ICCJ: Deputatul PDL Eugen Badalan si fostul general Mihail Popescu, condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare

de A. Biro     HotNews.ro
Miercuri, 7 decembrie 2011, 17:52 Dosare Anticoruptie


Deputatul PDL Eugen Badalan si fostul general Mihail Popescu impreuna cu alti patru fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mai decis ca cei sase sa plateasca, in total, despagubiri de 4,6 milioane lei si cate 12 000 lei cheltuieli de judecata. Eugen Badalan si Mihail Popescu au fost acuzati de procurorii DNA de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Curtea Suprema a decis, miercuri 7 decembrie, sa ii condamne pe Eugen Badalan, Mihail Popescu si ceilalti patru invinuiti din dosar la 4 ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mai decis pentru acestia 9 ani termen de incercare (vezi aici definitia pentru termenul de incercare) si a mentinut sechestrul pe bunurile mobile si imobile pe care acestia le detin. Instanta a mai decis si ca toti cei sase inculpati din dosar trebuie sa plateasca Ministerului Apararii 4,6 milioane lei despagubiri si cate 12.000 lei despagubiri.

In 2007 procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a sase inculpati, fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre, in dosarul "Tofan". Potrivit anchetatorilor, prejudiciul in acest caz este de peste patru milioane de lei (circa 1.260.000 de euro).

 Procurorii i-au acuzat pe cei sase, printre care fostii comandantii ai Statului Major al Fortelor Terestre, generalii Mihail Popescu si Eugen Badalan, de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.

 Rechizitoriul sustine ca cei sase inculpati si-au incalcat si depasit atributiile functionale cu ocazia negocierii, incheierii si derularii contractului de schimb incheiat intre SMFT si SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL.

 Contractul prevedea predarea de tehnica militara scoasa din functiune la schimb cu anvelope, insa inculpatii au acceptat preturile impuse de SC Tofan Steel SRL, in defavoarea unitatii militare.

 Procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale celor sase inculpasi pana la concurenta pagubei constatate. 

Fata de alti sapte invinuiti, fosti generali si colonei la SMFT care, desi au participat material la derularea contractului, dar nu au luat decizii in ceea ce priveste negocierea, incheierea si derularea, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2557 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    rusine justitia... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 18:07)

    cineva [anonim]

    Ce inseamna..patru ani cu suspendare?Unui sarac i se da pentru furtul unei paini..inchisoare la greu...iar hotilor astia bogati l-i se dau pedepse de forma..!!
    • +2 (2 voturi)    
      ma fiia (Miercuri, 7 decembrie 2011, 18:54)

      corbul [anonim] i-a raspuns lui cineva

      ce inseamna patru ani cu suspendare?, utopie juridica, gaselnita de tinut sagetile in afara puscariei pentru a nu turna cine este in spatele lui, motiv plauzibil ca justitia si statul nu functioneaza, decizie de magistrat care ar trebui judecat si bagat in puscarie...recunoaterea sistemului ca nu poate combate coruptia si ca insasi cei care practica magistratura fac parte din mafie sau sunt chiar capii ei. mai trebuie sau ajunge?
    • +4 (4 voturi)    
      Plus despagubire de 4.6 mil lei.... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 19:08)

      Surfer [utilizator] i-a raspuns lui cineva

      ... adica prejudiciul MApN, care il platesc catre Stat.. De data asta se recupereaza si prejudiciul provocat, pana acum facea 2-3 ani de puscarie si iesea de acolo bucurandu-se de banii furati.
    • 0 (0 voturi)    
      da (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:28)

      gabriel [anonim] i-a raspuns lui cineva

      dane, a intrat nasu', urmeaza finu' !
  • +5 (5 voturi)    
    suspendare (Miercuri, 7 decembrie 2011, 18:07)

    am [anonim]

    Este clar ca la noi statul este suspendat.
    Toti hotii si nemernicii sunt condamnati cu suspendare...o adevarata incurajare pentru toata lumea;si pentru infractori si pentru cei cinstiti.
  • +2 (6 voturi)    
    Mda cam trist (Miercuri, 7 decembrie 2011, 18:21)

    hot news [utilizator]

    E adevarat ca asta nu e justitie. In schimb nu poti sa treci cu vederea ca ceva se schimba si incet incet ne indreptam spre mai bine. Acum 8 ani era de neconceput chiar si o investigatie, de o condamnare nici vorba. Poate peste 8 ani o sa vedem puscarie fara suspendare.
    Numai ca asta nu o sa se intample daca USL si UDMR continua sa faca presiuni pentru desfiintarea insitutiilor care fac aceste investigatii: ANI si schimbarea sefilor DNA.
    • -2 (4 voturi)    
      cam ce nume meriti tu? (Miercuri, 7 decembrie 2011, 18:47)

      Xu [anonim] i-a raspuns lui hot news

      Ma gandesc ca ori esti un copil, ori esti un postac.

      1. Seful DNA se va schimba pentru ca ii expira mandatul. Asa spune legea, nu usl sau udmr

      2. Nimeni nu a cerut desfiintarea ANI ci s-a votat sa ramana la acelasi buget pe care l-au avut si in acest an.

      3. Treci la casierie
  • 0 (0 voturi)    
    murdarii (Miercuri, 7 decembrie 2011, 19:01)

    Ari3s [anonim]

    In toata afacerea asta curat-murdara, nu-l remarc pe fostul ministru al apararii, cu bisboaca lui. Scamatorul ala, cred ca a scapat politic. Si cu pensie. Nu pot sa cred ca toate contractele semnate de acesta au fost auditate.
  • 0 (0 voturi)    
    Nicio justitie (Joi, 8 decembrie 2011, 0:01)

    suspendare [anonim]

    In Romania nu exista justitie. Inchisoarea cu suspendare este o gluma buna. As vrea sa intreb un judecator care este diferenta intre inchisoare 1 minut cu suspendare, inchisoare 4 ani cu suspendare, inchisoare pe viata cu suspendare sau inchisoare 1 milion de ani cu suspendare? Justitia din Romania este de rasul curcilor!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by