UPDATE VIDEO Senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare Senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in recurs. In dosarul "Armele de vanatoare", Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase din partea PSD, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
​​VIDEO Al V-lea termen in dosarul "2 Mai" - Monica Iacob Ridzi. Dupa 7 luni de la trimiterea in judecata nu a fost citit rechizitoriul procurorilor DNA Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat luni, 19 decembrie, un nou termen in dosarul de coruptie al fostului ministru PDL Monica Iacob Ridzi. Dupa sapte luni de la trimiterea in judecata, instanta inca nu a prezentat rechizitoriul intocmit de procurori. Avocatii au ridicat mai multe exceptii privind legalitatea rechizitoriului si au cerut restituirea dosarului la DNA. In 3 mai 2011, Monica Iacob Ridzi a fost trimisa in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii. Vezi in text o relatare din sala de judecata
Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, acuzat de fals intelectual, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti Tribunalul Bucuresti a decis, luni, achitarea lui Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, intr-un dosar in care acesta este acuzat de procurorii DNA ca a eliberat o autorizatie falsa pentru construirea unui ansamblu rezidential, informeaza Agerpres. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel a Capitalei.
VIDEO ICCJ i-a achitat definitiv pe fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, si pe actualul deputat de Gorj, Dan Ilie Morega, in procesul in care sunt acuzati de coruptie Fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, si actualul deputat de Gorj, Dan Ilie Morega, au fost achitati, luni, de catre Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, (ICCJ) in procesul in care sunt acuzati de fapte de  coruptie, potrivit Mediafax. Decizia este definitiva.
​​VIDEO Al 46-lea termen in dosarul Trofeul Calitatii. Deputatul PSD Valeriu Zgonea, audiat in dosarul de coruptie al fostului premier Adrian Nastase Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat vineri, 16 decembrie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase. Instanta l-a audiat pe deputatul PSD Valeriu Zgonea, care a povestit cum s-a derulat campania prezidentiala din 2004. Adrian Nastase a declarat ca dupa achitarea din dosarul Matusa Tamara va petrece mai linistit sarbatorile de iarna. In sala de judecata, martorii au relatat cum au fost incheiate contracte fictive pentru realizarea simpozionului Trofeul Calitatii.
DNA: Primarul orasului Bals, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual Primarul orasului Bals (judetul Olt), Vitalie Stanciu, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata si doua infractiuni de fals intelectual, din care una in forma continuata. Alaturi de Vitalie Stanciu a mai fost trimis in judecata, in acelasi dosar, Eugen Butoi, administrator la S.C. EUROCOM S.R.L., in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de folosire sau prezentare de declaratii sau documente false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunitatii Europene, in forma continuata, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si uz de fals, in forma continuata.
UPDATE: Curtea Suprema a amanat pronuntarea sentintei in dosarul "Armele de vanatoare" al senatorului UNPR Serban Mihailescu pentru data de 20 decembrie Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pronuntarea verdictul in dosarul de coruptie "Armele de vanatoare” al senatorului UNPR Serban Mihailescu pentru data de 20 decembrie. La ultimul termen din dosar, vineri 9 decembrie, procurorii DNA au solicitat instantei sa il condamne pe Serban Mihailescu la inchisoare cu executare. In dosarul "Armele de vanatoare", Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase din partea PSD, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
VIDEO UPDATE Deputatul PNL Virgil Pop a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Sentinta nu e definitiva.  Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat vineri pe deputatul PNL Virgil Pop la 5 ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani. UPDATE Virgil Pop despre sentinta ICCJ: Nu cred ca prin condamnarea unui politician la 5 ani de inchisoare, se rezolva problema coruptiei in Romania, ci din contra
Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, audiat la DNA Cluj - surse Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a fost audiat, joi, la DNA Cluj, acesta fiind intrebat si de cardurile de combustibil pe care le-ar fi primit de la Rosal, sustin surse din randul anchetatorilor, care afirma ca edilul va fi cercetat si intr-un alt dosar pentru alte fapte de coruptie, transmite Mediafax.
VIDEO Cine sunt judecatoarele Sofica Dumitrascu, Livia Luminita Zglimbea, Angela Dragne care au decis achitarea lui Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara Decizia de achitare a fostului premier Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara a fost luata in unanimitate de completul de trei judecatori ai sectiei penale a Curtii Supreme. Completul este format din judecatoarele Sofica Dumitrascu, Livia Luminita Zglimbea si Angela Dragne. Presa a relatat ca judecatoarea Sofica Dumitrascu l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, a mai decis eliberarea kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. Cele trei judecatoare nu au fost prezente in sala cand a fost citita sentinta de achitare a lui Nastase.
VIDEO ICCJ: Nastase, achitat in dosarul "Matusa Tamara" Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au achitat pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara" in care fostul premier, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, sunt acuzati de fapte de coruptie. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Adrian Nastase in acest caz. Dosarul "Matusa Tamara" este al treilea in care fostul premier Adrian Nastase a fost deferit justitiei de catre DNA.Citeste si:VIDEO Cine sunt judecatoarele Sofica Dumitrascu, Livia Luminita Zglimbea, Angela Dragne care au decis achitarea lui Adrian Nastase in dosarul Matusa TamaraAdrian Nastase: Nu intentionez sa mai candidez la presedintie. Vremea a trecut. Am avut o sansa, eu, poate si Romania. Poate ca altfel ar fi fost Romania astazi, in momentele acestea extrem de dificileReuters: Instanta din Romania l-a achitat pe fostul premier Adrian Nastase, fapt ce ridica intrebari cu privire la angajamentul de combatere a coruptiei
Sentinta pentru Adrian Nastase in Dosarul Matusa Tamara, pronuntata joi Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte joi in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, sunt acuzati de fapte de coruptie. Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Adrian Nastase in acest caz. Dosarul "Matusa Tamara" este al treilea in care fostul premier Adrian Nastase a fost deferit justitiei de catre DNA.
