Procurorii DNA l-au informat pe Miron Mitrea ca reincep urmarirea penala impotriva lui

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 26 aprilie 2012, 12:24 Dosare Anticoruptie


Senatorul PSD Miron Mitrea a fost citat, joi, la DNA in dosarul in care este cercetat pentru coruptie, retrimis de instanta la procurori pentru completarea urmaririi penale, potrivit Mediafax.

Miron Mitrea a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca procurorii l-au anuntat ca reiau dosarul lui, in care este acuzat de fapte de coruptie.

"Mi-au dat un proces-verbal ca reiau dosarul. Eu le-am spus in scris ce cred despre ce fac ei. Le-am spus sa fie mai atenti la procedura. Acum au inceput din nou, ok, in regula", a spus Miron Mitrea.

Miron Mitrea a ajuns la sediul DNA in jurul orei 11.00, el declarand ca, in legatura cu acuzatia de obtinere a unor foloase pentru o locuinta a mamei sale, din localitatea ilfoveana Voluntari, de la Paula Irina Jianu, lucrarea a fost platita la valoarea ei, dar procurorii au tinut neaparat sa o interpreteze.

Mitrea a precizat ca o cunoaste bine pe Irina Paula Jianu si ca a lucrat cu ea timp de doi ani.

"Mita nu consta in nimic", a mai spus Mitrea, precizand ca procurorii ancheteaza, insa judecatorii decid.

In 31 ianuarie 2011, un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis restituirea dosarului senatorului PSD Miron Mitrea la Directia Nationala Anticoruptie, apreciind ca sunt anumite vicii de procedura. Decizia a fost contestata de DNA la completul de cinci judecatori al ICCJ, care a stabilit, cu doua voturi impotriva (judecatorii Aida Popa si Ionut Matei) si trei pentru (judecatorii Mariana Ghena, Georgeta Barbalata si Traian Gherasim), restituirea dosarului la DNA.

Completul de trei judecatori stabilise ca organele de urmarire penala i-au incalcat senatorului PSD Miron Mitrea dreptul la aparare, astfel ca s-a dispus restituirea dosarului acestuia la Directia Nationala Anticoruptie, pentru refacerea actului de sesizare a instantei.

Fost ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000-2004, in prezent senator, Miron Mitrea a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in 5 martie, fiind acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Alaturi de Miron Mitrea au mai fost trimisi in judecata fostul inspector sef adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Irina Paula Jianu, precum si fostul arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari, Nicolae Popescu.

Irina Jianu este acuzata de dare de mita, folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea cu rea credinta a bunurilor societatilor. Fostul arhitect sef al Primariei Voluntari va fi judecat pentru fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector sef al ISC.

Potrivit procurorilor anticoruptie aceasta suma a reprezentat contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de societatile Conimpuls, Vertcon, Durimpuls si Regal Glass, toate din Bacau, la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























903 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Mitrea le-a spus.... (Joi, 26 aprilie 2012, 12:42)

    Cataleya [utilizator]

    Ei, nu zau domnule Mitrea!
    Nu cred ca o sa faci puscarie nici tu si nici Nastase.
    Dar nu uita ca pana acum cateva saptamani, Boldea se batea cu caramida in piept ca el face si drege si ca procurorii n-au ce sa-i faca pt ca sunt niste prosti si niste incompetenti.
    Ei bine, acum cateva zile, acelasi Boldea plangea de se rupea camasa pe el, in fata procurorilor, sa-i dea drumul din arest. Dar a mai primit 30 de zile!
    Vezi sa nu pataesti si mataluta la fel!
    Ca de dat din gura si de amenintat pe la TV, toti sunteti buni.,
    Dar cand va vedeti cu catusele la maini, vi se inmoaie genunchii, faceti subit "cu inima" si plangeti ca niste bebelusi!
    Atentie mare coane Mitrea ca chiar daca USL castiga alegerile, Ponta va fi nevoit sa sacrifice si cativa USLamisti, ca sa nu bata chiar asa la ochi.
    Vom vedea!
  • +1 (1 vot)    
    si cate altele a facut acst sinistru personaj (Joi, 26 aprilie 2012, 13:50)

    marinoiu [anonim]

    un mic exemplu doar
    fiul lui Cosmin
    a intrat in MAE pe usa din spate fara concurs fara
    examene fara testare fara calificarea necesara
    a fost trimis la o bursa in belgia
    si apoi dircet la ambasada din germania
    asa ca fiul lui tata


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by