Dosarul retetelor false: Alte doua persoane au fost arestate preventiv, in timp ce o alta a primit interdictie de a parasi localitatea

de Corina Ionel     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 octombrie 2012, 22:05 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a altor doua persoane implicate in dosarul eliberarii de retete false, relateaza Mediafax. O a treia persoana a primit interdictie de a parasi localitatea.

Cele trei persoane au fost retinute vineri, dupa ce au fost audiate de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Potrivit Parchetului, in continuarea actiunii organizate in 9 octombrie, in urma careia s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 22 de persoane, vineri au fost citate sa se prezinte la Politia Capitalei alte 15 persoane, medici si farmacisti. In urma audierilor, procurorii au dispus fata de 12 dintre acestea inceperea urmaririi penale. Trei din cele 12 persoane au fost retinute, iar procurorii au propus instantei arestarea lor preventiva, relateaza Mediafax.

Surse judiciare declarasera anterior pentru agentia de presa citata ca 15 persoane, printre care mai multi medici ai Spitalului Fundeni din Capitala, sunt audiate la sediul Politiei Capitalei, in dosarul retetelor false, prin care a fost fraudat bugetul CNAS cu aproximativ 1,6 milioane de lei.

Tot in dosarul eliberarii de retete false, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au emis, marti, ordonante de retinere pentru 13 inculpati, ulterior cerand instantei arestarea a 12 dintre acestia.

Mediafax mai informa in urma cu cateva zile, citand surse judiciare, ca printre persoanele retinute sunt mai multi sefi de farmacii din lantul Dona, un medic psihiatru si administratori ai unor firme.

Persoanele arestate sunt Wychy-Nessy Prioteasa-Constantinescu, Adriana Liliana Craina, Geta Vecserdi, Mihaela Munteanu, Cristina Daniela Sescu, Gabriel Sescu, Maria Mirabela Sescu, Anca Mihaela Solomon si Claudia Elena Serban, in timp ce Sorin Gelu Patrascu, Mirela Gabriela Mihai si Laurentiu-Aurelian Sescu au primit interdictie de a parasi Capitala timp de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, medici si farmacistii din cadrul aceleiasi retele farmaceutice au fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false, producand un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3759 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by