UPDATE Primarul si prefectul Brasovului, audiati la DNA in dosarul in care seful OPC Brasov a fost arestat pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:19 Dosare Anticoruptie


Primarul Brasovului, George Scripcaru, este audiat, miercuri dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti. Brasovultau.ro scrie, citand surse judiciare, ca George Scripcaru da declaratii in dosarul privind spaga luata de fostul sef al OPC Brasov, Ionel Spataru.
UPDATE: Prefectul judetului Brasov, Ion Gontea, s-a prezentat si el, miercuri, la sediul DNA din Bucuresti, unde este audiat. Gontea a ajuns la DNA la scurt timp dupa primarul George Scripcaru si a declarat doar ca "asteapta sa vada ce vor procurorii de la el", potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, spune ca in acest moment nu se pot da detalii cu privire la calitatea in care este audiat George Scripcaru, martor sau invinuit, din cauza ca dosarul se afla in faza de urmarire penala, care este secreta.

Seful OPC Brasov, Ionel Spataru, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pe data de 13 octombrie, pentru luare de mita.

  • De ce este acuzat Ionel Spataru

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie - octombrie, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Ionel Spataru a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa emita o autorizatie de functionare.

Din banii pretinsi, pe 12 octombrie, Spataru a primit de la persoana denuntatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii organizand actiunea de prindere in flagrant delict.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii - Sectia Judeteana Brasov si Structura de securitate interna. Potrivit unor surse judiciare, cei doi intermediari erau ofiteri ai SRI Brasov - Alexandru Musat si Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire.

Purtatorul de cuvant al SRI Bucuresti, Sorin Sava, a confirmat implicarea celor doi ofiteri SRI si a spus ca acestia au fost trecuti in rezerva: 

"Este adevarat. Ce pot sa spun este ca Serviciul Roman de Informatii stia despre acest lucru si a colaborat cu cei de la DNA carora le-a acordat sprijin de natura informationala si tehnica in toate etapele de documentare", a declarat reprezentantul SRI.

Sava nu a vrut sa dezvaluie functiile pe care le ocupau cei doi ofiteri SRI in cadrul structurii de la Brasov, insa a precizat ca cei doi au fost trecuti in rezerva. Fata de ofiterii SRI nu s-a dispuns nicio masura preventiva si nu se cunosc inca acuzatiile aduse acestora si nici daca vor fi trimisi in judecata.

Ionel Spataru a fost inlocuit in functia de sef al CJPC Brasov de Dorin Iob, juristul institutiei, care va asigura interimatul pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de comisar-sef. Inlocuirea s-a facut imediat dupa ce Spataru a primit mandat de arestare preventiva.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2387 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Regiotrans (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:27)

    Kira [anonim]

    De regiotrans nu spuneti nimic?
  • 0 (2 voturi)    
    ce naiba e asta ? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 10:58)

    zen [anonim]

    cum adica e "secreta" ? cineva te acuza de ceva ? te aresteaza si e SECRET motivul ?
  • +1 (1 vot)    
    Da mai treziti-va, fratilor! (Miercuri, 26 octombrie 2011, 12:14)

    timantius-raptor [anonim]

    Mită, mită, și iar mită! Unii o iau. Dar mai sunt si cei care o dau - altminteri cei dintai n-ar avea ce lua si s-ar termina tot circul asta... Dar de ce se da mita?
    Uneori pur si simplu asa crede de cuviinta fraierul ca trebuie sa procedeze („obiceiul pamantului”, cum ar veni), si se lasa jumulit de bani cu toata seninatatea imbecilului.
    Alteori fraierul nu e tocmai inocent: da mita sa scape nepedepsit pentru incalcarea legii.
    Si in final mai e si situatia cand mita e pur si simplu pretinsa de la fraierul care se executa de parca n-ar da din banii lui ci dintr-ai vecinului!
    Asa ca astept cu nerabdare ziua in care se va trezi idiotimea, cand vor pricepe toti fraierii ca sunt jupuiti cu nerusinare de infractorii astia care le baga mana in buzunar si ii spoliaza fara mila. Ziua in care nu vor mai accepta sa-si arunce banii pe apa sambetei pentru ca „asa se face”, sau ca sa-si acoperi propriile nereguli, comise pentru ca „merge si asa”...
  • 0 (0 voturi)    
    Care e cauza ? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 12:30)

    dorin bretan [anonim]

    Ce afacere ilegala planuia firma respectiva de a trebuit sa dea spaga 60.000 euro. Ca daca era legala nu avea nevoie de ,,sprijin"? Nimeni nu vorbeste? Pentru ca acolo e problema de fapt. Cineva avea de rezolvat ceva, a apelat la ,, cine trebuie " si nu s-au inteles la pret. Stau de multe ori si ma intreb de ce nici un ziarist nu pune intrebari mai departe de varful nasului? Din prostie? NU CRED !!!
  • 0 (0 voturi)    
    Codul etic PDL (Miercuri, 26 octombrie 2011, 12:38)

    aura [anonim]

    Sa fie in alerta! Au aparut primii musterii. :)
  • 0 (0 voturi)    
    ceva ca la Timis... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 12:49)

    costica [anonim]

    Unde fosta Sefa a ITM Timis lua spaga de la firme iar banii ajungeau la PDL Timis !!!!!!(azi e arestata!!)
    Ca si la Dl Bian, Seful de la ANOFM, care si el lua spaga barosana care si ea ajungea la PDL(azi e arestat!!) !!!
    Iar Scripcaru de la PDL Brasov este si el uns cu toate alifiile !!!
    NU cred ca este unul curat, toti asa fac de 20 de ani, iar acum ca se apropie alegerile din 2012 foamea de bani creste !!!
    • 0 (0 voturi)    
      PDL brasov (Luni, 31 octombrie 2011, 13:29)

      cristi [anonim] i-a raspuns lui costica

      eu sunt din bv...

      daca va intereseaza cazuri din bv, vedeti patinuarul, care valora max 3,5-4 mileuro, dar firma unui apropiat pdl a luat. 11. milioane. euro.
  • +2 (2 voturi)    
    hmmm... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 13:04)

    Florian [anonim]

    ..astia de la PLD ,au ajuns la fel ca PSD-eii; ce naiba mai votam la anul?
    • -1 (1 vot)    
      Nu ati inteles? (Miercuri, 26 octombrie 2011, 13:28)

      dorin bretan [anonim] i-a raspuns lui Florian

      Ca afacerile se fac pe langa partide ? Asmutim prostimea azi pe un partid, maine pe altul si noi ne vedem de treaba. Eu zic sa fim atenti nu la cine a luat ci la cine a dat si mai ales de ce ?
  • -1 (1 vot)    
    DNA-ul musca... (Miercuri, 26 octombrie 2011, 13:24)

    catalin_mattei [utilizator]

    sunt si procurori neascultatori?.. nu stiu ei ca PDL este si uscat si curat?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by