Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, arestata preventiv pentru 15 zile​

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 8 mai 2011, 12:26 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, va fi arestata preventiv pentru 15 zile, dupa ce instanta suprema a admis, sambata, recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care aceasta a fost lasata libera, informeaza Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca judecatoarea Larisa Julieta Dragomir poate fi cercetata in libertate pentru luare de mita, iar pentru complicele acesteia, Marin Nicolae, a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Decizia a fost contestata la instanta suprema atat de procurorii anticoruptie, care au propus arestarea preventiva pentru 29 de zile a judecatoarei Dragomir, cat si de Marin Nicolae, care a cerut sa fie cercetat in libertate.

Instanta suprema a admis in parte recursul procurorilor anticoruptie, dispunand arestarea preventiva pentru 15 zile a judecatoarei Larisa Julieta Dragomir. De asemenea, magistratii instantei supreme au respins ca nefondat recursul formulat de Nicolae Marin, astfel ca acesta ramane in arest.

In urma deciziei definitive a instantei supreme, judecatoarea Larisa Julieta Dragomir fie se prezinta de bunavoie la arestul Directiei de Cercetari Penale, fie va fi ridicata de politisti si dusa pentru a fi incarcerata.

Judecatoarea Larisa Julieta Dragomir, de la Judecatoria Cornetu, a fost retinuta, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost prinsa luand mita 2.300 de euro de la o persoana pentru a da solutii favorabile in dosarele civile ale acesteia.

Alaturi de judecatoarea Dragomir a fost retinut si Marin Nicolae, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, in forma continuata.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in 27 aprilie si 5 mai, judecatoarea Larisa Julieta Dragomir a pretins si primit de la o persoana denuntatoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei si 2.300 de euro pentru a pronunta sentinte favorabile in dosarele pe care denuntatoarea le avea spre solutionare pe rolul Judecatoriei Cornetu - Sectia civila.

Cei doi au fost prinsi, joi, in flagrant delict de catre procurori imediat dupa ce au primit de la denuntatoare suma de 2.300 de euro.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, joi, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Larisa Julieta Dragomir, a precizat DNA.

In 2009, judecatoarea Larisa Julieta Dragomir a fost cercetata disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abaterea disciplinara prevazuta de articolul 99 litera k din Legea 303/2004, constand in atitudinea nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi (un grefier-n.r.).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2241 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Nedumerire (Duminică, 8 mai 2011, 12:46)

    Gica Contra [anonim]

    Eu nu prea pricep legislatia romana, dar de ce aici arestarea preventiva este de 15 zile, iar in alte cazuri este de 29 zile?
    Stie cineva sa-mi raspunda?
    • 0 (0 voturi)    
      raspuns (Duminică, 8 mai 2011, 15:20)

      eu [anonim] i-a raspuns lui Gica Contra

      Ce este de priceput ? Perioada maxima este de 29 zile . In rest in functie de persoana , varsta , etc se poate dat 5,10,15 , etc
  • 0 (0 voturi)    
    Arestarea preventiva (Duminică, 8 mai 2011, 13:11)

    BNPCA [utilizator]

    Arestarea preventiva in RO nu poate depasi 30 zile; 24 de ore o face politia, deci raman 29 de zile max pe care le da instanta. Daca a stat ceva zile in arest, se calculeaza diferenta. In cazul asta probsbil au ramas 15 zile.
  • 0 (0 voturi)    
    Justitia romana (Duminică, 8 mai 2011, 13:26)

    , [utilizator]

    Schema e previzibila:
    1.Cercetare
    2."Judecare"
    3.Achitare
    4.Despagubire de la bugetul de stat pentru incalcarea drepturilor constitutionale.
    Totul condimentat cu emisiuni la Realitatea TV unde Ciuvica & Comp. vor infiera cu indignare acest nou abuz al regimului dictatorial Basescu.
  • 0 (0 voturi)    
    ce gluma buna (Duminică, 8 mai 2011, 13:43)

    kalu [anonim]

    coruptia isi va face din nou efectul iar mandra asta (la fel ca si betiva cealalta) va iesi bine mersi, cercetata fiind in libertate inca 99 de ani de acum inainte :-))))
  • 0 (0 voturi)    
    google for info... man (Duminică, 8 mai 2011, 14:17)

    costin [anonim]

    Depinde cat considera procurorul sa ceara, perioada arestarii preventive dispuse de judecator este maxim 30 zile care se poate reinoii tot la cererea procurorului. 29 zile plus cele 24 ore de retinere sunt 30 zile de arest (maxim).
  • 0 (0 voturi)    
    ALTA NEDUMERIRE.. (Duminică, 8 mai 2011, 14:45)

    ionica [anonim]

    Eu nu pricep ce aveti cu saraca judecatoare pentru o "mica gainarie"? De ce? Cand incepeti cu judecatorii si procurorii care l-au" spalat" pe Vantu si alti miliardari de carton? Atunci va fi in sfarsit justitia CREDIBILA!
  • 0 (0 voturi)    
    propunere (Duminică, 8 mai 2011, 16:57)

    guillotineur [anonim]

    GHILOTINA!!
  • 0 (0 voturi)    
    se va mai rata o sansa (Duminică, 8 mai 2011, 17:54)

    serban [anonim]

    din pacate si asta stie pe cineva din sistem care a lua si ea o spaguta asa ca si acest caz va fi clasat sau va dura atit de mult pina se va uita ....
    de ce la cei din sistem nu se judeca in regim de urgenta si fara o suta de apeluri si contra apeluri .
    a luat spaga e flagrant judecata 30 min la condamnarea maxima admisa de lege un bonus de 50% si direct in executare . sa vezi atunci cum fug de spaga ..... ca salariile nu le au asa de mici cum se vaita


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by