UPDATE Catalin Voicu a cerut recuzarea judecatoarei Livia Doina Stanciu, presedintele completului de la Curtea Suprema care judeca recursul in dosarul sau de coruptie / Cererea lui Voicu a fost respinsa

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 25 februarie 2013, 13:18 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu
Foto: AGERPRES
Fostul senator PSD Catalin Voicu a solicitat luni recuzarea presedintelui Completului de 5 judecatori de la ICCJ, Livia Doina Stanciu, care judeca recursul dosarului in care Voicu a fost condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Voicu cere recuzarea judecatoarei Stanciu pe motiv ca aceasta nu este obiectiva si si-a format o imagine defectuoasa despre el in legatura cu judecarea dosarului in care este acuzat de trafic de influenta.


UPDATE 13:50 Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, va conduce in continuare Completul de 5 judecatori care judeca dosarul de coruptie al fostului senator Catalin Voicu, dupa ce un alt complet al instantei supreme a respins luni cererea de recuzare a acesteia.

Catalin Voicu a explicat ca nu este de acord ca judecatoarea Livia Stanciu sa mai conduca completul care il judeca intrucat aceasta a facut parte si din altele care au dat sase solutii legate de dosarul sau, potrivit Agerpres.

"Motivul temeinic al recuzarii este ca dumneavoastra ati participat de sase ori la judecarea pe fond a dosarului in care ati luat o serie de decizii si ati facut o serie de aprecieri. Aceasta mi-a format certitudinea ca impartialitatea dumneavoastra este grav afectata, nu sunteti obiectiva si v-ati format o imagine defectuoasa despre mine", a spus luni Catalin Voicu.

La ultimul termen din recursul dosarului lui Catalin Voicu, avocatii au formulat luni patru cereri si doua exceptii de neconstitutionalitate, dupa ce la dosar fusesera depuse, inaintea inceperii procesului, alte doua exceptii. Atunci, ICCJ a acordat un nou termen pentru data de 25 februarie, pentru ca judecatorii si procurorul de sedinta sa ia cunostinta de aceste acte.

Catalin Voicu a fost condamnat pe 1 iunie 2012 la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta in procesul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Totodata, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe omul de afaceri Costel Casuneanu la patru ani de inchisoare, cu eliberare conditionata sub supraveghere, pe un termen de incercare de sapte ani, pe fostul judecator al ICCJ Florin Costiniu la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta si pe omul de afaceri Marius Locic la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta si trafic de influenta.

Judecatorii au decis schimbarea incadrarii juridice a lui Catalin Voicu si l-au condamnat pe acesta la cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (actul material constand in primirea de la inculpatul Marius Locic a sumei de 119.000 lei), la patru ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si la un an si doua luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit legii, instanta a contopit pedepsele aplicate lui Catalin Voicu si a dispus ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani inchisoare. Din aceasta perioada va fi dedusa durata arestarii preventive - de la 30 martie 2010 pana la 18 iulie 2011.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2749 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    voicu (Luni, 25 februarie 2013, 14:34)

    mircearh [utilizator]

    Tupeu ce ceafa-lata care s-a vazut demnitar
  • +7 (7 voturi)    
    „Contopirea” sentinţelor (Luni, 25 februarie 2013, 15:24)

    aqualung [utilizator]

    Contopierea asta e o aberaţie, e ca şi cum dacă ai comis o infracţiune gravă, poţi comite apoi orice infracţiune mai puţin gravă, pentru că eşti practic scutit de pedeapsă. În sistemul american de justiţie, sentinţa asta se traducea în zece ani şi jumătate de închisoare: două capete de acuzare de trafic de influenţă şi unul de fals.

    Cu totul altceva; aşa chiar nu ar avea nimeni tupeul să mai încerce asemenea şmecherii.
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 25 februarie 2013, 18:11)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Derbedeul are tupeu !!!!!!!!!! (Luni, 25 februarie 2013, 22:08)

    andreesanu [utilizator]

    Daca s-a invirtit tot pe linga nelu cotrocelu s-a invatat
    sa fie obraznic,impertinent si ca tot derbedeul de ce n-ar pune botul la orce de-a moaca ???,asta-i senatorul ZRDEANTA zis voicu.
    Acu ca s-a vazut afara se zvircoleste sa nu-l scape iar inauntru si sa-l lase si fara osinza adunata in anii de golaneala politica,invirteala asa zisa in folosul pompalailor care l-au ales cu burta ca oricum nu dovedesc cu nimic ca au avut si cap.
    Dar cum gasca-i mare si care mai de care mai derbedeu,spagile s-au inmultit pina s-a rupt ata .
    Ca orcum daca -i privesti pe toti din sleahta au mutre dele de derbedei si daca n-ai sti cine sunt ai jura cas din clanul lui Balint.
  • +1 (1 vot)    
    un gunoi (Marţi, 26 februarie 2013, 6:22)

    gopo111 [utilizator]

    care ar trebui bagat cu neamul lui de tigan in container si trimis in india , sa nu ii mai vedem fata in tara asta


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by