TVR: Fostul judecator ICCJ Florin Costiniu, trimis in judecata in dosarul Voicu, beneficiaza de o pensie de serviciu de 16.063 de lei

de A. Biro     HotNews.ro
Joi, 19 aprilie 2012, 20:16 Dosare Anticoruptie


Fost sef al Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, trimis in judecata de DNA pentru complicitate la trafic de influenta, Florin Costiniu primeste o pensie de 16.063 de lei, informeaza postul public de televiziune. Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, condamnat in prima instanta la doi ani de inchisoare cu suspendare, primeste o pensie de 6.604 lei. TVR sustine ca procurorul Sterian Guli, condamnat si el in prima instanta, a solicitat sa fie pensionat inainte de o decizie definitiva pentru a beneficia de o pensie de 9.271 lei.
  • Vezi aici detalii pe TVR.ro
  • UPDATE Laura Codruta Kovesi: Magistratii condamnati pentru fapte de coruptie nu trebuie sa primeasca pensie de serviciu. Cand incepe actiunea penala magistratului sa-i fie suspendat dreptul de a primi pensie de serviciu.
  • CSM a aprobat pentru judecatoarea ICCJ Iuliana Pusoiu, anchetata pentru luare de mita in dosarul judecatoarei Gabriela Birsan, o pensie de 9.635 de lei, dar presedintele nu a semnat decretul de eliberare din functie.

Fost sef al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu s-a pensionat in 2010 si beneficieaza de o pensie de 16.063 de lei pe luna, arata TVR. Florin Costiniu a fost arestat preventiv pentru trei zile in 2010 si acum este judecat in libertate pentru coruptie in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul judecator Costiniu pentru complicitate la trafic de influenta. Citeste rechizitoriul dosarului.

Procurorul Sterian Guli - condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare (sentinta nedefinitiva) a solicitat si el pensionarea. Procurorul Guli ar urma sa beneficieze de o pensie de  9.271 lei, adica 80 la suta din ultimul salariu.

Procurorul Sterian Guli a fost condamnat in februarie la doi ani de inchisoare cu suspendare, insa sentinta nu este definitiva. El a fost gasit vinovat pentru ca a obtinut pe sub mana subiectele la concursul pentru postul de sef al Parchetului Bucuresti. Cand a fost trimis in judecata, in mai 2008, procurorul Guli a fost suspendat din magistratura si nu a mai primit salariu. Acum, el cere sa fie pensionat inainte de un verdict definitiv. Cristian Daniel, membru CSM, a explicat pentru TVR ca daca procurorul va fi pensionat dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare el nu va mai beneficia de pensia de serviciu.

Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, care a fost condamnata in prima instanta la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul procurorului Sterian Guli, primeste o pensie de serviciu de 6.604 lei.

TVR informeaza ca judecatoarea Iuliana Pusoiu (de la Instanta Suprema), anchetata pentru luare de mita in dosarul judecatoarei Gabriela Birsan, a cerut si ea sa fie pensionata. CSM a aprobat pentru Iuliana Pusoiu o pensie de 9.635 de lei, insa presedintele Traian Basescu nu a semnat inca decretul de eliberare din functie. Astfel ca judecatoarea nu primeste inca pensia.

Laura Codruta Kovesi: Magistratii condamnati pentru fapte de coruptie sa nu beneficieze de pensie de serviciu. Cand s-a pus in miscare actiunea penala magistratului sa-i fie suspendat dreptul de a primi pensie de serviciu

Invitata la TVR procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi a declarat ca magistratii condamnati pentru coruptie nu trebuie sa primeasca pensie de serviciu. Vezi mai jos explicatiile procurorului general: 

"Astazi CSM a amanat aprobarea cererii de pensionare a unui magistrat condamnat pentru coruptie. Cred ca este un lucru bun. Noi mereu am formulat obiectii in aceste cazuri. Cred ca magistratii trebuie sa beneficieze de pensii de serviciu pentru o cariera de 25-30 de ani. Cred ca magistratii trebuie sa beneficieze de pensie de serviciu numai daca isi fac treaba corect. In momentul in care ai fost dovedit ca ai comis o fapta de coruptie, in momentul in care ai fost condamnat pentru o fapta de coruptie nu cred ca mai trebuie sa existe acesta pensie. Trebuie modificata legislatia.

CSM, Ministerul Public si Ministerul Justitiei au facut obiectii si a existat si un proiect de modificare a legii dar legea nu a fost modificata. Eu sustin ca in momentul in care s-a pus in miscare actiunea penala si magistratul este suspendat sa-i fie suspendat si dreptul de a primi pensie de serviciu. Daca este condamnat sa nu mai aiba dreptul la acea pensie speciala. Daca este achitat sa beneficieze de toate drepturile. Legea trebuie modificata pentru ca magistratii condamnati pentru fapte de coruptie sa nu beneficieze de pensie de serviciu."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4728 vizualizari

  • +27 (33 voturi)    
    pai merita... (Joi, 19 aprilie 2012, 20:21)

    ned [anonim]

    merita..astia sunt oamenii pe care trebuie sa-i rasplatim...de 22 de ani premiem asemenea specimene....el e saracu nevinovat..e o victima politica...asta e tara si astia suntem!
    • +31 (35 voturi)    
      Aproape 4000 de euro pensie!!! (Joi, 19 aprilie 2012, 20:46)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui ned

