Treizeci si trei de persoane, trimise in judecata in dosarul retetelor false

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 13 decembrie 2012, 22:00 Dosare Anticoruptie


Procurorii au trimis in judecata, joi, 33 de persoane, din care 20 de farmacist si 9 medicii, pentru eliberare de retete false cu valoare compensate pe numele unor falsi pacienti, astfel fiind pagubita Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu aproximativ doua milioane de lei, informeaza Mediafax citand un comunicat de presa transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Potrivit documentului, cei 33 de inculpati au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, luare si dare de mita si spalare de bani.

Cei 20 de farmacisti sunt: Prioteasa Constantin Wychy-Nessy, Vecserdi Geta, Serban Claudia-Elena, Solomon Anca-Mihaela, Besciu Stefan Liviu, Botu Maria Dalia, Ciotaru Mihnea, Cirstea Ioana Luiza, Filoti Marinela, Mihut Magdalena, Savulescu Claudia Cristina, Stoiciu Alexandru, Tencaliec Anca Monica, Voicu Cristina, Craina Adriana, Munteanu Mihaela, Stiuca Alina Mihaela, Negulescu Ermina, Patrascu Florica Monica, Patrascu Sorin Gelu.

Cei noua medici sunt: Sescu Cristina-Daniela, Alexandru Aurelia, Badea Carmen, Botoaga Victorita, Gales Laurentia Nicoleta, Iftimie Mihaela Carmen, Leontescu Anca Marilena, Mudava Comanoiu Sinona Ana, Spataru Doina, precum si pe Mihai Mirela Gabriela, Sescu Gabriel, Sescu Laurentiu Aurelian, Sescu Maria Mirabela.

Procurorii sustin ca mai multi medici si farmacisti din cadrul aceleiasi retele farmaceutice au fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2.000.000 de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2297 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ne mai miram (Joi, 13 decembrie 2012, 23:12)

    coseh [utilizator]

    ca un plagiator e pm. Nu mai faceti analize despre profilul votantilor, si nu va mai amagiti despre cei 10% cu studii superioare, coruptia, lacomia, furtul sunt generalizate si reflecta starea de fapt a societatii romanesti. Noapte buna Romania!
  • 0 (0 voturi)    
    MEDAS, RomGerMed (Vineri, 14 decembrie 2012, 10:39)

    anis123 [utilizator]

    1. Pentru ce clinici lucrau doctorii ?
    2. Cam multi de Sescu, erau rude ?
    3. In Bucuresti au aparut multe clinici private care au avut sediul la parterul unor blocuri comuniste insa intr-un an au strans bani pentru a-si deschide cladiri de 10-15 etaje, nu ar trebui sa ridice suspiciuni ? 4. Printre asemenea firme as enunta RomGerMed sau MEDAS Gabroveni unde medicii stampileaza pe zi cam 20- 35 de buletine de trimitere in numele unor pacienti fictivi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by