UPDATE Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile lui Marius Petcu. Fostul lider al CNSLR Fratia, adus la sediul DNA pentru audieri Fostul lider al CNSLR Fratia, Marius Petcu a fost adus, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care este arestat preventiv pentru luare de mită. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurator pe bunurile lui Marius Petcu, în vederea unei posibile recuperări a prejudiciului creat prin infracţiunilor săvârşite de acesta, care se ridică la câteva sute de mii de euro.
VIDEO Directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, retinut pentru inselaciune si abuz in serviciu Iustin Mota, directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari, aflata in subordinea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, alaturi de alte trei persoane, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si inselaciune, anunta Mediafax. Iustin Mota, care este si consilier judetean PDL, a fost retinut dupa mai multe ore de audieri, in baza unei ordonante pentru 24 de ore, alaturi de alte doua persoane din Caras Severin si de o femeie de afaceri din Targu Jiu. Prejudiciul in acest caz este estimat la aproximativ un milion de lei.
VIDEO Monica Iacob Ridzi s-a prezentat la DNA pentru a studia materialul de urmarire penala Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, s-a prezentat miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii prezinta materialul de urmarire penala in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului, transmite Agerpres.
VIDEO Procurorii DNA au inceput prezentarea materialului de urmarire penala in cazul deputatului Dan Pasat Procurorii DNA au inceput, marti, prezentarea materialului de urmarire penala in cazul deputatului PDL Dan Pasat, acuzat de santaj si alte infractiuni de coruptie, anunta Agerpres. Dan Pasat s-a prezentat, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul in care procurorii au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive pentru santaj a parlamentarului.
Procesul in care primarul Aradului, Gheorghe Falca, este judecat pentru luare de mita a inceput cu o amanare Procesul in care primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, este judecat pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, a debutat luni la Tribunalul Alba, instanta unde a fost stramutat procesul, cu o amanare, la cererea avocatului unui alt inculpat din dosar, anunta Agerpres.
TVR: Liderul sindical Marius Petcu, prins de DNA in timp ce ar fi luat mita de la un om de afaceri pentru acordarea de contracte in constructii Marius Petcu, liderul CNSRL "Fratia" a fost prins luand mita 40 de mii de euro, sustine TVR intr-o stire postata pe site-ul institutiei. Potrivit sursei citate, cei 40.000 de euro ar fi o prima transa dintr-o suma totala de peste 200 de mii de euro.UPDATE 1: Potrivit TVR, Marius Petcu a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la un om de afaceri. Flagrantul a avut loc in Bucuresti, in jurul orei 15.00. Potrivit unor surse judiciare, Marius Petcu, in calitate de membru in CA al Sind Romania (firma centralelor sindicale din Romania) ar fi cerut si primit mita de la un om de afaceri pentru acordarea unor contracte pentru lucrari de constructii. Vezi aici un portret complet al lui Marius Petcu
​VIDEO Expert al Bancii Mondiale, Ruxandra Costache: "E nevoie de o stabilire foarte clara a criteriilor de performanta a judecatorilor si a instantelor" Care sunt problemele pe care le intampina Banca Mondiala in implementarea proiectelor in domeniul justitiei in Romania? Care sunt principalele piedici? Cum este vazut ultimul raport de monitorizare al Comisiei Europene pe justitie? De ce nu judeca judecatorii si cum vad reprezentantii Bancii sentintele cu suspendare ale cazurilor de mare coruptie? Avocatul Ruxandra Costache vorbeste despre toate acestea intr-un interviu EurActiv.ro.
Stiri de Cluj publica stenograme din dosarul "Mita la Vama Halmeu": Membri influenti ai PDL, implicati in "afacere" Interceptarile telefonice din dosarul mitei de la Vama Halmeu arata ca omul de afaceri Liviu Florian a incasat suma de 130.000 de euro pentru a intermedia numirea in functie a sefului Vamii Halmeu, iar in "afacere" ar fi implicati si membri influenti ai PDL, scrie Stiri de Cluj.
Dosarul "Caltabosul", amanat pentru 20 aprilie Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, miercuri, pentru 20 aprilie, judecarea dosarului "Caltabosul", in care a fost trimis in judecata Decebal Traian Remes - pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata.
EurActiv.ro: Expertul Bancii Mondiale, Ruxandra Costache, a discutat online despre proiectul reformei sistemului judiciar in Romania: unde a ajuns, care sunt urmatorii pasi, ce mai este de facut Cum sprijina Banca Mondiala Proiectul Reformei Sistemului Judiciar in Romania? Care sunt domeniile prioritare si pe ce trebuie sa se concetreze Romania? Ce s-a facut si ce mai este de facut? Avocatul in cadrul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare - Banca Mondiala, divizia Europa, Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Ruxandra Costache, a discutat online despre proiectul reformei sistemului judiciar in Romania, unde a ajuns, care sunt urmatorii pasi, ce mai este de facut.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatei
Fosta sefa a Vamii Halmeu, care a platit 130.000 de euro pentru a obtine acest post, trimisa in judecata pentru cumparare de influenta Fosta sefa a Vamii Halmeu, Nicoleta Manuela Dobrescu - inspector vamal in cadrul Biroului vamal - a fost deferita justitiei, pentru cumparare de influenta, dupa ce a platit 130.000 de euro pentru postul de sef, ulterior fiindu-i ceruta suma de 300.000 de euro pentru a isi pastra acest post, potrivit Mediafax.
