Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, despre numirea unui nou procuror general: Cred ca ar fi greu de gasit o persoana mai potrivita, dar trebuie sa existe consens ca acea persoana este la fel de buna ca Daniel Morar​ Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat in cadrul emisiunii Plus Unu difuzata de TVR ca "ar fi greu de gasit o persoana mai potrivita, dar trebuie sa existe consens ca acea persoana este la fel de buna ca Daniel Morar". Ambasadorul Gitenstein a declarat ca nu a discutat cu noul ministru al Justitiei despre numirea unui nou procuror general si a unui procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie.Ambasadorul american a declarat si ca ANI si DNA functioneaza bine si ca cele doua institutii trebuie sa ramana asa cum sunt. 
Inalta Curte a respins exceptiile de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului ridicate de Adrian Nastase in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii Inalta Curte a respins joi, 17 mai, solicitarile lui Adrian Nastase de a sesiza Curtea Constitutionala si de suspendare a procesului, informeaza TVR Info. ICCJ a respins cererile cu mentiunea ca sunt nefondate sau inadmisibile. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a depus nu mai putin de 20 de cereri, in principal exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului. Instanta a fixat un nou termen pentru 23 mai. Pe 2 mai, la al doilea termen, instanta a anuntat ca inculpatii din dosar vor fi audiati.
VIDEO Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 7 iunie procesul lui Sorin Ovidiu Vintu. / SOV, in fata judecatorilor: Cineva mi-a inmanat o interceptare de la SRI prin geamul de la masina Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca astazi recursul dosarului in care Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita. Pe 12 aprilie, la primul termen, dosarul a fost amanat pentru ca Vintu sa-si angajeze aparatori. Pe 3 februarie, Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare. Sentinta va fi pusa in aplicare daca ea va fi mentinuta si dupa recurs. SOV le-a spus, joi, judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca a depus la dosar o inregistrare care i-ar dovedi nevinovatia. Vantu spune ca o persoana i-a inmanat inregistrarea prin geamul masinii, cand era oprit la un semafor. El sustine ca inregistrarea nu putea fi facuta decat de Serviciul Roman de Informatii.Ora 15:34: Judecatorii au fixat un nou termen pentru data de 7 iunie.Ora 14:30: Sedinta de judecata a fost reluata. Judecatorii l-au audiat pe Sorin Ovidiu Vintu, care s-a declarat nevinovat.
​​VIDEO Cum s-a desfasurat a IV-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie “Trofeul Calitatii”. Adrian Nastase a recuzat procurorul DNA, a cerut suspendarea procesului si judecarea la Curtea Constitutionala Inalta Curte a judecat miercuri, 16 mai, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Adrian Nastase, prin avocati, a cerut recuzare procurorului DNA. Instant a respins cererea. Avocatii fostului premier au depus 20 de cereri prin care au solicitat pe rand suspendarea procesului si sesizarea Curtii Constitutionale privind completul de judecata, au criticat pozitionarea procurorului in sala de sedinta, au cerut notitele magistratului asistent, inregistrari video si incheieri de sedinta. Dupa aproape 10 ore de judecata instanta a decis sa se pronunte pe cereri, joi 17 mai, iar urmatorul termen a fost fixat pentru 23 mai. Au trecut trei ani si patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului iar avocatii sustin ca faptele se vor prescrie in iunie 2012.
Primarul comunei Band, Mircea Rus, trimis in judecata pentru 13 infractiuni de abuz in serviciu Primarul din comuna mureseana Band, Mircea Rus, cunoscut in lumea artistica drept Mircea Rusu Band, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Mures pentru 13 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, transmite Agerpres.
