VIDEO Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Vamala Cluj acuzat de coruptie, arestat preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 17 martie 2011, 21:06 Dosare Anticoruptie


Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, si cetateanul israelian Mosche Zur, retinuti de DNA Cluj pentru fapte de coruptie, au fost arestati preventiv, joi seara, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile, transmite Mediafax.

Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost arestat pentru luare de mita, iar cetateanul israelian Mosche Zur pentru trafic de influenta si dare de mita.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacata cu recurs in 24 de ore de la pronuntare.

Seful Serviciului Inspectie Fiscala de la Directia Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost retinut de procurorii DNA, fiind acuzat ca luat mita 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonatii sai sa dea o amenda mai mica in urma unui control.

In acest caz, procurorii l-au retinut si pe Mosche Zur, cetatean israelian, administrator la societatea Laura Model SRL, acesta fiind acuzat de trafic de influenta si dare de mita, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in 16 martie, Mosche Zur a primit de la administratorul unei societati comerciale din Cluj suma de 12.000 de euro, pentru a o remite lui Alain Florin Modrea in scopul de a interveni pe langa functionarii publici din subordine pentru intocmirea unui act de control favorabil.

In cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) ii comunicase administratorului societatii comerciale ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani.

Administratorul firmei a facut un denunt in acest caz, Modrea fiind prins, miercuri, in flagrant delict de procurorii anticoruptie in timp ce primea 4.000 de euro de la Mosche Zur, pentru a-i determina pe subordonatii sai sa dea o amenda in cuantum mai mic in urma controlului din luna februarie.

Procurorii anticoruptie au dispus, joi, retinerea lui Alain Florin Modrea si a lui Mosche Zur.

Alain Florin Modrea si Mosche Zur au fost prezentati, joi dupa-amiaza, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Alain Florin Modrea si Mosche Zur au fost dusi din arestul Politiei Cluj la sediul Tribunalului, iar inainte de a intra in sala de judecata Modrea a declarat ca este nevinovat.

"Sunt nevinovat, nu am luat niciun ban, voiam sa imprumut niste bani pentru nevoi personale de la un prieten de familie, iar procurorii DNA mi-au organizat acest flagrant. Arestarea mea are probabil legatura cu scandalul de la nivel national din vami", a spus Modrea.

Cetateanul israelian nu a facut declaratii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























761 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    CINE,CE,UNDE? (Joi, 17 martie 2011, 23:06)

    sports'men [anonim]

    CINE mai poate avea in zilele acestea incredere in "vama"?? Vrei sa treci prin vama, declari ce ai de declarat, te interesezi ce taxe ia statul, cat te costa masina/motorina/soferul/asigurarea si toate celelalte pe care orice BUN manager sau cetatean le ia in calcul cu mult timp inaninte de a-si face pasaportul... Dar iata ca nu totul se intampla asa cum ai calculat (sau poate nu...)! Ei, aicia trebuie sa stabileasca altii cine si daca se face vinovat. Insa deontologia profesionala a autorului articolului il obliga la altceva, si anume: AFM nu a fost NICIODATA "director al Direcţiei Regionale de Vamă din Cluj", el a fost seful biroului vamal Cluj, iar mai apoi director al Direcţiei JUDETENE pentru accza si operatiuni vamale Cluj!!! Nu confundati directile judetene care sunt in toate cele 6 judete mentionate in articol cu directia REGIONALA, care numai cu numele e la Cluj, sediul fiind in Oradea din 2007 (va spune ceva al cui fief este?) iar in prezent AFM este şeful serviciului de inspecţie fiscală şi control ulterior din cadrul Direcţiei JUDETENE (nu regionale) . Toate cele de mai sus pot fi verificate cu usurinta pe siteurile publice ale guvernului, finantelor si vamii. Urmatoarea intrebare ar fi CE? ce s-a facut/dat? Parca se vorbeste de 4000 euro din 12000, deci cu 8000 nu se prea stie UNDE sunt. Si asa ajungem la ultima intrebare: UNDE vrem sa se ajunga? Bineinteles, marea mare majoritate ar ajunge sa raspunda in final ca , probabil, la normalitate, la o societate cu institutii bine definite si credibile care functioneaza in primul rand pentru protectia cetateanului si controlul statului inclusiv in vama. Vreti mai multe? verifcati cine a avut interesul sa mute sediul regionalei vamale Cluj la Oradea, de ce s-a cedat FARA PLATA sediul construit in CLUJ pentru regionala vamala , cine sunt fratii Micula din Oradea si cat datoreaza ei stautului roman - printre primii datornici la bugetul statului - ,...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by