Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, lasata libera de instanta; complicele ei, arestat preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 6 mai 2011, 18:24 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, judetul Ilfov, poate fi cercetata in libertate pentru luare de mita, iar pentru complicele acesteia a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, informeaza Mediafax.

Instanta a respins propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatoarei Larisa Julieta Dragomir, retinuta pentru luare de mita, dupa ce a fost prinsa luand 2.300 de euro de la o persoana pentru a da solutii favorabile in dosarele civile ale acesteia.

In cazul lui Nicolae Marin, cel prin intermediul caruia judecatoarea Dragomir ar fi cerut si primit mita, instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Decizia poate fi contestata la instanta suprema.

Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, a fost retinuta, joi seara, de procurorii DNA, care o acuza de luare de mita, in forma continuata. Alaturi de judecatoarea Dragomir a fost retinut si Marin Nicolae, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, in forma continuata.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in 27 aprilie si 5 mai, judecatoarea Larisa Julieta Dragomir a pretins si primit de la o persoana denuntatoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei si 2.300 de euro pentru a pronunta sentinte favorabile in dosarele pe care denuntatoarea le avea spre solutionare pe rolul Judecatoriei Cornetu - Sectia civila.

Cei doi au fost prinsi, joi, in flagrant delict de catre procurori imediat dupa ce au primit de la denuntatoare suma de 2.300 de euro.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Larisa Julieta Dragomir, a precizat DNA.

In 2009, judecatoarea Larisa Julieta Dragomir a fost cercetata disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abaterea disciplinara prevazuta de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constand in atitudinea nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi (un grefier-n.r.).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1833 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    judecatorii romani,supraoameni (Vineri, 6 mai 2011, 19:38)

    jacky [anonim]

    Sa mori de ris,daca n-ar fi de plins.Adica ,cea care si-a incalcat sarcinile de serviciu,luind ,pe nedrept ,spaga ,este lasata libera,iar cel care a mituit-o,arestat.Halal justitie,mai ceva ca-n vestul salbatic!Ma intreb,oare,acei judecatori,carte incalca flagrant legea,judecind "dupa ureche"nu pot fi trasi la raspundere de catre CSM?Dece Codul Penal nu se aplica si judecatorilor?Cu ce sunt ei superiori celorlalti cetateni romani?Atita timp cit in tara se vor mai face astfel de abuzuri,nu va fi dreptate.
    • 0 (0 voturi)    
      nu (Sâmbătă, 7 mai 2011, 6:02)

      adyQ [anonim] i-a raspuns lui jacky

      nu te arunca cu acuze, citeste mai intai articolul si dupa aia...arestat este cel care a luat mita pt preamarita judecatoare, si nu e de inteles de ce ala ae arestat si ea este libera....este un paradox
  • 0 (0 voturi)    
    Lui adyQ (Sâmbătă, 7 mai 2011, 16:34)

    jacky [anonim]

    Articolul l-am citit si comentat,pentru ca ,m-i se pare aberant ,ca Nicolae Marin,intermediarul spagii ,sa ajunga dupa gratii,iar beneficiara ,care a incasat acesti bani,sa fie lasata libera.In articol scrie si ca ,aceasta a mai fost sanctionata de CSM si pentru alte abateri.Nu o cunosc pe respectiva,sunt sigura ininsa,ca n-a fost la prima "afacere"de acest gen,num,ai ca unii,mai cu mot,au uitat zicala ca"urciorul nu merge de multe ori la apa,ca se sparge.Se pare ca esti chiar "d-na cu pricina",sau ma insel, stimata doamna?
  • 0 (0 voturi)    
    Cuibul de viespi (Duminică, 8 mai 2011, 22:22)

    Pentru o Romanie curata [anonim]

    Judecător Dragomir Larisa – Julieta O adevărată Julieată a infracţiunii!
    Cuibul de viespi
    Judecătoria Cornetu are două săli de judecată. Sunt două săli mici, cu bănci primitive în care nu poţi nici sta, nici intra. Când se judecă datorită aglomeraţiei, în faţa instanţei se află un ciorchine de oameni, uşa este deschisă, înghesuială, zgomot, miros vara, frig iarna. In corpul în care se află judecătoria, pe partea cealaltă, se află primaria cu holuri largi, cu camere imense unde se odihnesc funcţionarii primăriei. Lângă această clădire este aproape gata o clădire imensă, în care va fi primăria reală, clădire pentru primăria unui oraş mediu, nu pentru o semicomună aşa zis “oraş” Cornetu.
    La Judecătoria Buftea cu săli un pic mai mari, de multe ori aceaşi situaţie. Fără a mai ocoli sau a încerca de a fi luate în seamă, justificări sau alte motivaţii privind această situaţie, putem spune direct că există interesul de a se judeca în aceste condiţii. La aceste instanţe de fond, se depun acţiunile în primă instanţă cu privire la terenurile sustrase de primari şi de alte persoane sau de clienţi ai acestora, din Jud. Ilfov (comune limitrofe Bucureştiului), şi alte potlogarii privind afaceri imobiliare de valori imense. Bineânţeles că din acest carusel al corupţiei, fac parte şi judecătoare a celor două judecătorii. Un primar dintro comună limitrofă Bucureştiului are legături strânse cu judecătoare de la Judecătoria Cornetu, astfel ajuns până acolo să aibă tupeul, ca pe baza relaţiilor sale să sechestreze procurari şi alte persoane de la D.G.A.
    Astfel la aceste judecătoare, parte din ele, pentru ele nu există Statul de Drept, Constituţia Romăniei, nu există nimic decât legea lor. Legea o fac ele, după interes, relaţia care a apelat la ele, politică sau de altă natură, funcţie de“valoarea” financiară şi hoţia primarului sau după caz, a hoţului sau infractorului tipic naţional, clientelar al instituţiilor statului. Astfel ele comit infracţiuni penale cu tupeu, fără a
    • 0 (0 voturi)    
      Cuibul de viespi (Luni, 9 mai 2011, 13:04)

