Stenograme in cazul Pasat. Reactia Elenei Udrea: S-a dat posibilitatea lui Vantu sa mai tarasca nejustificat numele meu in scandaluri legate de justitie Cateva stenograme din referatul procurorilor cu propunerea de arestare a deputatului PDL, Dan Pasat, au fost facute publice de Realitatea Tv. In stenograme, Dan Pasat apare vorbind cu partenerii sai de afaceri sau cu prieteni. Intr-o convorbire cu un anume Adrian Ionel, Pasat il acuza ca si-a construit vile din bani publici. "Eu asta le-am reprosat, ca au deturnat 74 de miliarde si au tepuit 41 de firme", a declarat Pasat pentru HotNews.ro. Intr-o alta stenograma, Pasat se lauda ca o va determina pe Elena Udrea sa finanteze prin minister proiectul unui parc de distractii in Giurgiu. Atat Pasat cat si Elena Udrea au declarat ca nu au discutat despre proiect si ca nu a existat nici un proiect depus la minister.UPDATE: DNA a remis un comunicat de presa in care mentioneaza ca nu a furnizat presesi nici un documnet din dosarul Pasat. DNA mai mentioneza ca toate documentle dosarului din faza de urmarire penala au fost transmise Camerei Deputatilor in urma unei cereri formulate de Comisia Juridica.
VIDEO Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Catalin Chelu din arest; hotararea este definitiva Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis vineri respingerea recursului procurorilor la decizia prin care omul de afaceri Catalin Chelu a fost pus in libertate, acesta urmand sa fie eliberat din arest preventiv, anunta Agerpres. Decizia este definitiva.
Nicoleta Dobrescu a fost numita sef de vama in urma unei intalniri care a fost aranjata si la care a participat Eugeniu Petrescu. Surse din partid il descriu drept "omul lui Blaga". Vezi foto. Comunicat PDL: Petrescu nu a facut parte din nici un staff de campanie In incheierea Tribunalului Satu Mare, in cazul mitei de la vama Halmeu in care este arestat preventiv omul de afaceri Liviu Florian si invinuit Traian Marginean, proaspat demis de la sefia Autoritatii Nationale Vamale, se detaliaza implicarea lui Eugeniu Petrescu in dosarul anchetat de DNA. Potrivit procurorilor, Nicoleta Dobrescu a fost numita sef de vama in urma unei intalniri cu Traian Marginean. Acesta intalnire a fost facilitata de Eugeniu Petrescu, despre care presa a relatat ca este un membru PDL, sponsor al partidului. In incheiere se mai mentioneaza si ca Nicoleta Dobrescu apare ca denuntator. Tot in incheierea judecatorilor se arata ca influentele exercitate pe criterii politice asupra sefului ANV reprezinta unul din motivele pentru arestarea prevenitva a lui Liviu FlorianPotrivit surselor HotNews.ro, Petrescu este simplu membru PDL inca din anii '90, fiind descris ca "un batranel care sta toata ziua prin sediul din Modrogan" si "unul dintre apropiatii lui Vasile Blaga".Gazeta de Nord Vest sustine ca Petrescu a fost si membru in staff-ul de campanie la ultimele alegeri prezidentiale. Gazeta fost condusa pana in 2008 de senatorul PSD Valer Marian, potrivit CV-ului oficial.. Potrivit ONRC lsenatorul PSD apare ca detinator al 33%  din actiunile firmei care editeaza ziarul. (ultima inregistrare la ONRC dateaza din 2009)PDL a transmis un comunicat de presa in care mentioneaza ca Eugeniu Petrescu nu detine nici o functie in PDL si nu facut parte din nici un staff de campanie
Martorul-cheie din dosarul Voicu a povestit cum i-a indicat senatorul PSD ce sa le spuna procurorilor DNA ca sa isi acopere urmele Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a judecat miercuri, 9 februarie, un nou termen in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu. In cadrul sedintei de judecata a fost ascultat martorul Dan Floarea despre care Catalin Voicu a sustinut ca este finul pentru care a cerut 260.000 euro imprumut de la Costel Casuneanu. Dan Floarea a declarat magistratilor ca nu este finul lui Voicu si ca senatorul PSD nu a cerut bani de la omul de afaceri Costel Casuneanu in numele sau. Dan Floarea a mai povestit si cum Voicu i-a indicat ce sa le spuna procurorilor DNA, dupa ce a aflat ca este anchetat pentru coruptie. Vezi in text o relatare din sala de judecata
CAB a decis arestarea a 29 de lucratori de la PTF Naidas, printre care si seful vamii Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri seara, arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a 29 de politisti de frontiera si vamesi de la Punctul de Trecere a Frontierei Naidas, printre care si seful PTF Naidas, Valentin-Ionica Baragan, anunta Agerpres.
