Mai multi angajati ai Oficiului de Cadastru Iasi suspectati de fraude imobiliare au fost audiati miercuri la DNA

de Corina Ionel     HotNews.ro
Miercuri, 9 mai 2012, 21:10 Dosare Anticoruptie


Mai multi angajati ai Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) Iasi suspectati de implicare in afaceri ilegale cu terenuri si imobile au fost chemati, miercuri, la DNA, pentru audieri, printre cei vizati numarandu-se si directorul institutiei, Narciza Nedelcu (PDL), informeaza Mediafax.

Surse judiciare au precizat pentru agentia de presa citata ca, in total, zece angajati ai OJCPI Iasi ar fi fost chemati la audieri la sediul DNA Iasi, iar acuzatiile se refera, printre altele, la fals si uz de fals.

In jurul orei 12.00, directorul OJCPI Iasi, Narciza Nedelcu, consilier judetean al PDL, s-a intors la sediul OJCPI. Aceasta a declarat pentru Adevarul ca procurorii i-au pus doar niste intrebari. "Am fost chemata la DNA dimineata. Mi s-au pus niste intrebari si am dat niste raspunsuri. Nu comentez in niciun fel acuzatiile care mi se aduc. Pot sa va spun ca nu sunt probleme mari la OCPI sau probleme cu terenuri", a precizat sefa OJCPI.

Potrivit Adevarul, la audieri au fost chemati si Dumitru Daniel Dascalu si Iulian Daniel Buiciuc. Avocata celor doi functionari, Gabriela Gradinaru, a declarat: "Impotriva clientilor mei s- a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual. Azi li s-au adus la cunostinta invinuirile ", a declarat Gabriela Gradinaru, avocata celor doi functionari.  In acelasi dosar mai sunt cercetati Liviu Baltatu, Narciza Nedelcu si alte 12 persoane fizice si juridice.

In decembrie 2011, doi angajati ai OJCPI Iasi, Cosmin Radu si Ovidiu Plesescu au fost arestati, alaturi de alte patru persoane, fiind acuzati de implicare in afaceri ilegale cu terenuri si imobile in municipiul Iasi. Cele sase persoane au fost ulterior eliberate, iar din luna februarie a acestui an ancheta a fost preluata de procurorii DNA, dupa ce DIICOT si-a declinat competenta in acest caz.

Ancheta a fost declansata de procurorii DIICOT la jumatatea anului 2011, dupa ce unui iesean i s-a propus sa cumpere un teren in municipiu, acesta constatand, dupa ce s-a deplasat la amplasamentul respectiv, ca, de fapt, terenul era al lui.

Barbatul a depus o reclamatie la Oficiul de Cadastru din Iasi, care a declansat o ancheta interna. In urma acesteia, doi angajati ai Oficiului, Ovidiu Plesescu si Cosmin Radu, au fost sanctionati prin taierea a 10 la suta din salariu, iar conducerea institutiei a sesizat anchetatorii pentru a fi incepute cercetari.

In total, o grefiera, trei angajati ai Oficiului iesean de Cadastru si Publicitate Imobiliara si alte 17 persoane sunt cercetate in legatura cu afacerile imobiliare din Iasi, prejudiciul fiind considerat de catre DIICOT drept unul considerabil, avand in vedere suprafata mare si amplasamentele terenurilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2173 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    nu doar la Iasi (Miercuri, 9 mai 2012, 21:40)

    Miruna [anonim]

    Verificati si la cadastru in Suceava. Veti avea mari surprize.
  • 0 (0 voturi)    
    Bravo! (Miercuri, 9 mai 2012, 22:28)

    Relu [anonim]

    Din 2008 ma intreb cand va fi analizat modul in care se construieste in Iasi si nu intelegeam de ce iesenii sunt impasibili la modul cum orasul lor devine un mall la indemana clanurilor locare. Nimeni un parea deranjat in oras de ceea ce se intampla si s-a vazut la vot, insa e bine ca mai exista cineva care vegheaza la respectarea legii! Pacat ca cei in masura sa o aplice sunt amenintati si corupti! Sper sa nu ramana doar la stadiu de intentie! IASI-UL MERITA MAI MULT!
  • 0 (0 voturi)    
    cadastru iasi - ptr dna (Joi, 10 mai 2012, 11:47)

    sorina [anonim]

    Din 2006 ma zbat sa-mi intabulez retrocedarea proprietatii expropriate.Este o caracatita OCPI-Primarie-Justitie-Executori.Doar DNA daca face lumina.Am dosar de granituire in care OCPI este intimat dar vint rece nu-i ajunge.De ani de zile nimeni nu modifica acea carte funciara bazata pe o schita din mouse, ce-mi incalca terenul din Pacurari colt cu Cazarmelor, ce a stat viran de la demolare pina-n 2010 cind cu tot cu Ordonanta presedintiala, Țcumparatorii de buna credintaȚau imprejmuit tot - si al lor si al meu.Toti de la OCPI - Cristache Claudiu,Dascalu Daniel,Oanea Oreste,Cosmanciuc,Nazarie- absolut fara exceptie,nu respecta legile si cetatenii dar distinsa directoare-consiliera si ce-o mai fi, declara senina ca nu-s probleme mari - cu atitia arestati si audiati.Trebuie un Tepes ca-i haos si hotie .
    • 0 (0 voturi)    
      completare informatii (isroric) (Joi, 10 mai 2012, 12:27)

      proprietarul [anonim] i-a raspuns lui sorina

      Din 1991 primaria se straduieste cu inversunare sa ascunda realitatea dovedita, privind posesia unui imobil, pe care dupa succesive operatiuni cadastrale fictive (dezmembrati,lotizari,etc) in 2007, a intabulat prin complicitatea OCPI si BNP, in fals acest teren, ca proprietate a Mun.Iasi.
      Miza?..= ilegalul proiect Palas. Si mai vorbim de providentialul DNA ,care in urma ultimei expertize in care dovedeste faptele penale legate de Palas, le finalizeaza cu "prescriere", dand astfel unda verde ilegalitatilor ce se continua si azi.
      Reteta? : N.U.P. (Nichita Util Politic)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by