ICCJ: Deputatul Ion Stan ramane cu interdictia de a parasi tara

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 27 decembrie 2012, 18:29 Dosare Anticoruptie


Ion Stan (foto arhiva)
Foto: Camera Deputatilor
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, plangerea deputatului Ion Stan fata de masura preventiva a interdictiei de a parasi tara luate de procurori in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta ce viza obtinerea de fonduri pentru campania electorala, informeaza Mediafax.

Magistratii instantei supreme au judecat joi, in sedinta secreta, plangerea facuta de deputatul Ion Stan fata de masura interdictiei de a parasi tara pe perioada cercetarilor. Dupa deliberari, ICCJ a respins plangerea formulata de Ion Stan.

La plecarea de la ICCJ, avocatul deputatului a aratat ca desi acesta are sase stenturi pentru afectiunile cardiace de care sufera, nu a uzat de aceste considerente medicale. Avocatul a precizat ca Ion Stan a dorit sa-i fie ridicata interdictia de a parasi tara ca o chestiune de principiu.

Avocatul a mai aratat ca doreste urgentarea cercetarilor in acest dosar si trimiterea cat mai rapida a cauzei la judecatorii ICCJ, lucru sustint si de Ion Stan, pentru a-si putea dovedi nevinovatia, informeaza Mediafax.

Deputatul Ion Stan si soferul acestuia, Florin Sarca, au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta. Procurorii sustin ca, in perioada 12 - 14 noiembrie, deputatul Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in campania electorala, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan, in sarcina caruia au fost retinute doua infractiuni de trafic de influenta. Deputatul PSD Ion Stan si soferul acestuia, Florin Sarca, au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Camera Deputatilor a primit cererea ministerului Justitiei privind ridicarea imunitatii lui Ioan Stan pe 27 noiembrie si a luat o decizie de abia pe 21 decembrie, in prima sedinta a noului Parlament dupa alegerile legislative din 9 decembrie. Camera Deputatilor a respins cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan cu 226 voturi "impotriva" si 145 voturi "pentru". Votul a fost secret cu bile.

In aceeasi zi, deputatul Ion Stan a demisionat din PSD, la scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta i-a solicitat public sa paraseasca partidul. Stan si-a inaintat demisia la Organizatia PSD Dambovita, al carui membru era insa si-a pastrat mandatul de deputat obtinut in alegerile din 9 decembrie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























742 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ...infractorii Romanieie sint deasupra legii, (Joi, 27 decembrie 2012, 20:06)

    Cucucveaua [utilizator]

    si au ajuns acolo, cu acordul unui sfert dintre romanii cu drept de vot.
    toti cei din birlamentul romaniei, care au votat impotriva ridicarii imunitatii lui stan, ar trebui "dezimunizati", anchetati si judecati pentru obstructionarea justitiei, iar in cazul in care stan ar fi condamnat, sa fie si acestia acuzati si judecati pentru complicitate la infractiunile lui stan...
    din pacate intr-o republica bananiera, e aproape imposibil asa ceva...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by