Curtea de Apel Cluj: Fostul primar Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 5 ianuarie 2012, 14:39 Dosare Anticoruptie


Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, raman in arest, au decis, joi, magistratii Curtii de Apel Cluj, potrivit Mediafax. La Curtea de Apel Cluj a avut loc, joi, primul termen in procesul in care Sorin Apostu si Calin Stoia sunt judecati pentru fapte de coruptie, judecatorii luand in discutie legalitatea masurii arestarii acestora.

Judecatorii au constatat legalitatea si temeinicia masurii arestarii si au respins cererile celor doi de revocare, respectiv inlocuire a arestarii, astfel ca ei vor fi judecati in continuare in stare de arest.

Atat Stoia, cat si Apostu au atacat cu recurs decizia, acesta urmand sa fie judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar si sotia acestuia, avocatul Monica Apostu, si oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in 29 decembrie, pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Sotia lui Apostu, Monica Apostu, avocat in cadrul Baroului Cluj, a fost trimisa in judecata, in stare de libertate, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale).

Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

Totodata, in acest dosar a fost trimisa in judecata, in stare de libertate, Aspazia Droniuc, asociat al SC Groupe Frarom Agentie de Asigurare SRL Cluj Napoca, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de cumparare de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale).

Sorin Apostu si Calin Stoia au fost arestati preventiv, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de catre Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile.

De asemenea, Sorin Apostu a cerut sa fie eliberat sub control judiciar, iar instanta suprema i-a respins solicitarea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























849 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    tupeu de penal ! (Vineri, 6 ianuarie 2012, 0:51)

    george haiduc [anonim]

    Dupa ce ca ne-a dus de nas pe toti clujenii cu ipocrizia lui si cu nesimtirea omului care isi negociaza mita, a acelei fiinte care se prostitueaza pentru o haina, un pluover, un pantalon, mai vine cu pretentia de a fi pus in libertate si crezut pe cuvant ca isi vede de treaba, stiindu-se cati ametiti de ''alesi'' locali sau numiti (unii stiu cat trebuie sa se dea pentru fiecare functie ocupata) s-au perindat pe la celula lui ca sa nu ii traga si pe ei in cazanul cu smoala ! pt ca a creat o adevarata panza de paianjen, doar e sforar si afacerist mare ! Nu zic, acuzarea nu inseamna sentinta, trebuie judecat omul, dar ce facem cand toata lumea stie niste adevaruri si evidente ! omul nu a avut bun simt, in inselat, pretindea desi el era intr-o mocirla doar de el stiut (si inca cativa). nu poate nimeni sa-i ceara sa-si dea demisia, nu, de la nu avem ce astepta pt ca a demonstrat ce fel de caracter are ! Chiar si partidul a spus ca ii cere sa-si dea demisia daca... De atunci au aparut mai multi daca, dar asa ceva nu am vazut ! Prin primarie tuna su fulgera si era stapan absurd peste oameni si ii prigonea doar pe cei care aveau valoare, se bazau pe ea si nu ii lustruiau pantofii aceia luati din mita. Eu nu mai pot de mirare, cum pot sa fie atat de nesimtiti unii! nu le pasa si isi bat joc, ne tin de prosti ! din pacate, fiinta aceea bipeda nu are dram de demnitate umana! Rusine !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by