DIICOT: Deputatul Mihail Boldea a fost trimis in judecata pentru fraude imobiliare de circa 1 milion de euro

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 28 iunie 2012, 19:36 Dosare Anticoruptie


Mihail Boldea
Foto: Hotnews
Deputatul Mihail Boldea a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati. Deputatul este acuzat ca ar fi liderul unui grup infractional organizat, specializat in inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT postat pe site-ul institutiei.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a 19 inculpati, 11 in stare de arest preventiv, ca urmare a  destructurarii unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Potrivit DIICOT, inculpatii au actionat sub coordonarea lui Mihail Boldea.

Inculpatii au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Cauza a fost trimisa joi spre solutionare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dat fiind calitatea de deputat a lui Mihail Boldea.

Potrivit DIICOT:
  • Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.
  • In acest scop, inculpatii au utilizat hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals.
  • Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale.
  • Tot in urma anchetei s-a dovedit ca inculpatii au incercat sa obtina aproximativ cinci milioane lei prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals, in dauna unei societati comerciale din municipiul Galati.
  • In sarcina inculpatilor se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals, in dauna unei societati comerciale din municipiul Galati.
Mihail Boldea se afla in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati de aproximativ trei luni. Mandatul sau urmeaza sa expire pe data de 13 iulie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1329 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Cine raspunde pentru inscrierea hotului in PD L? (Joi, 28 iunie 2012, 21:13)

    Grammaticus [anonim]

    La un moment dat, am avut o garsoniera legal inchiriata unor fete - ultima a fugit cu perdeau si pe urma am descoperit ca era inscrisa la PD L tineret. Nu exista in acest partid o politica de cadre? Boc trebuie sa dea socoteala. NU e destul ca n-a furat el :trebuia sa -i impiedice pe altii!
  • 0 (0 voturi)    
    Safari mioritic=sa mai impuscam niste lei (Joi, 28 iunie 2012, 21:16)

    Clop [utilizator]

    Calitatatea de deputat/senator/ politician in Romania inseamna, in majoritate, sa faci bani in primul rand, sa tragi smenuri de pe pozitie.

    *Nu insemna politica de calitate, bazata pe increderea celui care te-a onorat cu votul sau o minima ideologie de partid = *A se vedea "traseismul".

    Politicianul e un om de afaceri din start.

    So, NU mira pe nimeni ceea ce ne zice DIICOT.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by