DNA l-a trimis in judecata pe inspectorul Primariei Municipiului Bucuresti, Victor Codau, pentru luare de mita

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 6 decembrie 2011, 16:04 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inspectorului in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti - Directia Inspectie si Control General, Victor Codau, pentru luare de mita. Au fost trimisi in judecata si comisarii in cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, Nicusor Talamete si Ion-Alexandru Manolache, acuzati tot de luare de mita si administratorul SC Auto Ram Roti SRL, Razvan Banescu, acuzat de dare de mita si instigare la dare de mita, informeaza DNA.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii aprilie 2011, Razvan Banescu, in calitate de asociat si administrator al SC Auto Ram Roti SRL, a oferit alternativ unui ofiter de politie si unui agent de politie (ambii denuntatori in cauza) o suma de bani pentru ca acestia sa nu aplice sanctiuni contraventionale firmei inculpatului ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia efectuarii unui control de specialitate.

"De asemenea, la data de 13 aprilie 2011, inculpatul Codau Victor, in calitate de inspector in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti - Directia Generala de Inspectie si Control, a primit de la un angajat al aceleiasi societati comerciale suma de 300 de lei pentru a nu dispune masuri legale raportat la neregulile constatate cu ocazia controlului. Angajatul respectiv a fost determinat de inculpatul Banescu Razvan sa procedeze in maniera aratata mai sus", sustin procurorii DNA.

Pe 14 aprilie 2011 acelasi angajat, avand ulterior aprobarea lui Razvan Banescu, a remis suma de 200 de lei lui Nicusor Talamete si Ion-Alexandru Manolache, ambii comisari in cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, pentru ca acestia sa nu aplice sanctiuni contraventionale firmei inculpatului Banescu Razvan.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani apartinand lui Razvan Banescu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1514 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    adica? nu pot crede! (Marţi, 6 decembrie 2011, 18:02)

    naiv [anonim]

    exista coruptie in Primaria prof.dr. Oprescu? in ograda arhanghelului alb al PSD? unul dintre cei trei muschetari de pe sticla? nu se poate.....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by