UPDATE CAB a decis arestarea a inca 30 politisti de frontiera si vamesi de la PTF Moravita Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri seara, arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a inca 15 politisti de frontiera si vamesi de la Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, la propunerea procurorilor DNA, anunta Agerpres. UPDATE (23.30) CAB a emis mandate de arestare preventiva pentru alti 15 politisti de la PTF Stamora Moravita.
Camelia Mihaila, retinuta in cazul coruptiei de la Vama Naidas, e sotia sefului Parchetului Oravita Camelia Mihaila, retinuta in cazul coruptiei de la Vama Naidas, este sotia prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Oravita, Cristinel Mihaila, colegii acesteia spunand, potrivit interceptarilor ambientale facute in timpul anchetei, ca sotul ei i-a interzis sa ia mita, relateaza Mediafax.
Stenograme din ancheta de la Vama Naidas: "Hai du-te! Pai tu ai tupeu fantastic, jegosule! Cat ati dat? Pai numai 200, bai! Inregistrarile ambientale facute in timpul anchetei la PTF Naidas au scos la iveala adevarate targuieli cand venea vorba de impartitul banilor pe ture, sugestiva fiind aceea cand un vames a fost taiat de la "ratia baneasca" pentru ca a preferat sa ia "doua jamboane de porc si trei kile de vegeta", relateaza Mediafax. Totodata, inregistrarile ambientale redate in referatul procurorilor DNA denota si dispretul pe care lucratorii de la punctul Naidas il au fata de cei care dadeau mita.
Catalin Chelu, "mituitorul" lui Fatuloiu, pus in libertate de instanta Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, cercetarea in stare de libertate a omului de afaceri galatean Catalin Chelu - cel care ar fi incercat mituirea secretarului de stat in MAI, Dan Fatuloiu -, precum si a celorlalti trei acuzati din dosar, anunta Mediafax. Decizia tribunalului - care vine dupa ce in urma cu o zi a fost audiat chestorul Fatuloiu - poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.​
Primii 15 politisti de frontiera si vamesi de la Moravita, arestati preventiv Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri arestarea preventiva a 15 politisti de frontiera si vamesi de la Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, la propunerea procurorilor DNA, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs. Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida miercuri daca va emite mandate de arestare preventiva si pe numele celorlalti 30 de politisti de frontiera si vamesi de la punctele de frontiera din judetele Timis si Caras-Severin retinuti de procurorii DNA.
Seful de la Protectia Consumatorilor din Bihor, prins in flagrant luand mita Comisarul-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secosan, a fost prins in flagrant miercuri luand mita, in urma unei actiuni organizate de procurorii DNA Oradea, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
VIDEO Seful vamilor, Radu Marginean, pus sub invinuire de DNA Bihor pentru luare de mita Seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Marginean, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA Bihor, in dosarul Vamii Halmeu, si urmeaza sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita, informeaza televiziunile de stiri. Doi oameni de afaceri si un fost angajat duty-free din Vama Halmeu au fost arestati preventiv vineri, in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama de la seful ANV. Marginean a declarat ca nu o cunoaste pe Nicoleta Dobrescu, insa nu a dorit sa faca alte comentarii, potrivit Antena 3. Marginean a fost subalternul lui Vasile Blaga cand acesta era sef la Vama din Oradea.Vezi in documentele atasate CV-ul si declaratia de avere ale lui Marginean.
