Inspectia Judiciara a CSM va verifica toate dosarele de mare coruptie, in perioada 5-20 ianuarie 2012

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 25 octombrie 2011, 16:36 Dosare Anticoruptie


Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va verifica toate dosarele de mare coruptie aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in perioada 5 ianuarie - 20 ianuarie 2012, potrivit deciziei de marti a Sectiei pentru judecatori a CSM, informeaza Agerpres.

Aceasta a stabilit criteriile care circumscriu "dosarele de mare coruptie" potrivit carora vor fi cercetate dosare in functie de calitatea persoanelor din aceste cazuri (persoane ce ocupa functii de demnitate publica: parlamentari, ministri, secretari de stat, conducatori ai autoritatilor administrative centrale, prefecti, consilieri judeteni/presedinti de consilii judetene).

Un alt criteriu dupa care vor fi cercetate dosarele sunt cele de natura pecuniara, respectiv un prejudiciu creat de minimum 50.000 lei, ori durata procedurilor si riscul interventiei prescriptiei raspunderii penale in raport si de perioada in care s-a efectuat urmarirea penala.

Termenul pentru depunerea raportului final, cu masurile pe care Inspectia Judiciara le va propune a fost stabilit pentru 27 ianuarie 2012, iar discutarea raportului si a masurilor ce se impun va avea loc in sedinta de plen in 31 ianuarie 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1071 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Nu gasesc nimic (Marţi, 25 octombrie 2011, 16:48)

    Jude Law [anonim]

    Totul este aranjat.Sa blatuit.
  • +3 (3 voturi)    
    E apa de ploaie sau chiar or sa sanctioneze (Marţi, 25 octombrie 2011, 17:00)

    dan [anonim]

    Sanctinuea pentru un judecator corupt care a blocat dosare prin termene lungi si multe, ar trebui sa fie datul afara in suturi din magistratura. Tagma judecatorilor nu mai trebuie sa fie ascunzatoarea unor infractori penali.

    Ar trebui sa fie locul in care romani cinstiti aplica legile cinstit. Asa ca sunt putin sceptic dar totusi felicitari pentru initiativa. Hotia si jaful cauzat de coruptia judecatorilor trebuie sa ia sfarsit, pentru ca milioane de romani fug din cauza dezastrului pe care-l creeaza sobolanii astia din sistem in lacomia lor.
  • +3 (3 voturi)    
    pe ei!!! (Marţi, 25 octombrie 2011, 17:04)

    popa [anonim]

    si baietii plang cate odata....
    Sa vezi campanie furibunda de demitere a lui Base pana la anul nou. Pai asta este curata incalcare a Constitutiei. Sarbatori fericite, Romania!!!
  • +1 (1 vot)    
    Apa de ploaie (Marţi, 25 octombrie 2011, 17:05)

    Mircea [anonim]

    Am facut plangere la CSM impotriva unui judecator si mi-am raspuns ca CSM-ul nu poate face nimic dar ca eu pot sesiza organele de urmarire penala.
    Totul e o gluma proasta in Romania.
  • +2 (2 voturi)    
    dar ponta si antonescu dorm? (Marţi, 25 octombrie 2011, 17:17)

    nostradamus [anonim]

    Parca-l vad pe Ponta, urland ca mai deunazi la Pitesti. Cum cand? Atunci cand le fusese arestat baronul de Arges. Venim noi la putere si avem noi grija de magistratii care si-au permis asemena afront la adresa membrilor nostri de partid....Doamna Costiniuuuuuu, scapati-ne va rugam! Simt o goliciune in suflet. Simt cum se aprind, rand pe rand, lumanari la capataiul unei Romanii din ce in ce mai slabita....
  • 0 (0 voturi)    
    dar ponta si antonescu dorm? (Marţi, 25 octombrie 2011, 17:18)

    Corado catani [anonim]

    Parca-l vad pe Ponta, urland ca mai deunazi la Pitesti. Cum cand? Atunci cand le fusese arestat baronul de Arges. Venim noi la putere si avem noi grija de magistratii care si-au permis asemena afront la adresa membrilor nostri de partid....Doamna Costiniuuuuuu, scapati-ne va rugam! Simt o goliciune in suflet. Simt cum se aprind, rand pe rand, lumanari la capataiul unei Romanii din ce in ce mai slabita....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by