​​AUDIO Adrian Nastase despre cazul judecatoarei Gabriela Barsan acuzata de DNA de trafic de influenta: “A fost in mod evident un abuz”

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 27 octombrie 2011, 15:27 Dosare Anticoruptie


“A fost in mod evident un abuz pentru ca, in mod categoric, profesorul Barsan ca judecator la CEDO are o imunitate care presupune o protectie care priveste domiciliul sau”, a declarat Adrian Nastase referindu-se la cazul judecatoarei Gabriela Barsan, acuzata de DNA de trafic de influenta si sotia judecatorului CEDO Corneliu Barsan. In cazul Barsan, procurorii DNA au perchezitionat domiciliul judecatoarei Gabriela Barsan in baza unei incheieri a Curtii Supreme si in baza unui aviz al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Sotii Barsan au contestat perchezitia, dar atat CSM, cat si Curtea Suprema au respins contestatiile.


Adrian Nastase sustine intr-o declaratie pentru HotNews.ro ca in cazul judecatoarei Gabriela Barsan, presedinta sectiei de Contencios a Curtii Supreme, s-a comis un “abuz evident”. Vezi mai jos declaratia liderului PSD:

  • “A fost in mod evident un abuz pentru ca in mod categoric profesorul Barsan ca judecator la CEDO are o imunitate care presupune o protectie care priveste domiciliul sau. Atata vreme cat avea domiciliul comun cu sotia lui, in mod evident domiciliul respectiv era sub protectia acestei imunitati. Sigur, se putea cere o aprobare daca era nevoie. Se putea merge pe o cale care sa respecte reglementarile internationale.
  • Cauza este aceea de a lovi direct in judecatorii de la Inalta Curte, pentru a-i timora, pentru a-i intimida. Este si o forma de a plati cu aceasta moneda judecatorilor de la Contencios si in special presedintei de la Contencios, instanta la care s-au judecat procesele in urma carora Guvernul a fost obligat sa dea niste bani unor categorii profesionale. Acolo s-au judecat acele cauze care au suparat atat de tare Guvernul.
  • Pe de alta parte este posibil sa se urmareasca o demisie a profesorului Barsan pentru a fi trimis altcineva ca judecator roman la CEDO.”
Luni 24 octombrie Horatiu Dumbrava a declarat ca judecatoarea Gabriela Barsan ar trebui sa demisioneze din functia de sef al sectiei de Contencios a Curtii Supreme. “Ar fi un gest de onoare ca doamna judecator Gabriela Barsan sa-si dea demisia din functia de presedinte al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal, pentru ca justitia sa nu fie si mai mult tarata intr-un scandal inutil”, sustine presedintele CSM, Horatius Dumbrava.

In urma cu o saptamana pe 18 octombrie CSM a respins cererile formulate de judecatoarea Barsan si sotul ei Corneliu Barsan prin care solicitau revocarea perchezitiei efectuate de DNA pe 6 octombrie la imobilul detinut de acestia. Site-ul Luju.ro a relatat ca judecatoarea a contestat deciziile CSM tocmai la Curtea Suprema la sectia Contencios pe care o conduce, vezi detalii aici

Pe 19 octombrie CEDO a transmis un comunicat oficial in care isi exprima ingrijorarea ca imunitatea judecatorului Corneliu Barsan nu ar fi fost respectata. “Curtea este ingrijorata ca, prin perchezitionarea domiciliului judecatorului roman, ca parte a unei investigatii ce vizeaza suspiciuni referitoare la sotia sa, reglementarile privind imunitatea s-ar putea sa nu fi fost respectate”, mentioneaza comunicatul CEDO.

Cazul Barsan

  • Procurorii anticoruptie au anuntat luni, 10 octombrie, ca au inceput urmarirea penala fata de Gabriela Victoria Barsan (presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie) si de Iuliana Pusoiu, judecator la ICCJ in cadrul aceleiasi sectii, ambele fiind acuzate de trafic de influenta. In acelasi dosar sunt urmariti penal avocata Claudia Gherbovan Silinescu si omul de afaceri Gabriel Chiriac, ambii pentru cumparare de influenta.
  • 

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada mai 2010 - mai 2011, cele doua judecatoare ar fi primit, in mod repetat, de la Claudia Gherbovan Silinescu si Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentand bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion si plata cazarii pentru diferite deplasari in strainatate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant si asigurarea folosintei gratuite a unui apartament situat in Paris - Franta.
  • Foloasele respective au fost primite in schimbul facilitarii solutionarii favorabile a unor dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal. 

