VIDEO Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, retinuti 24 de ore pentru delapidare si spalare de bani in cazul Petrom Service. Sechestru pe 81 de proprietati, masini de lux si ambarcatiuni

de A.N.     HotNews.ro
Luni, 7 noiembrie 2011, 14:46 Dosare Anticoruptie


Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu
Foto: fslipetrom.ro si Agerpres
Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au primit mandate de retinere pentru 24 de ore, a anuntat Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor. Potrivit procurorilor, falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A.  a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor.

UPDATE 1: Procurorii au pus sechestru pe conturi, 81 de proprietati imobiliare detinute de cei doi (intre care si 46 de terenuri, cinci apartamente, hoteluri, restaurante, spatii comerciale, un bloc de opt etaje), plus masini de lux si ambarcatiuni, anunta TVR Info.




Iata comunicatul complet al Ministerului Public:

"Procurori ai  Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 7.11.2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore a inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu si Luca Liviu, in cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor.

Probele administrate in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, au relevat faptul ca falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A.  a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

De asemenea, probatoriul administrat pana in prezent a relevat faptul ca falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.



Din ansamblul probelor administrate pana in prezent a mai rezultat faptul ca actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor actiuni  supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau al unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) si S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

In aceasta cauza, cercetarile sunt in derulare si  in prezent procurorii procedeaza la audieri de persoane".



Context:

- Reamintim ca Petrom Service, devenita intre timp
PSV Company, a intrat in insolventa in 25 martie 2009. Tribunalul a desemnat compania RVA Insolvency Specialists SPRL ca administrator judiciar pentru PSV Company. RVA Insolvency Specialists SPRL a fost fondata de Calin Zamfirescu, socrul ministrului Justitiei Catalin Predoiu, si de Arin Stanescu. Calin Zamfirescu a declarat recent pentru HotNews.ro ca a iesit din actionariatul firmei.

- Ulterior intrarii in insolventa,
cinci administratori ai PSV Company au intrat in atentia DNA pentru un presupus decont ilegal de TVA in valoare de 62 milioane de euro. Pe scurt, despre ce e vorba: PSV Company a a solicitat rambursarea TVA ca urmare unei tranzactii incheiate cu Petrom in valoare de 328 de milioane de euro. Tranzactia a constat in transferul a trei din cele patru divizii ale Petrom Service (devenita ulterior PSV Company) catre Petrom, sub forma unui contract de transfer de activitate petroliera, contract care - potrivit legislatiei nu ar necesita plata TVA. Potrivit unor surse din ministerul de finante, cererea de rambursare a TVA-ului in valoare de 62 milioane de euro a fost rezolvata in timp record – 13 zile – fara inspectie fiscala.

Potrivit unor informatii din ministerul de finante, dupa returnarea celor 62 de milioane de euro catre PSV, compania a capitalizat mai multe firme off-shore, intre care:
  • SC GMC Media Box
  • BRENDELCO LTD
  • HEBES INVESTMENTS LTD
  • KARKA HOLDIN LTD
  • KARO HOLDING LTD
  • KAURI HOLDING LTD
  • PSV CLIMA MP
  • STRIPAE ENTREPRISES LTD
  • TABOR PROJECTS LTD.













Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























15896 vizualizari

  • +89 (89 voturi)    
    Vantu= o amintire (Luni, 7 noiembrie 2011, 14:56)

    hot news [utilizator]

    Poate sa se zbata SOV cat de mult vrea, de data asta nu mai scapa. Si chiar daca e mana lui Basescu, pe mine nu ma deranjeaza cu nimic ;)
    • -6 (24 voturi)    
      nascuta moarta (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:13)

      lulu [anonim] i-a raspuns lui hot news

      din pacate nu se va alege nimic concret nici de data aceasta. Sper sa ma insel, dar daca in cazul FNI - unde prejudiciul a fost mult mai mare - nu s-a intamplat nimic, prin analogie, nimic nu se va intampla nici acum. 24 de ore in arest, poate o prelungire a arestului, dar atat.
      • -6 (14 voturi)    
        mi-ai luat-o inainte! (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:15)

        Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui lulu

        Exact asta vroiam sa spun: daca pentru FNI, unde delapidarea a fost mult mai mare, iar cei bagubiti se numarau cu zeciel de mii, SOV nu a patit absolut nimic, de ce i-ar fi teama acum, cu Petrom?!
        • +12 (14 voturi)    
          there is hope.... (Luni, 7 noiembrie 2011, 18:06)

          dadan [utilizator] i-a raspuns lui Cristian Ioan

          totusi pe atunci cand se judeca/ingropa cazul FNI sistemul judecatoresc era sub controlul baietilor....acum se pare ca unele lucruri le-au scapat de sub control...vezi destructurarea retelei Voicu....acum si judecatorii sunt mai atenti la jocurile subterane si se tem ....asta e un semn bun, a inceput si lor sa le fie frica...
          • 0 (0 voturi)    
            felicitari pentru optimism! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:19)

            Cristi I [utilizator] i-a raspuns lui dadan

            Tre as vrea sa ai dreptate, dar macar "there is hope". Este bine ca esti optimist, dar eu sunt inginer, daca am invata la scola generala ca apa fierbe la 100oC, nu cred ca 30 de ani si o Revolutia au schimbat fenomenele fizice. La fel in Justitie, in 1990 judecatorii erau corupti, in 2000 erau corupti, in 2004 erau corupti, pe ce baza crezi tu ca in 2011 sau 12 or sa judece cum trebuie?! Mai curand cred ca se schimba temperatura de fierbere a apei, decat ca banii lui SOV nu mai sunt buni!
      • +12 (12 voturi)    
        Confiscarea averilor (Luni, 7 noiembrie 2011, 19:16)

        Liberty NOII GOLANI [utilizator] i-a raspuns lui lulu

        Sper sa putrezeasca in inchisoare si sa ramana saraci ca si acei oameni pe care i-a pacalit cu fmi.
        • +5 (5 voturi)    
          Eu doresc altceva... (Luni, 7 noiembrie 2011, 22:14)

          nana [anonim] i-a raspuns lui Liberty NOII GOLANI

          Sa-i atraga si pe prietenii lui, ajunsi bogati prin aceleasi mijloace. Apoi, sa ramana saraci si uitati de toti!
        • 0 (0 voturi)    
          mai omule, (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:23)

          Cristi I [utilizator] i-a raspuns lui Liberty NOII GOLANI

          Speranta este una, asteptarie alta, trebuie macar sa fie un pic realiste!
          Stii bine ca, si in improbabila situatie ca ar primi cateva luni fara suspendare, nu le va executa, isi mai rupe o data piciorul sau vine cu certificatul ca "nu suporta detentia". Apoi, daca sunt cativa ghininist care au facut vre-un an de inschisoare de lux, de CONFISCAREA AVERII nu s-a vorbit niciodat, in nicunuldin cazuri!
          Deci, sta SOV pe tusa un an, si dupa aia iar duce viata de huzur, capitalurile bine plasate - nu la FNI - ii aduca beneficu mare, destul pentru a trai o suta de vieti de mare lux, nu doar una ...
      • +4 (4 voturi)    
        Gandesti gresit! (Luni, 7 noiembrie 2011, 22:11)

        nana [anonim] i-a raspuns lui lulu

        Cazul FNI, s-a intamplat cu mult timp inainte, ceea ce i-a dat timp sa distruga sau sa falsifice probe. In situatia in care se afla, probele sunt proaspete, iar acuzatia foarte evidenta, para drept de apel. Doar Justitia, este necesar sa-si faca treaba si sa nu oboseasca inainte de a delibera condamnarea.
    • +36 (38 voturi)    
      Vantu si Luca, bani facuti din furat (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:25)

      Republica lui Basescu, una anticoruptie [anonim] i-a raspuns lui hot news

      Acest infractor, Vantu, a distrus vietile a sute de mii de romani mai mult sau mai putin naivi, in dosarul FNI, punand bazele unei averi pe care o va folosi ulterior pentru alte furturi, cum e cel de la Petrom, toate acoperite mediatic de televiziuni sub control (cum a fost si inca mai e iRealitatea) si partide sponsorizate direct ca PSD-ul (bietul 'prostanac' Geoana, candidat la presedintie care recunoaste public ''am fost aseara la Vantu'').

      E totusi o speranta de mai bine sa vad ca in Romania asta a lui Basescu nici macar miliardarii cu televiziuni nu mai sunt imuni la catuse.