VIDEO Judecatorii au decis audierea celor 970 de martori. Cum s-au aparat Adrian Nastase si Bogdan Popovici primul ministru al conferintelor din Europa de Est Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat marti, 8 februarie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase. Judecatorii au admis cererea avocatilor lui Adrian Nastase ca toti martorii numiti de procurori in dosar, peste 970 de persoane, sa fie citati si audiati. Daca judecatorul va decide sa ii audieze pe fiecare dintre cei 970 martori si audierile nu se vor opri dupa un numar de martori, consecinta ar putea fi amanarea unei sentinte cu cel putin doi ani de zile. La termenul de marti a fost audiat si Bogdan Popovici, presedinte Forum Invest, care este acuzat de procurori ca a fost implicat in strangere de bani pentru campania electorala din 2004 a lui Adrian Nastase.Adrian Nastase: Acest complet de executie cum l-am numit eu este ambarasat de numarul mare de martori pentru ca trebuie sa ii audieze. Asta e ceasul rau"Liderul PSD a comentat sedinta de judecata de marti si pe blogul personal. Citeste postul Din surse judiciareVezi in text o relatare din sala de judecata
VIDEO ​Adrian Nastase despre votul in cazul Pasat: In sfarsit lucrurile nu sunt asa cum si le doreste Traian Basescu Liderul PSD Adrian Nastase, prezent la propriul proces de coruptie – dosarul Trofeul Calitatii- a declarat referitor la respingerea de catre Parlament a cererii DNA de arestare a deputatului PDL, Dan Pasat ca “in sfarsit lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum si le doreste Traian Basescu”. Nastase a mai mentionat ca in opinia sa procurorii ar fi trebuit sa trimita dosarul direct in instanta nu sa ceara arestarea deputatului PDL in Parlament.
Un vames a incercat sa mituiasca procurorii In martie 2008 un vames de la Biroul Vamal Petea a fost trimis in judecata de DNA pentru ca a incercat sa mituiasca procurorii care il anchetau. Vamesul i-a promis in mod direct procurorului suma de 15.000 de euro pentru ca acesta sa dea o solutie de netrimitere in judecata.
Trei vamesi trimisi in judecata de DNA pentru luare de mita Trei vamesi de la Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale (D.J.A.O.V) Ialomita - Compartimentul Accize au fost trimisi in judecata in 2009 pentru luare de mita. Vamesii au pretins mita de la mai multe persoane pentru a nu face controale.
Sef de vama acuzat de trafic cu tigari In 2008 fostul Sef al vamii Albita, Ghita Berbece, si interlopii Vasile Rodideal, Radu Bogdan Ionut si Nicu Cercel au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, ei fiind acuzati de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat care introducea tigari ilegal in tara.
Director-adjunct de vama implicat intr-o retea de trafic de parfum In iunie 2010 DIICOT a inceput urmarirea penala impotriva lui Adian Serban directorul-adjunct al Vamii Sibiu si impotriva altor cinci vamesi. Acestia sunt acuzati ca au sprijinit o retea de traficanti de parfumuri care ar fi introdus in tara cateva TIR-uri de parfumuri in valoare de 8 milioane de euro.
Vamesi timisoreni cercetati pentru favorizarea contrabandistilor La inceputul lunii ianuarie 2011 DIICOT Timis a inceput urmarirea penala impotriva lui Aurel Matiut, seful Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara si a patru vamesi. Potrivit presei locale cei cinci vamesi sunt acuzati ca au sprijinit o retea de traficanti de tigari. Traficantii introduceau tigarile in Romania in TIR-uri care in acte transportau caramizi.
Seful vamii din portul Moldova Veche cercetat pentru complicitate la contrabanda In decembrie 2008 Gheorghe Milutin seful vamii din portul Moldova Veche, alaturi de adjunctul sau, Gheorghe Tismanaru au fost trimisi in judecata alaturi de un primar PDL pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si complicitate la contrabanda. Procurorii au retinut ca vamesii i-au ajutat pe contrabandisti sa faca afaceri cu tigarile provenite din duty-free-uri.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by