Primarii din Jilava si Snagov si vicepresedintele CJ Ilfov au fost arestati preventiv

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2011, 15:24 Dosare Anticoruptie


Primarul din Jilava, Adrian Mladin, cel din Snagov, Musat Apostol, vicepresedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman si finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz au fost arestasi preventiv pentru 29 de zile, pentru coruptie, a decis Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a admis astfel propunerea procurorilor DNA privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului din Jilava, Adrian Mladin, a celui din Snagov, Musat Apostol, a vicepresedintelui CJ Ilfov, Gheorghe Roman si a finului primarului din Jilava, Ovidiu Szasz.

Cei patru vor fi arestati pentru 29 de zile de la data incarcerarii.

Mladin i-a pretins denuntatorului 500.000 de euro, din care in 19 septembrie a primit 50.000 de euro, pentru ca, abuzand de prerogativele functiei, sa dispuna intocmirea, de catre Comisia Locala de Fond Funciar, a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului in suprafata totala de 23,8 hectare, iar loturile sa fie alipite.

De asemenea, primarul Mladin s-a angajat sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov pentru a o determina sa avizeze planul parcelar si sa emita documentele cadastrale in vederea alipirii terenurilor in cauza.

In 28 iulie, Adrian Mladin l-a determinat pe finul sau Ovidiu Szasz sa incheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denuntatorul prin care acesta din urma sa ii cedeze drepturile asupra a doua terenuri. In realitate, acest contract a fost incheiat doar pentru a garanta si a ascunde savarsirea infractiunii de luare de mita, au precizat procurorii.

In contextul in care intocmirea planului parcelar trena, a intervenit si primarul comunei Snagov, Apostol Musat, care a lasat sa se creada ca are influenta asupra lui Mladin si a directorului Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare Ilfov si ca, astfel, ar putea sa grabeasca demersurile de obtinere a documentelor cadastrale pentru denuntator. Musat i-a pretins denuntatorului, direct si prin intermediar, 1,1 milioane de euro.

Pentru a ascunde si garanta obtinerea mitei, Apostol Musat l-a determinat pe Ion Scaeteanu sa intocmeasca, la notariat, in 6 iulie, un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul, din care sa rezulte ca Scaeteanu l-ar fi imprumutat pe denuntator cu suma pretinsa drept mita, respectiv 1,1 milioane de euro, iar imprumutul sa fie garantat cu terenurile denuntatorului. In cele din urma insa, Scaeteanu a incheiat contractul de imprumut pe suma de 2,5 milioane de euro.

In perioada iulie-septembrie, notarul public Roxana Curpene l-a sprijinit si ajutat pe Ion Scaeteanu in toate demersurile acestuia in vederea obtinerii sumei de 2,5 milioane de euro drept mita de la denuntator, inclusiv sa incheie un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul.

La randul sau, prin intermediul primarul Apostol Musat, Gheorghe Roman, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Hudetean Ilfov, a pretins suma de 100.000 de euro denuntatorului, lasand sa se creada ca are influenta asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov, astfel incat sa o determine sa avizeze planul parcelar intocmit de Comisia Locala de Fond Funciar a comunei Jilava, in care erau incluse toate terenurile denuntatorului si a emite, cat mai urgent posibil, documentele cadastrale pentru aceste terenuri.

Notarul public Cutaru Eugenia l-a sprijinit si ajutat pe denuntator sa intocmeasca acte autentice, cunoscand ca prin acestea se atesta imprejurari necorespunzatoare adevarului, intrucat ascund si totodata garanteaza darea unor sume mari de bani cu titlu de mita primarilor comunelor Jilava si Snagov.

In cursul anului 2011, planul parcelar a fost intocmit, iar Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov a emis documentele cadastrale respective.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

905 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    terenuri snagov (Joi, 22 decembrie 2011, 21:58)

    romi [anonim]

    toate terenurile primarului Musat ,sunt trecute pe numele fiului sau Bogdan si pe numele lui Grigore GHEORGHE zis Gicanu ,Hanul Vlasia ,BAZA ICAB (FOSTUL STRAND),Terenuri la lacul Snagov,


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by