Liderul sindical Liviu Luca, trimis in judecata de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 3 mai 2012, 12:58 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Liviu Luca, prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, acuzat de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata, comis pentru a ascunde o infractiune asimilata celor de coruptie, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Dosarul a fost inaintat spre judecare Judecatoriei Sectorului 1.
  • Ce spune rechizitoriul procurorilor

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul anului 2011, "inculpatul Luca Liviu a actionat in asa fel incat, folosindu-si influenta de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Fratia este actionar majoritar) si TOUR MIRINVEST S.R.L Timisoara, contract prin care cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite in suma de 732.000 de euro. Anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) inregistrasera pierderi considerabile."

DNA mentioneaza ca societatea SIND TOUR TRADING SRL este o societate comerciala in care CNSLR FRATIA detine 95% din capitalul social si are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, in calitate de administrator al unor hoteluri aflate in patrimoniul sindicatelor. Contractul de management incheiat cu S.C TOUR MIRINVEST S.R.L obliga aceasta societate la realizarea de investitii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum si la efectuarea de servicii de administrare.

Procurorii DNA sustin ca reprezentantii firmei, inculpatii Dumitrescu Florin si Miron Neculai, au folosit nu banii S.C TOUR MIRINVEST S.R.L, cum se stipula in clauzele contractului, ci pe cei ai SC SIND TOUR TRADING SRL. Astfel, in perioada mai - august 2011, cei doi au incheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor si doua de distributie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce apartine SC SIND TOUR TRADING SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociatilor S.C. TOUR MIRINVEST S.R.L.    

DNA mai arata ca "Incheierea contractului de management sus mentionat a fost posibila prin aceea ca, la data de 18 aprilie 2011, inculpatul Luca Liviu, in calitate de prim-vicepresedinte al C.N.S.L.R. FRATIA, a emis o decizie, cu incalcarea dispozitiilor statutare (fara a fi intrunit in Biroul Operativ numarul de voturi necesar luarii unei decizii valabile), prin care a dispus inlocuirea administratorilor societatii SIND TOUR TRADING cu un nou administrator si anume societatea TOUR MIRINVEST S.R.L. Timisoara, firma reprezentata de inculpatii Miron Neculai si Dumitrescu Florin. Pentru a crea aparenta de legalitate a votului sau din Adunarea Generala a Actionarilor, inculpatul Luca Liviu a inserat in cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul verbal al sedintei, desi cunostea ca acea hotarare a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare."

Potrivit DNA, "la data de 20 aprilie 2011, ca urmare a acestei decizii nestatutare, inculpatul Liviu Luca, in calitate de reprezentant al C.N.S.L.R. Fratia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Fratia este actionar majoritar) a votat pentru incheierea contractului de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL si TOUR MIRINVEST S.R.L. pe baza ofertei depuse de inculpatul Miron Neculai. Contractul, pe o perioada de 9 ani, avea sa fie semnat in aceeasi zi. Practic, administratorul TOUR MIRINVEST S.R.L. avea obligatia de a efectua investitii si de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice si de tratament aflate in administrarea societatii SIND TOUR TRADING SRL."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2275 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Toate felicitarile (Joi, 3 mai 2012, 14:03)

    marmarin [utilizator]

    Felicitari OMW . Ati negeociat salariile angajatilor cu un excroc pe care il tineti sub aripa ocrotitoare de ani buni. Felicitari liderilor de sindicat care l-au sustinut pentru aceste negocieri. Sper sa ajungeti acolo unde va este locul, lingal liviu luca, la inchisoare.
  • +1 (1 vot)    
    La loc comanda! (Joi, 3 mai 2012, 14:27)

    angel [anonim]

    S-au intors comunistii la putere. Vai ce cosmar au trait. Se facea ca nu mai puteau sa fure!
  • 0 (0 voturi)    
    Liderul sindical Liviu Luca trimis in judecata de (Joi, 3 mai 2012, 22:10)

    nasu' lu' blejnar [anonim]

    Cei de la DNA se fac ca lucreaza si dau pulimii cite o cacareaza din asta. Ia intrebati-i de Dosarul Blejnar-Petrom, dosar in care DNA se lupta, de 3 ani, ca Petromul sa nu revina innapoi la Statul Roman. Nu vor reusi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by