VIDEO Prajitura anticoruptie, servita la DGA de Ziua Internationala Anticoruptie. Reteta a fost gasita intr-un dosar in care era cercetat un suspect de coruptie Directia Generala Anticoruptie (DGA) a invitat echipele liceenilor care au participat, vineri, la proiectul "Tinerii impotriva coruptiei" si ziaristii prezenti la eveniment sa guste "prajitura anticoruptie", transmite Agerpres. Prajitura a fost preparata dupa o reteta gasita intr-un dosar in care era cercetat un suspect de fapte de coruptie.
VIDEO Procurorii au cerut condamnarea la inchisoare cu executare pentru senatorul Serban Mihailescu in dosarul "Armele de vanatoare". ICCJ a ramas in pronuntare Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a audiat, vineri, ultimii martori din dosarul "Armele de vanatoare" in care inculpat este Serban Mihailescu, actualemente senator UNPR si fost Ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase, din partea PSD. In sedinta de vineri, procurorul a citit rechizitoriul dosarului si a cerut condamnarea la inchisoare cu executare pentru senatorul Mihailescu si confiscarea armelor de vanatoare. In raportul de monitorizare HotNews.ro a 27 de dosare de mare coruptie, dosarul senatorului UNPR Serban Mihailescu apare in topul celor mai intarziate dosare si este unul dintre dosarele care se apropie in curand de termenul de prescriptie.
UPDATE ICCJ a decis ca primarul suspendat al municipului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, va ramane in arest preventiv Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri recursul formulat de aparatorii lui Sorin Apostu, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, privind prelungirea mandatului de arestare preventiva. Curtea de Apel Cluj a decis sa ii prelungeasca primarului suspendat mandatul de arestare preventiva. Sorin Apostu si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita.UPDATE (Ora 20:10): Sorin Apostu ramane in arest. ICCJ a respins recursurile formulate de primarul suspendat Sorin Apostu si de omul de afaceri Calin Stoia
Anisoara Topor, judecator la Judecatoria Focsani, urmarita penal pentru luare de mita si trafic de influenta Un judecator la Judecatoria Focsani este urmarit penal de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita si trafic de influenta. Anisoara Topor ar fi pretins si primit suma de 80.000 lei prin intermediar si 700 de euro in mod direct de la un denuntator pentru ca, in schimb, sa pronunte o hotarare judecatoreasca favorabila acestuia din urma intr-o cauza civila.
​VIDEO Noua arma de amanare a marilor dosare de coruptie explicata de sefa sectiei penale a Inaltei Curti: "Ni s-a cerut chiar sa incuviintam expertize pentru aparatura SRI care cantareste 12 tone" De ce treneaza marile dosare de coruptie in instante? Care sunt explicatiile pentru termenele nesfarsite date in procese? Unde sunt problemele in sistemul de justitie care duc la intarzieri fantastice, de 5-6 ani, in multe cazuri de coruptie? La aceste intrebari au raspuns, joi, presedinta Sectiei Penale din cadrul Curtii Supreme (ICCJ), Corina Jijie, si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horatius Dumbrava, in cadrul unei conferinte organizate de Konrad-Adenauer-Stiftung si in care HotNews.ro a prezentat un raport de monitorizare pentru 27 de dosare de coruptie.Corina Jijie, presedinta Sectia Penala ICCJ: "Judecatorii au fost la DNA si la SRI sa vada ce aparatura folosesc. Se cerea de catre inculpati sa se expertizeze aparatura de inregistrare si noi am admis astfel de proba. Dupa ce am fost la SRI am vazut ca aparatura inseamna de fapt 12 tone de servere si aparatura"
Raport de monitorizare HotNews.ro pe marile dosare de coruptie. Intarzieri de 92 de ani si 7 luni in 27 de dosare. Vezi topul dosarelor cu cele mai multe termene 92 de ani, 7 luni si 28 de zile - intarzierea totala a celor 27 de mari dosare de coruptie monitorizate de HotNews.ro. La aproape un an jumate de la lansarea sectiunii "Dosare de coruptie", HotNews.ro prezinta un raport statistic cu informatii despre dosarele monitorizate. Rezultatele monitorizarii au fost lansate in cadrul unei conferinte organizate de Konrad - Adenauer - Stiftung si la care au participat reprezentantii celor mai importante institutii de justitie din tara: Ministerul Justitiei, CSM, ICCJ, DNA, precum si numerosi reprezentanti ai misiunilor diplomatice din Romania (SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Austria, Olanda, Finlanda s.a.)Vezi in articol datele din raport, care sunt dosarele cele mai intarziate, care au inregistrat cele mai multe termene de judecata si pentru care  se apropie termenul de prescriptie. PLUS: Harta Dinamica a instantelor din tara unde se judeca marile dosare de coruptieHotnews.ro lanseaza sectiunea rechizitorii, sprijinita de Fundatia Konrad Adenauer, unde pot fi consultate integral actele de acuzare in baza carora au fost trimise in judecata persoanele suspectate de coruptie
ICCJ: Averea unui politist judecat in scandalul permiselor auto din Arges va fi confiscata Averea lui Daniel Zidaru, subcomisar de politie in cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges, va fi confiscata, in urma unei decizii definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.