      Poate imi spuneti si mie daca mai exista vreo tara in care exista o pensie atat de mare? Nici in USA, nici in Europa nu gasesti asa pensii, doar in Romania unde salariu mediu este de aproximativ 500 de euro iar deficitul anual al Casei de Pensii este de 3,6 miliarde de euro, bani care se iau de la bugetul de stat, fiecare privat sustinand 1,5 pensionari. Daca mai adaugam ca acest gunoi de judecator a mai luat si spaga pe langa salariile uriase pe care le-a avut iar acum si aceasta enorma pensie, putem vedea amploarea mafiei care este justitie, introdusa de Adrian Nastase si Ion Iliescu prin oameni de genul lui Catalin Voicu.
      Iar acum acesti oameni vin si urla ca vor eradica coruptia din Romania cand pe vremea PSD si a PNL nu a fost prins nici un corupt.
      Mi-e scarba!!!
      • +16 (20 voturi)    
        prietene.. (Joi, 19 aprilie 2012, 21:26)

        domu [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        crede-ma, daca nu as avea nimic de pierdut (familie, prieteni) as indrepta din lucruri in tara asta.
        si sincer, vorba arabului, la ce mizerie e in Romania, te mantuiesti daca faci dreptate.
        • 0 (2 voturi)    
          Jurnalism Corect (1) (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:47)

          Matei [anonim] i-a raspuns lui domu

          Stimate A. Biro,

          Mizez pe jurnalismul investigativ corect pe care il prestezi si te rog sa elucidezi urmatoarele intrebari:

          1. De ce inculpatul mentionat in titlu a fost dus la inalta curte pentru a fi arestat cand de serviciu era doar o judecatoare al carei sot nu cu mult timp inainte acelui moment se zice prin targ ca a primit NUP de la DNA pentru fapte banuite a fi cu adevarat grave? (putea ea lua decizii impartiale? )

          2. De ce marea majoritate a inregistrarilor sunt fara mandat judecatoresc, si secretizate astefl incat inculpatul sa nu aibe acces la inregistrari si posibilitatea de a dovedi daca acestea au fast facute legal sau ilegal? Ce fel de justitie este aia unde doar acuzarea are aces la asa zisele dovezi?

          3. De ce SRI a sters toate originalele si a pastrat doar franturi de inregistrari convenabile? Are cineva ceva de ascuns?

          4. De ce SRI a sters toate originalele si a predat instantei doar fisiere digitale comprimate ce fac identificarea manipularilor audio mult mai dificil de realizat?

          5. De ce anul trecut s-au facut presiuni intense ca doi din cei 3 judecatori initiali ai completului sa se pensioneze in locul lor venind doi "proapseti" numiti? Ii este cuiva frica de o judecata corecta?

          6. De ce singurul institut abilitat in romania pentru a efectua expertize criminalistice, INEC, este condus de un procuror detasat si nu de un independent? Poate oare acest institut condus de un procuror sa faca analize impartiale si in caz de justificare tehnica sa decida ca colegii lui procurori bat campii?

          7. De ce INEC refuza sa dea apararii asa zisele duplicate spre analiza? (Originalele sunt de mult disparute sterse pe la SRI)?

          8. Sunt multi dintre expertii actuali ai INEC angajati sub acoperire al serviciilor? Daca da, nu avem opare conflict de interes major; cum ar putea ei decide ca inregistrarile facute de sefii lor sunt eventual false?
        • -1 (1 vot)    
          Jurnalism Corect (2) (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:24)

          Gogu [anonim] i-a raspuns lui domu

          9. Unii expeti ai INEC au nenumarate plangeri penale. DNA poate oricand sa le instrumenteze rapid si sa ii salte pe acestia. In aceasta situatie nu avem oare un major conflict de interes? Cum pot acestia efectua o analiza impartiala si in caz de justificare tehnica sa decida impotriva institutiei ce il poate aresta oricand? E asta justite corecta?

          10. De ce ar refuza o instanta sa aprobe o experitza a vocii daca nu e nimic de ascuns?

          11. Legat de asa zisele pensii nesimtite. Un magistrat corect de la inalta instanta, daca nu se indoaie si nu executa comenzile puterii politice de moment, se expune riscului de a fi linsat mediatc, de a fi arestat, acuzat de fapte de coruptie etc. Asuma de forma ca respectivul sus mentionat sau altii asemenea sunt nevinovati. Ti se mai pare remuneratia primita mica pentru riscul asumat de a face justitie corecta, de a refuza implementare unei justitii starmbe?

          12. Daca se doreste o justitie corecta, de ce o buna parte din ea este subordonata politic? De ce este subfinantata? Cum poate un judecator sa decida cu celeritate peste 100 de pe sedinta?


