Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost eliberat din arest dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a revocat cel de al patrulea mandat de arestare Tribunalul Bucuresti a admis, joi, recursul fostului director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane, Mihai Necolaiciuc, - extradat in 20 aprilie 2011 din SUA, pentru a fi judecat pentru prejudicierea companiei cu 70 de milioane de euro -  care reclamase decizia Judecatoriei sectorului 1 prin care i-a fost prelungit mandatul de arestare, relateaza Mediafax. Necolaiciuc paraseste joi inchisoarea, dupa revocarea celui de al patrulea mandat de arestare emis pe numele lui. Decizia tribunalului este definitiva.UPDATE Mihai Nicolaiciuc a parasit, joi, inchisoarea, informeaza Mediafax.
VIDEO Omul de afaceri George Bosanceanu, retinut noaptea trecuta pentru evaziune fiscala Proprietarul Hotelului Histria din Mamaia, George Bosanceanu, a fost retinut, noaptea trecuta, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, alaturi de administratorul uneia dintre firmele sale, Adriana Ciocoiu, pentru evaziune fiscala si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, anunta Mediafax. Bosanceanu a fost retinut pentru 24 de ore, la finalul audierilor care au durat aproape 12 ore.
Dosarul "2 Mai" - Monica Iacob Ridzi: Curtea Suprema a respins solicitarea avocatilor de a restitui dosarul la DNA Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins solicitarea avocatilor fostului ministru Monica Iacob Ridzi de restituire a dosarului la DNA. Astfel ca procesul continua, iar urmatorul termen a fost fixat pentru 1 februarie cand va incepe audierea matorilor. In sedinta de luni, 23 ianuarie, a fost citit rechizitoriul. In 3 mai 2011, Monica Iacob Ridzi a fost trimisa in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.
Sentinta in cazul lui Adrian Nastase in dosarul de coruptie "Trofeul Calitatii" a fost aminata pentru 30 ianuarie Sentinta in cazul Adrian Nastase a fost aminata pentru 30 ianuarie. Potrivit reprezentantilor ICCJ completul de judecata are nevoie de timp pentru deliberari. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmau sa se pronunte, luni, in dosarul "Trofeul Calitatii", in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de fapte de coruptie. Procurorii DNA au cerut ca Adrian Nastase sa fie condamnat la inchisoare cu executare. La ultimul termen al acestui proces, fostul premier a negat acuzatiile care i se aduc, declarand ca dosarul este unul politic si ca DNA a actionat ca un instrument al Puterii.
Curtea de Apel: Seful Parchetului Judecatoriei Sectorului 4, Mihai Betelie, si Secretarul general al Primariei Sectorului 1, Bogdan Grigorescu, vor fi cercetati in libertate Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri seara, ca prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Mihai Betelie si secretarul general al Primariei Sectorului 1, Bogdan Grigorescu, sa fie cercetati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de coruptie, relateaza Mediafax. Mihai Betelie si Bogdan Grigorescu au interdictie de a parasi Capitala pe o perioada de 30 de zile. Magistratii CAB au respins, astfel propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, formulata de Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii DNA au declarat recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care se va judeca la instanta suprema.
Seful Parchetului Judecatoriei Sectorului 4 si Secretarul general al Primariei Sectorului 1, retinuti pentru administrarea unei firme de mediu a unor rude Seful Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Mihai Betelie, si secretarul general al Primariei Sectorului 1, Bogdan Grigorescu, au fost retinuti pentru ca au participat la administrarea unei firme de mediu a unor rude sau apropiati si au solicitat unui membru al unui partid politic, filiala Ilfov, sa le faciliteze desfasurarea activitatii, transmite Mediafax.
DNA perchezitioneaza locuinta sefului Parchetului Judecatoriei Sectorului 4 Procurorii anticoruptie perchezitioneaza, joi dimineata, locuinta prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Sectorului 4, Mihai Betelie, suspectat de fapte de coruptie, informeaza Mediafax.
VIDEO ANI: Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, acuzata de conflict de interese Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca Daniela Andreescu, fost Secretar General al Guvernului Romaniei in perioada 5.01.2009 - 25.11.2011, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, se arata intr-un comunicat al ANI. Evaluarea ANI a relevat ca Daniela Andreescu a aprobat atribuirea unui imobil al RA-APPS (Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat) unei fundatii conduse de sotul sau, Teodorescu Aurel.
Detalii din dosarul finantarilor de campanie. Procurorii sustin ca presedintele CJ Braila discuta despre cooptarea oamenilor de afaceri Ion Niculae, Sebastian Ghita si recompensarea lor cu pozitii ministeriale Oameni de afaceri precum Ion Niculae, Cristian Burci si Sebastin Ghita ar fi urmat sa beneficieze de functii importante, de ministri, pentru contributiile lor banesti la PSD, sustin procurorii care ancheteaza dosarul finantarii campaniei lui Mircea Geoana. Procuroii DNA sustin ca au determinat un mod de operare al presedintelui CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu. Anchetatorii afirma ca oamenii de afaceri mentionati urmau sa cotizeze cu diverse sume pentru achitarea datoriilor partidului urmand, in schimb, sa fie recompensati cu functii guvernamentale. Procurorii DNA precizeaza ca Gheorghe Bunea Stancu discuta despre acest mod de operare atat cu Victor Ponta cat si cu Adrian Nastase Citeste in text si ce spun oamenii de afaceri mentionati
Bunea Stancu admite ca i-a spus lui Ioan Niculae ca va propune discretionar pentru Ministerul Economiei, Transgaz si Romgaz Vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, a admis in fata procurorilor DNA, intr-o declaratie, ca i-a promis lui Niculae ca va vorbi cu Geoana despre pretentiile omului de afaceri privind numiri discretionare la Ministerul Economiei, Transgaz si Romgaz, precizand insa ca "o discutie nu e egala cu o promisiune", informeaza Mediafax.
