AUDIO\VIDEO Administratorul blocului Macul Rosu: L-am vazut pe ministrul Laszlo Borbely intrand in bloc si discutand cu seful echipei din Satu Mare care a renovat apartamentul 35 Procurorii DNA au efectuat in cazul Borbely, miercuri 13 iulie, o perchezitie in apartamentul numarul 35 de la blocul aflat pe Calea Victoriei, al carui proprietar este Maria Vincze. Procurorii sustin ca acest apartament este cel in care firma omului de afaceri Ioan Ciocan din Satu Mare ar fi realizat lucrari de renovare in valoare de 20 000 euro in beneficiul ministrului Borbely. Administratorul blocului Macul Rosu sustine ca l-a vazut pe ministrul Mediului in interiorul imobilului discutand cu seful echipei de muncitori din Satu Mare si ca acesta din urma i-a relatat ca Laszlo Borbely ar fi verificat personal de mai multe ori lucrarile efectuate in apartament. Laszlo Borbely:  Nu am nici un fel de implicare in aceasta poveste
Sapte ofiteri de rang inalt, trimisi in judecata in dosarul angajarilor ilegale in MAI Sapte ofiteri de rang inalt, printre care fostul secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) Cristian Baci, fostul sef al Jandarmeriei Romane Olimpiodor Antonescu si adjunctul acestuia, generalul de brigada Gheorghe Nicolae Rugina, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General, fiind acuzati ca au angajat ilegal patru persoane in cadrul MAI.
Fost sofer in MAI, ajuns sef la Financiar in Jandarmerie, scrie "ma condus" si "i-mi apartine" (rechizitoriu) Fostul angajat al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), initial sofer al institutiei, ajuns sef al Directiei Financiare din Jandarmeria Romana la interventia lui Patrascu, avea diploma de bacalaureat falsa si facea greseli gramaticale flagrante de genul "ma condus" sau "i-mi apartine", potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului General, document obtinut de Mediafax, in dosarul privind angajarile ilegale in MAI.
Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti Constantin Stelica, cercetat de ANI, a fost reangajat ca sef divizie Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti, Constantin Stelica, cercetat de ANI pentru ca nu poate justifica peste 3 milioane lei, a fost reangajat ca sef al uneia dintre cele patru divizii in care va fi reorganizata institutia, dupa ce a fost singurul candidat care a optat pentru postul respectiv, anunta Mediafax.
VIDEO Perchezitii DNA la apartamentul unei rude a ministrului Laszlo Borbely Procurorii DNA au facut o perchezitie, miercuri dimineata, intr-un imobil care ar apartine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, in dosarul in care se fac cercetari privind un presupus trafic de influenta privind atribuirea unor contracte de lucrari ale ANAR catre o firma din Negresti Oas, transmite Mediafax.
Fost director adjunct si un agent de penitenciar, trimisi in judecata pentru prejudicierea unor banci Un fost director adjunct al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin si un agent au fost trimisi in judecata, alaturi de alte patru persoane, dupa ce au prejudiciat mai multe banci cu peste 900.000 lei, 45.000 euro si 24.000 franci elvetieni, prin completarea in fals a unor adeverinte de salariat, potrivit Mediafax.
ANI: Aurelia Mariana Costin, consultant parlamentar la Camera Deputatilor, in stare de incompatibilitate Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Aurelia Mariana Costin, consultant parlamentar la Camera Deputatilor. In urma evaluarilor demarate de inspectorii de integritate la data de 25.05.2011, s-au constatat ca aceasta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10.11.2006 - 31.12.2009, cand a detinut simultan functia de Consultant Parlamentar (functonar public parlamentar) si pe cea de cenzor in cadrul S.C. Anaconda Security S.A.
ANI: Primar al unei comune din Teleorman, in incompatibilitate Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Marian Tudorica, primarul Comunei Troianul din judetul Teleorman. Potrivit ANI, Marian Tudorica s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 9.12.2004 - 26.02.2009, cand a detinut simultan functia de primar al Comunei Troianul si de administrator in cadrul S.C. Tudorica COM S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
ANI: Diferenta de 740.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate de fostul Comisar Sef al Garzii Financiare Bucuresti, Constantin Stelica (Barna) Agentia Nationala de Integritate a anuntat luni ca, in urma verificarilor, a constatat existenta "unei diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate" in cazul fostului Comisar Sef al Grazii Financiare Bucuresti, Constantin Stelica (fost Barna). Potrivit informatiilor furnizate de ANI, ar fi vorba de o diferenta de 3.111.257,1 Lei  (aprox. 740.776 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate.
Primarul comunei valcene Lalosu, retinut 24 de ore pentru fapte de coruptie Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea au emis miercuri o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele primarului comunei valcene Lalosu, Ion Toma, pentru fapte de coruptie, urmand ca acesta sa fie prezentat in cursul zilei de joi Tribunalului pentru mandat de arest preventiv, informeaza Agerpres.