          Si ca sa nu ziceti ca vai... a venit opozitia pe hotnews..... va informez ca nu am votat opozitia si nici nu intentionez sa o votez... dar nu neg faptul ca sunt profund dezamagit de ce se intimpla. In loc sa fie dizlocata adevarata mare coruptie aceea ce cauzeaza pierderi acestei tari de zeci de miliarde anual... justita noastra fuge dupa caltabosi, fotbalisti, termopane, maruntis si asa mai departe ....
      • +4 (8 voturi)    
        pensie romania > salariu mediu germania (Vineri, 20 aprilie 2012, 1:07)

        cristian [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        asta are pensie mai mare decat salariul mediu
        din germania. platita de statul roman (care pe de alta parte primeste ajutor de la FMI)!!
        la fel aveau (poate inca mai au) si functionarii greci. nu mai este mult si o sa se confrunte si statul roman cu probleme similare cu ale grecilor.
    • +5 (5 voturi)    
      "asta e tara si astia suntem"... (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:54)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui ned

      ....pentru ca suntem nevoiti sa suportam efectele acestui sitem politic pagubos, care cocoloseste infractorii si mincinosii.
      Va mai amintiti de la ce a inceput scandalul?
      De la un parlamentar care inca mai are drept de vot in parlament si cu care opozitia se mandreste.
      Nu tara si nu noi suntem de vina. Sistemul politic parlamentar este radacina raului si atata timp ca acesta va exista, vom avea parte de aceleasi efecte.
      Pensionari cu 800 lei pensie, pregatiti-va de alegeri!
    • +1 (1 vot)    
      sa le plateasca mafia pensie nu noi (Vineri, 20 aprilie 2012, 11:04)

      rocitizen [utilizator] i-a raspuns lui ned

      ar trebui sa le plateasca mafiotii si interlopii pe care i-au slujit si aparat in 23 de ani de la revolutie incoace. Pentru ca n-au slujit statul roman asa cum au depus juramantul. In consecinta statul ar trebui sa le retraga orice remuneratie (salar/pensie) plus sa-i puna sa dea inapoi ce-au primit de la stat pe nedrept. Cand colo statul baga bani in ei si recompenseaza serviciile aduse mafiei. Deci ce stat avem? Asta e stat de drept? Mai degraba un stat mafiot. Iar justitia e plina de judecatori corupti ce servesc interesele altor corupti. De-aia e rau in Romania si multi au emigrat sau isi doresc sa emigreze. Pt ca Romania e tara mafiotilor, un sat fara caini in care oameni ce ar trebui sa infunde puscaria trag sforile si apasa pe butoane si nu e nimeni care sa poata sa-i opreasca.
    • 0 (0 voturi)    
      pensie mare....? (Vineri, 20 aprilie 2012, 11:38)

      Gino [anonim] i-a raspuns lui ned

      Astia primesc o pensie mare deoarece stiu multe..
      si pentru ca si atunci cind termina mandatul sau meseria pot sa vorbesca iar acesta pensie mare
      este un fel de ,,mita'' legala....pe care cei care au stabilit-o o pot plati ...pentru ,,linistea lor''....
      acesti oameni judecatori buni sau rai daca ar vorbi
      cu presa sau la TV ...ar arunca societatea in aer...
      oameni simpli ,,pulimea'' ar vedea ca legile sunt doar impotriva lor sa-i tina in friu....cei care detin puterea sunt intangibili ca peste tot in lume....Multi
      vorbesc de Germania...unde de curind seful statului a fost demis sau a plecat singur din cauza coruptiei....si acolo daca afla presa ceva isi dau demisia rapid dar priviligi-le ramin....pensii-le mari ramin daca pleaca rapid din scena....
      pentru ca consemnul dintre ,,lupi'' este simplu
      ai o problema cu cineva din sistem sau opinia publica dispari ca alfel te ,,halim noi''....Pe forum toti se dau ,,cinstiti'' dar nu am vazut pe nimeni nici macar la ultima ,,manipulare '' dinstrada de anul asta sa strige cineva sa schimbam sistemul
      din radacina....titi stim ca incepind cu gradinita trebuie sa ai relati sa dai spaga...angajarile in toata Romania si ca portar la o institutie cu tv..
      trebuie sa ai relatii.....pai astia judecatori sunt numiti pe ,,pile'' iar daca nu joaca pentru putere
      in anumite dosare va avea o ,,problema'' ....iar
      daca joaca cu opozitia ...au si astia ,,relatii'' ...
      inregistrari si te au la mina...asa ca singura solutie amini decizii pina se prescrie sau se satura lumeaasa iesi din ,,corzii'''....la ce ,,informatii'' detine un judecator cum este acest Costiniu.....pensia acea de 3500 euro/luna pare a fi extrem de mica .....pensii-le celorlanti oameni
      valoarea lor indica si coeficientul unde puterea oricare este ia ....da o ,,ceapa degerata'' pe valoarea noului pensionar....oare popi de ce nu ies niciodata la pensie si totusi ridica pensie de la stat....pensia lor este de la Dumnezeu...sau ,,prostime''....oare nu este tot o ,,mita''.
  • +24 (28 voturi)    
    !? (Joi, 19 aprilie 2012, 20:24)

    Baba Ana [anonim]

    Saisprezece mii de RON? Adica 160 milioane de lei vechi? Adica 3500 EUR? Pe luna? Pensie???

    Mi-e rau.