Focsani: Procurorii DNA au perchezitionat locuinta judecatoarei Anisoara Topor. Ea va fi adusa la Bucuresti, pentru audieri Procurorii DNA au perchezitionat, joi dimineata, locuinta judecatoarei Anisoara Topor, magistrat la Judecatoria Focsani. Anisoara Topor, suspectata de acte de coruptie si trafic de influenta, urmeaza sa fie adusa la sediul DNA Bucuresti, pentru audieri, anunta TVR Info si Romania Libera.UPADTE: Consiliul Superior al Magistraturii anunta, intr-un comunicat, ca a incuviintat cererea procurorilor DNA privind perchezitionare a locuintei, retinerea si arestarea judecatoarei Anisoara Topor, de la Judecatoaria Focsani, aceasta fiind cercetata pentru coruptie.
VIDEO Deputatul PNL Relu Fenechiu, audiat la DNA Deputatul PNL Relu Fenechiu este audiat, joi dimineata, de procurorii DNA, anunta TVR.ro. Relu Fenechiu este acuzat de abuz in serviciu alaturi de fratele sau Lucian Fenechiu si de fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei. Relu Fenechiu este anchetat pe motiv ca, in perioada 1999-2004, ar fi vandut la preturi supraevaluate societatii Electrica Moldova transformatoare furate, sustin surse judiciare. Citeste si Adomnitei si Chiuariu merg dupa Fenechiu la DNA in Afacerea Transformatorul.
VIDEO Al 44-lea termen in dosarul Trofeul Calitatii. Martorii au povestit cum au fost inscriptionate si tampografiate materialele electorale din campania lui Adrian Nastase Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat miercuri, 7 decembrie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase. Instanta a audiat pana in prezent aproximativ 700 din cei 974 de martori citati in dosar. In sala de judecata martorii au povestit cum au fost ralizate brichetele, sacii menajeri, tricuorile, pixurile si afisele utilizate in campania elctorala a lui Adrian Nastase in 2004. Procurorii sustin ca materiale de campanie au fost platite din taxele percepute pentru simpozionul Trofeul Calitatii organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC). O adresa a ISC transmisa instantei arata ca banii cheltuiti cu organizarea Trofeului Caliatii nu au fost prevazut in bugetul institutiei din 2004. Inventarul materialelor de campanie: 500.000 de pixuri, 200.000 de rigle de carton,  2 milioane de caiete electorale,  10.000 de fulare si 10.000 de tricouri
ICCJ: Deputatul PDL Eugen Badalan si fostul general Mihail Popescu, condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare Deputatul PDL Eugen Badalan si fostul general Mihail Popescu impreuna cu alti patru fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mai decis ca cei sase sa plateasca, in total, despagubiri de 4,6 milioane lei si cate 12 000 lei cheltuieli de judecata. Fostul general Eugen Badalan, in prezent deputat PDL, si Mihail Popescu au fost acuzati de procurorii DNA de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata. Decizia poate fi atacata cu recurs.
VIDEO Adrian Nastase despre "Matusa Tamara": Dosarul nu are niciun fel de aspect de ordin penal, s-au umflat lucrurile. Nu meritam sa fiu hartuit timp de 7 ani "Asa cum s-au umflat lucrurile de-a lungul anilor, vom ajunge sa credem poate ca acest dosar ar fi o chestiune foarte serioasa. In anul 2006 au aparut vreo 2.000 de articole si relatari la televiziuni in cateva luni, care au creat o stare de nervozitate in partid si la nivelul societatii. Daca va uitati cu atentie in acest dosar, veti observa ca nu are niciun fel de aspect de ordin penal", a declarat, miercuri, Adrian Nastase, in ziua in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru data de 15 decembrie pronuntarea in dosarul "Matusa Tamara".
VIDEO Sentinta pentru Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara, amanata pentru 15 decembrie Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, miercuri, pentru data de 15 decembrie pronuntarea in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, sunt acuzati de fapte de coruptie. Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Adrian Nastase in acest caz. Dosarul "Matusa Tamara" este al treilea in care fostul premier Adrian Nastase a fost deferit justitiei de catre DNA.
DNA l-a trimis in judecata pe inspectorul Primariei Municipiului Bucuresti, Victor Codau, pentru luare de mita Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inspectorului in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti - Directia Inspectie si Control General, Victor Codau, pentru luare de mita. Au fost trimisi in judecata si comisarii in cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, Nicusor Talamete si Ion-Alexandru Manolache, acuzati tot de luare de mita si administratorul SC Auto Ram Roti SRL, Razvan Banescu, acuzat de dare de mita si instigare la dare de mita, informeaza DNA.