      Pentru o Romanie curata...continuare [anonim] i-a raspuns lui Pentru o Romanie curata

      fără a le păsa încălcând următoarele:
      - Admit în fals drept titlu de proprietate actele întocmite de primăriile Judeţului Ilfov şi validate prin emiterea actului adminstrativ ordinul prefectului (ordin constituit dintr-o simplă coală de hârtie, format A4 cu câteva rânduri), în condiţiile când Legea 18/1991, regulament aplicare, Art. 36, obligă ca titlul de proprietate să fie emis şi tipărit, pe hărtie specială cu regim special. Admit încălcând grav legea, acest act administrativ emis de multe ori şi pe morti, în condiţiile când există succesori în viaţa, iar Art. 36 şi alte aricole de lege, obligă clar că titlul de propietate trebuie să fie emis pe persoane în viaţă.


      - Acest tip de judecătoare admit acelaşi act administrativ, ordinul prefectului, drept titlu de proprietate emis în condiţiile când nu sunt dezbătute succesiunile pe terenuri în circuitul civil cu case şi anexe, acest act administrativ fiind emis pentru suprafeţe diferite şi valori diferite, discreţionar, pentru succesorii cu buzunarul gros sau chiar unor strâini.
      - Nu admit martori sau în cazul cand admit, şi aceşti martori nu au fost “prelucraţi” bine înainte şi spun adevărul, aceste viespi de judecătoare, nu ţin cont de mărturia lor.
      - Nu ţin cont fără nici o reţinere (ca şi cum nu ar exista depuse la dosar) de multe documente atestatoare de drept de proprietate, iar dacă sunt invocate, eşti obstrucţionat fie sub o formă sau alta, fie în calitate de justiţiabil, fie de avocat.
  • 0 (0 voturi)    
    Cuibul de viespi (Luni, 9 mai 2011, 13:06)

    Pentru o Romanie curata ... continuare [anonim]

    - Mai mult, acest tip de judeătoare nu ştiu să scrie sau inteţionat, folosesc propoziţii îmbărligate fără a conţine termeni juridici cu un scris negramatical minim necesar. Tendeţios din motivări, reiese evident că dau sentinţe nelegale, confuze la maxim, de multe ori de nu înţelegi nimic, atăt în calitate de justiţiabil sau de om pregătit în drept.
    - Atenţie o judecătoare de la Judecătoria Buftea, în cârdaşie cu un avocat a favorizant un primar din Dobroeşti neluând în considerare firesc şi legal dezbaterea unei succesiuni, astfel a admis hârtia ordinul prefectului drept titlu de proprietate, emis discreţionar pentru moştenitori, generând 16 procese ! Această judecătoare a adus pagubă Romaniei şi nu a înfăptuit un act de justiţie !
    - Atenţie, în România prin mijloace de manipulare massmedia, s-a inoculat cetăţenilor că judecătorii beneficiază de imunitate prin reinterpretarea inamovibilităţii care este cu totul altceva, care înseamnă că nu poate fi mutat !
    - Statul prin organismele sale este obligat să distrugă aceste cuiburi de viespi.
    Datorită acestor judecătoare, România s-a umput de infractori la toate nivelele !
  • 0 (0 voturi)    
    Cuibul de viespi se aginta! (Luni, 9 mai 2011, 14:23)

    Pentru o Romanie curata! [anonim]

    Astăzi 9 Mai, agitaţie mare la Judecătoria Cornetu. Mulţi justiţiabili au solicitat dosarele pentru a le viziona. Lea fost comunicat că dosarele nu se găsesc nici în calculator, nici în arhivă. Un justiţiabil are patru dosare şi nici unul nu a fost găsit. Pe hol agitaţie. O judecătoare a ieşit din biroul judecătorilor şi-a început să zbiere că dacă nu se potolesc, va pune poliţia să-i amendeze!

    In ce ţară trăim? Cine sunt aceste individe care au început să se comporte cu justiţiabilii precum cu sclavii ? Imediat şi de urgenţă trebuie făcută curăţenie în sistemul judecătoresc şi aceste individe să fie scoase din sistem. Să se înceapă curăţenia cu Judecătoarele de la Cornetu, Judeţul Ilfov.

    Dosarele care nu se găsesc, precis au bube, sunt sub suspiciunea de-a cuprinde acte grave de injustiţie şi de corupţie !

    Cuibul de viespi se agită! Presa ce face, de ce tace?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by