    Si, apropo, daca asta e pensia, sa indraznesc sa-mi imaginez cat era salariul?
    • -14 (24 voturi)    
      Nu incerca. iti face rau la sanatate... (Joi, 19 aprilie 2012, 21:04)

      radu [anonim] i-a raspuns lui Baba Ana

      Cred ca la Ei se referea Base cand striga: "Sa traiti bine!!"
      • +5 (5 voturi)    
        FACI.... (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:35)

        oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui radu

        niste aprecieri nepotrivite,cand noi toti, exceptand invinuitii din art. traesc cum traesc ...si vb. sincer, basescu chiar cu sistemul asta. s-a luptat de cand a inceput mandatul, a spus: treb, schimbat sistemul ticalosit......asta e, cel prezentat in articol.

        atentie ce votati.....sistemul ticalosit ,promovat de usl...sau...orice altceva.
  • +21 (25 voturi)    
    cine mai are incredere in justitiabili e un prost (Joi, 19 aprilie 2012, 20:42)

    noname [anonim]

    asta e tara in care traim de 22 de ani, cu mafiotii la putere ce fac legea.. deh.. judectorii, procurorii, magistratii is primii mafioti ai tari asteia.. nu sed ei doar in pensia aia, mai au si conturile ascunse si umflate de spaga incasata.
    • +8 (12 voturi)    
      Trebuie sa avem incredere (Joi, 19 aprilie 2012, 23:14)

      Petru [anonim] i-a raspuns lui noname

      Trebuie sa avem incredere insa nu doar sa stam comozi in fotoliu si sa injuram. Doar ca trebuie sa facem eforturi pentru a schimba in bine situatia.

      Cititorii Hotnews sunt oameni inteligenti. Sa ne gandim fara patima, macar 5 minute, ce putem face sa schimbam lucrurile. Ca nu mai votam cu partidul x e o iluzie. "Pleaca ai nostri, vin ai nostri."

      Cati dintre noi ar iesi maine in fata Min. Justitiei macar 30 minute, pentru a le arata ca noi decidem - precum in Agora.
      "Aici, în fața poporului adunat, regele (la spartani) se prezenta și făcea cunoscute hotărârile pe care le luase împreună cu nobilii. Poporul aclama cu ovații, sau, dacă nu era de acord, se exprima prin tăcere."
      Altfel, va fi din ce in ce mai greu si peste cativa ani o sa ne dam seama cat de lasi am fost.
      Majoritatea mesajelor postate sunt doar de revolta - astfel doar observam pasivi.
      TREBUIE SA ACTIONAM.
      • -2 (2 voturi)    
        desfiintare (Vineri, 20 aprilie 2012, 7:32)

        catelu [utilizator] i-a raspuns lui Petru

        Din pacate in actuala structura a statului NU NOI decidem. Si reformarea din interior este imposibila, niciodata capusile astea nu vor renunta la gazda pe care o paraziteaza.
        Singura solutie este desfiintarea completa a statului national unitar rroman, sau macar a unor institutii esentiale cum este justitia. Asta au facut si in Bulgaria cu vamesii si in Ucraina cu politia rutiera. Aruncarea catorva oameni de buna credinta in cloaca actuala nu ar avea sanse sa rezolve ceva.
    • +3 (3 voturi)    
      noname (Vineri, 20 aprilie 2012, 3:24)

      VeeBrn [anonim] i-a raspuns lui noname

      Iar cine nu stie ce inseamna "justitiabil" e si mai prost!
  • -6 (16 voturi)    
    votati bine (Joi, 19 aprilie 2012, 20:52)

    Florin [anonim]

    ...si amaratii aia cu pensii de nimica,care se calca in picioare acuma pe la usa tribunalelor sa li se dea diferenta de la sanatate...ehee,mare guvernare a fost si la Basescu asta....ne mai toarna gogosi la tv ca e criza si ca nu sunt bani...
  • -11 (17 voturi)    
    inca o victorie a reformei statului...!!! (Joi, 19 aprilie 2012, 20:53)

    radu [anonim]

    in misiunea de reformare a statului regimul Base repurteaza succesuri dupa succesuri!!!

    Firesteeee! ;)
    • +10 (14 voturi)    
      Da, chiar este o victorie (Joi, 19 aprilie 2012, 22:17)

      a.n. [anonim] i-a raspuns lui radu

      Daca gandesti bine, nastase si iliescu i-au dat aceasta pensie iar regimul Base cel hulit a incercat sa indrepte aceste jafuri comuniste.
      Mai bine gandeste, nu doare!
      • -2 (2 voturi)    
        ai incercat si nu te-a durut? (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:59)

        radu [anonim] i-a raspuns lui a.n.

