Judecatoarea Iuliana Pusoiu, acuzata oficial de trafic de influenta Procurorii DNA au pus-o oficial sub acuzare pe judecatoarea Iulian Pusoiu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru trafic de influenta, transmit Agerpres si Mediafax. Si avocata Claudia Silinescu Gherbovan (fiica fostului adjunct al SIE, Tudor Silinescu) a fost pusa oficial sub acuzare pentru infractiunea de cumparare de influenta.
UPDATE DNA a reluat urmarirea penala impotriva senatorului PSD Miron Mitrea Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, joi, pentru Mediafax, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta faptul ca au reluat procedura urmaririi penale impotriva lui, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a returnat dosarul la DNA pentru nereguli in procedura de urmarire penala.
Martorii au povestit ca Dana Nastase a cumparat chinezarii din complexul Europa si cum au ajuns termopanele la Cornu Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au deliberat un nou termen in dosarul Zambaccian I, in care fostul premier Adrian Nastase si sotia sa Dana sunt acuzati de luare de mita si santaj. In sala de judecata, o fosta “asistenta” a Danei Nastase a povestit cum a cumparat sotia fostului premier diverse bunuri din China dar si din complexul Europa din Bucuresti. Un sofer de TIR a relatat cum “un convoi” de bunuri ale lui Adrian Nastase au ajuns intr-un depozit din Chitila. Un gestionar din Bacau a relatat cum au fost executate termopanele care au fost montate la casa sotilor Nastase din comuna Cornu. Vezi in text o relatare din sala de judecata. Citeste detaliile dosarului “Bunuri din China (Zambaccian I)”
Cum a fost amanat o luna procesul presedintelui de onoare al PC pentru ca un inculpat a decedat si un martor este grav bolnav ICCJ a judecat al XXIV-lea termen in dosarul in care vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu este cercetat in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. In sala de judecata presedinta completului a anuntat ca Inalta Curte a luat masuri ca marile dosare sa se judece “intr-un ritm alert” dupa care a amanat dosarul presedintelui de onoare al PC pentru o luna de zile. Avocatii au bombardat instanta cu cereri de expertize si au insistat ca ultimul martor, o femeie grav bolnava, sa fie audiata. Vezi in text o relatare din sale de judecata Citeste in sectiunea anticoruptie detaliile dosarului in care este judecat Dan Voiculescu
VIDEO UPDATE Liviu Luca, unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania, pus sub invinuire de procurorii DNA Liderul sindical Liviu Luca s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, el declarand la intrarea in sediul institutiei ca nu stie in ce dosar si in ce calitate a fost citat de procurori, potrivit Mediafax. Liviu Luca a ajuns la sediul DNA in jurul orei 12:45, el fiind insotit de avocata Mariana Stefan. Potrivit unor surse judiciare, Liviu Luca ar fi fost citat pentru a fi audiat intr-un dosar privind patrimoniul sindical. Liviu Luca este prim-vicepresedintele CNSLR-Fratia si unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Romania.Ora 16:07: Liviu Luca a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie intr-un dosar legat de un contract privind administrarea patrimoniului sindicatului.
ICCJ a decis declasificarea aparaturii cu care s-au facut inregistrari in dosarul senatorului Voicu Instanta suprema a decis, luni, declasificarea aparaturii cu care SRI a facut inregistrari in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este judecat pentru coruptie, astfel incat expertii sa poata verifica autenticitatea acestor inregistrari, corespondenta vocilor si eventuale relocari de pasaje.
Sotia lui Botis a mintit in CV pentru a fi in proiectul european; DLAF a sesizat DNA Sotia fostului ministru al Muncii Ioan Botis, Ligia Botis, a "prezentat o situatie care nu corespunde realitatii" in CV-ul depus pentru a fi parte a proiectului european "Sansa la demnitate", au descoperit inspectorii DLAF, motiv pentru care acestia au sesizat DNA, informeaza Mediafax.
Al XXII-lea termen in dosarul Voicu. Judecatoarea Lidia Barbulescu, citata ca martor in dosarul de coruptie, refuza sa se prezinte in fata instantei de sase luni Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a judecat luni, 3 octombrie, un nou termen in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu. In acelasi dosar sunt acuzati si fostul judecator Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic. Desi a fost citata in urma cu sase luni, judecatoarea ICCJ Lidia Barbulescu a refuzat sa se prezinte in fata instantei. Motivul invocat a fost acela ca nu are nimic de adaugat la declaratia data in fata procurorilor DNA. Dosarul Voicu a fost din nou amanat pentru pentru o luna de zile. Vezi in text o relatare din sala de judecata.
