UPDATE Magistratii Curtii Supreme judeca ultimul termen in dosarul Trofeul Calitatii. DNA cere inchisoare cu executare pentru Adrian Nastase. Sentinta va fi pronuntata in 23 ianuarie Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca luni un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase. La precedentul termen judecatorii au terminat audierea celor 974 de martori indicati de procurorii DNA in dosar. Avocatii au declarat ca in ianuarie 2012 ar urma sa fie anuntata sentinta.Ora 18,15 Adrian Nastase a rostit o ultima pledoarie in fata instantei: Va voi arata de ce acesta este un dosar politic. Pentru asta voi cita din Traian Basescu care a spus in felul urmator: "Avem informatii, dar nu avem probe. Vom avea dupa campanie".Ora 12,45 UPDATE Sedinta a fost suspendata pentru o ora, urmeaza rechizitoriul procurorilor si pledoaria aparariiIntra in text si citeste rechizitoriul
Motivarea deciziei instantei in cazul Marius Petcu: Este lipsit de scrupule si lacom de bani, desi are o avere impresionanta Fostul lider de sindicat Marius Petcu, condamnat de magistratii Tribunalului Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita este lacom de bani, desi are o avere impresionanta, este lipsit de scupule si a avut o atitudine nesincera, se arata in motivarea deciziei instantei, potrivit Mediafax.
VIDEO Curtea de Apel Bucuresti: Primarul din Snagov, Musat Apostol, eliberat sub control judiciar Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, joi, cererea de eliberare sub control judiciar formulata de primarul localitatii Snagov, Musat Apostol, insa decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres. Primarul localitatii Jilava, Adrian Mladin, cel din Snagov, Musat Apostol, vicepresedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman si finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, se afla in arest preventiv in urma deciziei din 24 decembrie 2011 a ICCJ, care a respins contestatia celor patru privind arestarea lor preventiva.
Curtea de Apel Cluj: Fostul primar Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, raman in arest, au decis, joi, magistratii Curtii de Apel Cluj, potrivit Mediafax. La Curtea de Apel Cluj a avut loc, joi, primul termen in procesul in care Sorin Apostu si Calin Stoia sunt judecati pentru fapte de coruptie, judecatorii luand in discutie legalitatea masurii arestarii acestora.
DNA: Avocatul Cristian Stoicescu, din cadrul Baroului Bucuresti, urmarit penal dupa ce ar fi cerut de la doua persoane 20.000 de euro pentru a interveni pe langa un judecator Un avocat din Baroul Bucuresti este urmarit penal dupa ce a pretins de la doi denuntatori suma de 20.000 de euro, in schimbul exercitarii influentei asupra unui judecator, astfel incat sa il determine sa emita o hotarare de punere in libertate a celor doi, aflati in stare de arest preventiv, intr-o cauza aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti, a anuntat Directia Nationala Anticoruptie. Cristian Stoicescu este cercetat pentru trafic de influenta.
O politista din Braila, acuzata ca a luat mita 16.000 de euro, a fost trimisa in judecata O politista de la IPJ Braila a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta, dupa ce, in 2008, ar fi primit 16.000 de euro de la o persoana careia i-a promis ca intervine la procurorul care il anchetase pentru a nu-l trimite in judecata pentru trafic de droguri si de persoane, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) remis, marti, Mediafax.
UPDATE Primarul din Orsova, eliberat din functie pe motiv de incompatibilitate, a solicitat unei instante de contencios-administrativ suspendarea ordinului de incetare a mandatului Primarul municipiului Orsova, Constantin Bragaru (PDL), in cazul caruia ANI a constatat, in iulie 2011, ca s-a aflat in incompatibilitate, a fost eliberat din functie, potrivit Mediafax. Mandatul inceteaza dupa ce a fost constatata starea de incompatibilitate in perioada 25 iunie 2008 - 19 ianuarie 2009, cand Constantin Bragaru a fost, in acelasi timp, primar si administrator al societatii comerciale S.C. Cobra SRL.UPDATE Primarul municipiului Orsova, Constantin Adrian Bragaru, a contestat, marti, la o instanta de contencios administrativ, ordinul de incetare a mandatului de primar semnat de subprefectul Ioan Suru, informeaza Agerpres.
Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, ramane in arest Instanta suprema a respins, joi, recursul primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, privind eliberarea provizorie sub control judiciar, astfel ca acesta ramane in continuare in arest preventiv, informeaza Mediafax. Apostu, sotia acestuia si  oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, joi, pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.
Tribunalul Cluj: Radu Bica, fost vicepresedinte al CJ Cluj, ramane in arest Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, ramane in arest, dupa ce judecatorii Tribunalului Cluj au respins, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar depusa de acesta, anunta Mediafax. Tribunalul Cluj a constatat legalitatea masurii arestarii si a respins cererea de eliberare sub control judiciar depusa de Radu Bica. Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore la Curtea de Apel Cluj.
