VIDEO Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, retinuti 24 de ore pentru delapidare si spalare de bani in cazul Petrom Service. Sechestru pe 81 de proprietati, masini de lux si ambarcatiuni Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au primit mandate de retinere pentru 24 de ore, a anuntat Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor. Potrivit procurorilor, falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A.  a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor.UPDATE 1: Procurorii au pus sechestru pe 81 de proprietati imobiliare detinute de cei doi (intre care si 46 de terenuri), plus masini de lux si ambarcatiuni.Citeste mai multe despre omul-cheie din toata operatiunea Petrom Service: consultantul Kiss Laszlo GyorgyZizi Anaganstopol, fost director financiar al Petrom Service, retinut de procuroriOamenii de afaceri Octavian Turcan si Gheorghe Supeala, retinuti in dosarul privind delapidarea Petrom Service. Sechestru asigurator instituit pe 81 de imobile
Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi, condamnata definitiv de Instanta suprema Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis vineri condamnarea la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si trafic de influenta, a judecatoarei de la Curtea de Apel Iasi Georgeta Buliga, dupa ce au respins recursul acesteia la decizia Curtii de Apel Bacau, din data de 20 mai, informeaza Agerpres.
Fostul comisar-sef al OPC Brasov Ionel Spataru, trimis in judecata in stare de arest preventiv Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe fostul comisar-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, informeaza un comunicat al DNA.
Motivarea arestarii preventive a vicepresedintelui CJ Cluj. Procurorii sustin ca a luat mita in masina si a ascuns-o sub saltea Magistratii Curtii de Apel Cluj care au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica (PDL), sustin ca lasarea in libertate a consilierului judetean ar periclita ancheta DNA si ar afecta ordinea publica. Radu Bica este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit mita 10.000 de euro de la administratoarea unei companii din Cluj care i-ar fi promis ca ii va facilita castigarea unei licitatii pentru serviciile de mentenanta pentru stadionul Cluj Arena. Potrivit motivarii instantei, in sala de judecata procurorii au relatat ca Radu Bica a primit mita in masina administratoarei firmei din Cluj si ca banii i-a ascuns sub salteaua unei canapele din apartamentul sau. In apararea sa, Radu Bica s-a declarat nevinovat si ca in realitate cei 10.000 euro reprezentau un imprumut cu care urma sa cumpere seminte pentru o cultura agricola, ingrasaminte chimice si sa-si plateasca ratele la banca.
Dumitru Dragomir, achitat si de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul privind terenul pe care s-a construit LPF Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis miercuri mentinerea deciziei de achitare a sefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, in dosarul privind terenul pe care s-a construit sediul LPF, informeaza Agerpres.
Europarlamentarul Monica Macovei solicita suspendarea concursului de promovare la Curtea Suprema Monica Macovei a transmis ministrului Justitiei o scrisoarea deschisa prin care ii cere sa propuna plenului Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea oricaror proceduri pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Monica Macovei sustine ca promovarile la ICCJ trebuie suspendate pana la intrarea in vigoare a noilor proceduri privind promovarea judecatorilor la Curtea Suprema si pana la finalizarea controalelor inspectiei judiciare la instantele din tara. La Curtea Suprema se desfasoara un concurs de promovare pe baza de interviu pentru sase locuri de judecator la Sectia Penala, sectie unde se judeca cele mai multe dosare de mare coruptie.
Care sunt primele dosare de mare coruptie care se prescriu in 2013 Inalta Curte de Casatie si Justitie a publicat, la solicitarea HotNews.ro, termenele de prescriptie pentru dosarele de mare coruptie judecate pe rolul instantei. Potrivit Curtii Supreme, dosarul Zambaccian - in care este invinuit Adrian Nastase, urmeaza sa se prescrie in aprilie 2013. Dosarul Trofeul Calitatii are cel mai scurt timp de prescriere. Dosarul Matusa Tamara urmeaza sa se prescrie in iulie 2013. Tot in 2013 urmeaza sa se prescrie si dosarul terenurilor MapN in care sunt invinuiti George Becali si fostul ministru al Apararii Victor Babiuc. Dosarele Trofeul Calitatii si Matusa Tamara au fost blocate 7, respectiv 10 luni la Curtea Constitutionala. Daca ICCJ nu ar fi decis sa scada acesta perioada din calculul de prescriptie, Nastase ar fi scapat de cele doua procese in octombrie 2012Cum a castigat putin timp Inalta Curte de Casatie si Justitie in lupta cu prescrierea marilor dosare de coruptie.Ce spune Nastase despre prescrierea dosarelor sale
Judecatorul dosarului Rompetrol in care doua fapte s-au prescris candideaza la Inalta Curte Magistratul Marin Constantin Marino, seful sectiei I Penala a Tribunalului Bucuresti, este unul dintre cei 24 de magistrati care candideaza la o pozitie de judecator al Sectiei Penale a Curtii Supreme. Judecatorul Marin Constantin Marino este cel care delibereaza in dosarul Rompetrol in care este invinuit Dinu Patriciu. In acest dosar, care se judeca din 2006, doua din faptele pentru care este invinuit Patriciu s-au prescris. Contactat de HotNews.ro judecatorul a declarat ca este al saselea judecator care delibereaza in acesta cauza si ca nu poate comenta parcursul procesului. Intrebat ce il recomanda pentru o pozitie de judecator la Curtea Suprema, judecatorul a declarat: “O sa raspund in fata CSM-ului”.