      Desigur, nu se va schimba totul peste noapte, dar e un semnal puternic si o parte dintre corupti vor prefera sa renunte la furat gandindu-se ca poate chiar in secundele astea SRI-ul si DNA-ul ii filmeaza si le asculta telefoanele..
      • +50 (54 voturi)    
        Vantu e disperat! (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:58)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Republica lui Basescu, una anticoruptie

        1. A inceput delapidand intreprinderea la care lucra cu 50000 de lei, bani multi pentru acele timpuri comuniste. Dosar penal. A facut doi ani de inchisoare unde a fost racolat de Securitate.
        2. A creat morisca FNI cu structuri din fosta Securitate, prin care 300000 de romani au fost delapidati de 500 de milioane de euro, bani care au intrat in contul lui Vantu si o parte in contul PSD, care era la guvernare in acei ani (2001-2004). Caz penal. 19 inculpati, toti au facut inchisoare, SOV a scapat pentru ca avea o rana pe care si-a facut-o in casa, conform procurorului Irrinel Paun, care l-a inlocuit pe procurorul care l-a inculpat pe Vantu, Luminita Sega, care a murit otravita cu alumina.
        3.A inventat Banca de Investitii si Dezvoltare, la care marele economist Nicolae Vacaroiu si fost prim-miniistru al Romaniei din partea PSD, cand s-a devalizat Romania, a fost director si prin care s-a fraudat, ca si in cazul falimentul Bancii Agricole si Bancii de Scont, bugetul statului cu alte sute de milioane de euro. Dosar penal. S-a prescris dar s-a redeschis de curand.
        4. Petrom Service, infiintat de Luca la propunerea lui Vantu prin cumpararea unor actiuni de la Dinu Patriciu si de la salariati care erau actionari, a fost alta afacere prin care bugetul statului a fost prejudiciat cu alte 89 de miloane de euro. Dosar penal. E pe teava...
        5. Cu un discurs de smecher, Vantu a avut si are un mare har, evalueaza foarte bine pretul fiecarui om. I-a cumparat pe toti, de la securisti la oamenii de televiziune, de la prim-ministrii ca Adrian Nastase pana la presedinti de partide ca Mircea Geoana, chemati la spa-ul lui Vantu pe rand.
        6. Ii e frica de doi oameni, conform propriilor declaratii. De Traian Basescu si Adrian Nastase. Ma indoiesc ca ii e frica de ultimul, care era prim-ministru cand a scapat de dosarul FNI.
        7. Daca imbecilul de Geoana lua presedentia Romaniei, tara era condusa acum de acest infractor penal, fost puscarias si actualmente inculpat, care declara in sea
        • 0 (0 voturi)    
          care disperat?! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 14:25)

          Cristi I [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          Pia chiar ce spui tu, punctele 1-4, art clar ca a facut escriocherii, a furat nu zeci, si SUTE DE MILIOANE, si i-a mers de fiecare data!
          Nu a patit absolut nimic.
          De ce acum sa i se infunde?
    • +15 (17 voturi)    
      Cand te gandesti (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:05)

      banul maracine [anonim] i-a raspuns lui hot news

      la Banca de Investitii si Dezvoltare si Banca Romana de Scont unde Vantu era actionar cu Vacaroiu si Nastase.Ca sa vezi cine se aseamna se aduna .
    • +17 (19 voturi)    
      Se pregateste (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:08)

      Samba do brasil [anonim] i-a raspuns lui hot news

      Radu Mazare
    • +14 (16 voturi)    
      vantu si ai lui (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:37)

      rocitizen [utilizator] i-a raspuns lui hot news

      sper ca daca va cadea vantu sa dea cu papagalu si sa cada si altii ca un efect de domino. pentru ca sunt sigur ca vantu nu-i pestele cel mai mare si n-a furat de unu singur fara sa aiba spate printre politicieni si securisti. Caracatita-i mare!
      • 0 (0 voturi)    
        exact invers! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 21:03)

        Cristi I [utilizator] i-a raspuns lui rocitizen

        TOCMAI pentru ca SOV ar putea da cu papagalul, si ar implica desigur pe mai multi politicieni bine situati, nu va ajunge niciodata la proces. Fie iese de la DNA complet albit, spalat de acuzatii, fie sufera ün accident nefericit", de data asta pe bune, si i se inchide gura definitiv ...
      • 0 (0 voturi)    
        exact invers! (Marţi, 8 noiembrie 2011, 21:03)