        Asa cum tu ai spus Base a INCERCAT, dar chiar acest articol ne dovedeste ca NU a reusit.
        sau a reusit cel mult sa o faca pe "aia mica" europarlamentar.
        • +1 (1 vot)    
          Incearca totusi (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:00)

          a.n. [anonim] i-a raspuns lui radu

          Nu un om schimba un sistem ci el nu trebuie sa se amestece sau sa hotarasca.
          Sistemul il putem schimba doar noi dar ti-am mai spus ca pentru asta trebuie sa gandesti. Ceea ce nu se observa!
          Clamati dictatura dar se pare ca o doriti. Hotarati-va!
  • +11 (15 voturi)    
    Justitie ?! (Joi, 19 aprilie 2012, 20:57)

    jetta [utilizator]

    La ce bun salarii si pensii aberante, cand aproape orice reclamant sau orice invinuit din dosarele aflate pe rolul oricarei judecatorii a auzit ca daca vrea sa aiba sanse trebuie sa caute un avocat sau o casa de avocatura agreat/agreata de domnul sau doamna judecator care are repartizat dosarul ?!
    Cred ca este foarte mare pericolul ca si Justitia din Romania sa ajunga la acelasi nivel de coruptie si decadere pe care-l intalnim in majoritatea domeniilor vietii noastre.
  • +12 (18 voturi)    
    Cu cine voteaza? (Joi, 19 aprilie 2012, 21:04)

    Trojan.H [utilizator]

    Cu cine voteaza trimisul in judecata?
    Cu USL sau cu PDL?
    Maica-mea are pensie 900 ron si voteaza PDL.
    • +9 (13 voturi)    
      mda (Joi, 19 aprilie 2012, 21:11)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      daca e in cardasie cu senatorul voicu PSD? tu cu cine crezi?

      da am scris cu v mic , din lipsa totala de respect...
      • +9 (13 voturi)    
        Sugestie (Joi, 19 aprilie 2012, 21:32)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

        Puteai scrie si psd cu minuscule. Nu greseai deloc.
  • +14 (18 voturi)    
    pensie de mafioti (Joi, 19 aprilie 2012, 21:17)

    48ncj [anonim]

    Chiar in tara aceasta care se numeste ,inca, Romania nu exista o urma de bun SIMT? O adevarata NESIMTIRE. UAA!!!!. Eu am lucrat 43 ani numai in constructii si chiar la Casa Poporului si am 760 lei. Asa sa le ajute Dumnezeu.RUSINE. Pot dovedi ce scriu.
  • +11 (15 voturi)    
    Pensia era pt a-si cumpara tigari (Joi, 19 aprilie 2012, 21:18)

    ogi [anonim]

    D-le ministru Predoiu e clar ca nu auziti nimic dar mai nou nici nu vedeti nimic . Oare pina unde merge incompetenta din minister. Daca judecatorul ar fi fost fara pata si ar fi avut un comportament impecabil nimeni n-ar fi spus nimic dar in situatia de fata tacerea dvs este un raspuns clar .

    Deja mai nou unii infractori au privilegii , cea ce inseamna discriminare fata de ceilalti infractori .
    • +3 (3 voturi)    
      Deee......... (Vineri, 20 aprilie 2012, 7:11)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ogi

      de siar lua de acesti bani nemeritati numai MEDICAMENTE ! Nu tigari .dar sa fie.....merg si tigarile il ajuta la sanatate !
  • +4 (8 voturi)    
    ........ (Joi, 19 aprilie 2012, 21:53)

    Ion_Roaita [anonim]

    Unde s-au dus, cand au apus
    Anii de sus ai gloriei lor
    Unde-s pistoalele unde-s pumnalele
    Caii si flintele haiducilor

    Nu mai am nimic de adaugat!
  • +5 (7 voturi)    
    Pensie - salariu (Joi, 19 aprilie 2012, 22:07)

    Misu [anonim]

    Un medic primeste 1500 lei iar unii dintre ei chiar salveaza vieti , in ce mizerie de tara traim ....
    • +5 (5 voturi)    
      Nu tara.... (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:04)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Misu

      ...este de vina ci sistemul parlamentar, care se bazeaza pe santaj, coruptie, minciuna si iresponsabilitate.
      Daca trebuie schimbat ceva, acela este sistemul parlamentar.
    • +1 (1 vot)    
      Medicii (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:24)

      Mr. W [anonim] i-a raspuns lui Misu

      Lasă, că doctoriţa care l-a operat pe fiul meu a luat şpagă 1500 RON numai din salonul în care era internat el, şi a operat din 4 saloane în ziua aia.
      Anestezista a mai luat 800 RON şi mediul "mâna a doua" a mai luat 700, totul strict din salonul respectiv, de la pacienţi.

      Şi oamenii ăia operează în fiecare zi.

      Eu nu le-aş plânge lor de milă. Le-aş plânge de milă pensionarilor obişnuiţi, care iau nişte pensii de te doare sufletul.
  • -2 (6 voturi)    
    doar atat? (Joi, 19 aprilie 2012, 22:36)

    ady [anonim]

    eu zic sa-i marim pensia pt ca a avut curaj..este un luptator pt patrie..isi merita o pensionare fericita..
    • +3 (3 voturi)    
      :))) (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:00)

      Lucifer [anonim] i-a raspuns lui ady

      La ce inteligenti te-au votat trebuia sa subliniezi ca e ironie
      • +1 (1 vot)    
        posibil (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:47)

        ady [anonim] i-a raspuns lui Lucifer

        sa fi primit negativ de la sustinatorii pensionarului..restul probabil sunt prea incruntati sa le arda de ironii
  • +5 (7 voturi)    
    Raspundeti SINCER (Joi, 19 aprilie 2012, 22:37)

    Petru [anonim]

