VIDEO DNA: Subsecretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, arestat preventiv pentru trafic de influenta Subsecretarul de stat Baciu Remus Virgil, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta. Masura arestarii preventive a fost luata duminica de catre Curtea de Apel Bucuresti.UPDATE: Premierul Emil Boc l-a demis, luni, pe Remus Virgil Baciu din functia de subsecretar de stat, pe care o ocupa din anul 2005, dupa anuntul DNA privind arestarea acestuia.
De ce a fost restituit procurorilor DNA dosarul de coruptie al liderului PSD Miron Mitrea Magistratii completului de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sustin in decizia de restituire a dosarului in care Miron Mitrea este acuzat de luare de mita ca procurorii au incalcat norme procesuale si ca dreptul la aparare al liderului PSD ar fi fost afectat. Decizia de returnare a dosarului la DNA a fost luata de trei din cei cinci judecatori ai completului ICCJ. Doi magistrati nu au fost de acord cu aceasta decizie, mentionand ca procurorii nu au gresit si ca judecarea dosarului poate continua. Vezi in text motivarea completului de cinci a ICCJ
Noua vamesi, ridicati de DIICOT pentru contrabanda Noua vamesi din cadrul Biroului Vamal Stanca - Costesti, judetul Botosani au fost saltati vineri de procurorii DIICOT si dusi la audieri, fiind suspectati de sprijinirea unei retele de contrabanda cu produse provenite din Ucraina.
Vasile Blaga, audiat ca martor la DNA in dosarul coruptiei din vami Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat marti de procurorii DNA in calitate de martor in dosarul coruptiei din vami, anunta Mediafax. Vasile Blaga a declarat ca procurorii i-au multumit, la final, pentru promptitudinea cu care a raspuns citatiei si ca, dupa o declaratie de 10-12 minute, s-au declarat "extrem de lamuriti".
​​DOCUMENT. De ce a decis Parchetul General redeschiderea cercetarilor fata de Sorin Ovidiu Vintu in dosarele FNI, Banca Agricola, BID si Banca Romana de Scont
Procurorul General, Laura Codruta Kovesi, a explicat, pe parcursul a 130 de pagini, de ce a decis infirmarea deciziilor de neincepere a urmaririi penale fata de Sorin Ovidiu VINTU si fata de o serie de alte persoane in dosarele FNI, Banca Agricola, BID si Banca Romana de Scont. Ordonanta Parchetului General, pusa la dispozitia HotNews.ro in baza unei cereri pe legea 544/2001, arata ca, in opinia procurorului general, in dosarele mentionate au aparut, in timpul cercetarii penale, o serie de nereguli si ca implicarea lui SOV in aceste dosare nu a fost stabilita in mod clar. In ordonanta se mentioneaza ca “principalul beneficiar al sumelor de bani constituite in prejudicii aduse bugetului de stat/companiilor avand capital de stat a fost VINTU SORIN OVIDIU”. Vezi in text ordonanta Parchetului General si schemele grafice ale afacerilor FNI, Banca Agricola si  Banca Romana de Scont si listele celor care au retras bani cu 45 de zile inainte de prabusirea Fondului 
Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, verificat de DNA pentru presupuse fapte de coruptie Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a declarat, joi, ca este verificat de DNA pentru presupuse fapte de coruptie in urma unui denunt facut de "persoane rauvoitoare", in legatura cu constructia casei sale si cu vanzarea supraevaluata a unui apartament, relateaza Mediafax.
Agentia Nationala de Integritate: Ilie Ivorschi, director la Camera Deputatilor, in stare de incompatibilitate Agentia Nationala de Integritate a constata incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul lui Ilie Ivorschi, director general in cadrul Cabinetului Secretarului General al Camerei Deputatilor.
VIDEO Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, audiat ca martor la DNA in dosarul coruptiei din Portul Constanta Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, s-a prezentat joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat ca martor in dosarul de coruptie din Portul Constanta, in care a fost pus sub acuzare senatorul PDL Mircea Banias, anunta Agrepres.
DNA cere autoritatilor judiciare belgiene si franceze efectuarea unor acte procesual penale in cazul Adrian Severin Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat autoritatilor judiciare competente din Belgia si Franta, prin comisii rogatorii, efectuarea unor acte procesual penale necesare instrumentarii cazului europarlamentarului Adrian Severin, cercetat pentru coruptie, informeaza miercuri DNA.
Fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Soric, pierde din nou in instanta in litigiul cu ANI Fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt Aurelian Soric a pierdut un nou proces impotriva ANI, dupa ce Curtea de Apel Bacau a respins o cerere de suspendare a raportului intocmit de inspectorii de integritate in legatura cu presupusa avere nejustificata.
VIDEO Perchezitii DIICOT in dosarul privind fraudarea Rodipet cu peste 35 de milioane de euro Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat, vineri dimineata, mai multe perchezitii la sediul si punctele de lucru ale SC Libarom Agri SRL si la vila din Stefanesti a administratorului libanez al firmei, Said Baaklini, anunta agentiile de stiri. Said Baaklini este cercetat pentru o frauda de aproximativ 20 de milioane de euro in cadrul investigatiei privind fraudarea societatii Rodipet cu peste 35,5 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al DIICOT, la cele noua perchezitii domiciliare procurorii au ridicat mai multe documente financiar-contabile si alte materiale utile in solutionarea cauzei.