        Cristi I [utilizator] i-a raspuns lui rocitizen

        TOCMAI pentru ca SOV ar putea da cu papagalul, si ar implica desigur pe mai multi politicieni bine situati, nu va ajunge niciodata la proces. Fie iese de la DNA complet albit, spalat de acuzatii, fie sufera ün accident nefericit", de data asta pe bune, si i se inchide gura definitiv ...
    • 0 (0 voturi)    
      subscriu (Marţi, 8 noiembrie 2011, 13:03)

      silvia [anonim] i-a raspuns lui hot news

      Sunt de ac parere !!!!!!!! Sa plateasca cu varf si indesta pt mizeriile facute si sfidarea fata de ac tara si ac romani oropsiti !!!! Ca el mai sunt ...,care ar trebui bagati la puscarie pt 50 ani - sa putrezeasca acolo !!
  • +47 (55 voturi)    
    Bravo DNA (Luni, 7 noiembrie 2011, 14:57)

    Mihai Pacepa [anonim]

    In sfarsit regi hotiilor cu gulere albe,stalpii societatii romanesti sunt arestati pentru hotiile care au distrus aceasta tara.Astepta urmaririle penale ale SRI."Onorabilii" societatii romanestii hotii hotilor sa fie pedepsiti.
    • +23 (25 voturi)    
      !!! (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:11)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Pacepa

      Nu este DNA-ul.. dar bravo.. sper ca de data asta sa nu mai scape.. am mai multa incredere in cei care pana acum nu s-au facut cunoscuti ca si politia politica de tip nou... bravo Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
    • +14 (16 voturi)    
      nu e DNA (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:34)

      cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Pacepa

      dar nu conteaza asta..
      • +24 (28 voturi)    
        Si care este problema? (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:43)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui cosminrs

        Poate sa fie si Papa Pius, daca il vad pe nush la bulau, este excelent!
        Urmeaza cei pe c are i/a sustinut?!
        • -3 (7 voturi)    
          un stat de drept (Luni, 7 noiembrie 2011, 17:35)

          cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

          aia e problema.
          fiecare institutie sa isi faca treaba nu sa se bage peste altii. asta e problema. pana nu o sa se intample asta in romania o sa fie tot coruptie. poate intelegi mai greu. dar na.. e greu de inteles realitatea si adevarul cand esti partizan politic.
          • +4 (6 voturi)    
            Du/te la ilici! (Luni, 7 noiembrie 2011, 19:51)

            , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui cosminrs

            O sa iti indrepte ala statul pe cocoasa si poate iti baga si mintile in cap cu un glonte!
            Poate iti spune ceva Crainiceanu si Frumusanu! Poate ti/e dor de niste ghiage!
            Acolo da, stat de drept si libertati!
            Lasa/ma cu visele tale erotice!
            Hai, baga una cu Udrea!
            Sau... flota!
            Atata stiti, atata faceti!
    • +13 (13 voturi)    
      De acord cu tine (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:39)

      mark35 [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Pacepa

      Dar sa nu ne grabim , ca au mai fost de atatea ori retinuti si au scapat de fiecare data.Se pare ca functioneaza mita si la nivel inalt. Dar ,,prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro."asta da paguba , dupa asa ceva ar trebui sa umble organele de control nu sa faca mari razii in piete si magazine de cartier cum obisnuiesc
  • +50 (50 voturi)    
    Poate acum sunt si judecati inainte de prescriptie (Luni, 7 noiembrie 2011, 14:58)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Niste retineri, arestari, am mai vazut, dar fara urmari... Poate acum...
    • +12 (16 voturi)    
      Justitia Romana (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:56)

      Petrolul lampant [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Cum puteti spune asa ceva?Avem o Justitie si ea functioneaza .O sa vedeti ca Vantul o sa fie declarat nevinovat si Luca o sa i se ceara scuze si o sa primeasca 83 milioane de euro despagubiri morale.Pai justitia este justitie mai nene cum credeti voi?Chiar azi o baba care a omorat o gaina a fost condamnata la 20 ani.Degeba a pretextat baba ca taiase gaina sa o manance.Nu tine cu deastea.Justitia este oarba.Si era si vineri deci trebuia sa tina post baba.Ceea ce este agravant .
  • +33 (33 voturi)    
    Sper sa nu fie doar un 'circ mediatic'... (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:00)

    Colette [utilizator]

