Inchisoare cu suspendare in cazul mitei de la Vama Cluj

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 mai 2011, 18:21 Dosare Anticoruptie


O instanta a Tribunalului Cluj a decis, marti, ca omul de afaceri israelian Mosche Zur sa fie condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este cercetat si seful Serviciul Inspectie Fiscala si Control Ulterior din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, anunta Agerpres.

Omul de afaceri israelian si-a recunoscut vina si a cerut judecarea sa in regim de urgenta cu facilitatile prevazute de legile reformei din justitie, in timp ce Alain Florin Modrea este judecat in continuare.

Sentinta Tribunalului Cluj poate fi atacata la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj au dispus, pe 17 martie, retinerea lui Alain Florin Modrea, dupa ce acesta a fost prins in flagrant ca lua mita. In acelasi dosar a mai fost retinut si Mosche Zur, cetatean israelian, administrator la SC Laura Model SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si dare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca pe 16 martie inculpatul Mosche Zur a primit de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite inculpatului Modrea, sef serviciu in cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Cluj, in scopul de a interveni pe langa functionarii publici din subordine pentru intocmirea unui act de control favorabil.

"In cursul lunii februarie, echipa de control din cadrul DRAOV ii comunicase denuntatorului ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani. Astfel, pentru a-i determina pe subordonatii sai sa aplice denuntatorului o amenda in cuantum mai mic, la data de 16 martie, Alain Florin Modrea a primit de la inculpatul Zur suma de 4.000 de euro cu titlul de mita, fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie", mai arata DNA in comunicat.

Alain Florin Modrea a declarat ca este nevinovat si ca ar fi luat banii cu imprumut.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1008 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    trai pe vatrai (Marţi, 10 mai 2011, 19:32)

    kin3zu78 [utilizator]

    sa tot furi in romanica :)
    • +1 (1 vot)    
      fals (Marţi, 10 mai 2011, 20:21)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui kin3zu78

      ce a furat?
      practic platea un fel de taxa de protectie ca sa fie lasat sa-si vada de afacerile lui. nu reiese prea clar din articole daca intr-adevar facea evaziune fiscala sau nu, dar este clar ca poate fi in continuare controlat si pus sa plateasca din urma orice suma nedeclarata.

      ce mi se pare mie incredibil este ca se poate rezolva un caz ca asta atat de repede. n-au trecut nici 2 luni de la flagrant!
  • +2 (2 voturi)    
    justitie ,zero (Marţi, 10 mai 2011, 19:49)

    ncj48 [anonim]

    de ce sunt protejati arabii? ei , cei de sus stiu de ce. am lucrat la un doctor arab cu contract si cu firma . la terminarea lucrarii ,ni s-a propus sa fugim de el ca ne impusca. adio bani .chiar am vazut arma de ce acest stat roman accepta mafia '? pentru ca si ei sunt implicati va stau la dispozitie cu alte informatii dar acest lucru a avut loc acum 3 ani in cluj napoca. mentionez ca nu vreau necazuri ,mai ales ca stiu prin ce am trecuttotul e o simpla informatie pentru anumite firma mici.
    • 0 (0 voturi)    
      zur moshe (Marţi, 17 mai 2011, 17:29)

      csill [anonim] i-a raspuns lui ncj48

      Care arabi?este izraelian,poti face diferenta?Nu e protejat de nimeni.A recunoscut fapta,si-a primit pedeapsa,ce mai vreti?
  • 0 (0 voturi)    
    un raspuns (Joi, 19 mai 2011, 16:27)

    48ncj [anonim]

    Pentru domnul ZUR MOSHE. Nu am nimic cu nimeni . Am spus doar ca acel om m-a dezamagit . E bine ca a platit greseala intentionata sau nu.Repet: nu vreau probleme si sa fie sanatos. Am prieteni " arabi" si ma mandresc cu ei. Un european e din Europa ,adica din mai multe tari. IDEM. Sunt multi care au afaceri benefice pentru Romania.Bravo lor.Nu cred ca exista tara in care sa nu fie si exemple negative si rau intentionate Sa lasam totul in seama justitiei din tara respectiva Oare sunteti de acord . d-nul ZUR? Cu stima si deosebit respect


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by