Ioana Maria Vlas, trimisa in judecata intr-un nou dosar, pentru pagubirea a peste 5.000 de persoane Ioana Maria Vlas, fostul presedinte al SOV INVEST, a fost trimisa in judecata, alaturi de alte opt persoane, de catre Directia Nationala Anticoruptie, pentru pagubirea a peste 5.300 de fosti investitori la Fondul National de Investitii (FNI), anunta Mediafax. Alaturi de Ioana Maria Vlas au mai fost trimise in judecata, in acelasi dosar, alte noua persoane.
Averea europarlamentarului Adrian Severin, verificata de ANI Averea europarlamentarului Adrian Severin este verificata de Agentia Nationala de Integritate, transmite Mediafax, care adauga insa ca reprezentantii institutiei au refuzat sa dea detalii despre stadiul investigatiilor. Cotidianul The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic, in timp ce procurorii DNA s-au sesizat, din oficiu, privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Severin.
VIDEO ANI sesizeaza DNA pentru noi acte de coruptie in cazul Constantin Nicolescu. Inspectorii de integritate il acuza pe presedintele CJ Arges de fals in declaratii si conflict de interese Agentia Nationala de Integritate (ANI) a realizat o ampla investigatie in cazul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu. Inspectorii de integritate au descoperit ca Nicolescu ar fi semnat si aprobat nu mai putin de 18 contracte pe bani publici, incheiate cu companiile la care el sau sotia sa sunt actionari. ANI sustine ca exista suspiciuni fata de modul in care au fost incheiate procedurile de atribuire si astfel a fost sesizat si DNA in acest caz. ANI a mai descoperit ca Nicolescu nu si-a declarat mai multe firme la care era actionar si nici nu a mentionat contractele incheiate cu autoritatile statului. Vezi in text rezultatele investigatiei ANI.
Dosarul Posta Romana, amanat pentru 20 aprilie de judecatorii ICCJ Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, luni, pentru 20 aprilie judecarea procesului in care fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, precum si fostul sef al Postei Romane Mihai Toader au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Posta Romana.
Nou in sectiunea Dosare de Coruptie: Cristian Poteras, Codrut Seres si Zsolt Nagy HotNews.ro a finalizat monitorizarea a inca doua dosare de mare coruptie, astfel ca numarul dosarelor monitorizate de HotNews.ro a ajuns la 28. Este vorba despre dosarul primarului sectorului 6, democrat-liberalul Cristian Poteras, in cazul caruia au trecut 19 zile de la trimiterea in judecata, si despre dosarul "Privatizarilor strategice" unde sunt acuzati fostul ministru PC al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy. HotNews.ro si-a propus monitorizarea tuturor dosarelor importante de mare coruptie Intra in sectiunea Dosare de Coruptie pentru a vedea statusul marilor dosare de coruptie
Adrian Nastase (PSD): Vreau sa lansez urmatoarea mea carte, "Codul Zambaccian 3: Toate panzele jos", in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca doreste sa lanseze o carte la sediul instantei supreme, avand in vedere ca este prezent la aceasta instanta saptamanal, transmite Agerpres. Social-democratul a spus ca a formulat o cerere in acest sens la presedintele ICCJ. Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion.Citeste mai multe despre Dosarul "Trofeul Calitatii".
VIDEO Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Vamala Cluj acuzat de coruptie, arestat preventiv Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, si cetateanul israelian Mosche Zur, retinuti de DNA Cluj pentru fapte de coruptie, au fost arestati preventiv, joi seara, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile, transmite Mediafax.
Mihai Necolaiciuc nu va declara apel la ordinul de extradare Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a anuntat Departamentul Justitiei din SUA ca nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare pronuntat de aceasta instanta, informeaza Ministerul Justitiei. Departamentul de Stat al SUA urmeaza sa emita ordinul de predare efectiva a acestuia catre autoritatile romane.
VIDEO Seful unei directii din Vama Cluj si un om de afaceri israelian au fost retinuti de procurorii DNA Seful Serviciului inspectie fiscala si control ulterior de la Vama Cluj, Modrea Alain Florin, si Zur Mosche, un om de afaceri israelian, au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA, sub acuzatia de luare de mita si, respectiv, trafic de influenta si dare de mita, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by