    Si ce va face Justitia? Ce va face toata liota de avocati ce se vor tine ca 'scaiul de coada cainelui' dupa acesti infractori? Vor cauta tot felul de' chichite avocatesti' iar domnii judecatori,' impartiali si inamovibili' cum sunt, ii vor pune in libertate pt ca nu reprezinta un 'pericol social' si le vor amana dosarele 'la calendele grecesti'... Sper sa fie un scenariu horror si nu normalitatea de care avem cu totii nevoie atat de mult! E o ocazie pt. Justitie sa demonstreze ca lucrurile se pot si remedia in ceea ce o priveste...
    • +10 (12 voturi)    
      bate vantu... (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:12)

      ionica [anonim] i-a raspuns lui Colette

      Ba CIRC va fi si nimic mai mult! Basescu a anticipat miscarea si framantarea magistratilor in vederea salvarii acestor "gulere albe "....Degeaba s-a suparat Ponta si Antonescu pe discursul prezidentului?
    • +9 (11 voturi)    
      Speranta moare ultima (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:13)

      Mihai G [anonim] i-a raspuns lui Colette

      Sa speram...sa speram dar pina cind? Cind va demonstra justitia ca Presedintele nu a avut dreptate atunci vom fi de acord cu revolta lor la afirmatiile Dlui Presedinte Basescu. Pina atunci sa-l vedem pe SOM cu bratarile nu numai la miini ci si la piciorusele lui.
    • 0 (2 voturi)    
      Vaai ,vaai, ce ma fac cu voi? (Marţi, 8 noiembrie 2011, 10:03)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Colette

      Cand o sa pricepeti voi ca, daca dosarele facute de PROCURORI, nu sunt bune, nu au dovezi consistente pentru acuzatiile aduse, nici un judecator corect si competent nu va pronunta o condamnare?
      Condamnarile nu se dau pentru ca asa vrea opinia publica, pentru ca "toti stim" ca ala este un hot sau un criminal.
      O justitie adevarata se bazeaza pe probe, ca altfel te trezesti si tu Colette, condamnat pentru viol chit ca esti impotent.
      Procurorii nostri incropesc niste dosare,la ordin se pare, care nu-s bune de nimic, decat de arestari publice, doar preventive....
      Asta se si doreste...circ, actiuni electorale, praf in ochi.
      Si-i aratam ,evident, cu degetul pe judecatori...ca de astia ii este frica capitanului (are si el niste dosare, niste spalari de bani, pagube aduse statului )
      Justitia nu poate demonstra decat slabiciunile procuraturii.
  • +35 (37 voturi)    
    A cita oara? (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:00)

    Mihai G [anonim]

    SOV a mai fost retinut in citeva rinduri si eliberat pentru ca il deranja vreo batatura. Pentru cite ore va fi retinut de data asta acest ecscroc internatyional? Se va gasi vreun Costiniu sa-i fie mila de el.
    • -8 (12 voturi)    
      sper.. (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:11)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Mihai G

      avand in vedere ca de data asta nu mai este DNA TV, sper ca actiunea este una bine realizata...
    • -6 (10 voturi)    
      sper.. (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:11)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Mihai G

      avand in vedere ca de data asta nu mai este DNA TV, sper ca actiunea este una bine realizata...
  • +18 (20 voturi)    
    In sfarsit infractorii platesc in Romania! (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:02)

    dan [anonim]

    Dupa 15 ani in care PSD a ascuns toate hotiile, in sfarsit judecatorii au inceput sa aiba curaj sa trimita infractorii la inchisoare.

    Nu credeam ca o sa prind ziua asta in Romania dar ma bucura nespus :) si sper ca PSD sa nu mai ajunga niciodata la putere in Romania ci direct la cosul de gunoi al istoriei..
  • +19 (19 voturi)    
    ce va urma? (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:02)

    Mikutza Cekurai [utilizator]

    Cu justitia noastra ofuscata de criticile Presedintelui Romaniei, sunt convins ca cei doi vor fi eliberati in regim de urgenta, pe urmatoarele motive:
    - nu au posibilitatea sa plateasca ratele la banci;
    - nu au posibilitatea sa intretina copiii la scoala;
    - nu reprezinta un pericol social
    - ... [si alte motive stupide]

    No comment, lumea citeste stirea, se minuneaza, intre timp procesele se tot amana pana la prescriere, trec niste ani, lumea uita de episodul acesta, si... toti sunt multumiti!

    Agitatorii vor spune ca DNA nu isi face treaba deoarece "nu a bagat pe nimeni in puscarie", si ca Basescu e de vina pentru tot, si tot asa...
    Viata merge inainte...
    Halal!
    • +7 (7 voturi)    
      Sunteti arogant si inoportun (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:38)

      Laur [anonim] i-a raspuns lui Mikutza Cekurai

      Nu ati inteles nimic din mersul Justitiei in Romania. In primul rand, sedintele de judecata vor fi secretizate, pentru ca sa nu mai incerce unul si altul sa comenteze pe marginea lor - ar intina actul de justitie si risca sa influenteze judecatorul impartial.

