Inventarul presupusei spagi pentru Sorin Apostu: 125.000 euro, bilete de avion, excursii in Dubai, cumparaturi si carduri de benzina In motivarea arestarii preventive a primarului Sorin Apostu, magistratii au relatat si sustinerile procurorilor care au facut inventarul banilor ajunsi in conturile familiei Apostu de la mai multe companii care au castigat contracte cu Primaria Cluj-Napoca. Procurorii sustin ca banii care ar reprezenta mita pentru contractele publice erau transmisi cabinetului de avocatura al sotiei lui Sorin Apostu. Procurorii sustin ca prin aceasta procedura Sorin Apostu ar fi intrat in posesia sumei de 50.000 euro din partea Aspaziei Droniuc, proprietarea companiei care a castigat contractul prin care a asigurat flota Regiei de Transport in Comun.  45.000 euro ar fi platit Calin Mihai Stoia, reprezentantul Total Trading Company, companie care administreaza Bratner Veres, adica societatea care a castigat concesionarea serviciului de salubritate. Procurorii sustin ca Sorin Apostu ar fi incasat si 50.000 euro de la comerciantii de pepene pentru ca acestia sa primeasca autorizatiile de comert stradal Compania Kiat Group Construct, care a castigat un contract de 140 milioane euro, ar fi achitat primarului bilete de avion si contravaloarea unor nopti de cazare la hotel.
Procurorii Parchetului General au pus sub sechestru alte 11 proprietati imobiliare in dosarul Petrom Service, in care sunt anchetati Vintu si Luca Procurorii Parchetului General au pus sub sechestru alte 11 terenuri si apartamente, in vederea recuperarii prejudiciului produs in dosarul delapidarii Petrom Service, in care sunt cercetati penal omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si sindicalistul Liviu Luca, informeaza Agerpres. Acestea se adauga celor 81 de mobile puse anterior sub sechestru, pentru recuperarea unui prejudiciu de 180 milioane euro.
VIDEO Vintu a amenintat ca va lua Justitia in mainile sale, a facut teoria agentilor acoperiti din instante si a fost pus in libertate UPDATE SOV a fost eliberat din arest Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni 14 noiembrie, recursul formulat de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si ai celorlalti 14 invinuiti din dosarul Petrom Service pentru care Tribunalul Bucuresti a decis, marti 7 noiembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile. In fata magistratilor, Vintu a declarat ca daca va pleca in arest “voi lua justitia in mainile mele”. Vintu a declarat ca nu a luat nici un ban de la Petrom Service si a vorbit de presupusi agenti acoperiti din instantele de judecata. Dupa patru ore de deliberari judecatorii Curtii de Apel au decis eliberarea lotului Vintu. UPDATE ora 23.00 Sorin Ovidiu Vantu a fost eliberat din arest. Cunoscutul om de afaceri a refuzat sa faca vreo declaratie Vintu: Eu sunt cel vanat, doar ca de data aceasta miza a crescut putin. Miza este zacamantul de zece miliarde de euro de la Budureasa. Avocat:Sorin Ovidiu Vintu este o persoana bine integrata in societate, are o sursa de venit stabila Liviu Luca: Daca acuzatiile procurorilor ar fi adevarate, atunci ar trebui sa mi se faca o expertiza psihiatrica Vezi o relatare din sala de judecata
VIDEO Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si ceilalti invinuiti din dosarul  Petrom Service vor fi eliberati din arest preventiv Curtea de Apel Bucuresti a decis luni seara eliberarea din arest preventiv a lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si a celorlalti invinuiti din dosarul fraudarii Petrom Service. Curtea de Apel a judecat recursul acestora in dosarul fraudarii companiei Petrom Service (denumita acum PSV Company) fata de decizia Tribunalului Bucuresti de arestare preventiva.
DNA: Primarul Clujului, Sorin Apostu, a primit mita 45.000 de euro de la administratorul firmei Brantner Veres, Calin Stoia Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat ca a primit 45.000 de euro de la Calin Stoia, administratorul firmei Brantner Veres, pentru a-i favoriza firma in obtinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca, se arata intr-un comunicat de vineri al Directiei Nationale Anticoruptie. Suma a fost achitata cu titlu de plata a unor contracte de consultanta juridica incheiate fictiv.
UPDATE Inalta Curte a respins recursul la decizia de arestare a lui Radu Bica, vicepresedintele CJ Cluj. Acesta ramane in arest Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins vineri recursul la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile depusa de avocatii vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, invinuit de luare de mita. Bica va ramane in arest. In timpul sedintei, vicepresedintele CJ Cluj a spus ca arestarea sa a impiedicat semnarea unui contract cu Bosch, care ar fi urmat sa ia locul companiei Nokia la Jucu.