VIDEO UPDATE 18.20: Dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii: Instanta a amanat pronuntarea pe cererile de neconstitutionalitate pentru maine si a stabilit un termen de judecata pentru 23 mai Inalta Curte a judecat miercuri un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Avocatii au depus mai multe cereri de neconstitutionalitate, iar instanta a anuntat ca se va pronunta pe aceste cereri joi, 17 mai. Instanta a stabilit un nou termen de judecata pentru 23 mai.Vezi in articol desfasurarea sedintei de miercuri de la Inalta Curte
Fostul sef al Parchetului sectorului 4, Mihai Betelie, eliberat din arest de catre ICCJ Fostul sef al Parchetului sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie, si secretarul Primariei sectorului 1, Bogdan Grigorescu, arestati in luna ianuarie pentru fapte de coruptie, au fost pusi in libertate, marti, de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). ICCJ a dispus, insa, in cazul celor doi obligarea de a nu parasi tara pe perioada procesului.
Ce contine sesizarea DLAF adresata DNA privind neregulile constatate la organizarea galei Lucian Bute. Citeste documentul integral Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a verificat, in urma unui memoriu al vicepresedintelui PRM Marius Marinescu, modul in care s-a realizat gala de box Lucian Bute din 2011. DLAF sustine in raport ca Ministerul Dezvoltarii nu a respectat in totalitate obligatiile pe care le avea in contextul in care aceasta gala a beneficiat de o finantare din fonduri europene. In raport sunt evidentiate si cinci posibile fapte de natura penala ce ar fi fost comise de presedintele Federatiei Romane de Box (FRB) Rudel Obreja. Intra in articol si citeste nota de control a DLAF care a fost trimisa Directiei Nationale Anticoruptie.
TVR: Romania a pierdut 2 milioane de euro fonduri europene cu ocazia Galei de box dintre Lucian Bute si francezul Jean Paul Mendy Postul public de televiziune sustine ca 2 milioane de euro din fonduri europene au fost pierdute de Romania cu ocazia Galei de box dintre Lucian Bute si francezul Jean Paul Mendy. Reporterii postului public sustin ca finantarea europeana nu a mai fost acordata pentru ca Ministerul Turismului nu a vazut si nu a denuntat ilegalitatile comise de organizatorul galei, firma sefului Federatiei de Box, Rudel Obreja. Acuzatiile apar intr-un raport al Departamentului de lupta antifrauda din Guvern, care a sesizat DNA.  Fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat pentru TVR ca ministerul nu este raspunzator pentru pierderea finantarii.
​​VIDEO Ce s-a intamplat in ultima sedinta de judecata a dosarului de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu Dupa 630 de zile si 34 de termene si o sedinta de 11 ore, completul de judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a finalizat judecarea dosarului de coruptie in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. DNA a cerut prin procurorul de sedinta condamnarea lui Voicu la 9 ani de inchisoare, 6 ani pentru fostul judecator Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic. Catalin Voicu a declarat in ultimul cuvant ca este nevinovat si a cerut achitarea. Instanta a respins cererea procurorului de rearestare a senatorului PSD. Sentinta va fi anuntata pe 29 mai, decizia nu este definitiva, ea va putea fi atacata cu recurs la completul de cinci judecatori. Procurorul de sedinta: Din cauza lui Voicu coruptia a ajuns la toate institutiile statului, politie, justitie. Catalin Voicu: Eu am respectat justitia ca altfel muream cu ei atunci cand au venit la poarta mea cu mascatii si automatele. Marius Locic: Domnul Voicu este un om deosebit.
SGG a incuviintat audierea ministrilor cabinetului Tariceanu, in dosarul privatizarilor strategice Secretariatul General al Guvernului (SGG) a incuviintat, luni, audierea unor ministri din cabinetul Tariceanu in dosarul privatizarilor strategice, mentionand, in raspunsul la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca sedinta respectiva sa fie una secreta, informeaza Mediafax.
Dinel Staicu ramane in arest, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de eliberare pe cautiune Dinel Nutu, fost Staicu, va fi judecat in continuare in arest in dosarul privind prejudicierea Transgaz Medias, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins definitiv, luni, cererea lui de eliberare pe cautiune, relateaza Mediafax.