      In al doilea rand, motivele eliberarii vor fi si ele secrete, pentru ca judecatorii oricum sunt integri si nu serveste la nimica sa stim noi de ce fac ei ceea ce fac. Ca doar nu o sa aveti pretentia nesimtita sa ii le analizati actiunile, nu?
      • +3 (5 voturi)    
        corect (Luni, 7 noiembrie 2011, 17:06)

        Mikutza Cekurai [utilizator] i-a raspuns lui Laur

        ufff...
        Asa este! Nu vom afla niciodata cum au decurs sedintele de judecata! Dar rezultatul va fi acelasi: vor fi elibarati!
        Pacat... asa este justitia noastra...
  • +16 (16 voturi)    
    Doamne ajuta (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:02)

    hot news [utilizator]

    Nu doresc raul nimanui.... In schimb unui om de teapa lui SOV ii doresc sa isi petreaca toata viata in puscarie.
    Sunt sigur ca si sutele de mii de oameni (FNI si multe altele) ii doresc aceeasi soarta.
  • +8 (8 voturi)    
    si jap 83 milioane in plus la ei, si 98 in minus (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:03)

    Ghita [anonim]

    la noi.

    da nuuuu e masinatiune politica...

    pe cand stiri cu motanul hraparetz?
  • +13 (13 voturi)    
    Sorinel (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:03)

    zizi_m [utilizator]

    ca Sorinel, in ultima vreme cred ca sta cu bagajul de parnaie la usa, dar pe Liviu Luca de cand il astept .... :)))
  • +15 (15 voturi)    
    Oh (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:06)

    Ana Armanca [utilizator]

    Mi se scurge o lacrimă!
    M-am săturat de reţineri pe 29 de zile, amânări de procese..., procesul privind BID a fost suspendat graţie termenului de prescriere a faptelor, reţetă aplicată şi în alte procese ale lui SOV...
    Vreau să-i văd pe amândoi după gratii, pentru sute de ani. Cam atâta li s-ar cuveni fiecăruia.
  • +14 (14 voturi)    
    si confiscarea averii... (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:09)

    politic_incorect [utilizator]

    ca sta la bulau, nu ar fi premiera pentru musiu de drept comun, dar o sa se poata recupera ceva?!
  • -2 (4 voturi)    
    mda (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:11)

    k@k.ro [anonim]

    iar scapa astia. tre' oarece parale pentru campania electorala de la anul, ori cel putin vantu le are.
  • +14 (14 voturi)    
    Intariti-va statul (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:12)

    nano2k [utilizator]

    Vantule, ai grija ce ne doresti ca s-ar putea sa ti se-ntample!
  • +16 (16 voturi)    
    la puscarie! (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:14)

    george [anonim]

    Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine!
  • +15 (19 voturi)    
    Ovidiu Vantu si Liviu Luca (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:24)

    Paul [anonim]

    De 21 de ani justitia nu a functionat ! S-au prescris toate procesele, juristii chefuiesc, hotii si criminalii sunt liberi si independenti, etc....
    Poate de acum incolo sa asistam la o adevarata justitie, sau poate vom vedea si alte smecherii !?
    Numai Dumnezeu mai stie ce pune la cale "Justitia".
    O baba a luat un mar de pe o taraba dintro piata, si de urgenta a fost condamnata de viteaza noastra justitie, la 4 ani de inchisoare cu executare !!!!
    Noroc cu Dl. Presedinte
  • +3 (7 voturi)    
    Apai... (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:29)

    martianu [anonim]

    La cate se aud ca a facut acest SOV, aceste stiri deja ma plictisesc... Retinere de 24 ore pt ce? Joaca o macaua 24 de ore sau ce? Si de unde l-au luat ca sa-l retina? Parca era retinut deja cu treaba cu FNI. Sau e stire cand il retine si cand ii da drumu pe maidan, nu se aude nici musca. Prostimea stie ca inca e la racoare si cand colo dai umar in umar cu el la brutarie cand iti cumperi paine.
  • +15 (17 voturi)    
    in alte parti ale lumii (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:29)

    vlad [anonim]

    acesti infractori ar lua 150 ani in inchisoare...in romania insa, fac jocurile la nivel inalt, se joaca....justitia in romania pe cine deserveste?
  • +15 (17 voturi)    
    Alooo.....................Justitia, (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:30)

