UPDATE Primarul din Orsova, eliberat din functie pe motiv de incompatibilitate, a solicitat unei instante de contencios-administrativ suspendarea ordinului de incetare a mandatului

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 3 ianuarie 2012, 12:56 Dosare Anticoruptie


Primarul municipiului Orsova, Constantin Bragaru (PDL), in cazul caruia ANI a constatat, in iulie 2011, ca s-a aflat in incompatibilitate, a fost eliberat din functie, potrivit Mediafax. Mandatul inceteaza dupa ce a fost constatata starea de incompatibilitate in perioada 25 iunie 2008 - 19 ianuarie 2009, cand Constantin Bragaru a fost, in acelasi timp, primar si administrator al societatii comerciale S.C. Cobra SRL.

UPDATE Primarul municipiului Orsova, Constantin Adrian Bragaru, a contestat, marti, la o instanta de contencios administrativ, ordinul de incetare a mandatului de primar semnat de subprefectul Ioan Suru, informeaza Agerpres.

Bragaru il acuza pe subprefectul Ioan Suru de "abuz in serviciu, intrucat el a nu avea dreptul sa inceapa un asemenea demers decat dupa 24 ianuarie, cand Curtea de Apel Craiova se va pronunta in legatura cu presupusa stare de incompatibilitate constatata de Agentia Nationala de Integritate (ANI)".

"Conform practicii judecatoresti, in cel mult zece zile voi reveni la conducerea primariei. Ordinul cu pricina este ilegal si, mai mult decat atat, nu precizeaza cu ce data imi inceteaza mandatul", a precizat Bragaru.

Subprefectul Ioan Suru a declarat, la randul sau, pentru Agerpres ca "la baza ordinului emis de incetare de drept a mandatului de primar al municipiului Orsova stau Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei si Legea nr. 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului si nicidecum vreo reglementare a ANI".

Subprefectul judetului Mehedinti, Ioan Suru, a semnat marti ordinul de incetare de a mandatului de primar al municipiului Orsova al lui Constantin Bragaru.

Suru a declarat ca, in cazul lui Constantin Bragaru, au fost incalcate prevederile articolelor 87 si 91 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

Potrivit subprefectului de Mehedinti, atributiile primarului din Orsova vor fi preluate de viceprimarul municipiului, dupa care Consiliul Local va stabili un alt viceprimar.

Suru a adaugat ca ordinul a fost semnat in lipsa prefectului, care este in concediu.

Constantin Bragaru a fost informat, in decembrie 2010, despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale. Evaluarile demarasera in 17 noiembrie 2010, ca urmare a sesizarilor formulate de catre Institutia Prefectului Mehedinti si Primaria Municipiului Orsova, cu privire la posibila incalcare a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre edilul Bragaru.

In iunie 2011, i s-a comunicat primarului ca au fost identificate diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate. In 7 iulie, Bragaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au constatat, in iulie 2011, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul primarului municipiului Orsova, Constantin Adrian Bragaru.

Potrivit ANI, Bragaru s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25.06.2008 - 19.01.2009, deoarece a detinut simultan calitatea de Primar la Municipiului Orsova si functia de Administrator in cadrul S.C. COBRA S.R.L., incalcand, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) si art. 91, alin. (3) al Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Totodata, sunt indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunilor de fals in declaratii, deoarece Bragaru nu a mentionat, in declaratia de interese depusa dupa validarea mandatului de primar, functia de administrator detinuta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1673 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    ANI/DNA, spaima politicienilor si functionarilor (Marţi, 3 ianuarie 2012, 13:37)

    Lupta impotriva coruptiei in Republica lui Basescu [anonim]

    Agentia Nationala de Integritate a constatat ca intre averea dobandita si veniturile realizate de agentul Vlad Polojan de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Vaslui este o diferenta de aproape 30.000 de euro.

    Astfel, in urma evaluarilor demarate in luna martie a anului trecut, s-a constatat "o diferenta semnificativa, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 122.839,68 Lei (aprox. 28.567 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Vlad Polojan, in perioada exercitarii functiei de agent in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Vaslui (2006 - 2010)", se arata intr-un comunicat remis presei de ANI.

    In aceste conditii, a fost sesizata Comisia de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de Vlad Polojan.
  • +1 (1 vot)    
    De ce nu spuneti... (Marţi, 3 ianuarie 2012, 17:11)

    stamate [anonim]

    ...din ce partid face parte?! Traiasca Hotnews!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by