Liderul sindical Liviu Luca, trimis in judecata de procurorii DNA Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Liviu Luca, prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, comis pentru a ascunde o infractiune asimilata celor de coruptie, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Dosarul a fost inaintat spre judecare Judecatoriei Sectorului 1.
​​VIDEO Sergiu Andon (PC) despre cererea ANI de revocarea din functie: E ca si cum ai scoate cartonasul rosu pentru o fapta comisa la un alt meci Deputatul Sergiu Andon a comentat solicitarea ANI de aplicare cu celeritate a sanctiunii de revocare a calitatii sale de deputat. Sergiu Andon a declarat ca nu impiedica in niciun fel celeritatea Camerei deputatilor, dar ca cererea de revocare a mandatului sau nu are niciun temei legal. ANI a cerut Camerei deputatilor (miercuri 2 mai) sa puna in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind incompatibilitatea lui Sergiu Andon, prin care deputatul urmeaza sa-si piarda mandatul de parlamentar.
VIDEO Cum s-a desfasurat a doua sedinta de judecata a recursului in dosarul Trofeul Calitatii Completul de cinci judecatori ai Curtii Supreme au judecat miercuri, 2 mai, al doilea termen al recursului formulat de Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Adrian Nastase s-a plans de termenele scurte acordate in dosar. Avocatii au formulat un numar consistent de solicitari de amanare a procesului pentru a se pregati. Instanta a decis sa amane procesul o saptamana pentru 10 mai. Au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului.
UPDATE Recursul in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii a fost amanat pentru 10 mai Inalta Curte a amanat miercuri dimineata judecarea recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, pentru 10 mai, pentru ca avocatul angajat de Bogdan Popovici este internat in spital si a trimis un document prin care dovedeste imposibilitatea de a se prezenta la instanta. In finalul sedintei, Adrian Nastase si presedinta completului de judecata Livia Stanciu au avut o discutie pe marginea termenului acordat, Nastase considerand ca 10 mai este un termen prea scurt pentru a-si pregati aparare
Cum se judeca dosarul SOV-Popa de cand procesul a fost secretizat. Vintu a cerut ridicarea interdictiei de a parasi tara si expertizarea interceptarilor​ In dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa s-au judecat 37 de termene. Din mai 2011, cand procesul a fost secretizat de judecatoarea Viorica Dinu, sedintele de judecata au avut aproape acelasi continut: SOV a cerut prin avocati ridicarea interdictiei de a parasi tara, s-a discutat despre expertizarea interceptarilor si procesul a fost amanat de pe o luna pe alta. Judecatoarea Viorica Dinu a dispus ridicarea sechestrului de pe proprietatile lui Vintu si i-a permis lui Octavian Turcan sa paraseasca tara pentru doua saptamani. Instanta a respins cererile lui SOV de ridicare a interdictiei de a parasi tara.
ICCJ a respins o noua cerere de eliberare din arest inaintata de Milhail Boldea. Deputatul ramane in inchisoare Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, o noua cerere a deputatului Mihail Boldea de eliberare din arest, in dosarul in care este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, informeaza Mediafax. Decizia poate fi contestata la Completul de cinci judecatori.
Inalta Curte amana pentru 17 mai verdictul din dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali si MApN Inalta Curte de Casatie si Justitie a finalizat, luni, dezbaterile in dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali si MApN, in care omul de afaceri este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul ministru Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si generalul Dumitru Cioflina, si a amanat pronuntarea pentru 17 mai, informeaza Mediafax.
DNA: Fostul director al CNADNR, Dorin Debucean, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu Procurorii DNA -  Serviciul Teritorial Oradea i-au trimis, vineri, in judecata de fostul director al Companiei Nationale de Drumuri (CNADNR), Dorin Debucean, si pe fostul director general adjunct, Alina Istrate, sub acuzatiile de abuz in serviciu si fals, respectiv complicitate la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.
Directorul APIA Caras-Severin, primarul orasului Otelu Rosu si primarul comunei Socol, arestati preventiv pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita Directorul APIA Caras-Severin, Romica Anculia, primarul orasului Otelu Rosu, Iancu Simion Simi, si primarul comunei Socol, Ghita Valentin, au fost arestati preventiv vineri seara, pentru 24 de ore, dupa ce Tribunalul Timis a admis cererea procurorilor DNA privind aceasta masura, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva; ea poate fi atacata cu recurs. Cei trei sunt urmariti penal de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Timisoara pentru infractiuni de luare de mita.
Seful APIA Caras-Severin si primarii din Otelu Rosu si Socol, arestati preventiv Seful APIA Caras-Severin, Romica Anculia, primarul orasului Otelu Rosu, Iancu Simion, si primarul localitatii Socol, Ghita Valentin, au fost arestati preventiv, vineri seara, pe 29 de zile, pentru fapte de coruptie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Tribunalul Timis, anunta Mediafax.
Procurorii DNA l-au informat pe Miron Mitrea ca reincep urmarirea penala impotriva lui Senatorul PSD Miron Mitrea a fost citat, joi, la DNA in dosarul in care este cercetat pentru coruptie, retrimis de instanta la procurori pentru completarea urmaririi penale, potrivit Mediafax.
