Avocat din Baroul Bacau si administratorul unei societati, retinuti de procurorii DNA in urma unui flagrant Neculai Mihaila, avocat in cadrul Baroului Bacau, si Ciprian Sorin Florea, administratorul unui societati in cadrul careia functioneaza restaurantul 'Calypso' din Brasov au fost retinuti in urma unui flagrant organizat de procurorii DNA Brasov, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentati Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, Neculai Mihaila este acuzat de santaj, iar administratorul societatii comerciale Trio Salt SRL de instigare la santaj.
Cum a decurs a XII-a sedinta de judecata in dosarul SOV-Popa Tribunalul Bucuresti a judecat, marti, 15 martie, al doisprezecelea termen in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI. La fel ca la ultimele termene, SOV a participat doar la primele 10 minute ale procesului. Vintu a declarat in sala de judecata ca isi recunoaste vocea din interceptarile telefonice din dosar, dar i-a acuzat pe procurori ca “au compilat” inregistrarile. Judecatoare a depistat o inadvertenta in cazierul lui Vintu. Vezi in text o relatare din sala de judecata.
UPDATE Un nou termen in procesul lui Vintu. Procesul a fost amanat pentru 21 martie La Tribunalul Bucuresti a avut loc marti un nou termen in procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa. Procesul a fost amanat pentru luni, 21 martie, instanta trebuind sa primeasca raspunsuri de la mai multe institutii.  UDPATE 2 Vintu a parasit sala de judecata dupa 10 minute, cu aprobarea judecatorului, iar la iesirea din sala nu a facut declaratii. UPDATE Intrebat daca isi recunoaste vocea din infegistrari, Vintu a declarat: "Vocea imi apartine. Ce reclam eu este ca inregistrarile au fost compilate."
Cum s-a blocat din nou in instanta dosarul confiscarii averii de 4 milioane de euro a fostului senator PSD Serban Bradisteanu Dosarul confiscarii averii fostului senator PSD Serban Bradisteanu a fost din nou blocat in instanta. Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a admis, vineri 11 martie, exceptia de prescriptie in cazul dosarului initiat de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Serban Bradisteanu a invocat in fata comisiei exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, adica indeplinirea termenului de 3 ani in care se pot verifica declaratiile de avere si de interese. Comisia a admis exceptia si, practic, dosarul de confiscare a averii de aproape 4 milioane de euro a lui Serban Bradisteanu nu mai poate ajunge pe rolul instantei de judecata, desi ANI a precizat pentru HotNews.ro ca procedura de verificare s-a efectuat in baza dispozitiilor Legii nr.144/2007, lege care nu prevedea un termen de prescriere.
Incheierea Tribunalului Covasna: Cum a inventat primarul din Targu Secuiesc spaga lunara si cine este omul de afaceri care l-a denuntat Procurorii anticoruptie sustin ca primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a primit 41 000 de lei mita de la un om de afaceri din localitate. Procurorii sustin ca, timp de spate luni, in perioada aprilie-octombrie 2010, primarul incasa 4000 lei mita lunar. In incheierea de sedinta a Tribunalului Covasna, in urma careia primarul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, se mentioneaza ca cel care a solicitat mita a fost chiar Racz Karoly, iar denuntatorul sau este patronul Demon Sped, o compania care furnizeaza balast pentru primaria Targu Secuiesc. In schimbul mitei pe care o primea lunar, primarul ar fi asigurat ca firma primeste banii si comenzi de la municipalitate In fata judecatorilor primarul a declarat ca este victima unui dosar politic orchestrat de UDMR iar avocatii sai au sustinut ca banii sunt de fapt un imprumut.
Primarul din Targu Secuiesc, prins in flagrant luand mita Primarul orasului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut, vineri, dupa ce a fost prins in flagrant delict luand 10.000 de lei mita, in urma unei actiuni organizate de procurorii DNA Brasov. Edilul este acuzat de luare de mita in forma continuata, dupa ce a pretins si primit de la administratorul unei societati comerciale mita in valoare de 41.000 de lei, informeaza DNA.
