Curtea de Apel Bucuresti a judecat astazi recursul condamnarii la 6 luni de inchisoare pentru Sorin Ovidiu Vintu

VIDEO Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 7 iunie procesul lui Sorin Ovidiu Vintu. / SOV, in fata judecatorilor: Cineva mi-a inmanat o interceptare de la SRI prin geamul de la masina

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 17 mai 2012, 9:26 Dosare Anticoruptie


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca astazi recursul dosarului in care Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita. Pe 12 aprilie, la primul termen, dosarul a fost amanat pentru ca Vintu sa-si angajeze aparatori. Pe 3 februarie, Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare. Sentinta va fi pusa in aplicare daca ea va fi mentinuta si dupa recurs. SOV le-a spus, joi, judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca a depus la dosar o inregistrare care i-ar dovedi nevinovatia. Vantu spune ca o persoana i-a inmanat inregistrarea prin geamul masinii, cand era oprit la un semafor. El sustine ca inregistrarea nu putea fi facuta decat de Serviciul Roman de Informatii. 



Ora 15:34: Judecatorii au fixat un nou termen pentru data de 7 iunie. Insta a admis ca proba inregistrarea depusa de SOV. Completul de judecata a dispus insa transmiterea unei adrese catre SRI prin care serviciul sa se pronunte pe autenticitatea inregistrarii si sa mentioneze daca acesta provine de la acest serviciu de informatii. 

Ora 14:30: Sedinta de judecata a fost reluata. Judecatorii l-au audiat pe Sorin Ovidiu Vintu, care s-a declarat nevinovat.

"Inregistrarea este concludenta pentru acest caz si contine marturisirea lui Sebastian Ghita. Este o inregistrare facuta de SRI, pe care am primit-o intamplator . Eram in masina la stop si cineva mi-a inmanat-o, banuiesc ca era cineva tot de la SRI."

Procurorul de sedinta a cerut instantei sa nu admita aceasta inregistrare ca proba pe motiv ca nu exista nicio certitudine despre provenienta ei, despre autenticitatea ei. De asemenea, avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au aratat ca nu au solicitat clarificari din partea SRI, au mentionat doar ca inregistrarea contine o discutie dintre Sebastian Ghita si Sorin Enache.

Instanta a suspendat sedinta pentru 30 de minute pentru a delibera asupra cererilor formulate de avocati.

Instanta a decis ca din pedeapsa de sase luni sa se scada perioada in care SOV a fost in arest preventiv. Prin urmare, din cele sase luni de inchisoare, se scad 49 de zile, perioada in care Vintu a stat in arest preventiv. Potrivit sentintei, lui Sorin Ovidiu Vantu i s-a mai interzis si dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie in cadrul autoritatilor publice.

Instanta a decis ca Vintu sa ii plateasca lui Sebastian Ghita suma de 100.000 lei drept daune morale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3148 vizualizari

  • +14 (14 voturi)    
    nea vantule (Joi, 17 mai 2012, 10:17)

    jackalphonse [utilizator]

    ...asa este cand faci bani din nimic si treci prin sezon electoral. baietii de toate culorile politice iti dau motive sa mai cotizezi putin, ca partidul isi masoara increderea in galeti, mici, bere si alte cadouri de toata jena. stim cu totii ca nu te deranjeaza nimeni cu o condamnare
  • +14 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 mai 2012, 10:18)

    [anonim]

  • +12 (12 voturi)    
    Mda (Joi, 17 mai 2012, 10:45)

    ion [anonim]

    Verdict : amanare.

    Nu am nici un dubiu ca se amana
    • +8 (8 voturi)    
      au am niste dubii (Joi, 17 mai 2012, 13:02)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui ion

      ca ar putea sa nu fie vorba de amanare. mai sigur ar fi sa-l scoata basma curata
  • +12 (12 voturi)    
    parere (Joi, 17 mai 2012, 12:36)

    mitica [anonim]

    Ma intreb daca nu cumva il vor condamna p-asta (mai are de facut 4 luni si ceva - un mizilic) ca sa zica lumea: "Uite dom'ne, daca face Vantu parnaie inseamna ca Ponta asta e de treaba, lasa justitia in pace iar ministrul justitiei trebuie sa fie om de treaba. Votam!"

    Dupa care zbang, achitarea lui Na$ta$e.
  • +9 (9 voturi)    
    o clarificare, daca se poate.. (Joi, 17 mai 2012, 14:20)

    gelu [anonim]

    vantu a venit la proces in carucior ?
    Zilele trecute i s-a ridicat carnetul de conducere pentru exces de viteza....
  • +10 (10 voturi)    
    Bucurestiul, un oras nesigur (Joi, 17 mai 2012, 14:58)

    Emil Bobu [anonim]

    Inca o dovada ca Bucurestiul e un oras nesigur. Oricine si oricand iti poate baga o interceptare SRI, pe geamul masini, la semafor. Sper ca macar unul dintre candidatii la primaria generala sa aiba un program in acest sens, pentru a stopa astfel de gesturi reprobabile. Ce urmeaza, daca azi maine vin angajatii bancilor si iti baga rata pe geamul apartamentului?! Asa nu se mai poate!
    • -2 (2 voturi)    
      MA UIMESTI (Joi, 17 mai 2012, 19:31)

      CosmiN [anonim] i-a raspuns lui Emil Bobu

      MA UIMESTI cand vad cum pui problema. E clar ca ceea ce a spus (cu interceptare SRI, pe geamul masini, la semafor) NU e adevarat! Si JUDECATORII si procurorii STIU ASTA!!! Stiu ca Vantu are inregistrarea din sursele lui!! Doar ca e imposibil ca ei sa o dovedeasca. Si Vantu stie ca ei stiu!!! El se joaca doar din p. asta d vedere, si-si apara un om de incredere!! Hai sa nu fim naivi, ca nici Vantu nu spera la asta.
  • -2 (2 voturi)    
    e ilegal sa o utilizeze (Joi, 17 mai 2012, 15:21)

    gheorghe [anonim]

    "produsele" SRI se pot utiliza doar in procese legate de siguranta nationala, e ilegal sa fie folosite in cele de drept penal/civil, altfel SRI face acelasi lucru cu ce facea securitatea.
    acum ca sov submineaza siguranta nationala, n-ar fi exclus, dar oricum cred ca e necesara o decizie de desecretizare de la SRI
  • 0 (0 voturi)    
    cineva, ala ... (Vineri, 18 mai 2012, 9:23)

    croco [anonim]

    stia EXACT ora la care trecea Vantu, stia EXACT prin ce intersectie, pe sens, ca o sa opreasca pt. ca e rosu, ca o sa aiba geamul deschis. Mafalda, ca sa mai vorbim ...
    si marmota invelea ciocolata in staniol ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by