Motivarea Tribunalului Bucuresti: De ce au fost arestati preventiv Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca in dosarul Petrom Service Judecatorul care a decis arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si a celorlalti opt invinuiti in dosarul fraudarii companiei Petrom Service (denumita acum PSV Company) sustine, in motivare, ca SOV trebuie sa fie privat de libertate pentru ca este un pericol pentru ordinea publica. Magistratul sustine ca, lasat in libertate, Vintu ar putea sterge urmele banilor din companiile osffshore prin care ar fi fraudat Petrom Service. De asemenea, in motivare se mentioneaza ca procurorii au prezentat probe consistente ca Vintu se pregatea sa fraudeze, inca o data, Petrom Service in interiorul procedurii de insolventa. PSV Company are datorii de 150 milioane euro; de insolventa companiei se ocupa  RVA Insolvency Specialists SPRL In sala de judecata, Vintu a declarat ca arestarea sa are la baza motive politice. Avocatii lui SOV au cerut recuzarea judecatorului Mitu Stegaru, pe motiv ca acesta a dispus arestarea lui Vintu in dosarul in care este invinuit de santajarea lui Sebastian Ghita. Recursul va fi judecat luni, 14 noiembrie, la Curtea de Apel Bucuresti, de la ora 9:00.Referatul de arestare in cazul Vintu-Luca-Petrom Service
Detaliile cazului Sorin Apostu: Cine sunt oamenii de afaceri Mustafa Bekar, Aspazia Droniuc si care sunt legaturile lor cu primarul Clujului si cu PDL Procurorii DNA sustin ca Primarul Sorin Apostu ar fi luat mita 94.000 euro "in schimbul incheierii unor contracte de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj si de salubrizare. Ancheta DNA ar viza contractele incheiate de Primaria Cluj-Napoca cu companiile Kiat Group Construct, Groupe Frarom Agent de Asigurari, Electrogrup, Brantner-Veres, Astor Com Targu Mures, scrie Mediafax. Cine sint insa oamenii din spatele acestor firme?Vezi in text conexiunile dintre companiile abonate la contractele Primariei Cluj si oamenii politici care gestionau bugetele locale
VIDEO Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata si omul de afaceri Calin Stoia, acuzat in acelasi dosar de dare de mita, au fost arestati preventiv, joi seara, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Avocatul lui Apostu, Gheorghita Mateut, a anuntat ca va face recurs la instanta superioara, deoarece, sustine avocatul, nu exista nicio proba care sa sustina verdictul judecatorului. Singura proba invocata de Parchet, a mai spus Mateut, este o declaratie de invinuit care ii apartine Aspaziei Droniuc, persoana-cheie atat in dosarul Apostu, cat si in dosarul Radu Bica.Intra in articol pentru a vedea evolutiile din cursul zilei
Care sunt contractele pentru care a fost retinut de DNA primarul Clujului, Sorin Apostu Procurorii DNA au ridicat, miercuri, de la Primaria Cluj-Napoca, sapte dosare privind licitatii si contracte incheiate de municipalitate intre 2009-2011, fiind vizate in special companiile Electrogrup, Kiat, Brantner, Groupe Frarom Agent de Asigurari, Astor Com Targu Mures, afirma surse judiciare, citate de Mediafax.
Stiri de Cluj: Mustafa Bekar, actionarul KIAT care i-ar fi dat mita lui Apostu, a fost eliberat de DNA din lipsa unui traducator Cetateanul turc Mustafa Bekar, actionarul Kiat Group Construct, a fost eliberat de DNA Cluj miercuri noapte, nemaifiind audiat din lipsa unui traducator, informeaza StirideCluj.ro. Bekar este acuzat ca i-ar fi cumparat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Targu Mures, i-ar fi platit cazarea la un hotel din Bucuresti si i-ar fi achitat nota de plata in octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca, pentru mai multe haine pentru Monica Apostu, sotia primarului.
StirideCluj.ro: Apostu, acuzat ca a primit mita o excursie in Dubai, iar sotia lui haine Site-ul StirideCluj.ro sustine, citind surse judiciare, ca primarul Sorin Apostu ar fi primit drept mita pentru acordarea unor contracte publice atit bani, cit si excursii in Romania si in strainatate. Reamintim ca, pe langa primarul Sorin Apostu, care a fost retinut pe 24 de ore, au mai fost adusi la audieri la DNA importanti oameni de afaceri din Cluj-Napoca, fara ca pina la aceasta ora procurorii sa precizeze daca in cazul lor a fost declansata urmarirea penala.