Gheorghe Bunea Stancu: Parerea mea este ca stenogramele sunt contrafacute Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, trimis in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana din 2009, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca stenogramele facute publice in aceasta cauza sunt contrafacute, relateaza Agerpres.
Interceptari in dosarul finantarilor partidelor politice: Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana cu proteste a mii de oameni, pentru adoptarea unei hotarari de guvern Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana pentru adoptarea unei hotarari de guvern, punandu-l pe vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, sa-i transmita liderului politic ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina la Bucuresti sa protesteze pentru subventii, reiese dintr-o interceptare din dosarul intocmit impotriva directorului InterAgro Ioan Niculae, liderului PSD Braila Gheorghe Bunea si a lui Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice, potrivit Mediafax.
VIDEO TVR Info: Viorel Hrebenciuc, cercetat de DNA in cazul Ioan Niculae - bani pentru campania lui Geoana Viorel Hrebenciuc, Robert Negoita (ambii sunt membri PSD) si Sebastian Ghita (patronul Romania TV) sint cercetati de DNA in dosarul in care Ioan Niculae a fost deja trimis in judecata pentru finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Mircea Geoana, transmite TVR Info.
Scandalul politistilor de la Sectiile 1 si 3: 15 agenti au fost arestati preventiv/ Politistii erau ascultati cu microfoane montate in masinile de serviciu Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, arestarea preventiva pentru 29 de zile a 15 politisti de la sectiile 1 si 3 din Bucuresti, decizia fiind luata intr-unul dintre cele doua dosare aflate la aceasta instanta, informeaza Mediafax.
VIDEO Ioan Niculae, un director InterAgro, liderul PSD Braila si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, trimisi in judecata de DNA/ Niculae urma sa plateasca 1 milion de euro pentru PSD in campania prezidentiala din 2009 Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice, se arata intr-un comunicat DNA. Potrivit rechizitoriului, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD.
Seful Politiei Capitalei, despre politistii de la sectiile 1 si 3 retinuti pentru luare de mita, proxenetism, tortura: "Niste gainari... Unul care ia 600 de lei ce e?!" Seful Politiei Capitalei, chestorul Vasile Viorel, a declarat, intr-un interviu pentru Ziarul Ring, ca cei 30 de politistii de la sectiile 1 si 3, retinuti pentru luare de mita, tortura si complicitate la prostitutie, sunt doar "niste gainari" si ca nu este vorba de o retea organizata.
Procurorii cer arestarea a 30 de politisti de la sectiile 1 si 3 din Capitala, pentru luare de mita, complicitate la proxenetism si tortura Procurorii Parchetului Capitalei au retinut 30 din cei 31 de politisti de la sectiile 1 si 3 acuzati de luare de mita, complicitate la prostitutie si la proxenetism, lipsire de libertate sau tortura si cer, miercuri, Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru 29 de zile, potrivit Mediafax.
Dosarul "Retrocedarile ilegale" - Radu Mazare uitat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni Dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost trimis in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu si fals intelectual este blocat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni. Radu Mazare a fost unul dintre ultimii beneficiari ai legislatiei care permitea suspendarea proceselor pe durata dezbaterii la CC a exceptiilor ridicate de avocati. Pe 27 septembrie a fost promulgata modificarea Legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale prin care procesele nu mai erau suspendate de la judecare in urma invocarii exceptiilor de neconstitutionalitate.
VIDEO UPDATE 31 de politisti de la Sectiile 1 si 3 din Capitala, cercetati pentru fapte de coruptie, complicitate la prostitutie, proxenetism, lipsire de libertate sau tortura. Suspectii, audiati la DGA Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) fac, marti dimineata, perchezitii la Sectiile 1 si 3 de Politie din Capitala si la locuintele a peste 30 de politisti, suspectati de infractiuni de coruptie, a declarat pentru Mediafax Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al DGA.UPDATE 2: 31 de agenti de politie de la Sectiile 1 si 3 sunt cercetati de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti pentru luare de mita, abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura.UPDATE 1: Politistii suspectati de fapte de coruptie sunt audiati marti dimineata la sediul DGA.
​​VIDEO Final de proces in dosarul Trofeul Calitatii. Procurorii au cerut inchisoarea cu executare. Adrian Nastase: Este un dosar politic al DNA, politia politica a lui Traian Basescu Dupa 1064 de zile de la trimiterea in judecata magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au finalizat dosarul de coruptie Trofeul Calitatii in care este inculpat Adrian Nastase. Dupa ce au fost audiati ultimii trei martori din cei 954 propusi de achetatori si de inculpati procurorii DNA au solicitat ca Adrian Nastase si coinculpatii din dosar sa fie condamnati la inchisoare cu executare. In sala de judecata fostul premier a sustinut ca este nevinovat si a declarat ca este victima unui proces politic si ca dosarul a fost realizat de DNA, politia politica a presedintelui Traian Basescu. Sentinta va fi pronuntata pe 23 ianuarie.    Citeste in text o relatare din sala de judecata. Vezi si rechzitoriul integral al dosarului Trofeul Calitatii. Lucian Bolcas aparator al lui Nastase: “La Nurnberg cineva a spus ca intotdeauna invingatorii ii vor judeca pe cei invinsi.” Viorel Ros: "Sub masca unui personaj dur se ascunde insa o persoana sensibila"
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by