Interceptari in dosarul retetelor false: Farmacistele vorbeau despre mituirea medicilor

de Corina Ionel     HotNews.ro
Miercuri, 10 octombrie 2012, 21:51 Dosare Anticoruptie


Farmacistele din dosarul eliberarii de retete false discutau despre mituirea medicilor, despre bonusuri acordate la vanzarea anumitor medicamente si despre procente din "afacere" la mutarea acesteia in alta zona, reiese din mai multe interceptari obtinute de Mediafax.

Astfel, intr-o discutie telefonica purtata cu o alta farmacista, Claudia Serban, una dintre persoanele retinute in acest dosar, face referire la un mesaj transmis de un anume "Sorin", potrivit caruia numita "Ana Maria" credea ca mituirea medicilor ar fi o solutie la anumite probleme. "Ea a crezut ca se rezolva cu banii aia, ca-i mituim pe medici! Asa mi-a transmis", ii spune Serban interlocutoarei sale.

Cu acelasi prilej, interlocutoarea Claudiei Serban relateaza despre o discutie in care o colega i-a mentionat despre un telefon primit de la "patru sefe din Dona". "Si zice: 'M-au sunat patru sefe din Dona, sa colaboram!'. Zice: 'Cum poate sa ma sune alea la telefon sa-mi zica chestia asta?'. Si zice: 'Tu ai vorbit cu cineva?'. Zic: 'Mai, Ioana, pe cuvantul meu, deci eu nu am vorbit!'. Eu nu vorbesc nici in stanga, nici in dreapta, nici cu umbra mea!", relateaza Mediafax citand din interceptari.

In aceeasi discutie, Claudia Serban se arata nemultumita de faptul ca nu a stiut despre bonusurile ce ar fi acordate la vanzarea Pegintron-ului - medicament pentru hepatita cronica C, comercializat cu 820 de lei. "Mai, da' tie ti se pare normal ca aseara sa aflu eu ca Pegintronul se bonuseaza? Adica cum altii stiu...", spune farmacista.

Claudia Serban aminteste, in aceeasi discutie, despre o discutie in care a cerut sprijin pentru mutarea unui "deal" (afacere - n.r.), in schimbul unui procent de 5%. "Si i-am zis de Morarilor (zona din Bucuresti - n.r.): 'Uite, vreau sa vorbesc cu Cristina, sa vorbeasca cu psihiatra, sa ma ajuti cum ai facut pentru Ermina! Sa-i propun 5 la suta si poate isi muta deal-ul la mine!'", spunea tot Serban.

Conversatia dintre cele doua farmaciste atinge si subiectul gasirii de furnizori de retete. "Deci noi n-avem psihiatrii in zona. N-am de unde sa-i scot! Decat sa cooptez un reprezentant care sa-mi aduca in mana retetele! (...) Le-am spus si la fete ca n-are sens sa ne luptam cu familistii. (...) N-am decat prin reprezentanti sa gasesc, la oncologie sau la...", spune Claudia Serban, potrivit interceptarilor citate de Mediafax.

Procurorii cer, miercuri, Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a 12 persoane retinute in dosarul retetelor false, surse judiciare declarand pentru MEDIAFAX ca printre acestea sunt mai multi sefi de farmacii din lantul Dona, un medic psihiatru si administratori ai unor firme.

In dosarul eliberarii de retete false, in care medici si farmacisti din cadrul aceleiasi retele farmaceutice sunt acuzati ca au fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false si au produs astfel un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au emis, marti, ordonante de retinere pentru 24 de ore fata de 13 inculpati.

Mediafax mai scria miercuri, citand surse judiciare, ca ar fi vorba de lantul farmaceutic Dona.

Amintim ca Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus, in cursul lunii octombrie, inceperea urmaririi penale fata de 22 de persoane, medici si farmacisti, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare de mita, dare mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, medicii si farmacistii din cadrul aceleiasi retele farmaceutice au fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false, producand un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei. Medicii acuzati ca falsificau retete prescriau tratamente pe numele unor pacienti care nu fusesera consultati, apoi le trimiteau unor farmacisti din cadrul aceleiasi retele farmaceutice, in baza unor intelegeri, care falsificau semnaturile beneficiarilor si le decontau la CNAS, banii fiind spalati prin introducerea intr-un circuit comercial licit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3857 vizualizari

  • -6 (8 voturi)    
    din nou interceptari in presa (Miercuri, 10 octombrie 2012, 22:56)

    ics_11 [utilizator]

    avem iar interceptari care ajung in presa. de data asta dosarul nu a mai ajuns pe mai multe maini asa cum era cazul celor trimise in parlament.
    este clar ca justitia functioneaza, adica continua circul.
    sper ca csm si/sau inspectia judiciara sa se autosesizeze si procurorul general sa-si dea demisia. in semn de solidaritate poate sa-si dea demisia si viviane reding, nu ma deranjeaza. macovei poate sa nu-si dea demisia pt. ca ea trebuie sa ne explice cum e cu lovitura de stat si interventiile prin mail la procurorul general.
    • +3 (3 voturi)    
      Subscriu (Joi, 11 octombrie 2012, 0:25)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

      Sa-si dea toti demisia inclusiv Ponta aka Ctrl-V si tot guvernul lui de incompatibili si remanierati subtili. De asemenea, votez sa isi dea demisia toti parlamentarii pentru ca si asa taie frunze la caini in frunte ca alde Cacarau, chiulangiul sef.

