Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi, condamnata definitiv de Instanta suprema

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:01 Dosare Anticoruptie


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis vineri condamnarea la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si trafic de influenta, a judecatoarei de la Curtea de Apel Iasi Georgeta Buliga, dupa ce au respins recursul acesteia la decizia Curtii de Apel Bacau, din data de 20 mai, informeaza Agerpres.

Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi - Sectia civila, a fost trimisa in judecata pe 23 decembrie 2010, in stare de arest preventiv, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru luare de mita si trafic de influenta, potrivit unui comunicat al DNA.

Alaturi de Buliga, a mai fost trimis in judecata, in stare de libertate, Liviu Popescu, pentru dare de mita si cumparare de influenta.

Potrivit anchetatorilor, la sfarsitul lunii februarie 2010 - inceputul lunii martie 2010, Georgeta Buliga, in calitate de judecator la Curtea de Apel Iasi, a pretins si primit de la Liviu Popescu suma de 4.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru colegele sale de complet, judecatoare la aceeasi curte de apel. Cu aceeasi ocazie, judecatoarea a pretins si o suma pentru sine, al carei cuantum nu l-a precizat. Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca Liviu Popescu sa obtina o solutie favorabila intr-un proces civil referitor la partajarea bunurilor apartinand acestuia si fostei sale sotii, dosarul fiind in stadiu de recurs.

'In conditiile in care Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a invinuitului Popescu Liviu avusese o contributie de 90% in dobandirea bunurilor comune si ii fusesera atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care facea parte Buliga Georgeta a modificat in tot aceste hotarari, dand castig de cauza lui Popescu Liviu. Ulterior pronuntarii acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu inca 1.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecata', sustin procurorii in comunicat.

Acestia mai spun ca pe data de 26 noiembrie 2010 Liviu Popescu a remis judecatoarei suma de 1.000 de euro solicitata pentru colega sa de complet, ocazie cu care magistratul a cerut o alta suma, 3.000 euro, care i s-ar fi cuvenit ei pentru 'ajutorul' dat in obtinerea unei hotarari favorabile lui Liviu Popescu. La data de 27 noiembrie 2010, Georgeta Buliga a primit suma de 3.000 de euro, fiind organizat un flagrant cu aceasta ocazie.

Prin hotararea din 27 noiembrie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori a incuviintat luarea masurii de arestare preventiva fata de magistratul judecator Georgeta Buliga. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bacau, instanta desemnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma cererii de desemnare a altei instante pentru judecarea cauzei, formulata de procurorii anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2384 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    hai, mai, ca nu cred! (Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:09)

    outside_the_wall [utilizator]

    Am trait sa o mai vad si pe asta. Cam putine astfel de condamnari cu executare si cu sentinta definitiva, considerind cantitatea de corupti pe care o avem. Totusi e un pas. Mai vrem, amcar acum ca vin alegerile. :)
    • 0 (0 voturi)    
      rezultatele reformei (Vineri, 4 noiembrie 2011, 23:42)

      IonicaLip1312472574536 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

      astea sunt primele rezultate ale reformei din justitie, si cred nu sunt tardive avand in vederea cat de corupt si aservit a fost acest sistem pe vremea sobolanilor rosii de la PSD si chiar si sub guvernarea PNL
  • +12 (12 voturi)    
    sa (Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:14)

    sa [anonim]

    sa ma ciupeasca cineva! nu-mi vine sa cred! visez, oare? se intampla asa ceva in Romania?
  • +5 (7 voturi)    
    hehe (Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:16)

    gigi [anonim]

    cu o floare nu se face primavara....
    • +4 (4 voturi)    
      Nu cred (Vineri, 4 noiembrie 2011, 20:30)

      Lalaila [utilizator] i-a raspuns lui gigi

      Daca pana acum, orice judecator putea gandi ca din moment ce nu exista un precedent, pericolul de a ajunge dupa gratii in cazul in care ia mita este unul foarte improbabil, din acest moment precedentul exista si va avea putere de exemplu pentru toti. Schimbarea se face cu pasi mici... invata sa sustii "florile" rare si asa vei participa si tu la schimbarea in bine a societatii din care faci parte.
  • +9 (9 voturi)    
    Condamnata doar pentru 4000 Euro (Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:31)

    Andor74 [anonim]

    De aia a fost condamnata.... Suma era prea mica.... Cu 4000 de euro nu poti cumpara nici macar o excursie decenta in Franta ca ailalta judecatoare sau macar niste chinezarii ieftine ca Nastase Bombonel....
  • +2 (2 voturi)    
    curiozitate (Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:40)

    dum_i [utilizator]

    Daca a fost condamnata, inseamna ca pagubita din divort isi ia inapoi averea?

    Sau gata..ghinion ca era aia o corupta?
  • +6 (6 voturi)    
    mai invarte Doamne roata... (Vineri, 4 noiembrie 2011, 16:43)

    aschie [anonim]

    dupa gratii va privi cerul si se va gandi: ce mi-a trebuit? masa, casa, salariu mare, nu-mi lipsea nimic. Pt niste blauri in plus, niste bijuterii in plus si o masina noua lui Misu. Acum la camera cu pat dublu, la baie comuna, la barfa cu cele care nu demult treceau prin tribunal si eu ma uitam de sus la ele. Hehehe! cum se intoarce roata!
  • +6 (6 voturi)    
    intr-adevar (Vineri, 4 noiembrie 2011, 17:03)

    alip [utilizator]

    Asa ceva mai rar. Dar daca tot ne-au deschis apetitul, mai vrem si din aia cu mii de zile de amanari. Hai ai nostri, ca uite ca se poate.
  • +2 (2 voturi)    
    eppur si muove (Vineri, 4 noiembrie 2011, 17:27)

    AG [utilizator]

    ...
    • +1 (1 vot)    
      incet (Vineri, 4 noiembrie 2011, 19:56)

      incet [anonim] i-a raspuns lui AG

      incet, incet, dar da...
  • -1 (1 vot)    
    atentie la aceasta condamnare (Vineri, 4 noiembrie 2011, 20:38)

    LARION [anonim]

    Acest magistrat a fost condamnat de colegii acesteia pentru ca acestia au apreciat ca au luat mai mult ca ei.
    CONCLUZIE: IN REGULILE CRESTINE SE FACE DIFERENTA INTRE INVIDIE SI URA , DAR IN JUSTITIE SE PUNE SEMNUL DE EGALITATE.
    • 0 (0 voturi)    
      E CEVA ! (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 17:50)

      LunguDaniel [utilizator] i-a raspuns lui LARION

      "a luat " mai mult ca ei. (?)
      Invidie=ură ? - justițe
      și
      Invidie#ură- în creștinism.
      Ce am avea de reproșat ? Înainte de 2000 încă mai puteai fi călcat cu mașina de un polițist beat, pe trecerea de pietoni, și să îi dea cu suspendare...
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 noiembrie 2011, 20:50)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    asta (Vineri, 4 noiembrie 2011, 22:51)

    gigel [anonim]

    nu avea si niste rude ??? Parca prin martie se plangea unu' despre nu stiu ce rude, de pe la nu stiu Curte de Apel ,din stiu ce judet; "prietenii stiu de ce".
    Hmmm ! Ce este inrudit cu pisica ... mananca leustean .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by