Un chirurg de la Spitalul Malaxa din Bucuresti, prins luand 1.500 de lei mita

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 27 octombrie 2011, 18:47 Dosare Anticoruptie


Un cetatean irakian, chirurg la Spitalul Malaxa din Bucuresti, a fost prins, joi, luand 1.500 de lei de la o femeie pentru ca tatal ei sa fie supus unei interventii chirurgicale, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

"La data de 27 octombrie, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bucuresti, cu sprijinul Serviciului Operatii al DGA, l-au surprins in flagrant delict pe M.S.H., medic chirurg in cadrul Spitalului Clinic Nicolae Malaxa, in timp ce primea suma de 1.500 de lei de la denuntatoarea P.C.I", a informat Parchetul.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca medicul a pretins denuntatoarei suma in cauza atat pentru el, cat si pentru alti doi colegi (intre care anestezistul), impreuna cu care urma sa efectueze o interventie chirurgicala tatalui denuntatoarei, care era internat in Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.

Pana la momentul actual, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta si instigare la dare de mita.

Denuntul a fost inregistrat ca urmare a unei sesizari la linia TelVerde anticoruptie - 0800.806.806 a Directiei Generale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2899 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    asa (Joi, 27 octombrie 2011, 18:51)

    paolalaan [utilizator]

    sa fie prinsi si la zdup cu toti excrocii din spitale care conditioneaza actul medical de cat li se da si daca nu-i dai te lasa sa mori asa sa fie ..vezi ca sunt inca multi de astia ,aviz amatorilor!
  • +8 (10 voturi)    
    Well ... au prins un arab, saracu' (Joi, 27 octombrie 2011, 18:58)

    Mitica (Palarierul) [anonim]

    Well ... au prins un arab, saracu' ... care nu este nici terorist, nici fripturist.

    Daca prindeau vreun "decupat" - era galagie mare, asa ... scotocesc arabu' ... il dau de exemplu negativ si treaba merge.

    De medici romani care iau spaga, nici vorba ... ei nu mananca usturoi.

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .
  • +7 (7 voturi)    
    Bravo! (Joi, 27 octombrie 2011, 18:58)

    denvarel [utilizator]

    Sunt curios ce fata avea cand l-au saltat.
    "--Ceee? Nu am voie sa iau bani? Pai fac asta de 30 de ani, acum imi spuneti ca e ilegal?"
    • 0 (0 voturi)    
      dar pacientul respectiv? (Vineri, 28 octombrie 2011, 0:02)

      aaaleXa [anonim] i-a raspuns lui denvarel

      si totusi...cu pacientul care a ramas acolo ,pe mana celorlalti medici,ce se va intampla?va fi tratat in mod razbunator sau dimpotriva?
  • +4 (4 voturi)    
    Mi-am notat si eu numarul asta, multumesc! (Joi, 27 octombrie 2011, 19:23)

    S-a terminat cu cariera lui 'la rumania'.. [anonim]

    Vine an electoral si nu se vor lua prea tare de medici si profesori, sa nu zbiere pensionarii ca mor pe strada ca guvernu' aresteaza medicii..

    Dar le vine randul si medicilor corupti, e plin sistemul de spagari incompetenti care se cred dumnezei prin sectiile de spital, stai sa treaca alegerile, vor pati ca vamesii, vor fi luati cu zecile din spitale, in flagranturi..

    Bravo acelei femei ca i-a denuntat, acum se va stabili mai precis raspunderea penala, iar Colegiul Medicilor va lua act si va lua dreptul de practica celor condamnati in acest caz.
    S-a cam terminat cu cariera lor in Romania si nu cred ca in UE mai au sanse cu cazier judiciar.

    Trebuie rambursate mai putine medicamente si investigatii scumpe, trebuie introdusa co-plata pt toti cei care nu dau nici un leu la contributii sociale dar umplu spitalele publice si atunci vor fi si salarii mai mari pt medicii din sistemul public de sanatate.

    Daca vrei sa faci avere si vrei sa bagi adanc mana in buzunarul pacientilor, du-te frate la privat, acolo e legal, sau fa-ti cabinet privat personal si cere cat vrei tu pt o operatie sau o anestezie.
  • -8 (14 voturi)    
    IDIOTI (Joi, 27 octombrie 2011, 19:27)

    bogdan [anonim]

    Ce imbecili sunteti. Asa , si? A luat spaga. Si? Foarte bine. E unul din voi care nu ar da spaga la medic? Asa functioneaza sistemul sanitar in Romania: doctorii au salarii si conditii de rahat si spaga este modalitatea lor de a isi imbunatati conditiile.
    Preferi sa iti asiguri confortul de pacient printr-o spaga sau sa-l lasi pe doctor sa se descurce din salariul de rahat de la stat si sa se gandeasca in timp ce iti umbla prin matze la problemele pe care le are din cauza lipsei banilor?
    • +6 (6 voturi)    
      prefer sa-i dau eu (Joi, 27 octombrie 2011, 19:49)

      alt destept [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

      nu sa ma conditioneze.
      In 99 anestezistul cu care a nascut sotia nu a vrut sa intre in sala fara ca maica-maea, medic, sa-i dea plicul
      Anestezistul in cauza lucra zilnic cu unchiul meu, chirurg la acelasi spital.