Presedintele PDL Caras-Severin, cercetat de DNA intr-un caz privind fraude intr-un proiect cu fonduri europene Procurorii DNA Timisoara fac, joi, perchezitii la locuinta primarului din Otelu Rosu, Iancu Simion, presedinte interimar al PDL Caras-Severin, fiind vizat si seful APIA Caras-Severin, Romica Anculia, intr-un caz privind fraude intr-un proiect cu fonduri europene, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.
ICCJ a decis rejudecarea dosarului Romsilva 2. Instanta a anulat achitarea deputatului Ion Dumitru Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a casat, miercuri, decizia pe fond din dosarul Romsilva 2, prin care deputatul Ion Dumitru si alti 7 inculpati au fost achitati. Instanta suprema a hotarat retinerea cazului la ICCJ, in vederea rejudecarii, informeaza Mediafax. Hotararea de miercuri este definitiva.
UPDATE Inalta Curte a amanat pentru 2 mai judecarea recursului in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, luni, pentru data de 2 mai judecarea recursului in dosarul Trofeul Calitatii. In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Recursul va fi judecat de un complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare. De asemenea, completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie
.Nastase a solicitat prin intermediul unui consilier amanarea procesului pentru a isi pregati apararea. Consilierul lui Nastase a precizat ca liderul PSD a transmis si un document in care spune ca in aceasta perioada avea programata o deplasare la Strassbourg, dar ca a intrerupt aceasta deplasare din cauza motiunii de cenzura. Judecatoarea Lidia Doina Stanciu, presedinta completului de judecata si presedintele ICCJ, a anuntat ca aceasta este ultima amanare in acest proces.
Curtea de Apel Bucuresti: Flagrantul in cazul Gherasim-Mann, cu bani de la DNA, ridica serioase semne de intrebare Omul de afaceri Nikolaus Mann a promis 100.000 de euro pentru a i se solutiona favorabil doua dosare, insa flagrantul a fost realizat cu bani de la DNA, ceea ce "ridica serioase semne de intrebare", arata Curtea de Apel Bucuresti in motivarea deciziei de cercetare in libertate a lui Mann si a avocatului Andrei Gherasim, potrivit Mediafax.
Al 33-lea termen in dosarul Voicu. Procurorul de sedinta a cerut incarcerarea senatorului PSD acuzat de coruptie pentru ca a lipsit de la proces Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri, 20 aprilie, al 33-lea termen in dosarul de trafic de influenta al senatorului Catalin Voicu. Procurorul de sedinta a cerut arestarea lui Catalin Voicu pentru ca a lipsit nemotivat de la proces, incalcand astfel conditiile impuse de eliberarea sub control judiciar. Avocatul Ion Cazacu a declarat ca senatorul PSD l-a sunat si i-a transmis ca i s-ar fi facut rau si s-a deplasat la medic.Procurorul de sedinta a mentionat ca nu este convins de argumentatia avocatilor si in lipsa unor acte doveditoare a insistat ca Voicu sa fie incarcerat. Instanta a decis sa discute cererea procurorului la urmatorul termen, cand Catalin Voicu trebuie sa prezinte documentele medicale justificative.
​​VIDEO Fostul judecator Florin Costiniu, acuzat de coruptie, despre pensia de 16.000 lei: Este justificata de lege. Viorica Costiniu: Este prea putin Fostul judecator al Curtii Supreme, Florin Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului Catalin Voicu, a declarat ca pensia de 16.000 de lei pe care o incaseaza este justificata de lege. Sotia lui Costiniu, judecatoarea Viorica Costiniu, a declarat ca este un drept castigat si ca “este prea putin”. Procurorul general Laura Codruta Kovesi sustine ca magistratilor aflati in situatia lui Costiniu ar trebui sa le fie suspendat dreptul la pensie pana la o decizie definitiva.
TVR: Fostul judecator ICCJ Florin Costiniu, trimis in judecata in dosarul Voicu, beneficiaza de o pensie de serviciu de 16.063 de lei Fost sef al Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, trimis in judecata de DNA pentru complicitate la trafic de influenta, Florin Costiniu primeste o pensie de 16.063 de lei, informeaza postul public de televiziune. Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, condamnat in prima instanta la doi ani de inchisoare cu suspendare, primeste o pensie de 6604 lei. TVR sustine ca procurorul Sterian Guli, condamnat si el in prima instanta, a solicitat sa fie pensionat inainte de o decizie definitiva pentru a beneficia de o pensie de 9271 lei. Vezi aici detalii pe TVR.roUPDATE Laura Codruta Kovesi: Magistratii condamnati pentru fapte de coruptie nu trebuie sa primeasca pensie de serviciu. Cand incepe actiunea penala magistratului sa-i fie suspendat dreptul de a primi pensie de serviciu
Inalta Curte: Deputatul Mihail Boldea ramane in arest Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, miercuri, ca deputatul Mihail Boldea sa ramana in arest preventiv, dupa ce i-a respins recursul formulat de acesta impotriva respingerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar, anunta Agerpres. Decizia este definitiva.
Inalta Curte se pronunta marti in dosarul "Valiza" Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta, marti, in dosarul "Valiza", in care patronul FC Steaua Bucuresti, George Becali, este acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta Agerpres. ICCJ a amanat, la inceputul lunii aprilie, pentru a treia oara, luarea unei decizii in acest dosar.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by