Sef de sectie la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, retinut de DNA Un sef de sectie la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova a fost retinut, miercuri, de procurorii anticoruptie, pentru ca a primit bani pentru a crea detinutilor conditii favorabile, cum ar fi permisiunea de a introduce si pastra in camerele de detentie telefoanele mobile, informeaza Mediafax.
Inspectia judiciara a CSM: Afirmatiile procurorului sef al DNA se incadreaza in limitele libertatii de exprimare conferita unui magistrat Inspectia Judiciara a CSM a finalizat verificarile in cazul declaratiilor facute de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, in cadrul unei emisiuni difuzate in data de 10 octombrie la postul public de televiziune. In cadrul acestei emisiuni, seful DNA a facut cateva critici la adresa ICCJ, ulterior fiind sesizata inspectia judiciara a CSM. Raportul inspectiei judiciare arata ca Daniel Morar nu a incalcat standardele de conduita ale magistratilor.
VIDEO Omul de afaceri Ioan Niculae, audiat la DNA in legatura cu finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, a fost audiat, marti, de Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu finantarea partidelor politice, informeaza Mediafax. Miliardarul Ioan Niculae, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), directorul InterAgro Viorel Barac, si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR sunt pusi sub acuzare pentru modul in care au strans bani pentru campania lui Mircea Geoana. DNA a precizat ca Mircea Geoana nu are calitate de invinuit in acest dosar.
Comisia de verificare a averilor de pe langa CAB cere confiscarea a 1,5 milioane de euro din averea lui Alexandru Noaptes, fost director la CFR Comisia de verificare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (CAB), dupa o ancheta a ANI, a dispus sesizarea CAB in vederea confiscarii a peste 6,3 milioane de lei, avere nejustificata a fostului director CFR Calatori, Alexandru Noaptes. Dupa ce ANI a cerut in vara confiscarea a aproape 2,8 milioane euro din averea lui Noaptes, pe 7 decembrie "Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa CAB, constata ca pe baza probelor administrate, dobandirea sumei 6.364.413 lei (n.r. 1,5 mil. euro) nu are caracter justificat si dispune sesizarea Curtii de Apel Bucuresti, pentru solutionarea cererii de confiscare. In cauza, unul dintre membri Comisiei a exprimat opinia separata potrivit careia suma dobandita in mod nejustificat este de 8.016.728 lei (n.r. 1,9 mil. euro)".
Subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor, prins dand informatii evazionistilor Un subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bucuresti a fost prins dand informatii confidentiale evazionistilor vizati in anchete ale DIICOT, politistul fiind ridicat de pe Aeroportul Otopeni de unde vroia sa plece catre Singapore, relateaza Mediafax.
VIDEO Dosarele Serban Mihailescu si Virgil Pop la final, procurorii au cerut inchisoare cu executare, Sorin Apostu ramane in arest preventiv, Trofeul Calitatii - Adrian Nastase - audieri in pas alert Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri, 9 decembrie (ziua internationala a luptei impotriva coruptiei), patru dosare de coruptie. In dosarul senatorului Serban Mihailescu, procurorul a solicitat instantei condamnarea la inchisoare cu executare. Pentru primarul suspendat Sorin Apostu, acuzat si el de luare de mita, judecatorii sectiei penale a ICCJ au decis ca acesta sa ramana in arest preventiv inca 30 de zile. Curtea Suprema a finalizat judecarea dosarului deputatului clujean Virgil Pop, acuzat de trafic de influenta. Procurorii au cerut condamnarea deputatului la inchisoare cu executare. Instanta Suprema a judecat al 45-lea termen in dosarul Trofeul Calitatii in care este inculpat Adrian Nastase. In dosarele parlamentarilor Serban Mihailescu si Virgil Pop, sentinta va fi pronuntata pe 16 decembrie Adrian Nastase asteapta pe 15 decembrie sentinta in dosarul Matusa Tamara, iar in Trofeul Calitatii audierea celor 974 de martori se apropie de final.
VIDEO Judecatoarea din Focsani urmarita penal pentru luare de mita si trafic de influenta a fost arestata pentru 29 de zile Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri seara arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a judecatoarei din Focsani urmarita penal de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita si trafic de influenta. Anisoara Topor ar fi pretins si primit suma de 80.000 lei prin intermediar si 700 de euro in mod direct de la un denuntator pentru ca, in schimb, sa pronunte o hotarare judecatoreasca favorabila acestuia din urma intr-o cauza civila.
VIDEO Procurorii au solicitat Curtii Supreme condamnarea la inchisoare cu executare a deputatului PNL Virgil Pop Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri seara dosarul de coruptie al deputatului PNL Virgil Pop. Procurorii au solicitat instantei ca Virgil Pop sa fie condamnat la inchisoare cu executare, iar deputatul a declarat ca nu este vinovat. Procurorii au cerut si ca din pedeapsa lui Virgil Pop sa se reduca perioada in care acesta a fost arestat preventiv, au mai cerut ca instanta sa-l oblige pe acesta sa restituie denuntatorului sau sumele de 130.000 lei si 30.000 euro.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by