    Dupa primele reactii de indignare, revolta si injuraturi printre dinti, TU cel care citesti acum aceste randuri, ce esti dispus sa faci astazi pentru a schimba ceva.
    Solutii, idei constructive pentru a schimba prezentul - doar asa ne va fi mai bine maine.
    Sa acceptam, oricat ar fi de incomod, ca suntem responsabili, chiar si indirect, de actuala situatie. Sa nu mai gasim scuze - ei sunt acolo datorita noua. Noi i-am tolerat, acoperit, protejat. Asta e realitatea.
    • +8 (10 voturi)    
      Datorita prostiei si manipulari (Vineri, 20 aprilie 2012, 5:21)

      Lucianmotzul [anonim] i-a raspuns lui Petru

      In 90 a_ti votat Iliescu (tradator de neam si tara ) acela care a furat revolutia ,a instalat HAOSUL ,coruptia ,a promovat si pus in functi pe toti analfabeti,hoti si cei mai mari corupti si insetati de inbogatire fara munca .Ratiu patriot ,Coposu nu au fost buni au fost huliti iar acum cind sa vrut sa se faca ceva reforma tvurile manipulatoare striga in gura mare jos Boc ,jos Basescu sa traiasca coruptia si hotia .
    • +5 (5 voturi)    
      pe cine alegi... (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:02)

      Nicu [anonim] i-a raspuns lui Petru

      ...acesta este raspunsul. Sa te gandesti pe cine alegi in Parlament.Pentru ca acolo se voteaza legile, se fac legile,care le permit unora sa aiba astfel de pensii. Dupa cum vedeti si auziti, cei ce au indraznit sa curete Romania sunt deja amenintati ca vor infunda puscariile cand vor veni ei la putere. Ei, cei care au votat aceste legi dar la altele nu se duc in Parlament, sa le voteze.
      Oricum, oamenii din tara asta sunt asa de usor de manipulat incat vor alege schimbarea si cu asta aleg ca aceste procese sa nu mai continue, sa se aduca la loc tot ce s-a schimbat si sa traim in mica "colonie Romania". Asa ca, aveti grija pe cine puneti stampila. Unii deja parasesc corabia,(brus, acuma au constatat ca nu e democratie in partid!!!) ca sa fie siguri ca se urca iar in ea, cu ceilalti. Tot pe acestia ii veti vota? Ar trebui sa ramana pe dinafara pentru ca ii intereseaza de ei, nu de cetateni.
      • +5 (5 voturi)    
        Sunteti naiv (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:40)

        Petru [anonim] i-a raspuns lui Nicu

        Fara suparare, chiar sunteti naiv - o data la 1460 de zile, timp de 5 minute, mergeti si puneti o stampila dupa care alte 1460 de zile asteptati PASIV sa vedeti cum merg lucrurile.
        Eu vorbesc despre o atitudine permanenta.
        Cum credeti ca s-au ridicat Japonia si Germania?
        Sistemul este creat de catre oameni, prin oameni - si oricat de demodat vi se pare "NOI SUNTEM SCHIMBAREA."
        Inchipuiti-va cum ar sta dupa un miting electoral, cu 3000 de galeti vopsite cu sigla partidului, ne-date - ne-primite. De exemple de acest gen vorbesc. Despre demnitate.
  • +3 (7 voturi)    
    Asta e legea 263 a guvernarii BUBA! (Joi, 19 aprilie 2012, 22:48)

    Robert [anonim]

    Pensiile nesimtite au crescut si cele nenorocite s-au micsorat direct sau indirect(vezi neroziile facute cu CAS de dobitocii care ne conduc!)
  • +9 (17 voturi)    
    Ca o comparatie... (Joi, 19 aprilie 2012, 23:28)

    Oracolu din Balcesti [anonim]

    sunt inginer de sistem cu inalta calificare (nivel 4 pour les connaisseurs) la o multinationala americana, lucrez aproape zi si noapte pt clienti internationali mari ca Vodafone, Nokia, Siemens, HSBC, BSkyB, Ericsson ori Eurocopter si *NU* am un salariu care sa se apropie de pensia aia nesimtita (castig in jur de 3000 pe luna si asta cand se-ntampla sa mai pice vreun server un timp mai indelungat - sunt platit 200% sa stau noaptea sa-l invii). Nu ma plang, dar ma intreb: ce face acel judecator de merita o astfel de remuneratie? Eu mi-am tocit neuronii cu limbaje de programare, master si training-uri pe diverse echipamente (unele platite din buzunarul propriu), iar el cica imparte legea? La aceeasi Inalta Curte care a ajuns in analele Dreptului mondial ca unica institutie de acest tip care si-a invalidat propriul verdict (vezi cazul Felix Crescent)? Si cam ce lege imparte: cea care l-a scos pe Dinel Staicu din bulau dupa ce la prima strigare trebuia sa putrezeasca acolo vreo 7 ani? Sau cea care-i permite lui Jiji sa-si ia inapoi valiza, lui Nastase sa-si mute termopanele din Zambaccian tocmai in cavolul Tamarei si lui Haissam devina "rebel" prin Siria?

    Cineva care-a lucrat la fostul ICRAL mi-a spus o vorba rostita de unul din maharii pedeseristi ai anilor de salbaticie post-decembrista: "noi facem legi pentru voi, nu pentru noi"...