Radu Bica, vicepresedintele CJ Cluj, retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi luat mita pentru contractul de mentenanta la stadionul Cluj Arena Vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica (vicepresedinte al PDL Cluj) a fost retinut luni seara de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de luare de mita, anunta DNA. Radu Bica a fost retinut, iar in cursul zilei de azi va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Potrivit procurorilor, Radu Bica ar fi promis unor oameni de afaceri, in schimbul unei sume de bani, ca le va atribui un contract de mentenanta la stadionul "Cluj Arena".
Un chirurg de la Spitalul Malaxa din Bucuresti, prins luand 1.500 de lei mita Un cetatean irakian, chirurg la Spitalul Malaxa din Bucuresti, a fost prins, joi, luand 1.500 de lei de la o femeie pentru ca tatal ei sa fie supus unei interventii chirurgicale, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
Inalta Curte da prima sentinta de confiscare a averii nejustificate, in urma reclamatiei ANI Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat confiscarea a 130.000 de dolari, parte nejustificata din avere de fostul manager al societatii de administrare a imobilelor aflate in proprietatea Primariei Brasov, Dan Vele, sentinta ICCJ fiind prima data intr-un astfel de caz, reclamat de ANI, relateaza Mediafax.
​​AUDIO Adrian Nastase despre cazul judecatoarei Gabriela Barsan acuzata de DNA de trafic de influenta: “A fost in mod evident un abuz” “A fost in mod evident un abuz pentru ca, in mod categoric, profesorul Barsan ca judecator la CEDO are o imunitate care presupune o protectie care priveste domiciliul sau”, a declarat Adrian Nastase referindu-se la cazul judecatoarei Gabriela Barsan, acuzata de DNA de trafic de influenta si sotia judecatorului CEDO Corneliu Barsan. In cazul Barsan, procurorii DNA au perchezitionat domiciliul judecatoarei Gabriela Barsan in baza unei incheieri a Curtii Supreme si in baza unui aviz al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Sotii Barsan au contestat perchezitia, dar atat CSM, cat si Curtea Suprema au respins contestatiile.
​​AUDIO Al 37-lea termen in dosarul Trofeul Calitatii: Judecatorii au audiat sase martori, Adrian Nastase sustine ca dosarul este o “facatura politica” si ca judecatorii vor da sentinta in decembrie Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat joi, 27 octombrie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei, Adrian Nastase. Magistratii au mai audiat sase directori de companii care au participat la simpozionul Trofeul Calitatii. O parte dintre martori au povestit cum a fost realizat pas cu pas Trofeul Calitatii despre care procurorii sustin ca a reprezentat de fapt o operatiune de strangere de fonduri pentru campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase.Vezi in text o relatare din sala de judecata
Un avocat din Baroul Bucuresti a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de trafic de influenta Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea in judecata a lui Adalbert-Cornel Szekely, avocat din Baroul Bucuresti, si a lui Ionel Leleci, sub acuzatia de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat DNA remis Agerpres.
Directorul Operei din Cluj-Napoca, trimis in judecata pentru ca a semnat ilegal un contract cu el insusi Regizorul Cristian Rares Trifan, director general al Operei Nationale Romane din Cluj - Napoca, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, sub acuzatia ca si-a acordat ilegal un contract in valoare de 7.250 de euro, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Cristian Rares Trifan va fi judecat de Curtea de Apel Cluj, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de conflict de interese.
UPDATE Mircea Geoana, audiat la DNA in calitate de martor: Nu a fost nimic deosebit, a fost o intrevedere de 10 minute Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a prezentat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Geoana a declarat, la intrarea in sediul institutiei, ca a fost chemat sa dea declaratii in calitate de martor, fara a mentiona despre ce dosar este vorba.UPDATE: Mircea Geoana a stat doar 10 minute la sediul DNA, declarand, la plecare, ca "A fost o intrevedere foarte scurta, de numai 10 minute, asa cum ati vazut si dumneavoastra. Nu a fost nimic deosebit. Am fost chemat in calitate de martor, dar in care anume dosar va vor comunica doar cei indreptatiti, adica reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie".
UPDATE Primarul si prefectul Brasovului, audiati la DNA in dosarul in care seful OPC Brasov a fost arestat pentru luare de mita Primarul Brasovului, George Scripcaru, este audiat, miercuri dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti. Brasovultau.ro scrie, citand surse judiciare, ca George Scripcaru da declaratii in dosarul privind spaga luata de fostul sef al OPC Brasov, Ionel Spataru.UPDATE: Prefectul judetului Brasov, Ion Gontea, s-a prezentat si el, miercuri, la sediul DNA din Bucuresti, unde este audiat. Gontea a ajuns la DNA la scurt timp dupa primarul George Scripcaru si a declarat doar ca "asteapta sa vada ce vor procurorii de la el", potrivit Mediafax.
Instanta suprema a decis expertizarea patrimoniului ICA, in dosarul lui Dan Voiculescu Instanta suprema a admis, marti, mai multe probe in dosarul in care Dan Voiculescu este judecat privind modul in care s-a facut privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, intre care si o expertiza care sa stabileasca valoarea patrimoniului ICA de la acel moment, anunta Mediafax.Citeste in sectiunea "Anticoruptie" detaliile dosarului in care este judecat Dan Voiculescu
Inspectia Judiciara a CSM va verifica toate dosarele de mare coruptie, in perioada 5-20 ianuarie 2012 Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va verifica toate dosarele de mare coruptie aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in perioada 5 ianuarie - 20 ianuarie 2012, potrivit deciziei de marti a Sectiei pentru judecatori a CSM, informeaza Agerpres.
Politisti, instructori si elevi, condamnati la inchisoare in dosarul permiselor ilegale din Bucuresti Magistratii Tribunalului Bucuresti au condamnat, vineri, patru politisti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor la pedepse cuprinse intre patru si sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul permiselor auto ilegale de la Bucuresti.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by