ICCJ judeca marti procesul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) iau in discutie marti procesul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce au amanat judecarea dosarului, pe 8 noiembrie 2010, deoarece completul nu era in componenta initiala, doi dintre judecatori aflandu-se la cursuri de perfectionare.
Eugen Bogatu, arestat preventiv pentru 29 de zile in dosarul UCM Resita Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bogatu, director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, acuzat de favorizarea infractorului in dosarul UCM Resita, informeaza un comunicat al DNA.
Fost ofiter la ISU Bucuresti, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe cpt. (r) Robert Ionut Nicolescu, fost ofiter in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) 'Dealu Spirii' Bucuresti, acuzat de luare de mita si cumparare de influenta.
Un fals procuror din Craiova, trimis in judecata pentru trafic de influenta Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis in judecata pe Ovidiu Florin Dumitru, acuzat ca s-a dat drept procuror si a cerut 15.000 de euro mita unei persoane, in schimbul promisiunii ca o va ajuta sa treaca examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii.
Doi inspectori fiscali din Constanta, trimisi in judecata pentru mita Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe Adrian Cimpoaie si Costel Bafan, inspectori la Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, acuzati de luare de mita, fals intelectual si instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Bloguri atasate
Un nou termen in procesul lui Miron Mitrea, la ICCJ Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie continua, luni, judecarea procesului in care fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este judecat pentru fapte de coruptie, dupa ce magistratii au respins, pe 11 octombrie, exceptia privind nelegalitatea sesizarii instantei potrivit art. 263 Cod de procedura penala, potrivit Agerpres. Instanta a decis ca actul de sesizare intocmit de procurori a fost realizat cu respectarea normelor legale si a acordat un nou termen pentru data de 8 noiembrie, cand urmeaza sa se dea citire rechizitoriului.
AUDIO VIDEO Varujan Pambuccian, despre proiectul sau de informatizare a administratiei publice: Vor fi multi deranjati de acest sistem. Sunt interese directe ale unor oameni care lucreaza in aparatul birocratic Liderul minoritatilor nationale din Parlament, Varujan Pambuccian, a vorbit despre proiectul sau privind informatizarea administratiei publice "Cel mai greu va fi sa trecem de  rezistenta asta surda pe care o va opune nu zona de management a administratiei, ci administratia insasi si vorbim de interesele directe ale unor oameni care lucreaza in aparatul birocratic si care nu vor fi foarte fericiti sa le fie monitrizata activitatea foarte atent". Varujan Pambuccian a facut aceste declaratii in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle. Intra in articol pentru a asculta emisiunea​
Varujan Pambuccian a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre informatizarea administratiei publice Informatizarea administratiei publice se poate realiza fara costuri foarte mari, intr-un interval de aproximativ 18 luni - sustine Varujan Pambuccian, liderul minioritatilor nationale din Parlament. "Pana nu demult, declaratiile erau puse pe dischete, cred ca eram printre putinii de pe Pamant care mai foloseau asa ceva", a declarat Varujan Pambuccian, care discuta despre proiectul sau privind digitalizarea administratiei publice. Varujan Pambuccian a mai discutat aceasta chestiune cu cititorii HotNews.ro timp de o ora. Prima parte a intalnirii online o puteti citi aici. Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle. Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
​VIDEO Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor: Lucram la cadrul legislativ prin care statul roman sa aiba o licenta de televiziune digitala terestra "Experienta din alte tari ne spune ca statul roman trebuie sa fie si el beneficiarul unei licente (n.r de televiziune digitala terestra). Lucram la cadrul legislativ prin care statul roman sa aiba si el una din licente", a declarat marti Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, in cadrul unui interviu video realizat in studio-ul HotNews.ro. Acesta nu a dat prea multe detalii, mentionand doar ca se iau in calcul formule in care ar putea fi implicate Societatea Romana de Televiziune sau Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR). Vezi in articol ce spune Valerian Vreme si despre strategia de implementare a solutiilor open-source in institutiile statului, despre eRomania sau despre inrolarea primariilor in platforma nationala de plati electronice a taxelor si impozitelor.
Valerian Vreme, noul ministru al Comunicatiilor, a discutat online despre Sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor: Vor incepe teste cu 4 primarii din tara: Oradea, Arad, Satu Mare si Campia Turzii, dupa 1 noiembrie Asigurarea unui sistem IT national prin care romanii sa poata plati online toate taxele si impozitele pana la sfarsitul acestui an si integrarea si interoperabilitatea in maxim doi ani a sistemelor electronice din institutiile publice sunt principalele prioritati ale noului ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme. Cum se vor face aceste lucruri? Ce se mai intampla in cadrul controversatului proiect eRomania, platforma in care autoritatile au promis ca vor fi disponibile 100 de servicii publice electronice pana la sfarsitul lui 2010? Dar in procesul, intrerupt momentan, de trecere la televiziunea digitala terestra? Despre toate acestea, ministrul Valerian Vreme a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului.
Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen din MAI, si Mihai Botorog, directorul general Departamentul Consular din MAE, au discutat online despre pregatirea pentru aderarea la Schengen si coruptia la frontiere si in consulate Autoritatile romane spun ca nu exista motive obiective, tehnice, ca Romania sa nu poata adera la spatiul Schengen in martie 2011. Semnalele politice din Europa arata insa ca se va da o batalie dura, intrucat este o decizie politica. Raportul unui think tank romanesc arata ca Romania ar lua nota 9 in pregatirea pentru aderare si ca sunt inca deficiente. Occidentalii aduc in discutie coruptia din Romania cand vorbesc despre aderarea la Schengen. Cum stau, de fapt, lucrurile, cat de pregatiti suntem, ce mai e de facut? Poate fi combatuta eficient coruptia de la frontiere si din consulate, despre care scrie presa de la noi? Responsabilii de aceste probleme - secretarul de stat in MAI, Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen, si directorul general Mihai Botorog de la Departamentul Consular din MAE - au discutat online cu cititorii HotNews.ro.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatilor.