​VIDEO Sedinta de judecata in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. Fost inspector-sef, membru PSD:  "Trofeul Calitatii a fost o manifestare stiintifica deosebita" Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat vineri, 11 martie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase. Magistratii au audiat mai multi fosti sefi ai Inspectoratelor in Constructii implicati in organizarea simpozionului Trofeul Calitatii. O parte dintre martori au recunoscut ca in 2004 erau membrii PSD si au povestit cum a fost realizat pas cu pas Trofeul Calitatii despre care procurorii sustin ca a reprezentat de fapt o operatiune de stragere de fonduri pentru campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase. Pana in prezent au fost audiati 25 de persoane din cei 972 martori inscrisi in dosar. Din declaratii martorilor audiati a reiesit ca sute de firme au platit o taxa de 1500 de lei in schimbul carei au participat la un simpozion si au primit obiecte promotionale. Firmele de constructii erau invitate la Trofeul Calitatii de inspectorii care faceau controale si aplicau amenzi Vezi in text o relatare din sala de judecata
Arpad Paszkany, achitat in dosarul privind sprijinirea unui grup infractional Arpad Paszkany (finantatorul echipei CFR Cluj) a fost achitat, vineri, de catre Curtea de Apel Cluj in dosarul in care era acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat si de santaj, informeaza Mediafax. Decizia nu este insa una definitiva, ea putand fi atacata in recurs de zece zile de la pronuntare.
​VIDEO Sedinta scurta in dosarul Zambaccian. Cum si de ce a fost schimbata judecatoarea Ioana Bogdan din dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat joi, 10 martie, un nou termen in dosarul Zambaccian in care Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu. Fostul premier a petrecut 25 de minute in sala de judecata. Dosarul a fost amanat pentru 13 aprilie deoarece avocatii nu au reusit sa copieze o serie de documente. Citeste in text cum a fost inlocuita judecatoarea Ioana Bogdan din dosarul de coruptie al lui Nastase.
Deputatul PDL Bogdan Cantaragiu, audiat de procurorii DNA Deputatul PDL Bogdan Cantaragiu s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a fost citat de procurori pentru a fi audiat in dosarul de coruptie al lui Dan Pasat, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Bogdan Cantaragiu (seful PDL Giurgiu), ar fi acuzat, potrivit surselor citate, ca s-ar fi folosit de influenta sa in scopul de a-l determina pe un primar sa favorizeze firma deputatului Dan Pasat in scopul obtinerii unor beneficii.
VIDEO Parchetul ICCJ: Vasile Lincu si alti doi lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor, urmariti penal pentru delapidare Vasile Lincu, Florin Ilie Vîlnei si Voinea Negoiţă, lideri ai Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, sunt urmariti penal de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cei trei fiind cercetati pentru infractiuni de "delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual", informeaza Ministerul Public, intr-un comunicat.
Avocat bucurestean, retinut pentru ca a pretins 6.000 de euro in schimbul obtinerii unui act medico-legal Un avocat al Baroului Bucuresti a fost retinut, dupa ce ar fi pretins de la un barbat 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala in scopul obtinerii unui act medico-legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica, informeaza DNA.
Trei ofiteri de la Combaterea Crimei Organizate Bucuresti, prinsi in flagrant delict cerand mita Trei ofiteri ai Directiei de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti sunt audiati de procurorii anticoruptie, luni, dupa ce au fost prinsi in flagrant delict cerand mita unui om de afaceri constantean cercetat intr-un dosar penal, anunta Mediafax.
Stenograme Mediafax: Celestini catre Stancescu privind fabrica din Videle: Vreau garantii 100% ca nu sunt controlat un an Mediafax publica fragmente din intercepatarea unor convorbiri ale lui Antonello Celestini si Catalin Stancesc. Din stenograme reiese cum Celestini i-a spus lui Marius-Catalin Stancescu, in discutia privind promisiunea remiterii unui milion de euro catre presedintele ANAF, Sorin Blejnar, ca nu va deschide fabrica de tigarete din localitatea Videle daca nu are garantie 100% ca afacerea nu-i va fi controlata un an de zile. Nicolae Adrian Gavrila recunoaste, in interceptarile existente la dosarul in care DNA a cerut arestarea sa, ca a primit lunar intre 7.000 si 10.000 de euro de la Antonello Celestini, in schimbul interventiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el mentionand mereu ca banii nu au fost pentru el.
