O judecatoare din Ilfov a fost retinuta de procurorii DNA pentru luare de mita

de Carla Dinu     HotNews.ro
Vineri, 6 mai 2011, 6:49 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Julieta Larisa Dragomir din cadrul Judecatoriei Cornetu, judetul Ilfov, a fost retinuta joi, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost prinsa in timp ce primea mita pentru a da o solutie favorabila, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, alaturi de judecatoare a mai fost retinut Marin Nicolae, urmand ca cei doi sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Julieta Larisa Dragomir este cercetata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, in forma continuata, iar Marin Nicolae pentru complicitate la dare de mita si luare de mita, ambele in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in 27 aprilie si 5 mai, inculpata Larisa Dragomir, in calitate de judecator, a pretins si primit de la o persoana denuntatoare, prin intermediul inculpatului Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei si 2.300 de euro, in scopul pronuntarii unei sentinte favorabile in dosarele pe care denuntatoarea le avea spre solutionare pe rolul Judecatoriei Cornetu - Sectia civila.

Cei doi inculpati au fost prinsi joi in flagrant de procurori imediat dupa ce au primit de la denuntatoare suma de 2.300 de euro.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi retinerea si arestarea preventiva a inculpatei Julieta Larisa Dragomir.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1202 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Mita (Vineri, 6 mai 2011, 8:34)

    bodo [anonim]

    Daca judecatorii continua sa ia mita, nu am putea macar sa renuntam sa-i mai platim asa de mult?!
    • +1 (1 vot)    
      NU (Vineri, 6 mai 2011, 9:14)

      radu [anonim] i-a raspuns lui bodo

      Statul roman plateste magistratii cu lefuri fff mari pentru a cumpara indulgenta in cazul politicienilor si inaltilor functionari, nu pentru ca sa nu mai ia mita.
  • 0 (0 voturi)    
    cadere (Vineri, 6 mai 2011, 9:51)

    El Condor [anonim]

    I-au cazut oare pilele si , cunostintele si relatiile ?
  • 0 (0 voturi)    
    Cu restul ce se intampla ? (Vineri, 6 mai 2011, 10:46)

    DURU [anonim]

    Problema ramane cu acei judecatori "magistrati" carora nu li s-au facut flagrante; dar care clar prin solutiile pronuntate in anumite dosare au fost partinitori si mai mult nu au respectat nici macar procedura.
    Eu am o astfel de situatie ; practic este cusuta cu ata alba solutia data de completul de judecata si mai mult nu au respectat nici macar procedura citarii partilor.
    Am apelat la CEDO unde in foarte scurt timp probabil va fi pus pe rol dosarul meu.
    Intrebarea este simpla : De ce in fata unor evidente Nu se retine magistratul pentru cercetari ?; si mai mult de ce ramn astfel de solutii in vigoare chiar daca se demonstreaza ca solutia judecatorilor au fost viciate ( mita ) ?
  • +1 (1 vot)    
    Doamne ajuta! (Vineri, 6 mai 2011, 14:00)

    IDT [utilizator]

    Atat! Si ce bine ar fi daca ar fi numai inceputul...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by