VIDEO Alin Trasculescu va fi eliberat din inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea in libertate

de Corina Ionel     HotNews.ro
Vineri, 7 decembrie 2012, 20:58 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a admis vineri recursul fostului deputat fata de inlocuirea interdictiei de a parasi tara cu masura arestarii preventive, in dosarul de coruptie al acestuia astfel incat Alin Trasculescu va fi cercetat in libertate, informeaza Mediafax. Decizia este definitiva.

CAB a judecat, vineri, recursul fostului deputat PDL Alin Trasculescu impotriva deciziei Tribunalului Capitalei prin care a fost inlocuita masura interdictiei cu cea a arestarii preventive si a fost emis un mandat de incarcerare pe numele lui. Instanta a admis recursul fostului deputat, astfel ca acesta, aflat in arest preventiv din 29 noiembrie, va fi pus in libertate de indata.

In fata judecatorilor de la CAB, Trasculescu a spus ca Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fost initiat de partidul de guvernamant, respectiv PDL, si ca el, in calitatea sa de politican, trebuia sa-si asume acest program.

Totodata, Trasculescu a aratat este unul dintre initiatorii legii privind sanctiunile pentru violenta de pe stadioanele din Romania si ca intelege foarte bine notiunile de ordine publica si pericol public. In acest context, fostul deputat a spus ca nu va reprezenta o problema pentru organele de ancheta, daca va fi lasat in libertate pe perioada cercetarilor.



Trasculescu a amintit ca el si-a dat demisia din functia pe care a detinut-o, desi stia ca nu exista cvorum, tocmai pentru a nu incurca demersurile procurorilor anticoruptie.

Unul dintre avocatii lui Trasculescu, Marian Nazat, a sustinut ca instanta inferioara, respectiv Tribunalul Bucuresti, a luat in considerare in mod gresit declaratiile denuntatorului Mircea Vintilescu, precum si pe cele ale lui Marian Calota, despre care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie afirma ca este complicele fostului deputat.

Despre Mircea Vintilescu, avocatul Marian Nazat a aratat ca acesta este un om de casa al procurorilor DNA si ca a facut denunturi pe banda rulanta ori de cate ori el a avut probleme cu legea.

Referitor la schimbarea radicala a declaratiilor complicelui Marian Calota, in sensul incriminarii clientului sau, avocatul a precizat ca trebuie clar avut in vedere momentul cand complicele a inteles sa-si modifice declaratiile, respectiv dupa ce instanta suprema a dispus definitiv arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

Avocatul a sugerat ca probele ce reprezinta declaratiile celor doua persoane sunt viciate si ca nu trebuie avute in vedere de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati, a fost incarcerat in 29 noiembrie, cand Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii interdictiei de a parasi tara cu arestarea preventiva, admitand astfel propunerea DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























731 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by