VIDEO UPDATE Judecarea dosarului Voicu s-a finalizat, sentinta se va da pe 29 mai. Procurorii cer 9 ani de inchisoare pentru senatorul PSD. Catalin Voicu: "Sunt nevinovat, va rog sa ma achitati" Judecarea dosarului Catalin Voicu, in care senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta, s-a finalizat luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie urmand sa dea sentinta in acest proces pe 29 mai. Atat Catalin Voicu, cat si ceilalti coinculpati in acest dosar - judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu - s-au declarat nevinovati si au cerut achitarea. Procurorul a cerut 9 ani de inchisoare pentru Catalin Voicu, 6 ani de inchisoare pentru Florin Costiniu si cate 5 ani pentru Costel Casuneanu si Marius Locic. Intre timp, Catalin Voicu ramane in libertare, dupa ce instanta a respins cererea procurorului de rearestare a acestuia, pe motiv ca a absentat de la termenul anterior.
Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost achitat definitiv de ICCJ in dosarul de santaj si sprijinirea unui grup infractional Finantatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, judecat pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si santaj, a fost achitat, definitiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, vineri, recursul procurorilor la decizia din martie 2011 a Curtii de Apel Cluj, informeaza Mediafax.
​​VIDEO Cum s-a derulat a treia sedinta de judecata a recursului in dosarul Trofeul Calitatii. Nastase si co-inculpatii au depus zeci de cereri de amanare si exceptii Completul de cinci judecatori al Curtii Supreme a judecat joi, 10 mai, al treilea termen al recursului formulat de Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Avocatii au depus peste 20 de cereri de amanare si exceptii de neconstitutionalitate la dosar. Nastase a declarat ca daca ar avea un temei juridic ar solicita ministrului Justitiei sa trimita inspectia judiciara la ICCJ. In final, instanta a amanat procesul pentru data de 16 mai si a amendat un avocat cu 2.000 de lei. Un jurnalist TVR intreaba: 900 de martori, 37.000 de pagini la dosar cat au costat? Nu au costat mai mult decat teatrul asta pentru punerea iluzorie a unei fraude care nu este dovedita? Nastase raspunde: Este o intrebare corecta
Dosarul "I.C.A.-Voiculescu" a fost amanat pentru 29 mai Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat dosarul "I.C.A.-Voiculescu" pentru 29 mai pentru finalizarea raportului de expertiza dispus in acest dosar. Citeste in sectiunea anticoruptie detaliile dosarului in care este judecat Dan Voiculescu
VIDEO UPDATE Curtea Suprema a amanat din nou dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, dupa ce unul dintre avocatii fostului premier nu a venit la sedinta Curtea Suprema a amanat din nou, joi, dosarul "Trofeul Calitatii", deoarece unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, Corneliu Liviu Popescu, nu a fost prezent in sala pentru a-si sustine cererile si exceptiile de neconstitutionalitate. Instanta a decis amendarea avocatului cu 2.000 de lei.Ce le transmite Adrian Nastase ministrilor cabinetului Ponta: Aveti grija ce semnati si cum construiti o justitie independenta
Mai multi angajati ai Oficiului de Cadastru Iasi suspectati de fraude imobiliare au fost audiati miercuri la DNA Mai multi angajati ai Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) Iasi suspectati de implicare in afaceri ilegale cu terenuri si imobile au fost chemati, miercuri, la DNA, pentru audieri, printre cei vizati numarandu-se si directorul institutiei, Narciza Nedelcu (PDL), informeaza Mediafax.
Omul de afaceri Marius Leontiuc, judecat pentru o frauda de un milion de euro, va fi eliberat Omul de afaceri Marius Leontiuc, judecat pentru o frauda de peste un milion de euro, va fi eliberat din arest dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, vineri, recursul DNA impotriva unei sentinte privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara, relateaza Mediafax.
Fostul primar din Cluj Sorin Apostu ramane in arest - decizie Curtea de Apel Targu Mures Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de coruptie, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures i-a respins, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar, transmite Mediafax.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by