      Stiu ca se ia spaga, dar nu pot fi de acord cu conditionarea.
      • 0 (2 voturi)    
        impartialitate (Joi, 27 octombrie 2011, 20:27)

        eliott ness [anonim] i-a raspuns lui alt destept

        OMG. Asta e culmea impartialitatii. Mai tare ca-n filme. Sa nu fiu rau, sper sa nu tina de reciprocitate.
        • 0 (0 voturi)    
          esti prea subtil (Duminică, 30 octombrie 2011, 18:54)

          alt destept [utilizator] i-a raspuns lui eliott ness

          pentru mine, sunt obosit.

          Te rog, detaliaza. Multumesc

          Eu spun numai ce patesc, nu scriu din amintirile altora. Nu sunt medic si nu (mai) am nici o legatura cu sistemul medical, fie de stat, fie privat (doar ca sunt abonat prin serviciu)

          Nu voi vota comentariul tau, nefiindu-mi clar.
    • +2 (2 voturi)    
      Punctul pe i (Joi, 27 octombrie 2011, 20:22)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

      "... si sa se gandeasca in timp ce iti umbla prin matze la problemele pe care le are din cauza lipsei banilor? "

      Ati pus punctul pe i. Un chirurg sau un medic specialist, ar trebui sa castige de la Stat, prin minister, un salariu rezonabil, atat cat sa'l faca sa decline spagile sau sa nu se gandeasca la emigrare si sa fie multumit financiar intr'atat incat sa.si faca meseria fara "cadouri".

      Trebuie musai umblat la salarii in sanatate, pentru ca sunt mizere si nemotivante. Si dupa aceea umblati dupa "spagari".
      • 0 (0 voturi)    
        de ce pacientii? (Marţi, 1 noiembrie 2011, 10:07)

        aaaleXa [anonim] i-a raspuns lui Clop

        dar nu e normal sa se gandeasca nici pacientul,in timp ce i se umbla prin matze,daca va fi bine,daca familia lui i-a dat spaga ceruta medicului,ca sa fie multumit si sa nu i se intample ceva in timpul operatiei. nu e vina pacientilor ca medicii nu au salarii mari,nu ei ar trebui sa sufere din aceasta cauza.
        si pana se umbla la salariile din sanatate, noi trebuie sa le platim medicilor sumele enorme pt care vor ei sa opereze?
  • +10 (12 voturi)    
    mda (Joi, 27 octombrie 2011, 19:32)

    gigi ginecologu [anonim]

    Asa arestati toti doctorii si aveti grija sa le mai taiati putin din salariu. Adica dupa ce invata 10 ani pentru a ajunge pe un post platit probabil cu 1200-1500 de lei. Stiu femei de serviciu cu salarii similare. Nu zic ca e ok ca un doctor sa iti ceara o anumita suma sau nu opereaza, dupa cum am mai auzit, dar cred ca astfel de cazuri sunt destul de izolate.
    • -1 (1 vot)    
      asa e (Joi, 27 octombrie 2011, 21:40)

      MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui gigi ginecologu

      ti se cere o anumita suma doar daca vrei in mod expres un anumit doctor.
  • 0 (0 voturi)    
    ciudat (Vineri, 28 octombrie 2011, 11:12)

    Matei [anonim]

    Sunt intr-o mica confuzie. Din cate stiu, singura sectie chirurgicala a spitalului Malaxa este cea de ginecologie (sectia de la Caritas care a fost transferata acolo). Cum stim cu totii, barbatii nu prea au de a face cu patologia ginecologica... Nu cumva fiica era pacientul iar tatal denuntatorul? Astept lamuriri.
    • 0 (0 voturi)    
      datele sunt corecte (Marţi, 1 noiembrie 2011, 10:03)

      aaaleXa [anonim] i-a raspuns lui Matei

      nu, sigur exista si sectie chirurgie generala
  • 0 (0 voturi)    
    ce mita (Miercuri, 14 decembrie 2011, 5:04)

    vasile [anonim]

    cum se numeste mita sau spaga daca a dat banii dupa operatie... la o leafa de 1400 ron luna cat iau ei nu ne miram ... dar daca se ia de ei atunci pot avea 2000 de dosare pe zi ca se da la 98 la suta ,cine poate binenteles si nici nu cred ca nu trateaza pe cei care nu platesc. da sa te duci sa denunti pe unu si sa spui ca urmeaza sa i dai bani nu e cinstit.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by