UPDATE Sorin Apostu ramane in arest. Curtea de Apel Cluj i-a prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, aflat in arest preventiv pentru luare de mita, va ramane in continuare in arest, dupa ce Curtea de Apel Cluj i-a prelungit, luni seara, mandatul de arestare cu 30 de zile, potrivit Agerpres.Sorin Apostu a declarat, luni, in fata magistratilor Curtii de Apel Cluj, ca renunta la cererea sa de eliberare sub control judiciar si ca isi asuma consecintele acestei decizii.UPDATE 21.30 Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest
Sorin Apostu renunta la cererea de eliberare sub control judiciar Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, aflat in arest preventiv pentru luare de mita, a declarat, luni, in fata magistratilor Curtii de Apel Cluj, ca renunta la cererea sa de eliberare sub control judiciar si ca isi asuma consecintele acestei decizii. Sorin Apostu a fost dus, luni, in jurul orei 14:45, la Curtea de Apel Cluj, unde magistratii urmau sa analizeze cererea sa de eliberare sub control judiciar. El a intrat in sala de judecata fara a face declaratii, iar mai tarziu a spus, in fata instantei, ca renunta la cererea sa de eliberare sub control judiciar.
Cele 5 persoane inculpate in dosarul mitei de la Vama Halmeu, condamnate la inchisoare cu executare Cele cinci persoane inculpate in dosarul mitei de la Vama Halmeu au fost condamnate, vineri, de Tribunalul Satu Mare, la pedepse cu inchisoare cu executare, cea mai mare pedeapsa primind-o omul de afaceri Liviu Florian, respectiv sapte ani de inchisoare, relateaza Mediafax. Sentinta poate fi insa atacata cu apel.
Cand se prescriu dosarele de coruptie in care sunt judecati Monica Iacob Ridzi, Dan Voiculescu, Catalin Voicu si Decebal Traian Remes Inalta Curte de Casatie si Justitie a publicat o lista cu 22 de dosare de coruptie pentru care au fost analizate termenele de prescriptie. Din analiza Curtii, rezulta ca judecarea dosarului in care este inculpat Dan Voiculescu ar trebui finalizata pana in 2018, altfel procesul va inceta prin prescrierea faptelor. Termenul de prescriptie pentru fostul ministru Monica Iacob Ridzi (PDL) este 2024. Catalin Voicu are termen de prescriptie 2021, iar Decebal Traian Remes 2020. Dosarul Zambaccian - in care este invinuit Adrian Nastase, urmeaza sa se prescrie in aprilie 2013 iar Dosarul Matusa Tamara urmeaza sa se prescrie in iulie 2013.
Decizia CEDO in cazul judecatoarei Birsan: Ridicarea imunitatii este necesara pentru ancheta, perchezitia DNA a violat imunitatea sotilor Birsan. Surse: Dosarul judecatoarei Birsan o ia de la capat, urmarirea penala va fi anulata Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a publicat decizia de ridicare a imunitatii dobandite de Gabriela Birsan, in calitatate de sotie a judecatorului CEDO Corneliu Birsan. In motivare se mentioneaza ca a fost ridicata imunitatea in cazul judecatoarei Birsan deoarece “este strict necesara pentru ancheta DNA”. Instanta Europeana mai noteaza si ca perchezitia DNA la domiciliul sotilor Birsan a violat imunitatea conferita judecatorului Corneliu Birsan si sotiei sale. In timpul audierii sale la CEDO, Corneliu Birsan ar fi solicitat si el ridicarea imunitatii. Efectul deciziei CEDO va fi anularea rezolutiei de incepere a urmaririi penale pronuntata de DNA si refacerea dosarului in cazul judecatoarei Birsan
Doi oameni de afaceri au povestit cum au fost santajati de deputatul PDL: Dan Pasat m-a lovit cu pumnul in fata. Bodyguardul sau, Marian Boxerul mi-a pus cutitul la gat Magistratii Curtii Suprema au judecat, marti 29 noiembrie, al saptelea termen din dosarul in care deputatul PDL Dan Pasat este acuzat santaj si coruptie. In sala de judecata, Ionel Costin Ionut si Ionel Adrian Marian au relatat cum au fost amenintati si loviti de Dan Pasat. Cei doi oameni de afaceri sustin ca deputatul ii ameninta pentru a obtine sume de bani provenite din contracte finantate din fonduri publice. “Dan Pasat m-a lovit cu pumnul in fata. Bodyguardul lui, Marian Boxerul mi-a pus cutitul la gat si l-a obligat pe fratele meu sa semneze contractul”, a relatat Ionel Costin Ionut. Ionel Adrian Marian: Dan Pasat a cerut din nou bani. Marin Constantin m-a lovit cu pumnul.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by