Cadourile ar fi fost transmise prin avocata Claudia Gherbovan-Silinescu, aparatoarea lui Chiriac in procesele de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Silinescu este prietena si fosta colega de instanta cu judecatoarele Barsan si Pusoiu. Traficul de influenta in favoarea lui Chiriac ar fi fost exercitat pe o perioada indelungata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3065 vizualizari

  • +36 (40 voturi)    
    aberatii (Joi, 27 octombrie 2011, 15:34)

    alin [anonim]

    .. debitate de un corupt la fel de mare ca ei.
    • +33 (35 voturi)    
      corect (Joi, 27 octombrie 2011, 15:39)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui alin

      ma mir ca nu publica si alte opinii la subiect... catalin voicu oare ce cred? dar bercea mondialu?
  • +38 (38 voturi)    
    Curat murdar! (Joi, 27 octombrie 2011, 15:40)

    Daniels22026 [utilizator]

    Ce tara domnule!! Nici hotii nu mai sint in siguranta in Romania! E abuz clar. Curat murdar!
  • +20 (20 voturi)    
    Intrebare (Joi, 27 octombrie 2011, 15:44)

    Viorel Neculae [anonim]

    Am inteles ca e o situatie delicata. Dar pun o intrebare. Daca procurorii au niste informatii solide, cum ca in casa unei persoane cu imunitate, cum ar fi domnul Barsan, se ascund persoane periculoase sau locuiesc de ex. traficanti de droguri sau ar fi un laborator de droguri, tot s-ar aplica chestia cu imunitatea? Adica tu poti sa faci orice in casa aia sau sa ascunzi pe oricine si nimeni nu te poate perchezitiona fiindca ai imunitate?
    • +22 (22 voturi)    
      raspuns (Joi, 27 octombrie 2011, 16:07)

      Be Re [anonim] i-a raspuns lui Viorel Neculae

      Imunitatea este prevazuta in vederea EXERCITARII mandatului... Faptul ca sotia sa este urmarita penal si locuinta acestora este perchezitionata nu il impiedica pe D-l Barsan in nici un fel sa isi exercite mandatul la CEDO.
    • +12 (12 voturi)    
      Nu-i vorba despre procurori (Joi, 27 octombrie 2011, 16:42)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui Viorel Neculae

      Daca era o decizie a procurorilor, era intr-adevar un abuz, doar ca nu-i cazul.

      Procurorii au efectuat perchezitia in baza unei incheieri a Curtii Supreme si in baza unui aviz al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

      Restul sunt laturi a' la Nastase...
    • +13 (13 voturi)    
      Inchirieri locuinte cu imunitate (Joi, 27 octombrie 2011, 16:53)

      Marian [anonim] i-a raspuns lui Viorel Neculae

      Oare poti face bani inchiriind locuinte infractorilor daca ai imunitate?
      • +10 (10 voturi)    
        :)) (Joi, 27 octombrie 2011, 16:56)

        ViorelNeculae [utilizator] i-a raspuns lui Marian

        La noi in tara, sigur ca e posibil. Bine ca ai dat ideea
  • +24 (24 voturi)    
    he he he (Joi, 27 octombrie 2011, 15:47)

    ylav [utilizator]

    Nastase simte cum se strange latul :)))
  • +18 (18 voturi)    
    ok si (Joi, 27 octombrie 2011, 16:04)

    pinocchio [anonim]

    pana la urma de ce atata incrancenare impotriva unei perchezitii? Alegatia e legata de dna Barsan si nu de dnul Barsan, iar dansa pentru a inlatura orice suspiciune ar fi putut avea eleganta sa permita perchezitia. Daca totul e in regula cu dna Barsan, o simpla perchezitie nu are cum sa o afecteze. Care e problema?
    • +14 (14 voturi)    
      Problema e (Joi, 27 octombrie 2011, 16:18)

      ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui pinocchio

      ca daca D-na a luat mita bani sau excursii, D-nul are o problema :)
      Nu va crede nimeni ca nu era la curent.
  • +14 (14 voturi)    
    barsan (Joi, 27 octombrie 2011, 16:21)

    as [anonim]