Valcea: Fostul primar Mircia Gutau, achitat intr-un dosar instrumentat de DNA Tribunalul Mehedinti l-a achitat joi pe fostul edil al Ramnicului, Mircia Gutau, intr-un proces care privea achizitionarea unor locuri de joaca la preturi "mai mari" decat pretul pietii, informeaza Agerpres.
Primarii din Jilava si Snagov si vicepresedintele CJ Ilfov au fost arestati preventiv Primarul din Jilava, Adrian Mladin, cel din Snagov, Musat Apostol, vicepresedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman si finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz au fost arestasi preventiv pentru 29 de zile, pentru coruptie, a decis Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax.
Directoarea adjuncta de la Directia de Finante Timis si prietenul ei, arestati preventiv pentru 29 de zile Directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGPF) Timis, Gabriela Ionescu, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzata de luare de mita în formă continuată şi pentru trafic de influenţă în formă continuată. Judecatorii de la Tribunalul Timis au emis mandat de arestare si pentru Calin Ioan Dinu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si complicitate la trafic de influenta in forma continuata (patru acte materiale).
Vicepresedintele CJ Ilfov si doi notari publici, retinuti pentru 24 de ore in dosarul in care sunt urmariti penal primarii din Jilava si Snagov Vicepresedintele Consiliului judetean Ilfov, Gheorghe Roman, a fost retinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni in dosarul in care sunt urmariti penal pentru luare de mita si trafic de influenta si primarii din Snagov si Jilava, Musat Apostol si Adrian Mladin. DNA a anuntat ca doi notari publici, Roxana Curpene si Eugenia Cutaru, sunt urmariti penal in acest dosar si au fost retinuti si ei pentru 24 de ore.
Sefa ITM Timis, acuzata de trafic de influenta, a fost condamnata la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare Inspectorul sef al ITM Timis, Cornelia Corescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Timis, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, informeaza Mediafax. Fostul secretar executiv PDL, Vasile Medesan, acuzat in acelasi dosar, a primit doi ani de inchisoare cu executare.
Calin Stoia, cercetat in cazul fostului primar Sorin Apostu, a fost trimis in judecata intr-un alt dosar pentru trafic de influenta Procurorii DNA Cluj l-au trimis in judecata pe Calin Stoia, cercetat in cauza in care este acuzat si primarul Sorin Apostu, intr-un alt dosar dupa ce ar fi promis unor persoane ca va interveni pe langa functionari publici din Guvern pentru alocarea de bani pentru o comuna valceana, prin Hotarare de Guvern, transmite Mediafax.
VIDEO Primarii din Snagov si Jilava, retinuti de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta Primarii din Snagov si Jilava au fost retinuti in noaptea de marti spre miercuri de procurorii DNA, informeaza televiziunile de stiri. Musat Apostol si Adrian Mladin sunt acuzati de luare de mita si trafic de influenta.
Directoarea adjuncta de la Directia de Finante Timis, retinuta pentru 24 de ore. DNA: Gabriela Ionescu a luat mita peste 88.000 de lei pentru a proteja mai multe firme Directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, Gabriela Ionescu, a fost retinuta, marti, de procurorii DNA Timisoara, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si trafic de influenta in forma continuata (patru acte materiale). Potrivit procurorilor DNA, Ionescu ar fi luat bani si bunuri in valoare totala de peste 88.000 de lei de la o persoana pentru a asigura protectie constanta firmelor acesteia.
Judecatorii au finalizat audierea celor 974 de martori. Dorinel Umbrarescu audiat in dosarul de coruptie al fostului premier Adrian Nastase Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat marti, 20 decembrie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase. Dupa 10 luni judecatorii au terminat audierea celor 974 de martori indicati de procurorii DNA in dosar. Avocatii sustin ca in ianuarie 2012 ar urma sa fie anuntata sentinta. Instanta l-a audiat si pe omul de afaceri Dorinel Umbrarescu care a spus ca a platit 30.000 lei taxa de participare la simpozionul Trofeul Calitatii despre care procurorii spun ca a fost un paravan pentru colectarea de bani utilizati in campania electorala din 2004 a lui Adrian Nastase. Vezi in text o relatare din sala de judecata
ICCJ: Averea fostului comisar-sef de la Serviciul Permise Arges va fi confiscata Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis confiscarea sumelor de 454.805 euro, 1.580 dolari si 145.420 lei, dobandite cu caracter nejustificat de catre Gheorghe Vlasceanu, fostul comisar sef in cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere si  Inmatriculari Vehicule (Arges), informeaza comunicatul institutiei, remis HotNews.ro.
Directoarea adjuncta de la Directia de Finante Timis, ridicata de DNA Directoarea adjuncta a Directiei Finantelor Publice Timis, Gabriela Ionescu, a fost ridicata, marti, de procurorii DNA si dusa la audieri, fiind suspectata de trafic de influenta si luare de mita, au declarat surse din randul anchetatorilor, potrivit Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by