Al IV-lea termen in dosarul Pasat. Procurorul de caz a cerut ca deputatului PDL acuzat de santaj sa i se impuna interdictia de a parasi tara Inalta Curte de Casatie si Jusitie a judecat al IV-lea termen in dosarul de santaj al deputatului democrat-liberal Dan Pasat. In timpul sedintei care a durat 35 de minute, procurorul de caz a cerut instantei sa impuna ca masura asiguratorie interdictia de a parasi tara pentru Dan Pasat. Avocatii lui Pasat au contestat decizia si au considerat-o exagerata. In final, instanta a amanat procesul pentru o luna. Citeste si Rechizitoriul dosarului de santaj si coruptie. Pasat, catre victimele sale: O sa faci afaceri din spital. Te nenorocesc. Te calc in picioare.UPDATE: Instanta a respins cererea procurorului de caz de a se lua masura interdictiei de a parasi tara pentru deputatul Dan Pasat
Surse: Dan Ioan Popescu, fost ministru al Industriilor, este cercetat intr-un nou dosar privind fraudarea Hidroelectrica Fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, şi patronul Energy Holding, Bogdan Buzoianu, sunt cercetaţi de procurorii DIICOT într-un nou dosar legat de fraudarea companiei Hidroelectrica, anunta Mediafax, citand surse judiciare. Vestea vine in aceeasi zi in care DIICOT a anuntat ca i-a trimis in judecata pe fostul ministru al Economiei din perioada 2004-2006, Codrut Seres, si pe alti 6 fosti sau actuali sefi din cadrul Hidroelectrica, pentru complot si subminarea economiei nationale. Cei sapte sunt acuzati ca ar fi incheiat contracte dezavantajoase companiei Hidroelectrica, in perioada 2002 - 2009.
Seful Garzii Financiare Neamt si doi comisari, retinuti pentru luare de mita Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au retinut pe seful Garzii Financiare - Sectia Judeteana Neamt si doi comisari, acuzati ca au primit mita de la zeci de agenti economici, pentru a face control formal si a nu aplica contraventii, anunta Mediafax. Potrivit DNA, Constantin Nistor, comisar sef in cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Neamt, Gheorghe Enasoaie si Corneliu Antonie, comisari in cadrul aceleiasi institutii, sunt acuzati de luare de mita in forma continuata.
DIICOT: Fostul ministru al Economiei Codrut Seres si 6 actuali si fosti sefi de la Hidroelectrica, trimisi in judecata pentru complot si subminarea economiei nationale Codrut Seres, fost ministru al Economiei si Comertului, si 6 actuali sau fosti sefi din cadrul companiei Hidroelectrica au fost trimisi in judecata pentru complot si subminarea economiei nationale, anunta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, intr-un comunicat. Procurorii considera ca inculpatii au pus in pericol Sistemul Energetic National si au cauzat un prejudiciu de aproximativ 540 de milioane de lei, echivalentul a 165 de milioane de dolari.
VIDEO Sefa ITM Timis, arestata preventiv; secretarul executiv al PDL Timis, cercetat in libertate Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, acuzata de fapte de coruptie, a fost arestata preventiv, joi seara, iar secretarul executiv al PDL Timis, Vasile Medesan, va fi cercetat in libertate, au decis joi seara magistratii Tribunalului Timis, anunta Mediafax.
DNA: Sefa ITM Timis a cerut 10.000 de lei ca donatie pentru organizatia judeteana PDL de la un administrator de firma, in schimbul unei interventii Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, retinuta pentru 24 de ore miercuri seara pentru fapte de coruptie, este urmarita penal de procurorii DNA, care o acuza ca a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme indicand ca banii sa fie donati pentru organizatia judeteana a Partidului Democrat Liberal.
Sef ITM Timis, retinut pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie din Timisoara pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu, transmite Mediafax.
VIDEO Catalin Voicu (PSD) a participat la prima sedinta de plen dupa eliberarea sa din arest: Sunt singurul senator al opozitiei din Europa care a fost arestat Senatorul PSD Catalin Voicu a participat, miercuri, la prima sedinta de plen de la arestarea sa, in urma cu aproape un an si jumatate, declarand ca "sunt singurul senator al opozitiei din Europa care a fost arestat", transmite Agerpres. Social-democratul a spus ca a mers la sedinta "sa imi fac datoria fata de alegatorii mei care m-au trimis in Parlament". Senatorul a fost eliberat din arest in luna iulie a acestui an, prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Citeste mai multe despre "Dosarul Voicu".
Timis: Seful Inspectoratului Teritorial de Munca, audiat de procurorii DNA Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Timis este perchezitionat, marti dimineata, iar directorul institutiei, Cornelia Corescu, suspectata de fapte de coruptie, este audiata la sediul DNA Timisoara, anunta Mediafax.
Seful APIA Dolj Sergiu Dragancea, prins in flagrant delict cand lua mita - surse Seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj, Sergiu Dragancea, a fost prins in flagrant delict, vineri, de catre procurorii anticoruptie, in timp ce lua mita, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.
Avocat brasovean, judecat pentru o mita luata de la studenti, in urma cu sase ani Un avocat brasovean, conferentiar in cadrul unei Facultati de Drept, a fost trimis in judecata pentru ca a primit mita, in 2005, de la patru studenti in schimbul unor lucrari de diploma, transmite Mediafax.
VIDEO DNA: Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, trimis in judecata pentru luare de mita Procurorii DNA Pitesti au dispus trimiterea in judecata a lui Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, pentru luare de mita in forma continuata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Daniel Boda ar fi primit  5.000 de euro mita din partea administratorului unei firme care se ocupa cu distributia de medicamente, in schimbul restituirii autorizatiei de distributie angro pentru firma respectiva. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Arges.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by