    Leli [anonim]

    Pana cind ei si alti la fel nu patesc nimic, iar un amarit face puscarie pentru o gaina???
    Demonstrati voi judecatorii ca Basescu n-a avut dreptate atunci cind va criticat.
    Iar ziaristi sa caute la Romtelecom acolo unde asociatia salariatiilor a patit acelasi lucru .
  • +14 (14 voturi)    
    vrem (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:35)

    banateanul. [utilizator]

    sa vedem fapte !Mai bine zis condamnari !
  • +14 (14 voturi)    
    foarte bine (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:36)

    singeorz [utilizator]

    da era si cazul ,trebuie retinuti toti hotii in frunte cu asta ok
  • +4 (6 voturi)    
    Spectacol (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:37)

    rochiri [utilizator]

    Spectacol pentru rating!
    Au ce sa turie televizunile... oameni stau in fata televizorului acum ca este ziua scurta!

    Mare mirare daca din milioanele astea nu au scapat pe la un procuror , judecator .... pentru o greseala in dosar ;)
  • +5 (5 voturi)    
    Justitia cui? (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:37)

    drona [utilizator]

    Da' parca era vorba si de rambursari, "presupus", ilegale de TVA in valoare de 62 milioane euro,presupunere ce a ramas ca in tren.Vom vedea,tineti minte,62 milioane de euro vor ramane presupunere.
  • +6 (8 voturi)    
    in sfarsit (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:37)

    cosminrs [utilizator]

    m'am saturat de spectacolul facut de DNA.
    Trebuia sa fac si ceilalti ceva.
    Asa mi'ar place sa fie bagati repede la puscarie.. Adica sa se dea o pedeapsa cat mai repede. Ca merita cu varf si indesat.
    Si in sfarsit e urmarit omul asta pentru ceva ce cu adevarat trebuia nu porcarii de genul praf in ochi. Acum conteaza doar cat de buni sunt procurorii, sa nu isi bata joc de vreo procedura ca sa ii gaseasca avocatii o portita de scapare. Sau mai rau.. o sa ii gaseasca direct judecatorii. Totul e in cartile pe care le joaca procurorii. Sa vedem.. ii intereseaza? Sau o sa isi bata joc de caz...
  • +10 (10 voturi)    
    Oare o sa vedem condamnati ?! (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:40)

    Petreica [utilizator]

    O baba a furat un mar de pe o taraba dintr-o piata, si urgent a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare. Va mai amintiti ce repede s-a miscat justitia noastra curajoasa si dreapta.
    Cu astia e mai greu ! N-au curaj judecatorii, deoarece au de pierdut enorm. Baba a avut doar un mar paduret, cam acru pentru justitie. Nu ?
  • +7 (7 voturi)    
    vantu (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:41)

    Dudu [anonim]

    Pai o sa ia vreo 3 ani de detentie, dar o sa stea mai putin pentru buna purtare sau o sa scrie niste carti ceva. Cand ies de la mititica isi fac un partid politic si candideaza la Presedentie. O posibilitate...
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:46)

    Tony Popescu [anonim]

    Era si timpul sa se faca dreptate. Bine ar fii ca aceasta sa fie dusa pana la capat si nu rezolvata in stilul care exista de peste 20 de ani. sS vedem ce ne va rezerva viitorul. Tony Popescu
  • +3 (3 voturi)    
    Si ce daca (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:54)

    ion [anonim]

    S O V este obisnuit mai face o plimbare scurta pe la DNA nu este nici o problema pleaca repede asta este de fatada ca si multi alti granguri care li s-a aratat pisica are sa-l doara undeva in fund si nu are sa mai suporte regimul de detentie Va fi eliberat si procesul amanat pana la prescriere ca si Bombonel nu va pati nimic asa cum am spus decat o plimbare scurta
  • +3 (3 voturi)    
    Romania (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:55)

    Vizitiul [utilizator]

    Ce tara frumoasa, pacat ca e praduita de tot felul de nemernici!
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu (Luni, 7 noiembrie 2011, 15:57)

    Tony Popescu [anonim]

    Era si timpul sa se faca dreptate. Bine ar fii ca aceasta sa fie dusa pana la capat si nu rezolvata in stilul care exista de peste 20 de ani. Sa vedem ce ne va rezerva viitorul. Tony Popescu
  • +7 (7 voturi)    
    justitie (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:02)

    tzepes [anonim]