    Imi iubesc tara mai ales pt ca am fost pe-afara, dar uneori parc-as testa un pic rezistenta anti-atomica a Casei Poporului... Mi-e insa ca junele Crin nu-i pe-acolo, dupa cum ii e obiceiul, si n-as vrea sa regrete ca n-a vazut spectacolul pe viu.
    • +4 (10 voturi)    
      Testarea propusa (Vineri, 20 aprilie 2012, 3:51)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Oracolu din Balcesti

      nu ar fii o ideie rea .Dar ma intreb ce costuri ar trebui pentru aceasta operatie, parerea mea ar fii alta ......sai gonim pe acesti netrebnici din acea asa zisa casa poporului, grandomania Ceausista,
      in care se lafaie si junele crin,( intradevar cu mai multe absente ) ! Sa fie intrerupte toate utilitatile apa, curent , caldura, telefonie,si toate cele....si tara sar scapa de niste BANI ARUNCATI PE FEREASTRA !
  • +5 (5 voturi)    
    Banii inapoi la buget (Vineri, 20 aprilie 2012, 2:55)

    dana [anonim]

    ASTA-I PENSIE ?
    Din banii cui ? Din banii mei, din banii nostri ? Din contributiile ce ni se retin automat pe statul de plata ?
    NU SUNT DE ACORD !!!
    Sa-i dea inapoi, pana la ultimul leu. Si toti cei din tagma lor.
    • +3 (3 voturi)    
      gandire de studenti (Vineri, 20 aprilie 2012, 7:49)

      banbina [anonim] i-a raspuns lui dana

      am citit majoritatea comentariilor si toate par sa exprime indignarea, revolta, dar si neputinta.Cum e posibil asa ceva? se intreaba unii retoric, ce putem face? in timp ce altii cauta vinovatii, care nu sunt de fapt acasa.Acestea mi se par niste reactii de studenti intarziati adica juvenile in gandire si cat se poate de comode cand vine vorba de actiune.Lucrurile sunt simple dupa parerea mea: statul ii plateste pe acesti motani cotoshmani numiti magistrati ca sa nu lase ei corupti de catre Ailallti , dar Ailalti sunt mai buni si ii corup.In acest caz Statul ar trebui sa-si ia banii inapoi (adica toti nu doar pensiile si sa-i lase pe motani in curu gol), dar dupa cum s-a vazut de nustiu cate ori motanii sunt mai tari decat statul .Ce nu e clar?
  • +3 (3 voturi)    
    Justitia romaneasca (Vineri, 20 aprilie 2012, 7:53)

    ion [anonim]

    Mie greata ,mie scarba ,ma dau cu capul de pereti si nu pot sa inteleg in ce tara traiesc .3500 euro pensie HUOO .
    Vrea sa mor mai repede sa nu mai vad asemenea mizerii.
    Vreau ca acesti nemernici sa platesaca .
    SUNTEM NISTE MAMALIGI.
  • +5 (5 voturi)    
    Stat in stat (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:21)

    Mirela [anonim]

    Procurorii si toti angajatii de la ICCJ si Parchetul de pe langa ea, au salarii foarte mari. Pe langa alte drepturi salariale. Nu merita. Li se dau din urma cate 6000 lei pe lucrari efectuate. Puteti verifica.
    Pana cand o sa mai ducem in carca acesti elefanti? Pana cand nu o sa mai platim la stat, nimic.
    • +4 (4 voturi)    
      Stat de Drept ! (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:03)

      Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui Mirela

      Chiar asta e ideea !
      Câtă vreme există cazuri de jefuire a banului public trebuie să existe procurori foarte bine plătiți pentru a instrumenta cazurile și a le dovedi în instanță.
      Într-un stat care se îndreaptă spre normalitate - adică Stat de Drept - treptat aceste cazuri se vor rări din moment ce vor exista pedepse cu executare și confiscarea averilor până la concurența sumei furate, deci nu vor mai fi necesari foarte mulți procurori foarte bine plătiți ci exact atâți câți sunt necesari.
      În România poate că acum ar trebui triplat numărul procurorilor și dublat numărul instanțelor dacă dorim să reducem perioada de tranziție la Statul de Drept.
      Boala lungă este moarte sigură spune o vorbă din bătrâni.
      Corupții din România formează o Castă bine închegată care are o forță financiară redutabilă.
      În fața ei este un front subțire de oameni ai legii susținuți din ce în ce mai slab de clasa politică; vedem această migrație de la PDL la USL care pur și simplu constituie o bătaie de joc la adresa alegătorilor. De ce se grăbesc să ajungă în tabăra adversă ? Pentru că, de duminica trecută, este în vigoare Legea confiscării extinse, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial în urma promulgării de către președinte.
      Cadrul legal pentru pedepsirea celor care au spoliat bugetul fără grijă este acum complet .
      Casta de spoliatori a început să se teamă și au strâns rândurile în USL pentru că USL a promis că dacă vor câștiga alegerile toate aceste legi care le amenință averile vor fi anulate iar judecătorii care au pronunțat sentințe se pot aștepta la răzbunarea hoților.
      Deci, atenție pe cine votați !
  • 0 (0 voturi)    
    eu (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:19)

    eu [anonim]

    eu propun sa i se dubleze pensia. in semn de cinstire a... cinstei sale.
  • 0 (0 voturi)    
    Nu e de vina cine primeste ci cel care da (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:05)

    tepes [anonim]

