Vezi mai jos explicatii lui Sergiu Andon PC:
- "Incompatibilitatea la care se refera ANI a fost comisa in 2008. Acel mandat s-a incheiat definitiv in decembrie 2008. E ca si cum ai scoate cartonasul rosu pentru o fapta comisa la un alt meci de pe un alt stadion. Este si prescrisa.
- Pierderea de drept a calitatii de deputat si retragerea dreptului de a candidat o vreme este prevazuta de legea 161/2003. Acolo sunt explicate situatiile de incompatibilitate, aceasta incompatibilitate de care vorbeste ANI nu face parte din cele vizate. Asta trebuia rezolvata de procurorul de caz la momentul respectiv.
- ANI viseaza sa hotarasca cine alege si cine este ales in tara asta. ANI este bine ca exista, dar e foarte rau cum functioneaza. Sunt cazuri de incompatibilitate revoltatoare de care nu se ocupa. Ei se ocupa de cazul Andon, de cazul Alistar.
- Sactiunile pe care pretinde ANI ca trebuie aplicate nu pot fi aplicate pentru ca nu au temei legal.
- Cat priveste celeritatea Camerei Deputatilor, eu nu o impiedic in niciun fel. "
Agentia Nationala de Integritate solicita Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatilor Sergiu Andon si Florin Costin Paslaru, pentru care deciziile ANI de incompatibilitate si conflict de interese au ramas definitive.
"Agentia Nationala de Integritate solicita Camerei Deputatilor aplicarea cu celeritate a sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie a lui Andon Sergiu si al lui Paslaru Florin Costin, deputati in Parlamentul Romaniei, ca urmare a ramanerii definitive si irevocabile, in cazul lui Andon Sergiu, a sentintei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, si a ramanerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Paslaru Florin Costin, in conformitate cu dispozitiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010", se arata intr-un comunicat postat miercuri pe site-ul ANI.
Agentia avertizeaza ca "neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune".
ANI a constatat in cazul deputatului Segiu Andon ca acesta este incompatibil, iar in cazul deputatului Florin Costin Paslaru, ca a incalcat regimul conflictelor de interese. Deciziile ANI in cele doua cazuri au ramas definitive astfel ca agentia a cerut Camerei Deputatilor sa constate ca cei doi deputati si-au pierdut mandatele.
Solicitarile ANI au ajuns la Comisia Juridica care intocmeste un raport. Practic, raportul Comisiei Juridice in cazurile lui Segiu Andon si Florin Costin Paslaru vor fi trimise la vot in plenul Camerei Deputatilor. Expertii in cazuistica ANI au explicat ca este vorba de o formalitate de vreme ce constatarile agentiei au ramas definitive. In cazul Andon, ICCJ a confirmat definitiv incompatibilitatea deputatului PC. In cazul lui Florin Costin Paslaru decizia ANI a ramas definitiva deoarece acesta nu a contestat-o.
P.S. Pentru tine, ca sa intelegi, e secolul 2 si 1. Sictir cu tot cu securistul ala, care te tine in spinare!
Daca iei un cartonas rosu, intr-un meci, nu mai ai dreptul sa joci in urmatorul meci. Deci, asa cum bine zicea cel de mai sus, mars in gropa de gunoi a istoriei, inapoiatule!