      Ba mai mult, il propun pe ics_11 dictator peste România pentru urmatorii 25 de ani, sa ne conduca el intelept si patriotic.

      Pe scurt, toata lumea sa isi dea demisia si sa ramanem numai noi, sa dam pomeni peste pomeni ca pana la urma de ce nu ne-ar scuti FMI/BM de vreo 100mld $$$ cum au facut cu grecii? Dupa aia o sa luam imprumut ruble cu care sa cumparam votca ieftina.
  • +2 (2 voturi)    
    farmacisti... (Joi, 11 octombrie 2012, 4:33)

    oaspetele [utilizator]

    Astfel de lucruri se intampla atunci de cand farmacia nu mai e a farmacistului.
  • 0 (0 voturi)    
    Unde pui mana tasneste puroi (Joi, 11 octombrie 2012, 11:35)

    Igriculescu [utilizator]

    In tara asta unde pun procurorii mana iese puroiul.
    E o cangrena generalizata.
    Credeti ca sistemul asta de furt e nou ? Nu, functioneaza de ani de zile cu rezultate foarte bune pentru medici si famacisti.
    Se fura medicamente din spitale si se vand in farmacii.
    Se fura medicamente din spitale si se vand in afara tarii, unde sint mult mai scumpe.
    Ce nu inteleg eu aici este de ce oameni care au venituri de 900-1500 de euro pe luna se coboara la furturi ? Farmacistii castiga bine, dirigintii chiar foarte bine.
    Si atunci ?
    De ce ?
    Raspunsul meu e ca ne sta in gena de hoti sa furam.Asa ne-a invatat mama si tata, asa i-a invatat pe ei comunismul si asa i-au educat parintii lor.
    Fura tata ca statul are de unde.
  • 0 (0 voturi)    
    Hotul striga HOTII!!! (Joi, 11 octombrie 2012, 19:53)

    asi [utilizator]

    Circa 300.000 de euro - aceasta suma pe care Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a recuperat-o de la două farmacii din Bucureşti, după o sesizare a Antenei 3.

    În urmă cu două zile, Antena 3 vă arăta ce "reţetă" foloseau cele două farmacii din Capitală, pentru a frauda sistemul de sănătate. Pur şi simplu, treceau pe hârtii medicamente scumpe, pentru care cereau mai apoi banii de la Casă, fără să le fi vândut însă vreodată. Casa de Asigurări a trimis şi Parchetului rezultatele anchetei sale şi a extins verificările şi la alte farmacii.

    În cele două farmacii, ambele deţinute de Corina Negrilă, şefa organizaţiei de femei a PDL sector 4, un medicament extrem de scump şi compensat în proporţie de 90% (Nebido) se vindea ca pâinea caldă inclusiv femeilor, chit că vorbim de un medicament destinat bărbaţilor cu probleme de erecţie. Vânzarea avea loc, însă, doar pe hârtie.

    Vineri, Casa de Sănătate a finalizat o parte a anchetei pe care reporterii Antenei 3 le-au solicitat-o. Răspunsul CASMB a fost:

    "Ca urmare a verificărilor încrucişate a 748 de prescripţii medicale emise de 105 prescriptori şi a furnizorilor de servicii farmaceutice care au eliberat medicamentele înscrise pe reţete, s-au luat următoarele măsuri: recuperarea sumelor plătite, precum şi refuzul la plată pentru sumele identificate ca fiind necuvenite, în cuantum de 1.214.237,43 lei precum şi extinderea acţiunii de verificare şi control şi la alţi furnizori".

    Contactată, Corina Negrilă nu a vrut să facă niciun comentariu.

    "Nu am ce punct de vedere să vă dau în acest moment. Luaţi legătura cu avocaţii noştri", a spus Negrilă.

    Cele două farmacii vindeau anual 748 de cutii de Nebido, în condiţiile în care, în toate farmaciile din Bucureşti, ajungeau doar 1.500 de cutii pe an.
    ...Acum,candideaza din partea ARD pe 9 decembrie,pentru Camera Deputatilor!RUSINE!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by