    ...hotul striga mai mereu prinde hotul.....bombonel, locul tau, dupa cum bine sti e la puscarie..si mai ai tupeu????
  • +17 (17 voturi)    
    Cred ca ar trebui monitorizate aceste interventii. (Joi, 27 octombrie 2011, 16:21)

    mircea [anonim]

    Toate interventiile lui Nastase,Antonescu,Ponta ar trebui monitorizate si prezentate in campania electorala sa stie oamenii cu ce excroci au de a face.Sau si mai bine depuse contestatii atunci cand isi vor depune candidatura.Aceste interventii nelegale fiind argumentul pentru a li se interzice sa candideze pentru un for legislativ-Parlamentul Romaniei.
    • +5 (5 voturi)    
      Bine! (Joi, 27 octombrie 2011, 18:49)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      O idee buna pentru campania electorala. PDL-ul n-ar trebui sa caute mizerii politice impotriva USL-ului. Doar replicile liderilor USL de-a lungul anului 2011 par a fi indeajuns.
  • +12 (12 voturi)    
    DESTEAPTA-TE ROMANE! (Joi, 27 octombrie 2011, 16:53)

    VIGILANTE [anonim]

    Adrian Nastase care trebuia de mult,f mult timp sa imbrace pijamaua penitenciarului iar acum are si neobrazarea de a da lectii de morala,se refera DIRECT la IMUNITATEA Barsanilor,nu la nevinovatie! De aceea este un abuz,frati romani ,hai treziti-va ! Alegeti PSD-ul si veti vedea justitie! Pentru ei !!!!!!
  • +12 (12 voturi)    
    nu stiu (Joi, 27 octombrie 2011, 17:42)

    MirceaA [utilizator]

    nu stiu cum se face, dar de cate ori ia cuvantul Nastase apara cate un hot.
  • +4 (4 voturi)    
    hotul cu dosare la iccj (Joi, 27 octombrie 2011, 18:36)

    mariage [utilizator]

    ce ati vrea sa zica, incearca si el marea cu degetul, a citit scrisoare barsanei despre omenie.
    • +3 (3 voturi)    
      nesimtire (Vineri, 28 octombrie 2011, 3:50)

      carmen [anonim] i-a raspuns lui mariage

      Cred ca aceasta judecatoare trebuia sa-i judece vreunul din dosarele acestui individ Oricum nu-mi pun mari sperante in actiunea asta de obicei toate incep bine si se sfarsesc si mai bine pt hoti.
  • +1 (1 vot)    
    Cat nerusinare (Vineri, 28 octombrie 2011, 15:02)

    Bogdan [anonim]

    Mai rar o atat de nesimtita sfidare a bunului simt. Obrazul gros si nesimtirea unsuroasa a celui mai corupt personaj din politica Romaneasca.
  • +1 (1 vot)    
    Se urmareste o demisie a profesorului Barsan (Vineri, 28 octombrie 2011, 15:25)

    Li You Ming [anonim]

    Are mare dreptate nepotul matusii Tamara, Se vrea sa sa fie trimis la CEDO Florin Costiniu
    Daca acesta nu accepta fiind ocupat cu procesul in curs exista planul B respectiv Lidia Barbulescu,sau Viorica Costiniu,sau Mona Pivniceru la alegerea USL
  • 0 (0 voturi)    
    mai are tupeu (Sâmbătă, 29 octombrie 2011, 7:29)

    corneliu buzelan [anonim]

    Dupa cum se stie"corb la corb nu-si scoate ochii".Faptul ca Nastase are tupeul de a-si da cu parerea si a lua apararea unor corupti notorii denota,reala fata a PSD -ului si intareste asertiunea de partid de corupti,arivisti si tradatori ai intereselor tarii.Faptul ca marea masa a electoratului este dezinformata prin varii mijloace si"pune botul" ii face pe PSD-isti sa mai aiba puncte in sondaje.Speram ca in viitor sa se gaseasca mijloacele adequate de informare corecta a publicului larg pentru a se scapa de captivitatea in care a fost tinut zeci de ani.
    Daca nu coruptia va fi un produs cotidian care ne va infunda si mai mult in mocirla in care ne zbatem de 65-70 de ani.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by