Rechizitoriul dosarului de santaj si coruptie in cauza Dan Pasat, document integral. Pasat, catre victimele sale: O sa faci afaceri din spital. Te nenorocesc. Te calc in picioare. Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in data de 8 aprilie 2011,pe deputatul PDL, Dan Pasat, pentru acuzatiile de santaj si coruptie. HotNews.ro iti prezinta rechizitoriul integral al dosarului obtinut de la Curtea Suprema in baza unei solicitari pe legea 544/2001. In rechizitoriu, procurorii detaliaza cum deputatul Pasat a santajat doi oameni de afaceri si un primar. Procurorii prezinta si stenograme ale unor discutii in care Dan Pasat ameninta si santajeaza. Un om de afaceri povesteste cum Marian Boxerul, partenerul lui Dan Pasat, i-a pus cutitul la gat si l-a obligat sa semneze un contract de cesiune in favoarea firmei deputatului democrat liberal. In apararea sa, Dan Pasat a declarat public ca este nevinovat, ca nu reprezinta un pericol pentru societate si ca dosarul a pornit de la o rabunare politica a PNL. Amenintarile asociatului lui Pasat, facute in numele deputatului:  Vrei sa vezi ce n-ai vazut ? Vrei sa vezi pe unu... cu matele afara, sa-l vezi pe unu... impuscat in cap numai sa vezi tu?[...] Pentru asta eu o sa-ti tai o ureche.
VIDEO Mircea Banias, senator PDL: Am inteles ca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea "Am inteles ca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea", a declarat luni senatorul PDL Mircea Banias, la iesirea de la sediul DNA. Politicianul democrat-liberal a declarat ca procurorii anti-coruptie "i-au pus niste intrebari". "Inteleg ce o ancheta care priveste niste vamesi", a afirmat senatorul PDL, care a respins acuzatiile de contrabanda si evaziune fiscala.
Cine este Mircea-Marius Banias, senatorul PDL care se prezinta cu mesajul: "Ori gasim un drum, ori facem unul" Senatorul democrat-liberalul Mircea-Marius Banias, care a fost dus luni dimineata la DNA intr-un dosar de contrabanda si evaziune fiscala, este un personaj de numele caruia se leaga mai multe afaceri controversate. Senatorul PDL a tinut prima pagina a ziarelor intr-un dosar de favorizare a infractorului ce viza rambursarea de TVA de 60 milioane euro. Pe pagina sa de internet, Banias se prezeinta sub motto-ul "Ori gasim un drum, ori facem unul". ​
DNA: 55 de angajati ai Vamei Naidas, trimisi in judecata pentru contrabanda Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 55 de inculpati, din care trei in stare de arest preventiv, ofiteri si agenti de politie de frontiera, lucratori vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Naidas (judetul Caras-Severin) si persoane implicate in traficul ilegal cu tigari, anunta DNA, intr-un comunicat. Dosarul a fost inaintat spre judecare Curtii de Apel Timisoara.
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, trimis in judecata de DNA Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de frauda cu fonduri europene, fals si uz de fals, luare de mita si instigare la abuz in serviciu.
Inchisoare cu suspendare in cazul mitei de la Vama Cluj O instanta a Tribunalului Cluj a decis, marti, ca omul de afaceri israelian Mosche Zur sa fie condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este cercetat si seful Serviciul Inspectie Fiscala si Control Ulterior din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, anunta Agerpres. Omul de afaceri israelian si-a recunoscut vina si a cerut judecarea sa in regim de urgenta cu facilitatile prevazute de legile reformei din justitie, in timp ce Alain Florin Modrea este judecat in continuare.
Tribunalul Bucuresti a amanat pentru a 28-a oara dosarul in care Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, este acuzat de procurori ca a eludat "taxa Basescu" Tribunalul Bucuresti a judecat luni, 9 mai, un nou termen in procesul in care Sebastian Ghita, actualul manager al Realitatea Tv, este judecat de noua ani intr-un dosar in care procurorii il acuza de complicitate la inselaciune si fals in declaratii intr-o afacere cu produse petroliere care ar fi prejudiciat statul cu 20 de miliarde de lei vechi. Dosarul a fost amanat pentru a 28-a oara pe motiv ca unul dintre inculpati, care timp de patru ani nu s-a prezentat in fata instantei, a cerut sa i se acorde o amanare pentru a-si angaja un avocat.
Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, arestata preventiv pentru 15 zile​ Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, va fi arestata preventiv pentru 15 zile, dupa ce instanta suprema a admis, sambata, recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care aceasta a fost lasata libera, informeaza Mediafax.​
Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, lasata libera de instanta; complicele ei, arestat preventiv Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, judetul Ilfov, poate fi cercetata in libertate pentru luare de mita, iar pentru complicele acesteia a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, informeaza Mediafax.
Consilierul juridic al Spitalului Judetean Constanta, prins dupa ce a luat mita de la o angajata Consilierul juridic al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta este anchetat de procurori pentru luare de mita, dupa ce, vineri, a fost prins in flagrant la scurt timp dupa ce a primit 200 de lei si o sticla de whisky de la o angajata a unitatii medicale, relateaza Agerpres.
O judecatoare din Ilfov a fost retinuta de procurorii DNA pentru luare de mita Judecatoarea Julieta Larisa Dragomir din cadrul Judecatoriei Cornetu, judetul Ilfov, a fost retinuta joi, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost prinsa in timp ce primea mita pentru a da o solutie favorabila.
