Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, ramane in arest

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 29 decembrie 2011, 13:53 Dosare Anticoruptie


Sorin Apostu, foto arhiva
Foto: Agerpres
Instanta suprema a respins, joi, recursul primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, privind eliberarea provizorie sub control judiciar, astfel ca acesta ramane in continuare in arest preventiv, informeaza Mediafax. Apostu, sotia acestuia si  oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, joi, pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Sorin Apostu solicitase Curtii de Apel Cluj sa fie eliberat sub control judiciar, cererea acestuia fiind respinsa de instanta in 21 decembrie.

Decizia a fost contestata de Apostu la instanta suprema, care joi a decis definitiv ca primarul suspendat al Clujului sa ramana in continuare in arest.

Sorin Apostu, sotia acestuia, avocata Monica Apostu, si oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, joi, pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Cluj, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, fals si primire de foloase necuvenite.

Sotia lui Apostu, avocatul Monica Apostu, este trimisa in judecata pentru complicitate la trafic de influenta, complicitate la luare de mita, spalare de bani si fals.

Omul de afaceri Calin Stoia va fi judecat pentru dare de mita, spalare de bani si fals, iar Aspazia Droniuc pentru cumparare de influenta, spalare de bani si fals.

Potrivit unor surse judiciare, din acest dosar a mai fost disjuns un dosar in care sunt cercetati, printre altii, arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustaffa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL), Simion Muresan, asociat la Electrogrup, Marin Stancu, liderul cultivatorilor de pepeni din Dabuleni, si Ioan Ploscar, angajat al Primariei Cluj-Napoca in postul de sofer al primarului.

Cei in cauza sunt cercetati penal pentru diverse fapte de coruptie.

Conform surselor citate, Bogdan Petrina, prieten cu familia Apostu, este asociat la o firma de arhitectura considerata de procurorii DNA ca firma agreata de Sorin Apostu pentru realizarea proiectelor de arhitectura la marile proiecte imobiliare din oras, stadionul Cluj Arena, constructia unor hypermaket-uri sau ansambluri imobiliare.

Potrivit surselor citate, intre cei anchetati pentru complicitate la luare de mita este si soferul lui Apostu, Ioan Ploscar. Ploscar ar fi omul trimis de primar la Mustafa Bekar, om de afaceri turc si actionar la KIAT SRL, pentru a lua mita direct in numerar.

Firma lui Mustafa Bekar a castigat in ultimii doi ani, in relatia cu Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, doua contracte pentru repararea de drumuri, unul in valoare de 140 de milioane de euro si altul in valoare de 281 milioane de lei.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de catre Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. Ulterior, mandatele de arestare le-au fost prelungite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1210 vizualizari

  • +2 (6 voturi)    
    E, e foarte bine! (Joi, 29 decembrie 2011, 14:18)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Nu e asa dom' primar ca va pare rau de Austria?
    Acum un an....!
  • +3 (5 voturi)    
    Foarte corect ! (Joi, 29 decembrie 2011, 14:37)

    orwell [anonim]

    Individul era un pericol public iminent spre deosebire de SOV de exemplu care desi ameninta ca " a ingropat sub dealurile Moldovei zeci d indivizi la propriu " sau ca are peste 150 de persoane numite in functii de stat nu reprezinta nici o amenintare pentru judecatorii pe care prin diferite tertipuri i-a ajutat sa ocupe posturi la ICCJ . Bravos justitiei din Romania ! Trist foarte trist !
  • +3 (7 voturi)    
    Ilegalitati (Joi, 29 decembrie 2011, 15:12)

    Andra [anonim]

    Din pacate, acest om, in care clujenii au avut foarte mare incredere, si-a permis sa faca foarte multe ilegalitati. Acum a sosit vremea socotelii.
  • +1 (5 voturi)    
    $orin (Joi, 29 decembrie 2011, 15:31)

    Sorin [anonim]

    $$$orine, stai frumos acolo, unde te grabesti? stai linistit ca nu copiaza nimeni la examene! Chiar crezi ca ti-ai revenit din Boala spagii nebune???
  • +2 (4 voturi)    
    Nesatulule stai acolo (Joi, 29 decembrie 2011, 18:28)

    Lucianmotzul [anonim]

    Nu te mai saturai de bani ,ai furat pe rupte ,eliberai autorizati de constructi dupa 3 ani nemernicule umblind sa primesti spaga ,sa_ti de-a cel putin 5 -10 ani de puscarie ca prea te credeai a tot puternic ,sa le vina rindul la toti acesti hoti si spagari nenorociti care sunt o nenorocire pt.prosperitatea tarii.
    • 0 (0 voturi)    
      confirmare (Joi, 29 decembrie 2011, 21:15)

      Andra99 [utilizator] i-a raspuns lui Lucianmotzul

      Nu pot decat sa confirm ca din varii motive (neintemeiate) am fost amanata 9 luni pentru a mi se elibera o autorizatie de constructie pentru o bagatela. Intre timp a venit iarna si pe mine taraganarea asta m-a costat un an. La mai multi ANI, domnule FOST primar !
  • 0 (2 voturi)    
    Fara sa fiu carcotas... (Joi, 29 decembrie 2011, 19:24)

    Ion B [utilizator]

    ii urez lui si altora ca el: La Multi Ani!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by