlalti 18 pentru care instanta a dispus cercetarea in libertate, recursurile urmand sa fie judecate in 19 noiembrie de Curtea de Apel Bucuresti.

In aceeasi zi, un alt complet de judecata al Tribunalului Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Mihai Stan, un alt lider al liderii gruparii, acuzat de obtinere sau tentativa de obtinere ilicita de credite bancare.

Mihai Stan a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in 8 noiembrie i-a respins definitiv recursul, astfel ca acesta este cercetat in arest preventiv.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1580 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by