    Vor fi eliberati de catre prea-cinstitii nostri judecatori , in aplauzele lui Adolf Antonescu si Pontilica , Iliescu, Nastase, Mitrea, si................
  • +6 (6 voturi)    
    O speranta... (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:06)

    catalin_mattei [utilizator]

    sper ca in sentinta pe langa vinovat sa se si confiste averea pt a se recupera sumele pierdute
  • +7 (7 voturi)    
    dA (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:24)

    Babilou [utilizator]

    Aceasta retinere il impiedice pe Luca sa isi ocupe postul de membru în cadrul Comitetului Economic și Social European (CESE), post in care a fost numit luna trecuta.... era culmea sa trimiti acolo un cercetat penal...
    S-a rezolvat deci si problema asta.
  • +1 (1 vot)    
    deja vu (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:25)

    Anonimus [anonim]

    m-am saturat de retineri si arestari preventive. vreau sa-i judece in libertate, iar la sfarsit sa-i condamne la ani buni de inchisoare si sa execute pedeapsa. acesta e singurul mod in care functioneaza justitia pe bune.
  • +6 (6 voturi)    
    urare (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:33)

    bostanul_relaxat [anonim]

    Vantule, astazi a sosit clipa cea mare: ai primit ceea ce meriti.
    Iti urez relaxare totala in noul centru SPA.
  • +3 (3 voturi)    
    Ceausescule, de ce ni i-ai lasat pe astia pe cap? (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:42)

    fals nostalgic [anonim]

    In vremea dictaturii odioase, exista totusi un obicei bun: delapidatorii astia se cam impuscau! Se pare, totusi, ca masina de curatat tara de delapidatori n-a functionat fara rateuri, si au scapat astia doi, precum si multi altii. Cu SOV e clar motivul: a trecut in slujba "binelui" de pe vremea aia, adica a Secu. Sa fie si Luca acelasi caz? Nu stiu, nu stiu, vorba nefericitului aluia de la TV. Acum, de voie, de nevoie, trebuie sa ne impacam cu zicala: hotul neprins e negustor cinstit, iar SOV este marele Mecena al tranzitiei, pupat in spate de marii scriitori dizidenti, precum Dinescu si Tanase, carora le asigura vieti tihnite.
  • -6 (8 voturi)    
    Nu v-ati plictisit? (Luni, 7 noiembrie 2011, 16:57)

    Montmartre [anonim]

    Nu v-ati plictisit de show-ul repetat de zeci de ori cu arestare, aratare de catuse si eliberare?
    In 7 ani de domnie basesciana numai asta s-a intamplat si ghici ce: la pushcarie nu-i nici un corupt.
    Noapte buna!
  • +3 (3 voturi)    
    Poate unii au bun simt si-si cer scuze. (Luni, 7 noiembrie 2011, 18:19)

    mircea [anonim]

    Cand Liviu Luca a fost numit intr-o comisie UE,unii au sarit sa acuze ca Individul are nu stiu ce proptele mari si de aceia.Multi dintre cei care se pronuntau asa,acum spun altceva.Sunt si printre comentatorii de aici.Nu-i numesc .Se stiu ei.E bine ca au inteles ca pe hoti actuala putere nu-i tine in btate,dar justitia are multe hibe si este de ne(controlat + sanctionat).Asa au facut legile dea lungul timpului PSD,concomitent cu infiltrarea oamenilor de influenta si executie.Dar,usor,usor,scapam de ei.De multe ori singuri se divulga.
  • +1 (1 vot)    
    Pumnii stransi , sa speram ca macar de data asta.. (Marţi, 8 noiembrie 2011, 1:10)

    save [anonim]

    Pumnii stransi , sa speram ca macar de data asta..

    http://img72.imageshack.us/img72/7185/sorinovidiuvantu.jpg
  • 0 (0 voturi)    
    s.o.vintu & (Miercuri, 9 noiembrie 2011, 12:50)

    vlad tepes [anonim]

    De ce va ginditi numai la S.O.Vintu cind acesta are un batalion de locotenenti , multi din ei in functii publice importante chiar in parlament. A scolit multi excroci de la care a primit probabil uium gras. A distrus multe vieti prin santaj, a creat o mare caracatita nationala care se hraneste din PIB ul Romaniei. A acumulat averi impresionante prin hotie impreuna cu acoliti si ajutat de toti cei care trebuiau sa-l opreasca. La puscarie pe viata si el si Chelu-alt mafiot de acelasi calibru si toti ceilalti.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by