    Orice cetatean este nevinovat pana cand se da o sentinta definitiva si irevocabila. Un cetatean nu este considerat vinovat daca a fost trimis in judecata. Trimiterea in judecata nu este egala si cu sentinta de condamnare. In privinta pensilor acestea au fost stabilite prin lege votata de catre parlamentul Romaniei. Deci daca avem ceva de comentat este la adresa parlamentului din care cei de azi au facut parte si atunci cand s-a votat pensile nesimtite.
  • +1 (1 vot)    
    inegalitate pensii (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:31)

    ioana [anonim]

    Intr-o tara normala ,toti pensionarii ar trebui sa aiba calculata pensia dupa aceeasi regula: circa 38% din venitul mediu lunar obtinut.
    Dar ei sunt smecherii Romaniei si au 80% din venitul ultimei luni .
    ESTE O ABERATIE.POATE SE VA CORECTA CANDVA.
    Inteleg sa aiba salariu mare,sa nu fie corupti,desi tocmai ei sunt cei corupti,invatati la multi bani,vor si mai multi.La pensie macar sa devina si ei normali.
    • +2 (2 voturi)    
      Doctrina "JOS" (Vineri, 20 aprilie 2012, 11:28)

      a.n. [anonim] i-a raspuns lui ioana

      Partea cea mai rea este ca pensiile astea nu acum au fost stabilite ci sunt platite de 20 de ani si au fost facute de adunatura din USL pe care multi se pregatesc sa o voteze din nou.
      Abia acum ati aflat de asta iar cei care s-au luptat din rasputeri sa indrepte lucrurile trebuie de urgenta dati "JOS".
      Intelegeti acum de ce de dimineata pana seara se striga "JOS"...
      Peste noapte nu pot fi indreptate toate legile proaste si hotesti facute in ultimii 20 de ani. Si fara sustinerea maselor spoliate nu se poate face nimic.
      Dar masele au fost spalate pe creier zilnic, isi calca demnitatea in picioare pentru un bot de paine(vezi cazul mazare care "da de mancare la babe"si are peste 70%) si nu au spirit civic.
      Ce se mai poate face? Realizati cat de importante sunt legile cu confiscarea averilor ilicite. Tocmai de aceea trebuie "JOS".
    • 0 (0 voturi)    
      Stimata ioana. (Sâmbătă, 21 aprilie 2012, 20:41)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ioana

      Intr-o tara normala, nu exista asa o diferenta uriasa intre pensii.Nici un pensionar nu are nevoi mai mare iesind din campul munci ca ori-care alt pensionar. Nici un pensionar nu mananca cu doua guri.Cat a fost activ, in ori ce functie mare,(medic, inginer judecator etc ...)bine inteles ca avea un salariu mult mai mare ca un necalificat.dar tot atunci a avut sanse tot mai mari sa puna deoparte, pentru batranete ! in scimb cel cu venitul mic nu avea aceasta posibilitate ! Deci normal ar fii sa avem cam aceasi pensie cu totii !
  • +2 (2 voturi)    
    legea/legile pensiilor speciale (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:43)

    voicu [anonim]

    Da. Cred ca indignarea fata de plata unei asemenea pensii este un sentiment normal. Dar cu asta nu se rezolva nimic . Votul deasemenea nu va rezolva nimic caci nici un partid si nici un candidat independent nu vine sa expuna pachetul de legi pe care le va promova sau va propune sa fie modificate si pe ce principii.
    Plata unei asemenea pensii este legala si vine dintr-o lege pentru pensii speciale , calculate dupa alte principii decit cea pentru marea masa de pensionari. Pentru multime, pensia rezulta din calcul de punctaj, aceasta statistic vorbind, rezultind de citeva ori mai mica decit salariul din ultimii ani de activitate , in timp ce pentru magistrati , militari, etc se calculeaza ca procent de aproximativ 85% din venitul realizat in ultimele luni de activitate . Pe linga faptul ca aceste pensii sunt numai cu circa 15% mai mici decit salariile din ultimele luni de activitate , institutiile in cauza ( conducatorii acestora ) au acceptat in mod imoral ( nu stiu daca si in mod ilegal) sa le creasca veniturile din aceste ultime luni in mod substantial prin diverse forme ( prime , bonusuri, etc) si ca urmare pensiile acestora in mod uzual sa fie mai mari decit ultimele salarii ale acestora.
    Actuala putere a incercat sa umble la pensiile speciale (armata ) dar de frica au facut in asa fel incit la cei mai multi se pare ca le-a crescut pensia , nu s-a micsorat.
    Oricum este o mare inegalitate sociala ca tocmai aceia care se pare ca nu platesc contributii sociale sa primeasca pensii de 5-10 ori mai mari decit marea masa de contribuabili.
    Ce cred ca ar tebui sa facem noi multimea , de exemplu :
    1.sa facem un draft a modificarii legilor speciale si sa stringem semnaturi pentru a promova aceasta modificare( cred ca putem sa ajungem chiar la un milion de semnaturi ) ;
    2. sa organizam proteste strict pe acest subiect fara ingerinte de la nici un partid politic sau din zona sindicatelor .
    3. etc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by