Contractul de salubritate care l-a aruncat pe primarul Sorin Apostu in arest: cine l-a castigat si de ce a fost contestat Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, pentru luare de mita, sub acuzatia ca ar fi primit 94.000 de euro, in 2009-2011, pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj. Licitatia pentru concesionarea salubritatii menajere din Cluj s-a derulat la inceputul lunii iunie 2009, iar firmele desemnate castigatoare au fost Rosal SRL, pe sectorul 1 si Brantner Servicii Ecologice SA, pe sectorul 2. Contractul trebuia sa fie semnat in iulie 2009, insa a ajuns sa fie incheiat cu un an mai tarziu, dupa ce societatile perdante au contestat rezultatul licitatiei.Vezi in articol cum a fost atribuit contractul de salubritate pentru muncipiul Cluj
VIDEO Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man (PDL), audiat la DNA Oradea Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a fost audit miercuri de procurorii DNA Oradea, el declarand la plecare pentru citynews.ro ca "este ceva legat de funcţionari publici, dar e o chestiune pe care nu vreau să o discut pentru că o să fie un punct de vedere oficial al DNA Oradea. Pot numai să vă spun că nu are legătură cu mine absolut deloc".
Secretarul general in Ministerul Sanatatii, Gheorghe Sarb, trimis in judecata dupa ce ar fi luat mita 600 de euro, produse alimentare si nealimentare. El a fost supendat din functie de premier Secretarul general in cadrul Ministerului Sanatatii, Gheorghe Sarb, a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti, pentru  luare de mita in forma continuata si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata, informeaza DNA. Potrivit informatiilor, Sarb a luat mita 600 de euro si produse alimentare si nealimentare pentru a aranja un concurs.UPDATE: Premierul Emil Boc a decis suspendarea din functie a lui Sarb, atributiile acestuia fiind preluate de un secretar general adjunct.
ANI: Mihai Tusac, primarul orasului Mangalia, a fost incompatibil; indicii privind fals in declaratii Agentia Nationala de Integritate sustine ca Mihai Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2008 - 2009 din cauza faptului ca, simultan cu functia de primar, detinea si calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia in Adunarea Generala a Actionarilor a S.C. RAJA S.A. Constanta si a S.C. "Administrarea Parcului Industrial Mangalia" S.R.L.
VIDEO Primarul Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore. DNA: Apostu a primit mita in valoare de 94.000 de euro prin cabinetul sotiei sale, invinuita in acelasi dosar Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita, urmand ca joi sa fie dus la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventiva. Potrivit procurorilor DNA, primarul din Cluj-Napoca a primit mita in valoare de 94.000 de euro, in 2009-2011, pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, sumele de bani fiind incasate prin cabinetul de avocatura al sotiei sale, invinuita in acelasi dosar. Mai multe perchezitii au avut loc, miercuri, la locuinta primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dupa ce actiuni similare au fost facute miercuri dimineata la sediul Primariei Cluj-Napoca. Citeste si:Contractul de salubritate care l-a aruncat pe primarul Sorin Apostu in arest: cine l-a castigat si de ce a fost contestatCe avere au primarul Clujului, Sorin Apostu, si sotia sa Monica: 2 case, un apartament, o cabana si un Audi A4. Venituri totale anul trecut: 80.000 euro
Seful Politiei orasului Borsec, retinut de procurorii DNA Seful Politiei orasului Borsec, comisar-sef Alexandru-Ovidiu Voda, a fost retinut marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Targu Mures sub acuzatia de trafic de influenta si complicitate la santaj, informeaza un comunicat al DNA.
Zizi Anaganstopol, fost director financiar al Petrom Service, retinut de procurori Fostul director financiar al Petrom Service, Zizi Anaganstopol, a fost retinut, luni, in dosarul privind delapidarea companiei, procurorii urmand sa ceara instantei arestarea lui, transmite Mediafax. Tot luni, in acelasi dosar au mai fost retinuti Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Gheorghe Supeala. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, falimentarea controlata a Petrom Service S.A. a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor.
UPDATE Oamenii de afaceri Octavian Turcan si Gheorghe Supeala, retinuti in dosarul privind delapidarea Petrom Service. Sechestru asigurator instituit pe 81 de imobile Omul de afaceri Octavian Turcan a fost retinut, luni, in dosarul privind delapidarea Petrom Service cu peste 83 de milioane de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, transmite Agerpres. Turcan a fost retinut pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor. In acelasi dosar au mai fost retinuti, pentru 24 de ore, Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca.UPDATE: In acest dosar a mai fost retinut si Gheorghe Supeala, sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by