VIDEO DNA: Adrian Severin, urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta Europarlamentarul Adrian Severin, a carui imunitate a fost ridicata de Parlamentul European pe data de 23 iunie, este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta de catre procurorii DNA, anunta Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat. Severin s-a prezentat vineri dimineata la DNA, el declarand pentru Mediafax ca a fost vorba despre "o discutie preliminara" cu procurorii. "A fost o discutie preliminara si nu voi face nicio declaratie pe durata acestei proceduri", a declarat europarlamentarul.
Perchezitii la casa din Craiova a lui Dinel Staicu. Procurorii DNA au ridicat documente si o arma detinuta ilegal Procurorii DNA care au perchezitionat, marti, Casa 'Barbu Druga' din Craiova, al carei proprietar este Dinel Staicu (Nutu), fostul presedinte al SIF Oltenia, au ridicat din imobil mai multi saci cu documente si o arma detinuta ilegal, relateaza Agerpres.
DNA i-a prelungit senatorului Mircea Banias interdictia de a parasi tara Procurorii anticoruptie i-au prelungit cu inca 30 de zile interdictia de a parasi tara senatorului PDL Mircea Banias, care s-a prezentat marti la sediul DNA, fiind cercetat in dosarul privind coruptia din vama Constanta pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.
VIDEO UPDATE Senatorul Catalin Voicu (PSD) a fost eliberat din arest Senatorul PSD Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri, a parasit, luni seara, Penitenciarul Rahova, in urma deciziei Completului de cinci judecatori al instantei supreme. "Sunt complet nevinovat", a spus Catalin Voicu, la iesirea din penitenciar. Decizia este definitiva. Procurorii au decis inceperea urmaririi penale a lui Voicu la 10 decembrie 2009, iar la 21 mai 2010 el a fost trimis in judecata.Citeste mai multe despre Dosarul Voicu.
Dan Ioan Popescu, despre decizia ICCJ de a ii confisca 4 milioane de lei din avere: Voi continua procesul in tara si in afara, hotararea este aberanta Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a confisca 4 milioane de lei din averea lui Dan Ioan Popescu este una "aberanta", spune fostul ministru PSD, precizand ca va contesta hotararea atat in tara, cat si in afara, potrivit Mediafax. Solutia data joi de ICCJ poate fi contestata in termen de 30 de zile.
VIDEO ICCJ a decis confiscarea a peste 4 milioane de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi, in procesul privind averea dobandita de fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu si sotia sa, confiscarea a peste 4 milioane de lei, solutia putand fi contestata in termen de 30 de zile la un complet superior. ICCJ a admis sesizarea procurorului general al Romaniei, constatand, prin sentinta civila 3932 din 14 iulie 2011, "ca persoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate de 4. 081. 676, 80 lei (950.000 de euro-n.r.)", au declarat surse din magistratura, citate de Mediafax.Dan Ioan Popescu, despre decizia ICCJ de a ii confisca 4 milioane de lei din avere: Voi continua procesul in tara si in afara, hotararea este aberanta
Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a respins sesizarea ANI privind averea lui Adrian Minune Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a respins sesizarea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la averea dobandita de Adrian Simionescu (cunoscut ca Adi Minune), fost consilier local in comuna ilfoveana Stefanestii de Jos, anunta Agerpres. Reprezentantii ANI au anuntat ca vor contesta decizia Comisiei la instanta de contencios administrativ.  In aprilie 2011, inspectorii de integritate au constatat in cazul lui Adi Minune, la vremea respectiva consilier local in comuna Stefanestii de Jos, ca exista diferente semnificative, in cuantum de 432.979 lei (104.265 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii mandatului sau.
Corneliu Vadim Tudor, anchetat de PE dupa ce ar fi retinut 40 de mii de euro din salariul fostului sau asistent: Eu ma simt curat, vreti sa jur pe mormantul mamei mele? Parlamentul European a deschis o investigatie preliminara in cazul eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM fiind acuzat ca si-ar fi insusit 40.000 de euro, reprezentand remuneratiile unuia dintre asistentii sai, anunta Agerpres, citand European Voice. Oficiali PE au declarat ca au primit o plangere din partea lui Cezar Catalin Marin, care a lucrat pana la inceputul lunii ca asistent al eurodeputatului roman. In plus, PE a notificat si Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) in legatura cu acest caz.
ANI: Primarul orasului Orsova, in incompatibilitate Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate anunta ca au constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul primarului municipiului Orsova, Constantin Adrian Bragaru. Potrivit ANI, Bragaru s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25.06.2008 - 19.01.2009, deoarece a detinut simultan calitatea de Primar la Municipiului Orsova si functia de Administrator in cadrul S.C. COBRA S.R.L., incalcand, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) si art. 91, alin. (3) al Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by