Inalta Curte se pronunta marti in dosarul "Valiza"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 17 aprilie 2012, 10:21 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta, marti, in dosarul "Valiza", in care patronul FC Steaua Bucuresti, George Becali, este acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta Agerpres. ICCJ a amanat, la inceputul lunii aprilie, pentru a treia oara, luarea unei decizii in acest dosar.

Magistratii ICCJ au judecat pe 6 martie ultimul termen in dosarul "Valiza", iar procurorii au cerut condamnarea lui George Becali la patru ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita si doi ani inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut atunci si condamnarea la doi ani inchisoare pentru Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti, condamnarea la doi ani de inchisoare cu suspendare a lui Victor Piturca si doi ani cu executare pentru avocata Alina Ciul.

Pe 6 martie, la ICCJ a avut loc ultimul termen in procesul in care George Becali este acuzat ca le-ar fi oferit bani jucatorilor Universitatii Cluj pentru a castiga meciul cu CFR Cluj.

Procesul 'Valiza' a inceput pe 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, insa pe 6 octombrie 2009 magistratii clujeni au admis cererea de declinare a competentei catre ICCJ, avand in vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obtinut-o pe parcurs.

Procurorii DNA au instituit, in mai 2008, sechestru asigurator si au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro apartinand lui George Becali, in scopul confiscarii speciale. Banii ar fi fost destinati premierii echipei Universitatea Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj (0 - 1 pe teren), din ultima etapa a sezonului respectiv. In cazul in care CFR nu castiga meciul, Steaua ar fi devenit campioana.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1432 vizualizari

  • -6 (6 voturi)    
    premiere dupa meci,nu inaintea meciului,in functie (Marţi, 17 aprilie 2012, 10:24)

    Eneas [anonim]

    de rezultat! deci ramane premiere,nu mita ,mita se da inainte !
  • +4 (6 voturi)    
    Verdict: nevinovat! (Marţi, 17 aprilie 2012, 10:53)

    Claude [anonim]

    Aminarea a fost ceruta pentru redactarea scrisorii de scuze.
  • +7 (9 voturi)    
    Pierdere de vreme (Marţi, 17 aprilie 2012, 10:55)

    Cataleya [utilizator]

    ...si cheltuiala de bani publici.
    Dupa ce toti marii infractori din fotbal au fosat pur si simplu achitati de catre un judecator corupt, ar fi culmea ca tocmai Gigi sa fie acum condamnat (chiar si numai cu suspendare) pt amarata aia de valiza.
    Batjocura judecatorilor la adresa Romaniei continua nestingherita, sub ochii inchisi ai romanilor care nu ies in strada decat atunci cand primesc ordin de la USL!
    • +2 (2 voturi)    
      el primul ... ca la strunga (Marţi, 17 aprilie 2012, 14:06)

      Misu [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      pai gigi in primul rand sa fie condamntat, de ce te miri? El e reprezentatntul coruptilor si al nesimtitilor de aromani din fotbal.
  • +3 (3 voturi)    
    Cine vrea sa faca pariu ? (Marţi, 17 aprilie 2012, 11:56)

    gigi [anonim]

    Eu spun un mare si clar : ACHITAT
    • 0 (0 voturi)    
      Fals in inscrisuri sub semnatura privata - VINOVAT (Marţi, 17 aprilie 2012, 13:42)

      Alin [anonim] i-a raspuns lui gigi

      Nu stiu daca va fi gasit vinovat pentru dare de mita pentru ca e destul de fina limita intre premiere - deci o echipa isi apara corect sansele, doar ca e motivata suplimentar - depinde de Regulaentele FRF, dar de fals in inscrisuri sub semnatura privata clar va fi gasit VINOVAT!!! El cu gura lui a declarat ca vroia sa cumpere un teren, apoi a sucit-o...

      Pana cand o sa-i mai acceptam acestui imberb toate behaielile si toate idioteniile fara a i se intampla nimic?!? El singur spune ca nu va respecta reguli, ca va pleca din Romania ca el e cel mai destept, ca el cumpara meciul cu Galatiul (si s-a si intamplat), ca el e cel mai puternic si "ii face" pe toti de la Presedinte pana la PM???

      Alooooooo, Justitie!! FA DREPTATE, JUSTITIE!!!
  • +2 (2 voturi)    
    inalta curte de casatie si...... (Marţi, 17 aprilie 2012, 12:14)

    kkciosuldelahamangia [anonim]

    s-a vazut de ..justitie'' si in cazul transferurilor.se vehiculeaza ideea falsa de catre jiji sau mitica, ca si in alte campionate e permisa mita(premierea), nimic mai fals.
  • +2 (2 voturi)    
    scapa (Marţi, 17 aprilie 2012, 12:21)

    dracul [anonim]

    achitat or inchisoare cu suspendare, ca doar n-o inceput peste noapte sa functioneze justitia in Romania
    • -1 (1 vot)    
      Tu n-auzi ? (Marţi, 17 aprilie 2012, 16:00)

      Prostu [anonim] i-a raspuns lui dracul

      Am gasit o droaie de posturi pe HotNews - chiar astazi - in care pedeleii postaci spun ca justitia chiar functioneaza in ultimele saptamani ! Tu nu citesti ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by