Primarul comunei gorjene Farcasesti, retinut de DNA pentru o mita de 350.000 de euro Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova l-au retinut, joi, pe primarul comunei gorjene Farcasesti, Constantin Parvulescu (PSD), acuzat ca a luat mita in valoare de 350.000 de euro, pentru a atribui contracte de achizitie publica, informeaza DNA intr-un comunicat.
DNA: Cazul Costea se extinde; nu ne asteptam initial ca actiunea sa duca la persoane cu functii inalte Procurorul de sedinta al DNA a sustinut, joi, ca ancheta in cazul sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, se va extinde, intrucat anchetatorii nu se asteptau initial ca actiunea lor sa conduca la persoane cu functii mai inalte decat cea a acuzatului, relateaza Mediafax.
Cum s-a aparat Necolaiciuc de extradarea in Romania. Plus: Ion Turcu, fost judecator la Cluj, a pledat pentru fostul director CFR: "Faptele sale sunt doar erori contabile" In cadrul procesului sau de extradare, Mihai Necolaiciuc a incercat sa ii convinga pe magistratii americani ca, de fapt, nu a comis nici o fapta penala grava, potrivit deciziei de extradere obtinuta de HotNews.ro. Prin intermediul unui fost magistrat care a depus marturie in favoarea sa, Necolaiciuc a aratat ca, in realitate, acuzatiile de coruptie si abuz formulate de procurori si pentru care este judecat in Romania reprezinta "erori contabile". Tot Necolaiciuc a incercat sa demonstreze procurorilor ca, potrivit legislatiei din Romania, nici macar nu ar face puscarie. Judecatorii din SUA au constatat insa ca Necolaiciuc este judecat in doua dosare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani. Necolaiciuc a incercat sa ii convinga pe judecatorii americani ca in Romania nu a comis fapte pentru care sa fie inchis pentru mai mult de un an deoarece astfel ar fi reusit sa evite extradareaLa Judecatoria sector 1 sunt inregistrate trei dosare pe numele lui Mihai Necolaiciuc doua pentru abuz si unul pentru coruptie. In cele trei dosare s-au inregistrat 13 termene de judecata.
Seful PTF Albita si 7 politisti, eliberati intrucat probele audio-video sunt neclare Curtea de Apel Bucuresti arata, in motivarea deciziei prin care a decis cercetarea in libertate a sefului PTF Albita, Cristian Daniel Corban, si a altor sapte politisti, ca referirile martorului sub acoperire privindu-i pe acestia sunt generice, iar probele audio-video sunt neclare.
VIDEO Comisar Garda Financiara: Nu am fost sunat de nimeni pentru a stopa verificarile de la vami Sorin Florea, comisar Garda Financiara a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca in timpul verificarilor de la vami nu a fost contactat de nimeni "pentru a stopa aceste verificari". Verificarile la firmele controlate de omul de afaceri italian Antonello Celestini si colaboratorii sai, in 2009-2010, s-au desfasurat in regim de urgenta, cu colaborarea DNA si DIICOT, a mai declarat Florea.
Presupusul denuntator al consilierului ANAF retinut de DNA: Mita era pentru un sef mare de la vama Omul de afaceri italian Antonello Celestini, care l-ar fi denuntat procurorilor DNA pe Nicolae Gavrila, consilierul superior al ANAF arestat miercuri pentru 29 de zile alaturi de un avocat din Baroul Bucuresti pentru trafic de influenta in forma continuata (dupa ce ar fi pretins sute de mii de euro mita) sustine ca banii ceruti de cei doi ar fi trebuit sa ajunga la "un sef mare de la vama", in contextul in care se apropiau alegerile, relateaza Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by