​​VIDEO Ambasadorul Norvegiei in Romania, Øystein Hovdkinn: Percepeti mica coruptie ca pe-un fel de bacsis la restaurant, platiti in plus ca sa aveti parte de un serviciu mai bun "Stim ca Romania are niste probleme in domeniul justitiei", spune ambasadorul Norvegiei, Øystein Hovdkinn, intr-un interviu HotNews.ro. "Exista cazuri de judecatori acuzati de coruptie. Un astfel de lucru este aproape de neconceput in Norvegia. In istoria recenta si cea a ultimilor ani, nu exista astfel de cazuri in Norvegia. Diferenta majora este ca Romania este o tara in continua transformare, iar Norvegia este una dintre cele mai vechi, mai stabile si mai prospere democratii din nord-vestul Europei."
Ambasadorul Norvegiei in Romania, Øystein Hovdkinn, a discutat online cu cititorii despre diferentele dintre sistemul juridic romanesc si cel norvegian Cum vede un ambasador sistemul judecatoresc din Romania comparativ cu cel din Norvegia si cum ii este afectata activitatea diplomatica de cadrul legislativ din tara respectiva? Cat dureaza un proces de mare coruptie intr-una din cele mai dezvoltate tari din Europa? Cum se vede justitia din Romania comparativ cu cea din Norvegia? Ambasadorul Norvegiei in Romania, Øystein Hovdkinn, a discutat online cu cititorii despre diferentele dintre sistemul juridic romanesc si cel norvegian.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului
Intalnire Traian Basescu - Emil Boc pe tema sistemelor nationale informatice Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu primul-ministru Emil Boc si cu ministri ai Guvernului cu responsabilitati in implementarea Hotararii CSAT nr.71/2010 privind unele masuri necesare operationalizarii si dezvoltarii sistemelor nationale informatice specifice, informeaza Presedintia.
VIDEO/AUDIO Varujan Pambuccian: Propun un proiect de digitalizare a administratiei publice care poate fi implementat in 18 luni, cu costuri mici "In momentul de fata,  noi nu stim care sunt cele mai solicitate servicii din administratia publica. Pana nu demult, declaratiile erau puse pe dischete, cred ca eram printre putinii de pe Pamant care mai foloseau asa ceva", considera Varujan Pambuccian, liderul minioritatilor nationale din Parlament. El a afirmat, in timpul emisiunii Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle, ca proiectul sau privind informatizarea administratiei publice poate fi gata in 18 luni si presupune costuri relativ mici. ​Intra in articol pentru a asculta emisiunea
Varujan Pambuccian a discutat online despre plata impozitelor pe net si digitalizarea administratiei publice Ghisee cu functionari neprietenosi, cozi interminabile la plata impozitelor sau a diferitelor utilitati, hartogaraie, birocratie. Multi romani se confrunta, aproape zilnic, cu astfel de situatii. Cum pot fi evitate acestea si ce alternative exista? Calculatorul nu ia spaga, dar cati romani utilizeaza internetul pentru a-si achita mai usor datoriile? Varujan Pambuccian, liderul minoritatilor nationale din Parlament, a discutat despre acest subiect cu cititorii HotNews.ro. Cele mai interesante intrebari vor fi reluate in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului.
Directorul OSIM, trimis in judecata de DNA. Prejudiciul pentru servicii informatice este de aproape 300.000 euro Directorul general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), Gabor Varga, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), alaturi de un alt director si mai multi sefi-serviciu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza un comunicat al DNA. Prejudiciul cauzat OSIM pentru servicii informatice este in suma totala de 1.069.608,43 lei (echivalentul a 291.521 euro), reprezentand platile efectuate atat pentru licentele aferente anilor 2007-2009 cat si pentru serviciile suplimentare.
Cheltuielile cu informatizarea in institutiile de stat (11). Ministerul Finantelor Publice: 16,4 milioane euro din Programe PHARE si alte 16,7 milioane lei - contracte pe fonduri nationale Ministerul Finantelor Publice a beneficiat prin programe PHARE de peste 16,4 milioane euro, din 2005 pana in 2009, pentru diferite sisteme IT si comunicatii. Este vorba despre MFP prin structurile sale centrale si teritoriale, mai putin Autoritatea Nationala a Vamii, dupa cum precizeaza institutia prin informatiile transmise HotNews.ro. In plus, alte trei firme de software au primit contracte de circa 16,7 milioane lei pentru "upgrade si update software existent".
UPDATE 1: DNA cere retinerea deputatului Dan Pasat (PDL). Bogdan Cantaragiu, deputat PDL, e invinuit in acelasi dosar Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Dan Pasat (PDL), invinuit  de santaj, anunta un comunicat al DNA. Dan Pasat a intrat in Parlament pe listele PNL, trecind la PDL in februarie 2010.UPDATE 1: Un alt deputat PDL, Bogdan Cantaragiu, este si el invinuit in dosar, dar procurorii DNA nu au solicitat retinerea sa.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by