Marius Petcu, eliberat in lipsa dovezilor ca ar influenta martorii, desi acestia nu au fost audiati Fostul lider sindical Marius Petcu a fost eliberat sub control judiciar pe motiv ca instanta nu a considerat ca exista dovezi ca el ar putea impiedica buna desfasurare a procesului sau ar putea influenta martorii, cu toate ca judecatorii admit ca martorii din dosar nu au fost audiati, scrie Mediafax.​
Fostul director general al Petromservice Mihai Sorin, trimis in judecata alaturi de alte 12 persoane Fostul director general al SC Petromservice SA Mihai Sorin si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT care-i acuza de infractiuni economice prin care au cauzat companiei un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro.
ANI: Iosif Balogh (UDMR), consilier judetean in Mures, acuzat de conflict de interese si fals in declaratii Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures in legatura cu posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese si fals in declaratii de catre Iosif Balogh, consilier judetean in cadrul CJ Mures din partea UDMR. Inspectorii de Integritate au constatat ca Iosif Balogh, care detine functia de Presedinte al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul Consiliului Judetean Mures, a incheiat cu S.C. Multi Prod Impex S.R.L., firma la care a fost tehnician constructor (in perioada 1992-2002) si figureaza in prezent ca manager general (din martie 2010) 56 de contracte de executie lucrari, in valoare totala de 21.615.936 Lei (5.541.589 de euro), arata ANI, intr-un comunicat.
Exemplu pozitiv in Justitie. Curtea de Apel Bacau a finalizat in 184 de zile dosarul unei judecatoare acuzate de luare de mita. Magistratii au judecat in ajunul Craciunului​ Curtea de Apel Bacau a condamnat-o la patru ani si sase luni de inchisoare pe judecatoarea Georgeta Buliga, acuzata de luare de mita si trafic de influenta, dupa un proces care a durat 184 de zile. Magistratii de la Bacau au deliberat in ajunul Craciunului si pe 30 decembrie 2010. Termenele din dosar au fost saptamanale. Pe 20 mai, instanta a formulat sentinta care nu este una definitiva. Invinuita a facut recurs la Curtea Suprema. In alte dosare de coruptie, luare de mita sau trafic de influenta, sentintele primelor instante sesizate au fost date dupa cinci sau sase ani. Vezi in text decizia de la Bacau si contraexemple de dosare care zac ani de zile in instante, in asteptarea primei sentinte.
Liderul sindical Marius Petcu, acuzat de luare de mita, va fi eliberat din arest sub control judiciar Liderul sindical Marius Petcu va fi eliberat din arest preventiv luni seara, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea in acest sens depusa de avocatii sindicalistului, potrivit Mediafax. Marius Petcu a fost arestat prevenitv pe 31 martie, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata.
​VIDEO Procesul deputatului PDL Dan Pasat a inceput luni la ICCJ cu o amanare. Urmatorul termen, fixat pentru 19 septembrie Procesul in care deputatul democrat-liberal Dan Pasat este judecat pentru santaj si amenintare, programat sa inceapa luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a inceput cu o amanare. Instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 19 septembrie. Pasat s-a autosuspendat din PDL, dupa izbucnirea scandalului, insa nu a demisionat din Parlament, sustinand ca este nevinovat. Dan Pasat a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 8 aprilie 2011.
"Gruparea Mironescu" ramane in arest pentru inca 30 de zile Instanta suprema a decis ca cele 28 de persoane din "gruparea Mironescu" sa ramana in continuare in arest, admitand, sambata, propunerea procurorilor anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a mandatelor emise pe numele acestora in dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta, anunta Mediafax. In acest dosar sunt cercetate 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate si una a primit mandat de arestare in lipsa.
Curtea Suprema a decis sa restituie procurorilor dosarul terenurilor MapN in care sunt invinuiti George Becali si fostul ministru Victor Babiuc. Decizie atacabila cu recurs Completul nr. 9 al Sectiei Penale din cadrul Curtii Supreme a decis, joi 16 iunie, ca dosarul terenurilor MapN in care europarlamentarul George Becali si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc sunt invinuiti de abuz in serviciu, sa fie restituit Directiei Nationale Anticoruptie. Instanta a admis cererea lui Victor Babiuc privind “nelegalitatea sesizarii Presedintelui Romaniei in vederea exercitarii dreptului de a cere urmarirea penala a unui ministru”. Decizia nu este difinitiva, poate fi atacata cu recurs judecat tot de Curtea Suprema, dar de un alt complet format din cinci judecatori.
UPDATE Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost eliberati din arest in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, joi, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie eliberati din arest sub control judiciar, in dosarul in care acestia sunt judecati pentru ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita, anunta Agerpres. Decizia magistratilor este definitiva, cei doi urmand sa fie pusi imediat in libertate. Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar se aflau in arest preventiv din 29 aprilie si au depus, de atunci, mai multe cereri de eliberare sub control judiciar. Omul de afaceri a parasit arestul Politiei Capitalei in jurul orei 18:50, fara sa faca nicio declaratie.
DIICOT: 143 de perchezitii in Suceava, Botosani, Constanta si Bucuresti Un jandarm din Suceava, un politist din Siret si un consilier local din Gramasti sunt cercetati alaturi de 164 de persoane implicate in contrabanda cu tigari, aduse din R. Moldova si Ucraina in Romania, anchetatorii descinzand, joi, la 143 de locatii din Suceava, Bucuresti, Constanta si Botosani.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by