69 de politisti si vamesi de la Moravita si Foeni, trimisi in judecata de procurorii DNA Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 69 de inculpati - ofiteri si agenti de politie de frontiera, lucratori vamali la Punctele de Trecere a Frontierei Moravita si Foeni si Sectorul Politiei de Frontiera Deta, dintre care 38 se afla in arest preventiv. Cei 69 sunt acuzati ca ar fi primit, in total, 82.200 de euro mita pentru a inlesni traficul ilegal cu tigari provenite din Serbia, a caror valoare in vama este de aproximativ 3,3 milioane de euro. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timisoara.
Fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, achitati in procesul de coruptie Paul Pacuraru, fostul ministru liberal al Muncii, si Dan Ilie Morega au fost achitati de Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul in care sunt acuzati de coruptie. Decizia poate fi contestata la Completul de cinci judecatori. Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru ca il va sprijini pe fiul lui sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, daca ministrul va numi in functia de inspector sef la ITM Gorj persoana indicata de Morega.
Monica Iacob Ridzi, trimisa in judecata de DNA Procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata, marti, pe deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, pusa sub acuzare in legatura cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costinesti, anunta Mediafax. Fostul ministru al Tineretului este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii. Procesul va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
SRI: Ofiterul Ioan Tarnu este suspendat din functie si sta la dispozitia organelor de ancheta Ofiterul SRI Ioan Tarnu, retinut luni de DIICOT, este suspendat din functia detinuta si va sta la dispozitia organelor de ancheta pana la clarificarea situatiei. Precizarea a fost facuta, luni, pentru Mediafax, de catre seful Biroului de presa al SRI, Sorin Sava.
Seful SRI Alba Iulia, Ioan Tarnu, retinut de procurori​ pentru sprijinirea unui grup infractional Ioan Tarnu, seful Directiei Judetene de Informatii Alba, si Liviu Schiau, subcomisar de politie la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, au fost retinuti luni de procurorii DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional ce se ocupa cu furturi de utilaje din state UE, anunta institutia. Valoarea estimata a prejudiciului este de 4.500.000 euro.
​VIDEO Ce s-a intamplat in sala de judecata unde s-a decis arestarea lui SOV​ Trei judecatori ai Tribunalului Bucuresti au decis vineri, 29 aprilie, ca Sorin Ovidiu Vintu sa fie incarcerat pentru 29 de zile dupa ce procurorii au facut recurs la decizia din 21 aprilie  a Judecatoriei Sector 5. Inainte ca magistratii sa delibereze, Vintu le-a urat jurnalistilor “vizionare placuta la nunta regala”, iar dupa anuntarea sentintei SOV a vorbit despre arestarea instrumentata in laboratoarele Cotroceniului. In sala de judecata, un inculpat incatusat i-a zambit lui Vintu, in timp ce avocatii au incercat sa demonstreze ca dosarul are o componenta politica. In final, Vintu a ajuns in aceeasi cladire unde a fost dus in urma cu o saptamana si vechiul sau partener Nicolae Popa. Vezi in text o relatare din sala de judecata
ICCJ: Senatorul Catalin Voicu ramane in arest preventiv Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis, vineri, recursul procurorilor la decizia prin care Sectia penala a ICCJ nu a mai prelungit mandatul de arestare al senatorului, acesta urmand sa ramana in stare de arest preventiv. Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie hotarase, in urma cu doua zile, sa admita cererea senatorului Catalin Voicu de judecare in libertate si a inlocuit masura arestarii preventive cu masura obligatiei de a nu parasi tara, insa procurorii au facut recurs.
VIDEO UPDATE Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, arestati preventiv pentru 29 de zile Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, vineri la pranz, recursul procurorilor la decizia Judecatoriei Sectorului 5 de cercetare in stare de libertate a celor doi, pentru santajarea managerului Realitatea Tv, Sebastian Ghita, anunta Mediafax. Decizia a fost confirmata oficial de Tribunalul Bucuresti. Hotararea de vineri a judecatorilor este definitiva, dar Sorin Ovidiu Vintu poate cere, totusi, prin avocatii sai, eliberarea sub control judiciar. Cei doi inculpati urmeaza sa fie incarcerati in arestul Directiei de Cercetari Penale.
ANI a sesizat DNA in cazul unei judecatoare din Iasi suspectata de coruptie: judecatoarea ar fi vandut cu 210.000 Euro un teren care valora doar 80.000 euro unui barbat care era parat intr-un dosar pe care il judeca​ ANI a sesizat DNA in cazul judecatoarei Camelia Alexandrina Acrismaritei, care este suspectata de coruptie, abuz in serviciu si fals in declaratii. Inspectorii ANI sustin ca judecatoarea se afla in incompatibilitate si a intrat in conflict de interese. Inspectorii de integritate sustin ca au descoperit ca magistratul a vandut un teren pe care il detinea unui barbat care avea calitatea de parat intr-un dosar pe care il judeca. Potrivit ANI, judecatoarea Camelia Alexandrina Acrismaritei a vandut 50 de hectare de teren in judetul Olt cu suma de 210.000 euro, dar in realitate pretul pentru acest teren este de numai 80.000 euro.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by